![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[QUOTE=sandalli;518793]Sana küsenleri gönlümden atam,
Götürüp pazara üç pula satam, Gerçek dostlarını yanına katam, Dost ile düşmanı bilemedin mi?[/QUOTE] Bildim dostlarımı çok geç olmadan, Yürüyorum artık ben hiç durmadan, İyi akşamlar desem gözüm yormadan, Ozanlara selam söylemedim'mi. |
sular akar durgun durgun
bu gün kafam çok yorgun diyarim kaderine dargın mazur görün beni ozanlar |
Bazen içerime sıkıntı çöker,
Izdırap kalbimi yerinden söker, Gözlerim kararır dilim ah döker, Aklım kendine yol çizemedin mi? Katrana bulaşan nasıl aklanır, Hangi deterjanla suyla paklanır, Kelime altında mesaj saklanır, Sen bu tuzakları sezemedin mi? Unutma ki dünya fare kapanı, Siliver aklından hırsa tapanı, Seni kendisine köle yapanı, Ayaklar altında ezemedin mi? Kalbini vefasız elinde ezme, Gönül hanesine kimseyi yazma, sivaBURs denilen beyinsiz kazma, Oyunları hala çözemedin mi? |
Boşuna, çabalar, boşa emeğim,
Yaşamda ki zoru kıramadım ki, Kabul olunmadı hiç bir dileğim, Cananı canıma saramadım ki. |
Ne emek verdiysem boşuna gitti,
Rüyalar karardı, hayaller bitti, Ümitsiz günlerim canıma yetti, Beklentime bir gün eremedim ki. |
Gayri hüzün dolu döşümün içi,
Gurbete taşıdım çocukken göçü, Yirmiye varmadan ağarttım saçı, Hayatta mutluluk göremedim ki. |
Bu benim hayatım beterden beter,
Yürekte ki derdim binlere yeter, Eller bire alır ikiye satar, Zarardan öteye varamadım ki. |
Yarden sefa yoktur, gülemez yüzüm,
Har düşmüş dilime ateşten sözüm, Yaralar içerde, kanıyor özüm, Kalpte ki yarayı saramadım ki. |
[QUOTE=sandalli;519026]Gayri hüzün dolu döşümün içi,
Gurbete taşıdım çocukken göçü, Yirmiye varmadan ağarttım saçı, Hayatta mutluluk göremedim ki.[/QUOTE] bellidir gurbetin ahvali halı gençlikte gurbete düşerse yolu kalırmı başında saçının teli bu soruyu feleğe soramadımki |
Şimdi acılarım en yakın dostum,
Kederi sineme gül diye astım, Hiç kimseye değil kendime kastım, Yar kalbine bir kez giremedim ki. |
[QUOTE=OSMAN ECE;519033]bellidir gurbetin ahvali halı
gençlikte gurbete düşerse yolu kalırmı başında saçının teli bu soruyu feleğe soramadımki[/QUOTE] Diyari Babanın sözleri haklı, Bir sözünde belki bin anlam saklı, Dağıttım düzeni, yitirdim aklı, Kafayı derdime yoramadım ki. |
yine göründü bana gurbet yolu
anlamadım var mıdır bunun sonu sivastaymış hayatın tadı tuzu günlerce kaldım da doyamadım ki |
[QUOTE=goramaz;519039]yine göründü bana gurbet yolu
anlamadım var mıdır bunun sonu sivastaymış hayatın tadı tuzu günlerce kaldım da doyamadım ki[/QUOTE] Sivas´ta gizlidir yaşamın aslı, Ozanlar, aşıklar ederler faslı, Uzağım sılamdan yüreğim yaslı, Yıllar var Sivas´a giremedim ki. |
uzaktan göründü aşık goramaz
yazdığın nameyi kimse çözemez vefasız sevgili işe yaramaz bu gizli sırra eremedimki |
istasyondan inerim ulucamiye
selamlar ederim ben erenlere utanarak bakarım arsız nefse çok çalışsam da düzeltemedim ki |
İli ve ilçesi her yeri güzel,
Zemheri ayında dökülmüş gazel, Yüreklerde yaşar yeri çok özel, Sivas´ta bir hayat süremedim ki. |
[QUOTE=goramaz;519042]istasyondan inerim ulucamiye
selamlar ederim ben erenlere utanarak bakarım arsız nefse çok çalışsam da düzeltemedim ki[/QUOTE] sivasta yatıyor bir çok erenler canı başı hak yoluna verenler başında okunur her gün kuranlar karşı görüşleri azaltamadımki |
SAYGIDEĞER OSMAN ECE ABİ DÖRTLÜĞÜNÜZ AKLIMA ŞU ŞİİRİ GETİRDİ YİTİK OZAN İSİMLİ BİR OZANA AİT BAŞLIĞINI BİLMİYORUM AMA ÇOK HOŞUMA GİDİYOR. İZNİNİZLE PAYLAŞMAK İSTERİM
sayıyorsan beni kendine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim benim köyüm senin kentine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim ağustos içti de yerin suyunu kurutta pınarın serin suyunu ırak kuyuların serin suyunu hem ben alam hem sen al alışalım güneşin hıncı var bulutun nazı bileğin gücü yok yüreğin hazı tarlada tırpanı halayda sazı hem ben alam hem sen al alışalım ben tutmuşum beni kul eden yolu sen tutmuşsun seni kul eden yolu bizi bize doğru iten yolu hem ben bulam hem sen bul buluşalım (yitik ozan) |
[QUOTE=OSMAN ECE;519045]sivasta yatıyor bir çok erenler
canı başı hak yoluna verenler başında okunur her gün kuranlar karşı görüşleri azaltamadımki[/QUOTE] bir köşe de han bir köşede hamam eksik koymamış atalar herşey tam bir gezesin de kalmaz hiç keder gam saymaya kalksam da sayamadım ki |
Bu masal ülkesi bana ne etmiş,
Canan Kaf Dağının ardına gitmiş, Orada yeşermiş orada bitmiş, Gidip gonca gülü deremedim ki. |
bırak kalsın yar kaf dağı ardında
başkası bakmasın da sen de bakma yarin sevdasını yürekte sakla yare helalinden bakamadım ki |
Sensizlik gurbette gider ağrıma,
Kulak ver ne olur canan çağrıma, Senin aşkın ile yanan bağrıma, Aşkından merhemi süremedim ki. |
[QUOTE=goramaz;519049]SAYGIDEĞER OSMAN ECE ABİ DÖRTLÜĞÜNÜZ AKLIMA ŞU ŞİİRİ GETİRDİ YİTİK OZAN İSİMLİ BİR OZANA AİT BAŞLIĞINI BİLMİYORUM AMA ÇOK HOŞUMA GİDİYOR. İZNİNİZLE PAYLAŞMAK İSTERİM
sayıyorsan beni kendine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim benim köyüm senin kentine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim ağustos içti de yerin suyunu kurutta pınarın serin suyunu ırak kuyuların serin suyunu hem ben alam hem sen al alışalım güneşin hıncı var bulutun nazı bileğin gücü yok yüreğin hazı tarlada tırpanı halayda sazı hem ben alam hem sen al alışalım ben tutmuşum beni kul eden yolu sen tutmuşsun seni kul eden yolu bizi bize doğru iten yolu hem ben bulam hem sen bul buluşalım (yitik ozan)[/QUOTE] BU YAKIN ARKADAŞIMA YAZDIĞIM ŞİİR YIL 1975 içip meyhanede sızar kalırsın günahtan haberin varmı arkadaş günde beş vakitte girsaen camiye namazını kılsan zomu arkadaş benlik perdesin kalbinden kaldır ölmeden gayret et nefsini öldür allahın zikreden sevgili kuldur bir selevat getirsen armı arkadaş memrutun elinden perişan halin mürşidi kamile uğrasın yolun fayda etmez dostum servetin malın yalan dünya sana yarmi arkadaş aşık diyarime darılma sakın mecliste arif ol edebin takın ölüm uzak deyil gayeten yakın yoksa iki gözün körmü arkadaş |
[QUOTE=goramaz;519056]bırak kalsın yar kaf dağı ardında
başkası bakmasın da sen de bakma yarin sevdasını yürekte sakla yare helalinden bakamadım ki[/QUOTE] Kaf Dağı ardına gizlice akıp, Etkili bakışla içini yakıp, Sonra da cananı orda bırakıp, Göğsümü şöyle bir geremedim ki. :) |
Dağlımış zülüfler yüzden aşağı,
Zannersin sarı buğday başağı, Dolamış üstüne gümüş kuşağı, Incecik belini saramadım ki. |
yarimin sözleri şeker mi bal mı
avu olsa da içimi yakar mı gönül kapısını bana açar mı kader zincirini kıramadım ki |
ayrıldı diyarim güzel yurdundan
kader gezdirdi beni ardından gam yükünü vurdu inmez sırtımdan ben buna bir mana veremedimki |
O yardan ayrılıp intikam alsam,
Güle güle desem ben yalnız kalsam, Kendimi sefaya huzura salsam, Terketme tadına varamadım ki. |
gurbetin yolları dikendir taştır
gözyaşım her öğün tasımda aştır vuslat zamanı takvimimde baştır hasreti defterden düremedim ki |
Bak yine efkarda hazan zamanı,
İçimde tütüyor aşkın dumanı, Ahlara, vahlara kattım amanı, Yoluna mutluluk seremedim ki. |
Erenler kızdılar nasıl olmuşsun,
Evvelden Rabbine sadık kulmuşsun, Dediler çek artık kendin bulmuşsun, Ben nasıl bulayım aramadım ki. |
İşte ben burdayım sen yine yoksun,
Aşkını ver bana kalbimi yaksın, Kara gözler gonca yüzüne baksın, Yıllarca baktım da göremedim ki. |
Eski sevgiliyi içimden atıp,
Çok güzel günlere uyansam yatıp, Vefalı sevene kalbimi katıp, Yeni sevda harcı karamadım ki. |
aramadan bulamazsın mevlayı
bırakmalısın ki önce leylayı gözünden düşür de bir masivayı nefsin dizginini kıramadım ki |
Sandalli da sanki ozan sayılmış,
Hangi söze hani kimler bayılmış, Yar zülüfün omuzundan yayılmış, Okşayıp telleri taramadım ki. |
Mevlayı unutup nefse dalmışım,
Şeytan sırta binmiş öyle kalmışım, Zaman duraklamış ben yol almışım, Çok hızlı gitmişim duramadım ki. |
yarim özümde kurmuşsun bir saray
yokluğun gecemdir cemalin bir ay ömrüne kat da ömrümden bir pay sensizliği hayra yoramadım ki |
[QUOTE=sandalli;519082]Sandalli da sanki ozan sayılmış,
Hangi söze hani kimler bayılmış, Yar zülüfün omuzundan yayılmış, Okşayıp telleri taramadım ki.[/QUOTE] Sandallı üstadım deme sen öyle, Bak ne diyeceğim gel hele böyle, sivaBURs içinden geleni söyle, Sizsiz bir dünyayı kuramadım ki. |
[QUOTE=goramaz;519087]yarim özümde kurmuşsun bir saray
yokluğun gecemdir cemalin bir ay ömrüne kat da ömrümden bir pay sensizliği hayra yoramadım ki[/QUOTE] Ne güzel yazmışsın goramaz üstat, Kelime ayrı tat hece ayrı tat, Bahtın açık etsin Mevla kat be kat, Gözlerim kör olmuş göremedim ki. :) |
[QUOTE=sivaBURs;519088]Sandallı üstadım deme sen öyle,
Bak ne diyeceğim gel hele böyle, sivaBURs içinden geleni söyle, Sizsiz bir dünyayı kuramadım ki.[/QUOTE] Dostu burda koyup gitmek olmadı, Ozanlar dağıldı, kimse kalmadı, Yıllar geçti gönlüm ibret almadı, Kimsenin işine yaramadım ki. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:44. |
|