![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Vara vara vardım onuncu köye
Gün geldi dostlara oldum köle Sakalım yokki sözüm dinlene Ömrümü nasihat ile yaşadım |
Çocuk yaşta çektik gurbete göçü,
Aşklar ile yandı çiğerin içi, Sevgilim dediğim inat bir keçi, Dağ, bayıra süre süre yaşadim. :) |
[QUOTE=sandalli;520062]Sohbet-i âliye sokmayın hile,
Bela mı ararsın sen bile bile, İsterim insanlar sadece güle, Sevgi ve dostluğun hor mu ötesi?[/QUOTE] ozanlar kalbinde hiç olmaz hile ben kendi ahvalim getirdim dile kırk yıl doldurdum gurbette çile hayata hesap vere vere yaşadım |
[QUOTE=OSMAN ECE;520075]ozanlar kalbinde hiç olmaz hile
ben kendi ahvalim getirdim dile kırk yıl doldurdum gurbette çile hayata hesap vere vere yaşadım[/QUOTE] Sana değil üstad benim sözlerim, Size saygı duyar, sever özlerim, Yanlış anlamayın ağlar gözlerim, Saygıları vere vere yaşadim. |
Sen benim abimsin severim seni,
Yanlış anlayıpta üzme ha beni, Yoluna fedadır garibin canı, Dostluklara ere ere yaşadım. |
sana deyil sözlerim sandallı dostum
sen benim canım sen benim üstüm sanmaki can dostlarıma küstüm kardeşliğine hayal kura kura yaşadım |
Dengesizin biri geldi laf attı,
Ozan sohbetine hileler kattı, Kendini götürdü üç pula sattı, Böylelere vura vura yaşadım. |
doğru yolda düşse ayak bertilmez
senin dostluğun asla tartılmaz yapılan iyliğin üstü örtülmez bu tercübeye vara vara yaşadım |
Ne kafiye bilir, redifi yoktur,
Laf ebesi belli sözleri çoktur, Öyle bir yazmış ki dostluğa oktur, Odunları kıra kıra yaşadim. |
kimse gücenmesin bu bir atışma
bazen iyi geçer bazende çekişme bazen sert geçer bazen yatışma bu adeti göre göre yaşadım |
Burada yazılan burada kalır,
Diyari yiğittir kıymeti bilir, Sandalli istersen yoluna ölür, Canı dosta vere vere yaşadim. |
Bacanah da gelmiş uzaktan bakar,
Kafasın bozmayın bir tane çakar, Nice güzellerin kalbini yakar, Büyük bir mafyada baba bacanah. |
[QUOTE=sandalli;520089]Bacanah da gelmiş uzaktan bakar,
Kafasın bozmayın bir tane çakar, Nice güzellerin kalbini yakar, Büyük bir mafyada baba bacanah.[/QUOTE] gercekten guzel olmus bacanah cok tsk:) |
kaçmayın buradan yoktur öcüler
haydin yazın beyler sizde bacılar ilerlesin sayfalar dinsin acılar hep gurbette kara kara yaşadım |
Diyari versene yeni bir ayak,
Sokaklar buz burda yaparlar kayak, Hayattım yapmadı bana bir kıyak, Derdi derde düre düre yaşadim. |
butun oaznlara gonulden selamlar yureginize saglik
|
[QUOTE=OSMAN ECE;520093]kaçmayın buradan yoktur öcüler
haydin yazın beyler sizde bacılar ilerlesin sayfalar dinsin acılar hep gurbette kara kara yaşadım[/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]biz korkmayız öcüden sadece anlamayız dörtlükten bizimki aşk acısı dindiremez sayfalar ben hep uzaktan seve seve yaşadım[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kolsuz_kerim;520097][B][COLOR="Navy"]biz korkmayız öcüden
sadece anlamayız dörtlükten bizimki aşk acısı dindiremez sayfalar ben hep uzaktan seve seve yaşadım[/COLOR][/B][/QUOTE] gençlikte aşk acısı yürekler yakar kerim hemşerim gelmiş uzaktan bakar açar baş örenin gülleri burcu burcu kokar köyüne selamlar söyle be kolsuz |
[QUOTE=sandalli;520095]Diyari versene yeni bir ayak,
Sokaklar buz burda yaparlar kayak, Hayattım yapmadı bana bir kıyak, Derdi derde düre düre yaşadim.[/QUOTE] al dostum sana uzun bir ayak siva usdattan yemeden dayak vasa kırgınlık olmadı sayak ağzında tatlı dile benziyor |
Hayatın anlamı sevgide gizli,
Mevlam bir kız versin hep tatlı sözlü, Yüreğine girsin bir gonca yüzlü, Sevdiğini mutlu eyle be kolsuz. |
[QUOTE=sandalli;520070]Salim ozan gider selama durun,
Bu dertli başımda binlerse sorun, Ozanın sözünde sevdayı görün, Ben aşkları göre göre yaşadim.[/QUOTE] [B]Selam olsun sana dertli Ozanım, yolun düşer ise gelde gezelim, güzel nameleri kalbe dizelim, ben dostları bile bile yaşadım.[/B] |
[B]Salim abi sen de oldun akşamcı
Dörtlük yazar abi kardes bacı Gurbette hayat herşeyden acı Sivasa hasret çeke çeke yaşadım[/B] |
ozanlar ne guzel bu dizeler
bende yazmak isterim dilim heceler seni beklerken ey vefasiz gecti omrumden en guzel seneler |
[QUOTE=sandalli;520124]Hayatın anlamı sevgide gizli,
Mevlam bir kız versin hep tatlı sözlü, Yüreğine girsin bir gonca yüzlü, Sevdiğini mutlu eyle be kolsuz.[/QUOTE] [B][COLOR="Navy"]hasan abi anlar sevgiden onunda dili yanmış gecmişten gercek aşklar hep eskiden buluruz belki bizde helal süt emmişinden[/COLOR][/B] |
[QUOTE=Cley;520128][B]Salim abi sen de oldun akşamcı
Dörtlük yazar abi kardes bacı Gurbette hayat herşeyden acı Sivasa hasret çeke çeke yaşadım[/B][/QUOTE] Akşamcı olduk bu gurbet elde, Ankara soğukmu söyle bi sende, Çare bulunurmu dermansız derde, Ben geçmişi bile bile yaşadım. |
Bir güzel aklımı başımdan aldı,
Beni onulmayan dertlere saldı, Kendi gitti ama aşkları kaldı, Yüreğimden akan ala benziyor. |
[QUOTE=sandalli;520133]Bir güzel aklımı başımdan aldı,
Beni onulmayan dertlere saldı, Kendi gitti ama aşkları kaldı, Yüreğimden akan ala benziyor.[/QUOTE] çıkarıp beyazı giyme karalı yürek yanık ciğerlerin yaralı aşkı can yurduna girdi gireli ozanım yaralı kula benziyor |
onu beklemekle gecti seneler
gonlum durmadan onu heceler hasan abi bilir gonuldeki yarayi geride kalan hep mutsuz resimler |
[B][COLOR="Navy"]aplaların aplası gurbet
o anlar aşktan sivasa hasret yetti canına bu zalim gurbet elinden gelse bir gün dönecek elbet[/COLOR][/B] |
kerim sagol canım ne güzel olmuş tesekkür ederim
|
[B]Hayırlı akşamlar diyom ben gine,
Kronik pastalar yapmıyor niye, Küstümü bana sorun bi hele, Dilim bataryasız pile benziyor.[/B] |
Yüzünde ay parlar gönül maralı,
Yar yoksa yanımda sinem yaralı, Gözleri sürmeli, kaşlar karalı, Beli ince boyu dala benziyor. |
ozanlar gelip yağıp estiler
iki dörtlük yazıp hemen sustular ezanlar okundu oldu ystılar gideceğim yine uzun yola beziyor |
bosuna demisim dunya benim
ne yerim var nede yurdum ask zehirini ictim yudum yudum hic elimden alan olmadi |
[B]Kimse yapmasın bize pasta
Olmak istemeyiz kronik hasta Bırakmayın arkada yasta Tahtası bükük bele benziyor[/B] |
Giyinmiş, kuşanmış salınıp gelir,
Cilvesi, nazına yüreğim ölür, Bana küsmüş bilem acep ne bilir, Selamsız sabahsız ele benziyor. |
[QUOTE=Cley;520167][B]Kimse yapmasın bize pasta[/B]
[B]Olmak istemeyiz kronik hasta[/B] [B]Bırakmayın arkada yasta[/B] [B]Tahtası bükük bele benziyor[/B][/QUOTE] [B][COLOR=darkorange]sen aynanın karşısına bir geç hele profilden bir bak kendine[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]göbeğin değecek nerdeyse yere Çin malı, plastik, leğene benziyor [/COLOR][/B] |
Alamam kendimi bakar kalırım,
Her bakışta ondan ilham alırım, Dünyada bulunmaz eşi bilirim, Sarı saçlı sunam güle benziyor. |
inkar etsende inanmam artık
ben bu işi bugün çözdüm artık Sivasa'da gitmeme var daha yazık yaza kadar halim yamana benziyor |
[QUOTE=balix;520007]Sivas demiş ozan demiş,
yazıpta yakışmayan sözler, Sivaslıların kanına girmiş, Belliki sevgi kardeşlik ölmüş, Biz kaçırmayı, değil sevmeyi, yakmayı değil yeşertmeyi, cahaleti değil, ilim, bilgiyi, Türkümüze hamur yaptık, Varsa böyle yazışalım erenler...[/QUOTE] Akıl vermek midir nedir amacın, İnsanlık olmalı başında tacın, Vereyim bendedir senin ilacın, Adam otu çayı içen mi gardaş. Kardeşlik ararsan bizdedir hası, Birlikte kaşıklar ozanlar tası, Nereden bittin sen a yer elması, Kanadın olmadan uçan mı gardaş. Kanına girmekmiş bu ne ağır laf, Sen sen ol bir daha etme böyle gaf, Kafiye yok ölçü yok hakikaten saf, Nifak tohumları saçan mı gardaş. Güya ders verirsin aklı kıt ile, Önceki yazıları okuman bile, Al boynun ölçünü git güle güle, Vatan sınırını geçen mi gardaş. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:17. |
|