![]() |
--->: Imamin Manken Kizi
[QUOTE=Sweetgirl;225886][B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]Emegine saglik güzelim gercekten güzel olmus yazmaya devam et
Yalniz bana Emine Senlikoglu'nun IMAMIN MANKEN KIZI kitabini hatirlatdi O kitap'i okudukdan sonrami yazdin yoksa sana bunu kisa bir sekilde anlatanmi olmusdu....[/COLOR][/CENTER][/I][/B][/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrchid"]Ben de aynı şeyi soracaktım. İsim aynı olunca hemen dikkat çekiyor. Emine Şenlikoğlu'nun hayranıyım. Birilerinin ondan esinlenip yazı yazmaya kalkışması da güzel. Razzce arkadaşım, yüreğine sağlık. Böyle böyle başlayıp sonra kendi yorum ve tarzını bulacağına inanıyorum. ;)[/COLOR][/B] |
ortaokulda yazdığım ev ödevlerini ve biçimini hatırlattı,
resimlerimi abim yapar, el işini babam yapar bende aferim alırdım sanada afferim razze bu yaşata bu aklı bu azim, tam abla ve abilerine benzemişsin kendin ol lütfen, bu yaşta ikiyüzlülüğü bırak, kendin ol mutlu ol |
-->: Imamin Manken Kizi
elerine sağlık yasemin çok güzel olmuş
|
Bu tür olaylar,genelde eski türk filmlerinde olurdu.Fakir kız özenti içindedir,fakirlikten kurtulmak için evden kaçar ve zengin çocukların tuzağına düşer.Sonra pişman olur evine döner ama,aile ya kabul eder ya kabul etmez sonu üzücü olaylarla biter.Sanırım bu kardeşimizde bundan esinlenerek,hikayesini kendi ufkuna göre yazmış.Azıcık hikayende eleştiride bulunayım,ama beni yalnış anlama. İmam olan biri 15 yaşına kadar,çocuğuna dini sevgiyi, dini bilgiyi her halükarda verir, 15 yaşına kadar böyle bir babadan bilgi almayan hemen bir günde kendi yaşında birinden nasıl alır bir anda, burası biraz tezat oluşturmuş.Olumlu yada olumsuz bulunan eleştiri olmalı,eleştiri olacakki daha iyi şeyler üretebilesin.Uğraşın için teşekkürler.
|
RaZZcE çok güzeeldi bunu okurken bir film hatırladım belki sizde izlemişinizdir kanal 7 de hafiz zengin bir ailenin kızıyla birlikte olmak isterken annesinin başını açmasını istiyordu gerçekten acı bir durum ALLAH hidayet versin bu gibi gençlerimize.
|
[B]paylaşım için çok teşekkürler. eline ve yüreğine sağlık[/B]
|
çok guzel olmuss razzce ama sonunu bağlayamamıssınn
sende yazar ruhu war ben bunu sezdımm :) :) |
-->: Imamin Manken Kizi
12 yaşındaki çocuğun hayalini süsleyen düşünceler bu olmamalı bence. Yazıda belli bir akıcılık var ama konu çok berbat. Fazla açıklama yapmıyacağım.
|
[QUOTE=abircan;259333]ortaokulda yazdığım ev ödevlerini ve biçimini hatırlattı,
resimlerimi abim yapar, el işini babam yapar bende aferim alırdım sanada afferim razze bu yaşata bu aklı bu azim, tam abla ve abilerine benzemişsin kendin ol lütfen, bu yaşta ikiyüzlülüğü bırak, kendin ol mutlu ol[/QUOTE] [B][I][COLOR="Red"]sizin kadar iki yüzlü kimse olamaz baskalarini yargilamakdan önce kendinize bi bakin ordan burdan alinti yaparak verdiginiz yanlis haberleri bi düsünün sonra kendinizin celiskilerinizi bi düsünün ondan sonra baskalarina iki yüzlü diyin[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=abircan;259333]ortaokulda yazdığım ev ödevlerini ve biçimini hatırlattı,
resimlerimi abim yapar, el işini babam yapar bende aferim alırdım sanada afferim razze bu yaşata bu aklı bu azim, tam abla ve abilerine benzemişsin kendin ol lütfen, bu yaşta ikiyüzlülüğü bırak, kendin ol mutlu ol[/QUOTE] Siz böyle yazınca benimde ortaokul yıllarında bir anım aklıma geldi. Türkçe dersi,ve öğretmenimiz,"arkadaşlık" konulu ödev vererek evde bir kompozisyon yazmamızı söyledi. Ne yazayım ne edeyim derken.İmdadıma ağabeyim yetişti.Onun edebiyat yönü harikaydı. Bana bir güzel yazı yazdı.Bende onu aynen defterime yazıp okula götürdüm.Öğretmenimiz okutmaya başladı ve sıra bana geldi tabiki okudum,herkes sessizlik içinde dinliyor,arada öğretmenin yüzüne bakıyorum bıyıkaltı bir gülme sezinliyorum. Neyse okudum bitti yazım, Öğretmenimiz hafiften sırıtarak "Bu kurt bizim kurta benziyor ama, postu bizim kurta benzemiyor" tabiki anlamıştı bende tabiki bir mahçubiyetlik oluştu. O zaman şunu anladımki aslı ve özü bize ait olmayan şeylerleri bizimmiş gibi göstermek kendini kandırmaktan başka birşey değilmiş. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:02. |