![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Ozanları şiir yazar, saz çalar,
Gençler aşık olur sevdaya dalar, İşsizlik bizleri gurbete salar, Yine sarpa sarmış işi Sivas´ın. |
Buradan geçirmiş Kral Yolunu,
Ozan mı yaratmış Mevla kulunu, Dinle Aşık Veysel Şatıroğlu’nu, Her zaman yanıktır döşü Sivas’ın. |
Yiğido diyorlar yiğit adına,
Dururum gurbete her gün yadına, Doyamadım madımağın tadına, Bir başka lezzettir aşı Sivas´ın. |
Mevsimin çoğunda dağları kardır,
Kenar mahallenin yolları dardır, Envayi çeşitte yemeği vardır, Madımak, mıhlama, bişi Sivas’ın. |
Sivaslılar.net´te buluştuk bizler,
Gurbet ellerinde yitmesin izler, Her ferdi içinde ne sırlar gizler, Hiç ağrısız olmaz başı Sivas´ın. |
Siyasiler onu kenara itmiş,
Gençleri tükenmiş enerji bitmiş, Eli işe yeten hep çekip gitmiş, Ondan hep çatıktır kaşı Sivas’ın. |
Kar yağar dağına bembeyaz olur,
Beden gurbet gezer, ruh orda kalır, Sivas´tan ayrılan kıymetin bilir, Bulunmaz dünyada eşi Sivas´in. |
yarin binmiş gelir esentepeye
görmeye gitmiştim ulucamiye beraber çıkmıştık kent meydanına yarin izi var her yerinde Sivasın |
Eskiden kervanlar burdan geçermiş,
Susayan çeşmeden suyun içermiş, Yiğido konuğa canını sermiş, Mertliktir hep içi dışı Sivas’ın. |
Formasında beyazı var, alı var,
Ağustosta derde deva balı var, Dışarı açılan onca yolu var, Bir şeye yaramaz dışı Sivas´ın |
Sen sahip çıkarsan memleket olur,
Göçüp terkeyleyen köyüne gelir, Çıplak dağlar bile ürünü verir, Doludan kıymetli boşu Sivas’ın. |
Tarihi şan dolu, bügünü derttir,
Kızları güzeldir, erkeği merttir, Altı ay kar olur, soğuğu serttir, Yine de üşütmez kışı Sivas´ın. |
El ele verince dağlar aşarlar,
Yasla üzülürler, toyla coşarlar, Tarlada çalışıp, suya koşarlar, Yazın ne serindir duşu Sivas’ın. |
Sanmayın ne olur basit bir şehir,
Yurdumun acısı, gurbette kahır, İstemem köşkleri, yeter bir ahır, Silinmez gönlümden düşü Sivas´ın |
Seven gönüllere olurmuş derman,
Eğlence yerinde çaldı mı keman, Alacakaranlık çöktüğü zaman, Bir başka romantik loşu Sivas'ın |
Darmadağın olduk gurbet eline,
Hasret kaldım al kınalı geline, Bırakıp her şeyi düşsem yoluna, Dünyalara değer hoşu Sivas´ın. |
Gençleri nicenin bağrını yakar,
Esirgemez asla sözünü çakar, Lafın söyledi mi gözüne bakar, Bakmaz hiç yiğidi şaşı Sivas’ın. |
Sandalli bu sevda bitmez gönlümde,
Memleketim türkü oldun dilimde, Binbir ahım kaldı canım ilimde, Sevdalar yaşattı döşü Sivas´ın. Yine çok güzeldi, yüreğiz dert görmesin kardeşlerim, hepiniz birer değersiniz, güçlü kaleminize saygım sonsuz. Hayırlı geceler. |
[B]atışmış ozanlar yine bu gece
misafir olalım dost meclisine uzak sivasımın karlı yoluna karanlık gecede güzel Sivas'ım.[/B] |
Hey fitne güçler hele bir bakın,
sivaBURs diyor ki, gelmeyin sakın, Hadi bir savaşın almaya kalkın, Battı mı kanatır dişi Sivas'ın. |
[B]müsade isteyim artık ozanlar
elinde asası olup gezenler tesbihi elinde boncuk düzenler kebabı döneri hoştur Sivas'ın....[/B] |
Kızıldağ, Kulmaç'tır dağının adı
Güzel olur balı doyulmaz tadı Kangal dünyaya ününü saldı Havası bir başkadır Sivas'ın |
[B]Yağdoğduran Geçit Vermez Bu Kışta.
Araçlar Dizilir Yolda Yokuşta. Donuyor Ellerim Kışta Ayazda. Bir Sıcak Çorbası Olsa Sivas'ın..[/B] |
Diyet yapmış, kilo vermiş, incelmiş,
Görmeyeli canan dal gibi olmuş, Yüzünü gerdirmiş, on yıl gencelmiş, Sonbaharda açan gül gibi olmuş. |
Seninki incelmiş benimki obez,
Bin sırtına korkma diyar diyar gez, Öyle boğaz var ki sanırsın körfez, Afrika menşeli fil gibi olmuş.:) |
Bakışlar değişmiş, gözlerde ışık,
Cilveli, işveli hem de yılışık, Yıllar sonra yine olmuşum aşık, Al, yeşil giyinmiş dal gibi olmuş. |
O sana aşıktır sen olamazsın,
Ondan saklanacak yer bulamazsın, Yakalanır isen kurtulamazsın, Ellere yapışan bal gibi olmuş. |
Zayıflamak için ilaçlar almış,
Açlığın içine iyice dalmış, Bir deri, bir kemik dikili kalmış, Öyle incelmiş ki kıl gibi olmuş. |
Tatlı dil gösterme hemen alışır,
Her kötü olaya kafa çalışır, Özü hamur ile sudan oluşur, Kangalın önünde yal gibi olmuş. |
Sert bir rüzgar esse alır götürür,
Kemikleri yüreğime batırır, Fazla sürmez açlık onu bitirir, Kurumuş, dökülmüş kül gibi olmuş. |
Giyinmiş kuşanmış çıkmış çarşıya
Sürme çekmiş kipriğine kaşına Pembe eşarp pek yakışmış başına Saksıda duran çiçek gibi olmuş |
önceden arayıp sorardı beni
beklerim o günler gelir mi geri arama yoktur ben gibi seveni yarim benden gidip el gibi olmuş |
Onu süklüm püklüm biri bilmişler,
Çikolata alıp dünür gelmişler, Aldığı herifler bir bir ölmüşler, Beş koca eskiten dul gibi olmuş. |
Gerilmiş yüzünde güller açmıyor,
Ona sarılmadan ömür geçmiyor, Sadece bakıyor, yeyip, içmiyor, Sofralara küskün el gibi olmuş. |
Kolların yeterse parmağını sar,
Kim gönül vermişse dünya olmuş dar, Kocalar içinde ecnebi de var, Uluslararası yol gibi olmuş. :) |
Gönlümde açardı zemheri gülü,
Güldürdü bizlere, bak iste eli, Seyrelmiş kafada saçının teli, Dökülmüş, açılmış kel gibi olmuş. |
aradım yoktur sen gibi güzeli
kaçarsan benden beklemem eceli yarim bu can seni gördü göreli bu bedenden çıkıp yel gibi olmuş |
Canı et çekince beş koyun keser,
Tamam yeme dersin hemencik küser, Damarına dokun feryadı basar, Acı acı çalan zil gibi olmuş. |
Uykudan başını hiç kaldırmıyor,
Izlerim boşuna yar aldırmıyor, Gariban yüzümü bir güldürmüyor, Benim yaşamıma zul gibi olmuş. |
Şaka yaptım elbet sevdim ben onu,
Dönemem cehennem olsa da sonu, Efkarsa, özlemse, hasretse konu, Ondan ayrı günler yıl gibi olmuş. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:39. |
|