![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Acı çekiyorum bu mudur usul
Yüreğim sevdanla olmuştur hasıl Bir gün cemaline olursam vasıl Kavur ateşinle nar eyle beni |
Sarıya asiğim, sarıya hayran,
Gelirse yanıma oluyor bayram, Sarı saçlarını edeyim seyran, Senden başkasına kör eyle beni |
Aciyle kederle olmasin isin,
Sevdamla beslensin, yüregin, dösün, Gel de gecelere renklensin düsüm, Sevdamiz disinda düsün olmasin. |
Aşk acısı zordur kara yazısı
Çeken bilir elbet bilmez bazısı Bu biten sevdanın yok mu mazisi Sensizlik yok etti var eyle beni |
Dağıt saçlarını rüzgara doyur,
Bu gizli sevdayı herkese duyur, Yürek sana açık, gel hadi buyur, Tutuştur aşkınla har eyle beni. |
Seni sevdiğime eyleme pişman,
Sen geldikten sonra dost bana düsman, İster zayıf olsun isterse şişman, Bir güzel geline yar eyle beni. :D |
Çileli aşıma lokma bandırıp
Seviyorum desen beni kandırıp Solmuş yanağıma buse kondurup Öp de utandır mor eyle beni |
Diyari baba da katılsa bize,
Bal damlar dilinden girerse söze, Selam olsun gardaş, bacılar size, Dostluk dergahında yer eyle beni. |
Mutlu resimleri kaldırıp atma
Canan cemalini uzakta tutma Eski sayıları hesaba katma Temiz bir sayfada bir eyle beni |
Benim yaralarım bir başka yara,
Döndürdü aşk benim işimi zora Yokluğu yaşarım, görmedim para, Zararlardan çıkar kâr eyle beni. |
herkese iyi geceler
|
Benim hayatımın rengi de kara,
Sinemde eksilmez dert ile yara, Elbette gelecek size de sıra, Bütün ozanlara pir eyle beni. |
Sor hele söylesin parktaki banka
İki sevdalıdan olur mu kanka Emreyle sırtlasın zümrüd-ü anka Sevda ordusuna er eyle beni |
Şözümü anlamaz kulaklar sağır,
Boğazım ağrıdı bağır ha bağır, Hadi bir mektup sal, yanına çağır, Al yarim koynuna ar eyle beni. |
Çöz hadi sevgilim şu bilmeceyi
İki kelimeli altı heceyi Sürekli yaşanan kara geceyi Gündüze çeviren far eyle beni |
Kargadan başkaya kuş mu denilir,
Senin yaptığına iş mi denilir, Gördügüm kabustur düş mü denilir, Gel bu sözlerinde sır eyle beni. |
Tükeniyor sabrım artık bol değil
Kollarım ki seni saran kol değil Sana gitmiyorsa doğru yol değil Kapat yollarımı dar eyle beni |
Gönül der geceye hile karıştı,
Ozanlar sohbette coştu, yarıştı, Küsülü kalmadı herkes barıştı, Sivas dağlarında kar eyle beni. |
Benim gecelerim katrana benzer,
Yüzümü görenler hayattan bezer, Dost sözü yanlışsa yüreğim ezer, Çek mili gözüme kör eyle beni. |
sivaBURs soruyor ne yapsam başka
Tecrübenle beni eğitsen keşke İçirsem acaba gelir mi aşka Yari sarhoş eden bar eyle beni Ozanlar ne oldu nedir bu çile Bu sitem lafları gelmezdi dile Kime bu sitem söyleyin hele Sineme yarayı açar ozanım |
Sandalli der sizin sözünüz güzel,
sıvaBURS dostuma hayranlık ezel, Ozanlar kardeştir yerleri özel, Dergahta hizmetçi er eyle beni. Ben etmem dostuma, kardeşe sitem, Ozanım sözünde olmasın matem, Sen bize candansın bilirsin zaten, Senin sözün güven saçar ozanım. |
Dostumun derdine kafa yorduysam
Üzemem sizleri cana sardıysam Özür diliyorum şayet kırdıysam Zaman doldu artık kaçar ozanım |
[B][I]Nerdesin Sandalli ozan açtım sana bir ayak
Şiirlerim de olur her daim kafiye uyak İki de sen çal da Hasan abi biz duyak:) Sonra da Metin ozan kaçar ozanım...[/I][/B] |
Siyaset işinden çeksen elini,
Şiirle süslesen gardaş dilini, Sevince boğunca Sivas ilini, Yüreğinde güller açar ozanım. |
[QUOTE=sandalli;511124]Siyaset işinden çeksen elini,
Şiirle süslesen gardaş dilini, Sevince boğunca Sivas ilini, Yüreğinde güller açar ozanım.[/QUOTE] [B][I]Sen istedin diye çekerim elimi Bu yüzden kıdırıyorum K.Kerim'i :) Garibana yapılan onca zulümü Görüpte elbet iyiyi kötüyü seçer ozanım...[/I][/B] |
anaların gözü yaşlı bağrı yuhadır
onlar bize değeri biçilmez pahadır sırtımıza giydiğimiz kalın çuhadır yokluğunu ararım üşüdüm anam sütüne haram lokma katmazdın hastalansam baş ucumdan gitmezdin beni uyutmadan kendin yatmazdın gece uykularında düşüdüm anam ölüm haberin bana verildi sana ağlamaktan gözler yoruldu felek vurdu bana kanat kırıldı senin varlğında kuşudum anam aç kollarını bende geliyom anam unutmadın beni bunu biliyom anam diyarin dertlendi artık ölüyom anam iyice yorulup yoşudum anam |
Ana dedin işte söktün ciğerim,
Anam yok bilinmez benim değerim, Gurbet ellerinde boynum eğerim, Ben senin gözünde yaşıdım anam. |
Anneciğim
Titriyor, durmuyor kalem elimde, Anne sana şiirler yazacaktım. Sen bana ömrünü feda ettin de, Ben seni kağıda sığdıracaktım. Sensiz geçti hayat, daldım eleme Oysa ki, ben senle yaşlanacaktım. Sen beni dizinde yaşattın anne, Ben seni yalnız mı bırakacaktım? Sana gelemeden ömrü tükettim, Teselliler artık hiç avutmuyor. Ben seni Rabbime emanet ettim, Yüzüne bakmaya yüzüm tutmuyor. Ben seni her daim gencecik bildim, Ey hayat rehberim, ne çabuk soldun. Bir zaman ben senin çocuğun idim, Şimdi de sen bana çocuk mu oldun? Sevginle büyüttün anne beni sen, Koynundu önceki kutsal mabedim. Şimdi sen kalkıp da sırtıma binsen, Nasıl of derim ben, varlık sebebim. Çocuğun kurbandır senin yoluna, Varlığın başıma taç anneciğim. Düşmeden girecek oğlun koluna, Kolunu oğluna aç anneciğim… Halit Gültekin |
Anam senin yanın güllerden bostan,
Sana yazıyorum seninle destan, Senin yokluğunda ağlarım yastan, Bana mutluluklar taşıdın anam. Bu şiir Kuşum için... |
Nasıl bir acıdır yokluğun senin,
Yoksullukla geçti ayların, günün, Kurbanı olayım baktığın yönün, Yavan ekmeğime aş idin anam. |
[QUOTE=gönlüm58;511162]Anam senin yanın güllerden bostan,
Sana yazıyorum seninle destan, Senin yokluğunda ağlarım yastan, Bana mutluluklar taşıdın anam. Bu şiir Kuşum için...[/QUOTE] canımm beninn çooooooook teşekkür ederimm bitanesin sennn |
Sensiz yavan bana aşım böreğim
Babamdan sonraki evim direğim Adın andım yine taştı yüreğim Yine yaralarım kaşıdın anam |
analarımızın mekanı cennet olsun
daha fazla dertlerimizi debreştirmeden siva burs ustadım konuyu deyiştirsin lütven şöyle uzun bir ayak ver ustad |
Senin acın aldı gözün ferini,
Kimse dolduramaz anam yerini, Bize feda ettin kendi serini, Bizi bügünlere taşıdın anam. |
Anne göğsün senin ne kadar sıcak
Sanki içerinde yanıyor ocak İki kolun bana kapanmaz kucak Yoktur bu alemde çeşidin anam [QUOTE=OSMAN ECE;511170]analarımızın mekanı cennet olsun daha fazla dertlerimizi debreştirmeden siva burs ustadım konuyu deyiştirsin lütven şöyle uzun bir ayak ver ustad[/QUOTE] Üstadım methine mazhar olayım İstedin madem ki ayak vereyim Gülistana girip güller dereyim Şu alın yazımı yazanı getir |
Tüm sözlerim sana vefasız yarim,
Bende yaşanacak hal mı bıraktın, Yoluna fedaydı servetim, varım, Söyle harcanacak pul mu bıraktın. Bak artık hayatım katran karası, Kapanmaz sinemde gönül yarası, Açıldı sılayla gurbet arası, Beni gurbet elde üzeni getir. |
Kimi ağlamışım kimi gülmüşüm
Ben bu muhabbeti siz de bulmuşum Sizin derdinizle çokça dolmuşum Bize kör kuyular kazanı getir |
sürülmez tarlanın fazla taşlısı
yere geçmez kazığın iki başlısı terk etti siteyi genci yaşlısı bizim ozanlara düzeni getir |
Sevdalara artık kapalı yolum,
Sılaya dönmeye kalmadı halim, Yaktı yüreğimi kül etti zalim, Benim yüreğimi ezeni getir. |
Kuruttu, soğuttu sarı yazımı,
Kara sevda ile yaktı özümü. Gayri çalamam ki kırık sazımı, Türküye ezigiyi düzeni getir. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:49. |
|