![]() |
Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....
[QUOTE=sivaslınet;611297]Hımm. Yukardaki cevabınla takiyyeyi sen de kabul etmişsin. Yani "doğrulardan vaz geçmeyin" diyen hem din kuralları, hem de ideolojiler bazan ayaklar altına alınabiliyor, öyle mi?[/QUOTE]
Takiyye falan yok.. Lafımı sadece anlamak istediğiniz gibi anlamayın. Bu ülke Cumhuriyet tarihinin en parlak günlerini yaşamaktadır. Hukusuz uygulamalar yok mu,adaletsizlik yok mu,din sömürüsü yok mu? Var hepsi de var.Ama en az bu devirde var.Bunları sıfıra indirmek de ha deyince olmuyor.Bu köhne zihniyet en kılcal damarlara kadar işlemiş.Böylesine kemikleşmiş birşeyin yıkılması kolay değil. |
[QUOTE=LaEdri;611303]Ama en az bu devirde var.[/QUOTE]
Türkiye tarihinde en fazla basının sesi bu yönetimde kısıldı, en fazla yanlışlıklar(sehven) bu yargıda yapıldı. Eşeği bile aday seçerim diyen yargı bu yönetimde gerçekleşti. Teröristlerle savaşan askerlerin hepsi içerde. Terörle anlaşma yapmalar bu yönetimde. Devletin mit ve polis kurumlarının rakip olması bu yönetimde. En fazla dış borç bu yönetimde. En fazla öğrenci bu yönetimde içerde. Daha hangisini yazyım. Kısa keseyim "en fazla"lar sayfalar tutar. İdeolojik yandaş olununca mecburen gözü kapalı desteklenecek tabiki. İdeolojik kandırılmalar gerçekleri görmemize engel olur. Neyse bu başlığa benden bu kadar. Söylediklerim söyleyeceklerimi de içeriyor. Anlayana.. |
[QUOTE=sivaslınet;611301]Peygamber dine hizmet ederken para mı aldı? Onun bu hareketi sünnet değil mi? Cemaat camiye gidip dine ibadetini yaparken para mı alıyor? Onların işi yok mu? İmam yada müezzin başka bir işte çalışamaz mı? Onlar da cemaatten beş dakika önce gelip beş dakika sonra çıkıyor.
Diyanetten hiç söz etme bana. Onlar dini rant kapısı yapmış. Aldığı paradan haberin var mı? Dine hizmetin hiç bir şekli para ile olmaz. Allah'a ibadetin her nevisi, hepsi ibadettir. Allah'a ibadeti nasıl parayla değerlendireceksin?[/QUOTE] Bu işi böyle çözemeyecez. Şöyle devam edelim. İmamlara maaş vermedik. Yani imamlar yok. Müezzinler yok. İmam dediğimiz memur olsun. Başka işte çalışsın, kasap olsun. İmam yok. Gelelim Camiiye, camii sahipsiz kaldı, birinin ezanı okuması lazımdı, sabah namazında açıp bitince kapıyı kapatması lazımdı vs.. imamı ortadan kaldırdığımız için bunları yapamadık. Cenazeler vs imam olmadan defnedildi. Şimdi, sen ezanı okuyan imam olmasın, namaz kıldıracak imam olmasın, bu imamlar maaş almasın vs.. mi diyorsun? Yoksa Camii olsun ama memur vatandaş(veya herhangi bir vatandaş) para almadan gönül rızasıyla imamlık yapsın, cenaze namazını kıldırsın, mı diyorsun? Yada hiç biri olmasın, Camii her zaman açık olsun, vatandaş vakit girince, istediği zaman namazını kılsın, ibadetini yapsın mı diyorsun? |
[QUOTE=sivaslınet;611304]Türkiye tarihinde en fazla basının sesi bu yönetimde kısıldı, en fazla yanlışlıklar(sehven) bu yargıda yapıldı. Eşeği bile aday seçerim diyen yargı bu yönetimde gerçekleşti. Teröristlerle savaşan askerlerin hepsi içerde. Terörle anlaşma yapmalar bu yönetimde. Devletin mit ve polis kurumlarının rakip olması bu yönetimde. En fazla dış borç bu yönetimde. En fazla öğrenci bu yönetimde içerde. Daha hangisini yazyım. Kısa keseyim "en fazla"lar sayfalar tutar.
Yandaş olununca mecburen gözü kapalı desteklenecek tabiki. Neyse bu başlığa benden bu kadar. Söylediklerim söyleyeceklerimi de içeriyor. Anlayana..[/QUOTE] Madem her kötü şeyin en fazlası bu devirde yani son 10 yılda, neden bu ülke 2002 yılına kadar büyümedi,neden hep yoksul kaldık,neden faili meçhullerle uğraştık,Bu PKK terörü neden başımıza bela oldu,2001 krizini neden yaşadık,neden kahrolası askeri darbelere maruz kaldık,neden küçücük bir albay Başbakan'a rahatça küfürler edebildi,neden yüzlerce insanımız sağ-sol diyerek birbirine kırdırlıdı,neden ihracatımız minik rakamlarda kaldı,neen İMF2ye muhtaç olduk,neden türban yasağı vardı,neden İHL'liler 3.sııf muamelesi gördü,neden Kürtler dışlandı?... Her kötü şeyin en fazla olduğu AKP dönemi,ve her kötü şeyin az olduğu önceki yıllar..Yorum sizin! |
Anlamadığım bir nokta var. Madem bu hükümet çok dindar. Afganistan'da Kuran-ı Kerim yakan ABD askerleri hakkında neden yorum yapılmıyor? Hem de ABD askerleri Malatya'da savunma üssüne yerleşmiş. Allah allahhhhhhhhhhhh.
|
[QUOTE=sivaslınet;611208]
Şimdi ortada iki tez var. Birincisi; cami sanatının kaynağı tarihten gelen, yapı sanatının gelişmesinin sonucudur.. İkincisi ise; cami sanatı gökten inmiştir. Bunların hangisi doğru sence? Önce bunlara cevap ver. Daldan dala atlamayalım, adım adım gidelim. Evrime de gelir sıra merak etme. Ben tartışmaları uzlaşı için, faydalanmak için yaparım. Bana pozitif, somut şeyler gösterdiğinde red etmem mümkün değil. Kişilere has, ispatlanmamış soyut fikirlere asla itibar etmem.[/QUOTE] konuyu asıl farklı yöne çeken sensin baştan neydi kültürün dinden nasıl etkilendiği yine söylediklerimin arkasındayım islamiyeti kabul etmeseydik bizm mimarimizde cami olurmuydu. bana bir tane cami örneği göster islamiyeti benimsemeden önce ozaman mimari yokmuydu snein mantığa göre mimari vardı ama daha cami yapmak için gelişmemişmiydi hangi dine mensup isen onunla ilgili mimari olur. başka dine mensup olsak sinagog kilise vs. yapılar olurdu sen napıyorsun 1. camiyi tarihten gelen yapı sanatının gelişmesi sonucu ortaya çıkarıyorsun 2. tezin zembille indiğini söylediğimi ima ediyorsun diyorumki islamiyeti seçmemiş olsak cami ile alakalı mimarimiz olmazdı sadece bu cami ile sınırlıda değil .. aslında Laedri arkadaş benim bahsettiğim konuyu daha açık yazmış din hiç bir zaman kültürden etkilenemez etkilenmemeli etkilendiği zaman deforme olur. günümüzde etkileniyor etkilenmemiş olsa her canlı ölümü tadacaktır sözüne takıp sinir bozucu denemezdi, elektrik trafolarını mescit olarak değerlendirip eleştirmezlerdi, haca gidecek birisine boşver paranı araplara kaptırma denmezdi, Allahın emirlerini yasaklamazlardı çok yani say say bitmez |
[QUOTE=Alibaba58;611314]Anlamadığım bir nokta var. Madem bu hükümet çok dindar. Afganistan'da Kuran-ı Kerim yakan ABD askerleri hakkında neden yorum yapılmıyor? Hem de ABD askerleri Malatya'da savunma üssüne yerleşmiş. Allah allahhhhhhhhhhhh.[/QUOTE]
Bu yaptığım yoruma neden cevap veremiyorsunuz? Siz cevap veremiyorsanız yardımcı olurum. ABD'nin isteklerinin dışına çıksınlar bakalım neler olur. Öyle herkese kafa tutmak kolay. ABD adamı gökyüzüne çıkardığı gibi yeryüzüne bırakmasını da bilir. Birilerinin parmağında kukla olmak kimseye hayır getirmez. Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. Böyle giderse yakında sıra Türkiye'ye de gelecek merak etmeyin. |
[QUOTE=Alibaba58;611396]Bu yaptığım yoruma neden cevap veremiyorsunuz? [/QUOTE]
İsrail yapsa bunu gerekli cevabı verirlerdi ama ABD yaptığı için birşey diyemiyorlar. Birşey derlerse ABDyi kızdırırlarsa, ABD desteğini çeker. ABDnin desteği olmazsa hükümette bir süre sonra çökeçektir çünkü. ABD ye de kafa tutacağımız günleri bekliyoruz inşallah. Kafa tutmak derken savaştan bahsetmiyorum, siyasi olarak, sanayi olarak, teknoloji olarak kafa tutmaktan bahsediyorum. Şuan için onlar bize muhtaç biz onlara.. |
[QUOTE=_DuMaN_58;611397]İsrail yapsa bunu gerekli cevabı verirlerdi ama ABD yaptığı için birşey diyemiyorlar. Birşey derlerse ABDyi kızdırırlarsa, ABD desteğini çeker. ABDnin desteği olmazsa hükümette bir süre sonra çökeçektir çünkü.
ABD ye de kafa tutacağımız günleri bekliyoruz inşallah. Kafa tutmak derken savaştan bahsetmiyorum, siyasi olarak, sanayi olarak, teknoloji olarak kafa tutmaktan bahsediyorum. Şuan için onlar bize muhtaç biz onlara..[/QUOTE] Peki Duman Bey sence işin içinde çıkarları var demek, Irak'ta öldürülen masum insanların ahını kim ödeyecek? Niye seslerini çıkarmadılar tepkilerini göstermediler. Olan masum müslüman halka oldu. Peki bu ülkeye dindarlığı onlar getirdi, onlar sayesinde dindar gençlik yetişecek Kuran-ı Kerim yakan ABD askerleri niye gelip bizim üslerimize yerleşiyor. Tepkilerini koysunlar bakalım nasıl siz bizim kitabımızı yakarsınız desinler ama diyemezlerrrrrrrr. ABD ile işbirliği içinde olmak varken bunları yapamazlar. İşlerine gelmez. |
[QUOTE=Alibaba58;611398]Peki Duman Bey sence işin içinde çıkarları var demek, Irak'ta öldürülen masum insanların ahını kim ödeyecek? Niye seslerini çıkarmadılar tepkilerini göstermediler. Olan masum müslüman halka oldu. Peki bu ülkeye dindarlığı onlar getirdi, onlar sayesinde dindar gençlik yetişecek Kuran-ı Kerim yakan ABD askerleri niye gelip bizim üslerimize yerleşiyor. Tepkilerini koysunlar bakalım nasıl siz bizim kitabımızı yakarsınız desinler ama diyemezlerrrrrrrr. ABD ile işbirliği içinde olmak varken bunları yapamazlar. İşlerine gelmez.[/QUOTE]
Onu söylüyorum bende, ABD ile işbirliği içinde olmak varken bunları yapamazlar. İşlerine gelmez. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:11. |