![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[QUOTE=sandalli;513293]Diyari babanın ümidi gurbet,
İçini yakıyor vatana hasret, Geçecek hepisi az daha sabret, Gözlerden dökülen yaştı ozanım.[/QUOTE] muğla dağlarına yağdı kar bir kaç ozanda grevmi var her biri bir yana oldu tarma tar atışmaı görünce kaçtı ozanlar |
Muğla dağlarında nefes alınca
Bizim ele doğru yolcu olunca, Kış sona erip de bahar gelince, Papatya misali açtı ozanlar. |
Ayrılığı yüreklere ekmişiz,
Acıları sinemize çekmişiz, Gelir diye yollarına bakmışız, Sevdayı yüreğe saçtı ozanlar. |
Suyu vermeyince kurudu söğüt,
Zoru görmeyince tutulmaz öğüt, Bizim memleketin insanı yiğit, Yiğidin başında taçtı ozanlar. |
Bahar gelsin hele erisin karlar,
Yeniden yeşerir bayırlar, kırlar, Dağılır yürekte ah ile zarlar, Yine dert yolunu seçti ozanlar. |
[QUOTE=sandalli;513301]Ayrılığı yüreklere ekmişiz,
Acıları sinemize çekmişiz, Gelir diye yollarına bakmışız, Sevdayı yüreğe saçtı ozanlar.[/QUOTE] siz bir çiçeksiniz ben ise arı sizden ilham alır yaparım balı siz gövde misali ben ise dalı aşık diyarime baştı ozanlar |
Ektik tarlalara fiğ ile arpayı
O yarla küs olduk açtık arayı Bakır tasıma yaptırdım kalayı Madımağı yedi şişti ozanlar :) |
Koyunu kuzuyu çayıra salıp,
Yorgun düştüğünde uykuya dalıp, Hasat mevsiminde tırpanı alıp, Nice tarlaları biçti ozanlar. |
Sandalli diyor ki bugünlük yeter,
Sizsizlik gurbette ölümden beter, Ozanın sözleri gönlümde tüter, Yine vakit erken geçti ozanlar. |
Bir akşam üzeri kapımı itti,
Korktum ama aklım başımdan gitti, Dediler sivaBURs aşkımız bitti, Bir bardak aşk verdim içti ozanlar. |
ozanları yine yar aşkı sardı
bırakın bir yana tasayı derdi güzel yurdumun yiğidi merdi bugün iyi elime düştü ozanlar |
Açıp Kollarını Gelirsin Diye
İçime Bir Ümit Dolar Her Sabah Ne İlk Yanılışım Ne Son Olacak Ümidim İçimde Solar Her Sabah..... en sevdiğim dörtlüktür bu. |
Günaydınla başlar gün olur akşam
Gözümden hiç gitmez güzel sılam Çocukluk anılarım güzel hatıram Güneş yeniden doğar her sabah |
[CENTER][I][B]ÜŞÜYORSUN MUHSİN REİS
Kar yağıyor Keş dağına Üşüyorsun Muhsin Reis Düştün kaderin ağına [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Yirmibeş mart buz kesiyor Dağda fırtına esiyor İsmail biz düştük diyor [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Döngel köylü buldu seni Kar kaplamış bedenini Çıkartmışlar ceketini [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Kış ayının ortasında Bir seçimin haftasında Gurbet elin dağbaşında [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Güneş doğmamış dünyaya Altı can daldı rüyaya Şiirinde diyordunya [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis[/B][/I] [CENTER][URL="http://resimzade.com/Show.html?i=16314&token=18553"][IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=16314&token=18553[/IMG][/URL] [/CENTER] [/CENTER] |
[QUOTE=barikat58;513509][CENTER][I][B]ÜŞÜYORSUN MUHSİN REİS
Kar yağıyor Keş dağına Üşüyorsun Muhsin Reis Düştün kaderin ağına [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Yirmibeş mart buz kesiyor Dağda fırtına esiyor İsmail biz düştük diyor [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Döngel köylü buldu seni Kar kaplamış bedenini Çıkartmışlar ceketini [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Kış ayının ortasında Bir seçimin haftasında Gurbet elin dağbaşında [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis Güneş doğmamış dünyaya Altı can daldı rüyaya Şiirinde diyordunya [/B][/I][I][B]Üşüyorsun Muhsin Reis[/B][/I] [CENTER][URL="http://resimzade.com/Show.html?i=16314&token=18553"][IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=16314&token=18553[/IMG][/URL] [/CENTER] [/CENTER][/QUOTE] [B]Süpersin aliciğim emeğine sağlık[/B] |
Gece yarısı olmuş seni düşünüyorum
Hani bir türkümüz vardı onu söylüyorum Belki bir umut çıkar gelir diyorum Ozanlar arazi yine bende gidiyorum |
Ozanlar içinde bir garip ozan,
Ozanın yurduna uğramış hazan, Var mı senin gibi şiirler yazan, Diline, gönlüne kurban dost senin. |
hayalin zincir vurmuş düşünceme
dalıp gidiyorum eski günlere dönüp bakar mısın bana bir kere şu yürekteki bitmeyen nar senin (hasan abi pek uyduramadım sanki zaten istemeyerek yazdım) |
Ben bilirim acı nedir, keder ne,
Yanar da tutuşur aşkından sine, Yüreğim yakıyor yokluğun yine, Ben zarar etmişim, bitmez kâr senin. |
bunca yıldır yaşadığım hep çile
acyı da sevdim senden geldi diye sabrederim de sözüm geçmez gönle bana güzel gösterdiğin yar senin |
Üzülme Mustafa Mevlamız kerim,
Bir sevda uğruna yakma ha serin, Sen can kardeşimsin, yürekte yerin, Güzeller güzeli güzel yâr senin. |
sanma ki bu gönül seni seviyor
bu tavırlarınla senden soğuyor içimde bir ''sen'' var onu özlüyor sevilecek neyin kaldı yar senin |
Hiç kimse anlamaz neden ağlarım,
Al, yeşil tanımam kara bağlarım, Hicranlar içinde geçer çağlarım, Hiçkimsenin değil aşkım bir senin. Kayanın başına ötüşür kuşlar, Akıtma gözünden kan ile yaşlar, Her doğan güneşle yeni gün başlar, Mevlayı zikreden güzel ser senin. Boşa mı çevrilir duadan eller, Hakk´ı zikrederse şirindir diller, Kutsaldır Sivas´a ulaşan yollar, Sivas´ta ki güzel olan yer senin. |
kara bir mateme bürünmüş günler
benim yaşadığım sadece dünler unutmak ne mümkün yürek hep ''sen'' der Yüceye yükselen dualar senin |
Kalem kaşlar sanki kömür karası,
Dilinir mi kalpten gönül yarası, Haydi ozanlarım geldi sırası, Vurun tellerine sazımız coşsun. |
[QUOTE=goramaz;513930]bunca yıldır yaşadığım hep çile
acyı da sevdim senden geldi diye sabrederim de sözüm geçmez gönle bana güzel gösterdiğin yar senin[/QUOTE] NEFSİM bütün hayatıma yaktın çırayı pek seversin kalbi karayı uzaklaş bizden açma arayı kötülükten ödül aldınmı be nefsim EVET ÖDÜL ALDI KİMDEN ŞEYTANDAN bütün kötülüklere hep kucak açtın yedin haramı helalı coştukca coştun beş vakit geldğinde namazdan kaçtın benimle hiç namaz kıldınmı be nefsim HAYIR KILMADI BEN NAMAZDA İKEN O BAŞKA YERDE İDİ bazen hoş tuttun bazı kızdırdın bazen kuzu ettin bazı azdırdın başıma yular takıp köy köy gezdirdin bundan çok bahtiyar oldunmu be nefsim yeter diyari babanın sana kıyağı seninle arkadaşlık oldu bayağı la ilaheillallahtır onun dayğı şimdi kendine geldinmi be nefsim GELDİ GELDİ NEFSİN EN TEYSİRLİ İLACI KELİMEİ ŞAHADETTİR |
Varmıdır dünyada baki kalan beden
Saracak birgün o nazik bedeni kefen Gördünüzmü parayı yanına alıp giden Doğrudan, gerçekten sen şaşma gönül |
Yine nehirlerim dertli çağlıyor,
Bütün duygularım kara bağlıyor, Uslanmaz yüreğim sana ağlıyor, İçime kor gibi aktın ayrılık. Site yavaşladı bilmem ki niçin, Bütün yazdıklarım hep senin için, Biraz hava alsın içimi açın, Yine yüreğimi yaktın ayrılık. Yaradan yazdığı kaderi silmez, Hastanın halini sağ olan bilmez, Beklerim sayfaya kimseler gelmez, Bu kez çok yakından baktın ayrılık. |
Sensiz acı dolu yüreğin başı,
Zehir etti aşkın en tatlı aşı, Al kana çevirdin gözümde yaşı, Sel olup yürekten aktın ayrılık. |
özledim anamın sıcak aşını
ararım sivasın kara kışını yüreği sardı kavulma telaşı bir haftaya kadar biter ayrılık |
[I][FONT=Comic Sans MS]Ugurladim Yigidimi sonsuzluga
Bilirimki Resulu'me komsu orda Solmus güllerim tekrar gonca verdi Rüyamda seni O(s.a.s)'nunla görünce ... [/FONT][/I] |
Makama çıkmıştı arzuhal için
"Bey" dedi yutkundu eğdi başını Bir azar yediki oldu o biçim "Şey" dedi yutkundu eğdi başını Kapıdan dört büklüm çıktı dışarı Gözler çakmak çakmak benzi sapsarı Bir baktı konağa alttan yukarı "Vay" dedi yutkundu eğdi başını Çekti ayakları kahveye vardı Paketinden bir sigara yaktı Daldı neden sonra garsona baktı "Çay" dedi yutkundu eğdi başını İçmedi masada unuttu çayı Kalktı garsona versin parayı Uzattı çakmak ile sigarayı "Yak" dedi yutkundu eğdi başını Yürüdü kör topal çıktı şehirden Ağzına küfürler doldu zehirden Söylendi içinden vazgeçti birden "Off" dedi yutkundu eğdi başını Ben bu yol için koymuşum baş Sanki yüreğime koydular ateş Sordum memleketin neresi gardaş "Köy" dedi yutkundu eğdi başını |
Üstüme kaynar su dökerek haşlat,
Kuzey kutubunda altı ay kışlat, Yeter artık bana vuslatı başlat, İnan ki canımı sıktın ayrılık. Dostlarla muhabbet istiyorsa öz, Sözlerim üstüne yazılmalı söz, Cevap yazılmıyor ağlamakta göz, Bak yine fallarda çıktın ayrılık. |
[FONT=Comic Sans MS][I]Hasret geldi bagrimi yakti
Yar bile anlamaz oldu gitti Yaban ellerde Gül iken Kara Gül diye adim kaldi ... [/I][/FONT] |
[B]moralim çok bozuk yazamıyorum
ben bu insanları artık çözemiyorum ben tek başıma artık gezemiyorum bak ufukta gözüktü acı ayrılık.[/B] |
[QUOTE=Salim58;514759]
[B]moralim çok bozuk yazamıyorum[/B] [B]ben bu insanları artık çözemiyorum[/B] [B]ben tek başıma artık gezemiyorum[/B] [B]bak ufukta gözüktü acı ayrılık.[/B][/QUOTE] Havalar soğudu ortalık kar, buz Yollar kaygan serpmemişler tuz Hiç çiçek açarmı kalırsa suzuz Daldan dala savurdun sen ayrılık |
yitirmişiz insanlara edep sevgiyi
içimizde koymamışız saygıyı evlat babaya kazar kuyuyu baba şöyle bir bakar vay be der yutkunur eğer başını. arif bey kardeşim çok teşekkür ederim elinize yüreğinize sağlık diğer kardeşlerimede çok teşekkür ediyorum payalaşım harika emeğinize sağlık. |
[QUOTE=ayten58;514795]yitirmişiz insanlara edep sevgiyi
içimizde koymamışız saygıyı evlat babaya kazar kuyuyu baba şöyle bir bakar vay be der yutkunur eğer başını. arif bey kardeşim çok teşekkür ederim elinize yüreğinize sağlık diğer kardeşlerimede çok teşekkür ediyorum payalaşım harika emeğinize sağlık.[/QUOTE] yurda uzanan eller taş olsun iyi şeyler yazalım gönül hoş olsun allah diyenin biri beş olsun hayır dua için eller açılsın |
Ne başını eğer, ne isyan eder,
Hadi git deyince sessizce gider, İsyanı tanımaz der ki bu kader, Teslim olmuş artık yaprak misali. |
Öyle acıttı ki bırakıp gitmen,
Gözlerimden akan yaşım ağladı, Yüreğimi yaktı beni terketmen, Gözlerim aşk doldu kaşım ağladı. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:57. |
|