![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Gönlüm 58 susma ey bülbül,
Karakteri yakut özü gonca gül, Hazan vakti midir takvimin eylül, Sen gibi yüreğe dolan olur mu? |
[QUOTE=sivaBURs;520455]Sen böyle hergün yaz ki sevinelim,
Olmadığın günler biz dövünelim, HasreT Üstat diye hep övünelim, Sevgi hazinesi talan olur mu?[/QUOTE] hemi iyi hergün yazarım artık bugünde bende ne var şaştık yaza yaza milleti galiba bıktırdık söz bulamıyorum tükendim artık |
Kronik yazmıyor belki de yasta,
Uğramaz dergaha selamsız dosta, Biz de zannettik ki Kronik usta, Acemi olduğun bilen olur mu? :) |
[COLOR="Red"][B]Yar olmadan asik olunur mu
su derdime care bulunur mu bu asiklar meydaninda banada bir yer bulunur mu[/B][/COLOR] |
Gel demiştin yıllar geçti aradan,
Denizler kabarmış bekle karadan, Hiç izin vermeden Yüce Yaradan, Aşığı sokacak yılan olur mu? |
Yine kar yağıyor, buzlar üşüyor,
Ayakkabım eski kayıp düşüyor, Cezvemiz ocakta kahve pişiyor, Acarsam kapıyı dolan olur mu? |
[QUOTE=58Sevda;520462][COLOR="Red"][B]Yar olmadan asik olunur mu
su derdime care bulunur mu bu asiklar meydaninda banada bir yer bulunur mu[/B][/COLOR][/QUOTE] Yar yürekte olur yürekler ermiş, Yarin yoksa Üstat ara bul dermiş, Hoş gelmiş ozanım sefalar vermiş, Yüzler çiçek açtı solan olur mu? |
Akılcı yazıyor ozanlar bugün,
Vurulsun davula kurulsun dügün, Haydin sivaslılar ozanla övün, Ozanın sözünde yalan olur mü? |
[QUOTE=sandalli;520465]Yine kar yağıyor, buzlar üşüyor,
Ayakkabım eski kayıp düşüyor, Cezvemiz ocakta kahve pişiyor, Acarsam kapıyı dolan olur mu?[/QUOTE] Senin şu kahvenin köpüğü pekti, Oğlan çocuğuyuz canımız çekti, Bildiğim Sandallı cömert erkekti, Kapıyı açmazsan şölen olur mu? |
Osman abim yoktur, hüzünlü site,
Dilerim bağında bülbüller öte, Bir çağrı atalım çabucak yete, Diyarimiz yoksa gülen olur mu? |
Ozanlar yazıyor ne güzel sözler,
Yaralı yüreğim yolunuz gözler, Saygılı, sevgili, yiğido sizler, Siz yoksanız burada kalan olur mu? |
[QUOTE=sivaBURs;520468]Senin şu kahvenin köpüğü pekti,
Oğlan çocuğuyuz canımız çekti, Bildiğim Sandallı cömert erkekti, Kapıyı açmazsan şölen olur mu?[/QUOTE] Kahve gelir idi yemen ilinden, Bal damlıyor gardaşımın dilinden, Sarı saçlı yarın kirli elinden, Fincanı tepsiden alan olur mu? |
[QUOTE=gönlüm58;520471]Ozanlar yazıyor ne güzel sözler,
Yaralı yüreğim yolunuz gözler, Saygılı, sevgili, yiğido sizler, Siz yoksanız burada kalan olur mu?[/QUOTE] Hazandan bahara çağlayıp aktın, Sözünle sayfaya nazarlık taktın, Karanlık hanede mumları yaktın, Dosdoğru insansın hilen olur mu? |
Kahveye de girdi belli ki hile,
Kirli elden içtim ben bile bile, Yüzüne bakılmaz ediyor cilve, Gavurdan arkana kalen olur mu? |
[QUOTE=sandalli;520473]Kahve gelir idi yemen ilinden,
Bal damlıyor gardaşımın dilinden, Sarı saçlı yarın kirli elinden, Fincanı tepsiden alan olur mu?[/QUOTE] Yok mu şu Sarı'nın süngeri teli, Kirden nasır tutmuş fincanın beli, Gardaşım demişti kirliymiş eli, Sarı Kız Yemen'de dilen olur mu? |
[QUOTE=sivaBURs;520477]Yok mu şu Sarı'nın süngeri teli,
Kirden nasır tutmuş fincanın beli, Gardaşım demişti kirliymiş eli, Sarı Kız Yemen'de dilen olur mu?[/QUOTE] Birden dağılıyor nedense millet, Vururum, döverim gitmiyor zillet, Polise baş vurdum, hak verdi devlet, Sarının ayağın çelen olur mu? |
Ne olur gardaşım hele bak bana,
Ağlarsın onunla gülmek bir yana, Nasıl hitap etmiş geçen gün sana, Buyur beyim varken "ulan" olur mu?:) |
[COLOR="Red"][B]ne benim sucumdur sana simdi ulasmak
nede benim gunahimdir sana asik olmak inan ben iki kere ustuste hic gulmedim sakin aglatma beni, olur mu?[/B][/COLOR] |
[QUOTE=sivaBURs;520479]Ne olur gardaşım hele bak bana,
Ağlarsın onunla gülmek bir yana, Nasıl hitap etmiş geçen gün sana, Buyur beyim varken "ulan" olur mu?:)[/QUOTE] Dilinden düşmüyor inan ki yalan, Sarı değil sanki bin başlı yılan, Bir bana değil ki herkese ulan, Seslenip duruyor yalan olur mu? |
Arif abi hadi yaz iki satır,
Artık ayrılığı burada bitir, Diyarı babayı yanında getir, Sizsiz kırık sazı çalan olur mu? |
Arif Üstadımda neşe az gibi,
Hüzünlü mü yoksa mevsim güz gibi, Sofrasını açıp sana biz gibi, Ekmeği parçaya bölen olur mu? |
Bazen gözlerini cibrit bağlıyor,
Çok zaman ağzından şefil çağlıyor, Öyle bir nazlı ki hemen ağlıyor, O´dan yar değil de halan olur mu? |
Diyari Babayı gözüm arıyor,
Acep nerelerde efkar sarıyor, Bu akşam ozanlar O'nu soruyor, Gel de biz olalım kölen olur mu? |
[B]Ben geldim ozanlar selam size
Neşe mutluluk dolsun evinize Bakın bendeki şu asık yüze Gitsem ardımdan gelen olur mu[/B] |
Ozanların çoğu dağıldı gitti,
Ümitler hevesler beklenti bitti, Hadi gelin artık hasretlik yetti, Sizsilik burada halen olur mu? |
Birtanem sen beni kafana takma,
Seslensen gelirim özlemim çekme, Ne olur bahçene çiçekler ekme, Ben olayım senin lalen olur mu? |
[QUOTE=Cley;520491][B]Ben geldim ozanlar selam size
Neşe mutluluk dolsun evinize Bakın bendeki şu asık yüze Gitsem ardımdan gelen olur mu[/B][/QUOTE] Hoş geldin ozanım Aleyküm Selam, Sen de katıl bize söyle yaz kelam, Yüreğine saadet doldursun Mevlam, Çok dostu var diye ölen olur mu? |
Ozanlar gelmedi dertlerli aldım,
Büyük bir boşluğa kendimi saldım, Sandalli gurbette bak yalnız kaldım, Elin memleketi sılan olur mu? |
[B]Açtım mekanı beklerim sizi
Bitmiştir yaprağı dökülen dizi Buyrun gelin kalmasın sızı Yazımı davet bilen olur mu [/B] |
Sizle hergün böyle huzura ersem,
Canımı veririm eğer seversem, sivaBURs'um şimdi giderim dersem, Acep saçlarını yolan olur mu? |
[QUOTE=sandalli;520483]
Arif abi hadi yaz iki satır, Artık ayrılığı burada bitir, Diyarı babayı yanında getir, Sizsiz kırık sazı çalan olur mu?[/QUOTE] Yazarım yazarım sözlerim bitmez O dostun hayali gözümden gitmez Diyarı baba acep neden gelmez O olmadan ozanların tadı olur mu? |
kimse kalmamış buralarda terkidiyar
uykumda geldi gidemem sözüm var verdiğin saate 5 dakika daha var tez gel gönlüm sabrım taşar dolar |
günaydın diyerek başlıyım söze
salim abim duysada gelse bugün formum yine yerinde tez gel gönlüm yine nerelerde |
okurum ama yazamam aman :((
Sivaslılar.net ozanları pek yaman aldım elime klavyeyi vurdum tuşuna son mısrayıda bulamadım aman :) |
[QUOTE=HasreT;520581]günaydın diyerek başlıyım söze
salim abim duysada gelse bugün formum yine yerinde tez gel gönlüm yine nerelerde[/QUOTE] sanada günaydın ey güzel bacım büyük ozan olmuşsun takayım tacın bi demlik çay yaparsan içeriz birgün benim ozanlığım buraya kadar |
Gönül kardeşimde gelmiş buraya
dörtlükler yazacak şimdi buraya kübra kardeşimde yazarsa alırız mola Hasret kardeşimden bekleriz çayı. |
[QUOTE=Salim58;520585]sanada günaydın ey güzel bacım
büyük ozan olmuşsun takayım tacın bi demlik çay yaparsan içeriz birgün benim ozanlığım buraya kadar[/QUOTE] çaylar hazır hadi buyrun içelim sizler varken yok benim ozanlıgım senin ozanlıgında ayrı bayılırım banada şimdilik yeter çıkarım |
arif abi ayak verde yazalım
salim abide burda canlanalım gönülde gelir hep beraber yazalım kübram ayrı yazar haydin eglenelim |
Günaydın sitemizin can dostlarına
Bir fincan kahve kırk yıl hatırına Bir bardak çay veren yokmu bana İzzeti ikramda bulunmak isterim :) |
İsteyenin yüzü kara vermeyen zenci
Sitemizde çok var ihtiyarı genci Dostları görünce yaşarım sevinci Her zaman burada görmek isterim Not: Bugünkü ayak "İsterim" olsun buyurun ozanlar.... |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:33. |
|