Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=14181)

UTKUM_58 14.12.2007 15:29

--->: LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR?

[QUOTE=abircan;221872]Çanakkale şehitliğine her yıl milyonlarca insan niye gidiyor, anıt kabire insanlar niye gidiyor, 100 lerce türbeye insan niye gidiyor, bayram arifesi bayramda milyonlarca insan niye mezarlıklara gidiyor herhalde bir bildikleri, bir görevleri var, madımakda bizim için anlamı bu arkadaşlar,[/QUOTE]

arkadasim sen canakkale sehitlerini,sivas olaylariyla kisaylayamassin.vatan millet icinmi vefat ettilerde,oraya dunyadan ziyarete gelen, var ALLAH ALLAH diyerek vefat etti canakkaledeki aziz sehitlerimiss,birde sunu beyan etmissin alevilerde kör bicakla birsey kesilmes demissin,en buyuk ayrimcilgi bile u sözunden anlasiliyor,ben ataturk lisesinde okudum alevi arkadaslarimla can ciger olurduk ama kimseyi ateslemezdik.HIC KIMSE KIMSEYI BILEMES...EN BUYUK GUC KALPTEKI GUCTUR O KALPTE BIZDE VAR ALIM ALLAH..insallah seneye gelir izgara köftemide yerim orada..

sade58 15.12.2007 08:01

-->: --->: LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR?

[QUOTE=UTKUM_58;221892]arkadasim sen canakkale sehitlerini,sivas olaylariyla kisaylayamassin.vatan millet icinmi vefat ettilerde,oraya dunyadan ziyarete gelen, var ALLAH ALLAH diyerek vefat etti canakkaledeki aziz sehitlerimiss,birde sunu beyan etmissin alevilerde kör bicakla birsey kesilmes demissin,en buyuk ayrimcilgi bile u sözunden anlasiliyor,ben ataturk lisesinde okudum alevi arkadaslarimla can ciger olurduk ama kimseyi ateslemezdik.HIC KIMSE KIMSEYI BILEMES...EN BUYUK GUC KALPTEKI GUCTUR O KALPTE BIZDE VAR ALIM ALLAH..insallah seneye gelir izgara köftemide yerim orada..[/QUOTE]

Seni bu tavrından dolayı kınıyorum.Ne demek gelir orada köftemi yerim diyorsun?Umarım bazı şeyleri daha güzel düşünerek cevaplarsın.

Deliilyasliyiz 16.12.2007 15:00

-->: LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR?

ne insanlarsınız bea.aranıza fitne sokmak için kucuk bi kıvılcım yetiyo.biraz hosgorulu olun.alevide benim sünnide.kavganızda sizin olsun.

eser_58 16.12.2007 16:06

[QUOTE=sivaslıgenç;221812]Amağann bunlar boş işler lokanta olsa nolacak çiçeksi olsa ne müze olsa ne bırakın bu işleri....[/QUOTE]

Dimi ne guzel solusun orda 37 kısı ölmedi dimi utanmadan bi de bırakın bu işleri diosunuz bi insan bi insanı canlı canlı yakıosa o insan degıl hayvanın taa kendisidir...orası müze olacak başka türlü hçç bir şeyi kabul edemeyiz...

mavi_yelken 17.12.2007 06:36

[B][COLOR="Blue"]Arkadaslar hepimiz sivas katliamini aci ile yasadik... Ancak bu olay maalesef zihinlerde ALEVI - SÜNNI catismasi olarak iz birakti.. Sivas mozaik bir ilimizdir aleviside simdiye kadar rahat ti sünnüside.. NIfak tohumu eken hainlerin oyununa gelen hem alevi hemde sünni kardeslerimiz oldu ve görev basari ile sonuclandi... MIllet ikiye bölündü.. cok üzücü va hazin bir tablo.. burda alevilerin kol bacak kesmedigini, bodrumlara kitlenmedigini yazan bir üyemiz var.. bunu iddia eden yok ancak ISLAM sancagi altinda kim veya kimler kol bacak kesmis ve hunharca insan canina kiyms bunuda aciklasin o zaman?? bazi kör zihniyetlerin haince yaptiklari asla SÜNNILERE mal edilemez bu böyle bilinsin.. Bizler Alevileri severiz onlarda biz sever... insanlar galeyana geldi ve bilirmisiniz ki kac insan haksiz yere mahpuslarda cile ve eziyet cekti? Orda diri diri yananlar oldu ancak diri diri mezara sokulanlarda oldu... lütfen olaylara tek tarafli bakmayalim.. biz sivaslilar olarak bu kadar gereksiz bir konuda yani Müze - Ciceksi konusunda kaos yasarsak diger illerdeki olayin icyüzünden bi haber insanlar neler düsünür bir düsünelim.. lütfen Müslüman müslümanin kardesidir diyor Rabbi Rahim bu hosgörü cercevesince konusalim tartisalim.. Müze olursa seviniriz diyor alevi kardesler.. sünni kardeslerde gereksiz buluyor... zaten karar mekanizmasinda bizlerin rolü cok büyük olmayacak sanirim bu yüzden burda kalp kirmayalim lütfen....

Insallah Sivasimizin hakkinda en hayirlisi olur..[/COLOR][/B]

Gülpare 17.12.2007 06:50

[COLOR="Teal"][B]Mavi Yelkene tamamiyle katiliyorum,orda yapilanlar kimseye mal edilemez..Hepimiz kardesiz.Alevi Sünni diye kimse ayirim yapmasin artik,ayni bayragin altinda,hele hele ayni il sinirlari icinde yasiyorsak herkes birbirine saygi duymak zorunda..
Orasi ciceksi veya müze olsa,gecmisi silebilir mi??O olay maalesef yasandi,kimse izlerini silemez.
Bence olayi yeniden alevlendirmek icin bu konu yeniden gündeme geldi,bizi kendi icimizde birbirimize düsürmek icin.Oyunlarina gelmeyelim arkadaslar..
Zaten Mavi Yelken arkadasimizin da dedigi gibi,eger cicekci yapilirsa yapilir,müze yapilirsa yapilir,burda maalesef bizim sözümüze bakilmiyor,kendi bildiklerini okurlar,biz de aramizda tartistigimizla,kalp kirdigimizla kaliriz..
Kardeslik icinde,baris icinde yasamak varken bunlari tartismak gereksiz..
Hayirlisi ne ise o olsun..[/B][/COLOR]

sivaslıgenç 17.12.2007 06:52

-->: --->: LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR?

[QUOTE=eser_58;222223]Dimi ne guzel solusun orda 37 kısı ölmedi dimi utanmadan bi de bırakın bu işleri diosunuz bi insan bi insanı canlı canlı yakıosa o insan degıl hayvanın taa kendisidir...orası müze olacak başka türlü hçç bir şeyi kabul edemeyiz...[/QUOTE]

İyi siz büyütün bu olayı sonsuza kadar gitsin ya iyide müze olunca nolucak gidenler geri gelcekmi, anca Sivasımızın adı iyice kötüye çıkıcak bi arkadaşta çanakkale savaşlarıyla bu olayı benzeştirmiş , çanakakalaede yaşanana o savaşlarda şehit olan 100.000 atamız vatan için şehit oldular sivas olaylarıyla yakından uzaktan hiçbir şekilde benzetemezsiniz oldumu.

58Taraftar 17.12.2007 15:03

[FONT="Comic Sans MS"]sivasim burda bir oyuna geldi malesef :( ora müze olusun daima gündemde kalir bence müze olmasin
birde su var bastan diyeyim BEN AYIRIM YAPMIYORUM zaten etrafimdaki arkadaslarimda yapmiyor biz gül gibi geciniyoruz :D
ama bazi zihniyetler halen bu konu pesinde :( ne zaman SIVASliyim degisin direk [B]yakanlardanmisin yananlardanmisin[/B] sorusu geliyor :( MALESEF
ve bu soruyu genelde ALEVI kardeslerimiz soruyor [/FONT]

KIZILCAN 17.12.2007 16:19

Alevi ve sünni hemşehrilerimizin yorumlarını okudum.Herkes olayı kendine göre yorumluyor.Bir defa şunu söylemek istiyorum.Alevi ya da Sünni doğmak,ya da başka bir dine mensup olarak doğmak bizim elimizde değil.Ben sünni doğdum ama alevi de doğabilirdim.Bu gayet doğal.Alevi arkadaşlarımızın otelin müze olması fikrine katılmıyorum.Çünkü 2 Temmuz insanların hafızalarına yeterince yerleşti.Kazındı zaten.Bu faydadan çok zarar verir.Olay unutulsun demiyorum.Ama orası müze olduğunda insanlar oradan geçerken hep o olay kafasında canlanacak.İster istemez ayrımcılık başgösterecek.Bizler yıllardır birlik beraberlik içinde yaşıyoruz.Ben 2 temmuzda çocuktum ve aleviliği o olaydan sonra öğrendim.Ve o olaydan sonra şehir dışına çıktığımda hep o meşhur sorularla karşılaştım.Bu olay alevisi-sünnisi Sivas halkından çok şey götürdü.O yüzden Alevi arkadaşlarımdan istediğim,artık bu olayı uzatmamaları.Uç kutuplara gitmek bizi iyice ayırır.
Bazı sünni arkadaşlarımızın olaya kayıtsız kalması alevi arkadaşlarımızı rahatsız ediyor.Sonuçta birçok insan ölmüş.Ne olursa olsun saygı duymak lazım.İnşallah böyle bir olay tekrar yaşanmaz.

sivasli ebru 17.12.2007 17:07

ya hemserilerim o otelde yandilar ama neden biz sehitlerimizin yerini muze veya ne bilim onlari ancak birsey yapmioruz yani otelde yananlara acidik ama ne yapalim allah hakkimizdan hayirlisini versin demeliyiz
onlar bosuna yanmadi, bizim mehmetciklerimizde bosuna sehit olmuyor...
otel lokanta oldu lokanta guzeldi yemekleri felan ama siz o yananlar icin o yerde muzemi acsaksiniz....
hem bu olay sivasin halini yanlis yansitiyor madimak oteli olay felan
hayir sivasa gelen yanmiyor bunu herkes yanlis yorumlamasin sivasimiz madimak otelinden genel degil o oaly bitti ve tamam....
ordaki yananlara Allah rahmet eylesin
sivasta turkiyede ve yurtdisinda hêpimiz ayniyiz turk vatandasiyiz ve ne alevisi ne sunnisi nede bilmem nerelisini tartismicaz
bu gunlerde teroru tartismaliyiz lanet olasica pkk yi konusmaliyiz onlar umduklarini alamicaklar orayi ancak cehennemde gorcekler
turkiyeyi bolmeyi hicbir Allahin kulu yapamicak
[B][I][U][CENTER][COLOR="Red"]NE MUTLU TURKUM DIYENE[/COLOR][/CENTER][/U][/I][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:38.