![]() |
Cevap: --->: ULAŞ-Küpeli
[QUOTE=seva;313023]Eski düğün ve bayramlarda köyde cirit oyunları düzenlenirdi. Aslında köyün öz kültürü tam bir Oğuz kültürüdür ama yaşamsal şartlar bunları da değiştirmiştir. Günümüzde geriye sadece toplu bayramlaşma ve düğünlerde büyüklerin aralarında düzenledikleri mizah türü oyunlar kalmıştır. Ayrıca Küpeli dede denilen mevkide sarı su denilen şifali bir su kaynağı vardır. Siyah balçıklı çamuru olan bir sudur. Köyün büyüklerinin anlatışına göre önceden yağmur duasına yada bir dilek dilemede ziyaret denilen bu mevkiye giderek yapılırmış, fakat günümüzde bakımsızlıktan ve ilgisizlikten metrup bir durumdadır.
Köyde karasal iklim etkili olduğu gibi zanman zamanda çok şiddetli lodos eser. Ayrıca çevresine göre su kaynakları bakımından en zengin köydür Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün erkekleri türkiyede ve yurt dışında asfalt işinde çalışarak geçimlerini sağlamaktadırlar.Köyde bir çok asfalt makinası ve asfalt şirketi sahibi vardır. Madımak aşı, tandır çöreği, yumurta böreği,kuyruklu köfte, mirik köftesi, omaç.su böreyi,tandır lavaşı,içli köfte,tandır kebabı,etkavurma,tarhana,yayla çorbası,üzümlü aş,ayran çorbası,etlimantı,maviş,kaymak kömbesi..[/QUOTE] sen nerden biliyorsun ben ço düyüne ğittim |
--->: Cevap: --->: ULAŞ-Küpeli
[QUOTE=ötükenindelisi;313037]sen nerden biliyorsun ben ço düyüne ğittim[/QUOTE]
araştırdıklarımı paylaşıyorum... ... |
--->: ULAŞ-Küpeli
kara yalcın
baban cartayı cekmiş hemii la banaı ala sivasa getir peşin alanada sövüyo veresiye alanada yalcın babanla babamın dövüşünü biliyonmu baban yukarıdan gelirken mezarın boynunda babam bi kaçkişi daha duruyoımuşş baban yine söverek gelirken babam demiş k.me sövüyon oda yine aynı cevap borcu olanlara demiş babanın cebindede yumurta varmış babam babana degilde cebindeki yumurtalara vuruyormuşş vurma cominiss kırıyyon diyormuşş ordakiler soruyormuş ne yi kırıyor hasanda yıı o hala onları dinle medenn vyurmaa caminiss kırıyon diye bagıryomuş digerleride daha sonra bütün maceralar burda olacak |
uşaklar burda hereklinin resmide vardı la nerde bulamıyom
|
arkadaslar köyümüz ve ulaş çevresi için bedava forum olusturabiliriz,,yönetici olabilecekler bana pm atabilirmi..
|
Cevap: ULAŞ-Küpeli
mrb bn ömercan,,
aLp o yöneticiyi birz zor blrsun :S |
Hoşgeldin kzn ,,haklısın galiba kardeşim..
|
Cevap.Kim bu obama
U:S:A yani A.B.D yeni baskani on yasina kadar kenyada kalmi$ köy okulunda okumus ilk ögrenimini annesi Amerikali babasi Müslüman bir kenyali Obamanin tam künyesi ``Barak Hüseyin Obama``tüm dünyaya hayirli olur i$allah eyer Bo$ amca olursa hep birlikte $u $arkiyi söyleriz (BAHTIMA TAKILAN KARA CALI GIBI BIRAKTIN ÖMRÜMÜ TOZ DUMAN ICINDE YADA KARA ZINDAN KARA ZINDAN)umariz güzel ve hayirli olur eyer olursa zaten ne$eli bi$eyler calip eyleniriz.
|
Cevap:Nerede bizim gencler Küpelli yokmu bu sitede?
Uyan artik uykucu genclik sende yararlan teknolojinin e$siz nimetlerinden Kabuguna kapanip kalma ´´
ALEME KATILKi KIRAL OLASIN: |
Cevap: ULAŞ-Küpeli
Sanki bizim köylüymü$ gibi benim baska sitelere ve buraya köyümüz hakkinda yazdigim bilgileri kendileri yazmi$ gibi sahipleniyorlar Alinti demeyi birak te$ekkür bile etmiyorlar OH be negüzel herkes kafasina göre takilsin oldumu $imdi?Sizi gidi medya hirsizlari
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:35. |