Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Yollarımız (A.ordu, Sivas Dereyolu vs... (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=188)
-   -   ORDU SİVAS KARAYOLU (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=20795)

aozdemir 29.01.2009 08:19

Cevap: ORDU SİVAS KARAYOLU

[B]bir an önce bitmesi tabiiki en büyüyk temennimiz.[/B]

eyuphulagu 31.01.2009 00:37

Açıkcası bu proje beni çok heyecanlandırıyor.Berat kardeş resimler için çok sağol.Resimleri dikkatle incelersek yolun nekadar zor bir yol olduğu kolayca anlaşılır.Arazi engebeli ve virajlı,aynı zamanda ormanlık bir bölge..Yanlız kafama takılan bu yolla ilgili bir soru var:GÜVENLİK SORUNU.Yani bu yolun güvenliğinin çok iyi sağlanması gerekir.Geçmiş yıllarda gerek PKK;gerekse dhkpc gibi sol örgütler bu yolda pusular kurup otobüsleri durdurup kimlik kontrolü yapmışlar,hatta bazı kişileri kaçırmışlar,bazılarını da öldürmüşlerdi.Umarım bu yola ayrılan ödenekler artırılarak bu yol kısa zamanda bitirilir.Çünkü hiçbir hükümet döneminde bu yola bu kadar önem verilmemiş;hatta çalışma bile yapılmamış.UMARIM KARADENİZ SAHİL YOLUNU BİTİREN BİR HÜKÜMET BU YOLU DA KISA BİR ZAMANDA BİTİRİR.Eğer ödenek sayısı siyasi baskılarla artırılırsa bu yolun en fazla 2 yıl içinde biteceğini düşünüyorum.GERÇEKTEN SİVAS'IN DENİZE 3-4 SAATLİK BİR MESAFE İLE YAKLAŞMASI HEM SİVAS HEM DE ORDU İLİ VE İLÇELERİ HEMDE ÇEVRE İLLER İÇİN BÜYÜK EKONOMİK ÇIKARLAR SAĞLAYACAKTIR.Ayrıca Karadeniz ile Sivas arasındaki İÇ TURİZM DE HER İKİ TARAF İÇİN iyi imkanlar sağlayarak ekonomik işbirliğine katkı yapacaktır.BU PROJE HERKESİN ÇIKARINADIR....

abircan 13.03.2009 10:06

desene benim gibi karım köylü olan sinoplu sivaslı olarak kayınvalideye ziyaretim daha kolay olacak karadenizi geze geze gidebileceğim sinopa, ama artık açılsın şu yol berat , bu yaz böyle bir projem var :)

abircan 13.03.2009 10:36

[QUOTE=berat.demir;385393]Ağabey ecük daha sabır. 2 yıl içinde tam anlamıyla açılıyor. Ordu ili sınırları içindeki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Sivas ili sınırları içinde Hafik Doğanşar Koyulhisar bağlantıları devam ediyor.

Yalnız gezi güzergahını anlayamadım abi.
Sinop a Sivas üzerinden bu dereyoluyla mı gideceksin,
yoksa Sinop a Ankara veya Kastamonu üzerinden mi gideceksin.
İkinci şıktaki güzergahtan gideceksen dereyolunun bu güzergahla bir alakası yok. dereyolunu kullanman için Sivas - Hafik - Doğanşar - Koyulhisar - Mesudiye - Ordu güzergahını kullanman lazım:)[/QUOTE]

aslında niyetim önce giderken ankara , sivas, oradan karadenize doğru, tokat , amasya, oradan samsun ve sonra sinop, bir hafta deniz sonra kastamonu zonguldak , dönüş inşallah, karadenizi sinop dışında görmedim , mutlaka gürcüstan sınırına kadar gitmek istiyorum, hep akdeniz ege dolaştım hiç doğu ve karadeniz yapmadım, inşallah rota doğu ve kuzey bundan sonra

arikarinkuchi 30.03.2009 19:48

[B]vatana millete hayırlı olsun :)[/B]

Kuzey 14.04.2009 13:13

Bitme Tarihi İle ilgili bir bilgisi olan varmı.

alix_özdemir 14.04.2009 13:15

Berat'a bilgi için teşekkür ediyorum. Ayrıca bakan Binali Yıldırım yakın zamanda aşağıdaki açıklamayı yaptı. Bu haberler gösteriyor ki yüzyıllık proje kesinlikle bu sefer tamamlanacak ve en karlı çıkan yer de, konum itibariyle Sivas olacak. İnşallah hayırlı olur.

`Karadeniz`i Akdeniz`e bağlayacağız`
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz`i, Akdeniz`e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun yeniden projelendirildiğini söyledi.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ve AK Parti Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Şahin Yılancı tarafından ilçe girişinde karşılanan Bakan Yıldırım, partisinin ilçe binasını ziyaret ederek burada ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı`nda yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Bakan Yıldırım, AK Parti iktidarının bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunurken, partisinin Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Şahin Yılancı için destek istedi.

Kendisinin Erzincan Refahiyeli olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, Şebinkarahisar`ın kendisi için özel bir yeri olduğunu ve Şebinkarahisar`ı çok sevdiğini kaydetti.

Bakan Yıldırım, hükümet olarak Şebinkarahisar`a önemli hizmetler yaptıklarını ve bu hizmetlerin artarak süreceğini kaydederek [B]`Karadeniz`i, Akdeniz`e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridoru[/B] yeniden projelendiriliyor.

Bu koridorla Karadeniz`i, Giresun`dan, Dereli`den, Eğribel`den, Şebinkarahisar`dan, [B]Sivas[/B] ve Kahramanmaraş üzerinden Osmaniye`ye oradan da Akdeniz`e bağlayacağız. Yapacağımız bu koridorla da birlikte Eğribel Geçidi`ne tünel yapılacak. Böylelikle ulaşımda yaşadığınız sorunları çözüme kavuşturacağız` dedi.

Kaynak:[url]http://www.tumgazeteler.com/?a=4845194[/url]

Reis bey 11.05.2009 15:09

Sivas sınırları içerisindeki güzergah hakkında bilgisi olanların ayrıntılı yazmasını bekliyorum.
Sivas için çarpan yüreklere selam olsun.

H_Turan 05.06.2009 10:59

Arkadaşlar bu Proje ile ilgili bilgisi olan varmı.

altuntas58 05.06.2009 11:23

[B][B]Bu büyük proje biterse sivasımızın deniz yoluda acılmış olacak ihracat italat işlerinde kolaylık olacak karadenize gitip gelmek 2 saate inecek [/B][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:25.