Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kömür Yardımına Devam (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=23394)

sandalli 03.01.2009 11:59

Cevap: Kömür Yardımına Devam

[QUOTE=seva;356421]Evet siz vermelisiniz
Siz fakirinize sahip çıkmalısınız
Almanya da uydugunuz kurallara Türkiye de daha fazla uymalısınız
Köyde yaşayan insanlara hayvanlarla aynı ortamda yaşanmayacağını anlatmalısınız
Köye sebzeci uğramamışmı
Türkiye sosyal devlettir Almanya dan daha fazla sosyal devlet[/QUOTE]

Benim öyle bir sorumlulugum yok, bu isin sorumlulugu devlete aittir. Ben elbette yardim ettigim zaman mutlu oluyorum, elimden geldigi kadar da yaparim. Ayni olayi Almanya da göremezsiniz, eger görülürse o bölgenin sosyal yardimdan sorumlusu yarin istifa eder. Devletin sorumlulugunu millete yüklemesi kadar yanlis birsey olamaz. Bizim köyümüzde yoksullara yardim ediyorum diye onlari yillarca köle gibi kullananlari, sömürenleri, kücük düsürenleri hala unutmadim. Bunlara sebepte sizin sosyal devlet dediginiz olgudur. Birakalim artik laf ebeligini benim bildigimi sizde biliyorsunuz, yardim sevenlerin yardimiyla yasayanlar ezilir. Bunlari ezmemekte devletin görevidir. Malisef bu bizim ülkemizde yok.

seva 03.01.2009 12:01

[QUOTE=arifcoskun;356403]Sana yürekten katılıyorum, şimdiye kadar hiç bir hükümet bu kadar sıkıntı, bu kadar daralmışlık bu kadar borç, bu kadar yakın çevre koruması, bu kadar medya üzerine baskı, bu kadar herşeyi ben bilirimi, hiç bu kadar demokrasiyi araç olarak kullanmadı, hiç bu kadar bakan ve üst düzey yetkililerin iktidardayken çocukları iş adamlığı yapamdı, asıl vergi alınması gerekenden almayıp, sabit çalışandan ve gariban esnaftan vergileri kesip, ensesine binip vergileri alıp, onunlada yardım yapıyorum diye oy avcılığı adına kalitesiz hava kirliğine neden olan zararlı kömürü beleşe dağıtmadı. Kimin kazancını kime oy uğruna dağıtıyorsunuz.?
Ondan sonrada bütçe açık verdi IMF'lere borç para dilen. Bütçeyi düzelt. İnsanları avantaya alıştırana kadar, o paralarla iş sahası yarat, fabrika kur işsizliğe çare ol, yoksulluğa yolsuzluğa çare ol, tarıma hayvancığa el at, insanlar kahve köşelerinde zaman öldürüyor,çalışmadan nasıl kazanlılır, sanıyorlarki sırf hükümeti yıpratmak için yapılıyor bunlar, hayırr bu yaşanan sıkıntılar sorunlar kim olursa olsun hangi iktidar olursa olsun sorulmalıdır dile getirilmelidir, gelenler bunlara çareyiz diye geldiler hesap sormakta her vatandaşın görevidir.[/QUOTE]

Sağlık İsteyen istediği hastaneye gidebiliyor istediği eczaneden ilacını alıyor Bu mu sıkıntı
Eğitim Orta ve lise eğitiminde kitaplar bedava çocuk okula başlıyor kitapları masasının üstünde daha evvel oldugu gibi kitap aramıyor kırtasiye kırtasiye gelir düzeyi düşük ailelere nakdi yardım eğitim alamayan özürlülere özel eğitim Bu mu sıkıntı
Ulaştırma duble yollar bölünmüş yollar Bu mu sıkıntı
Türk lirası değer kazandı döviz yerinde sayıyor enflasyon yükselmiyor Bu mu sıkıntı
Borç borcu olmayan ülke varmı ki dünyada Türkiye hiç borcu yoktuda bu hükümet yaptı
Bürokrat Milletvekili Bakan Başbakan Cumhurbaşkanı ya bunlarda bu ülkeninin evlatları bunlara ticaret yapma yasağımı var
Medya üzerinde baskıymış gülerler be Medya objektif doğru tarafsız haber yapsın dinle kılık kıyafetle ugraşmasın
Duyan görende Türkiye de sadece işçi memur dan başkasından vergi alınmıyor Türkiye vergi gelirleri sadece bunlardan oluşuyor zannedecek el insaf
Türkiye sosyal bir devlettir elbette aç açıkta yardıma muhtaçlarına sahip çıkacak gıda yardımında da bulunacak yakacak yardmınıda da
2003 yılından günümüze kadar her yıl bu kömürler dağıtıldı şimdimi çevreye zararlı oldu bu kömürler el insaf
Türkiye insanı oyunu satmaz Türkiye insanı geleceğine sahip çıkar Türkiye insanı eski siyasilere olduğu gibi şimdiki sisyasilerede dersini veririr hiç endişeniz olmasın varsa yanlışları sandıga gömer bu insanları
Türkiye insanıyla Büyük Türkiye İnsanıyla Onurlu

sandalli 03.01.2009 12:05

Televizyonlarda yardima muhtac insanlarin reyting malsemesi yapildigi bir ülkeden sosyal bir ülke olarak söz edilmesi kanima dokunuyor. Programlari reklam yasak oldugu icin buradan yazamiyorum, ama siz hepisini taniyorsunuz zaten. Artik olayi inatlasma konumuna da cekmek istemiyorum. Dünyanin hicbir yerinde böyle birsey yok. Biz kendimizi kandiriyoruz sosyal devletiz diye. Baskalarinin yardimiyla yasayan insanimi baskalarina muhtac edenleri kiniyorum.

seva 03.01.2009 12:06

[QUOTE=sandalli;356429]Benim öyle bir sorumlulugum yok, bu isin sorumlulugu devlete aittir. Ben elbette yardim ettigim zaman mutlu oluyorum, elimden geldigi kadar da yaparim. Ayni olayi Almanya da göremezsiniz, eger görülürse o bölgenin sosyal yardimdan sorumlusu yarin istifa eder. Devletin sorumlulugunu millete yüklemesi kadar yanlis birsey olamaz. Bizim köyümüzde yoksullara yardim ediyorum diye onlari yillarca köle gibi kullananlari, sömürenleri, kücük düsürenleri hala unutmadim. Bunlara sebepte sizin sosyal devlet dediginiz olgudur. Birakalim artik laf ebeligini benim bildigimi sizde biliyorsunuz, yardim sevenlerin yardimiyla yasayanlar ezilir. Bunlari ezmemekte devletin görevidir. Malisef bu bizim ülkemizde yok.[/QUOTE]

Sorumluluğu olmayanlara sözüm yok zaten
Türkiye Cumhuriyeti devleti Sosyal Devlet ilkesini Avrupa ülkelerinden de fazla yerine getirmektedir hiç kuşkunuz olmasın

LaEdri 03.01.2009 12:07

[QUOTE=seva;356431]Sağlık İsteyen istediği hastaneye gidebiliyor[B] istediği eczaneden ilacını alıyor[/B] Bu mu sıkıntı
Eğitim Orta ve lise eğitiminde kitaplar bedava çocuk okula başlıyor kitapları masasının üstünde daha evvel oldugu gibi kitap aramıyor kırtasiye kırtasiye gelir düzeyi düşük ailelere nakdi yardım eğitim alamayan özürlülere özel eğitim Bu mu sıkıntı
Ulaştırma duble yollar bölünmüş yollar Bu mu sıkıntı
Türk lirası değer kazandı döviz yerinde sayıyor [B][COLOR="Red"]enflasyon yükselmiyor[/COLOR][/B] Bu mu sıkıntı
Borç borcu olmayan ülke varmı ki dünyada Türkiye hiç borcu yoktuda bu hükümet yaptı
[B][COLOR="Blue"]Bürokrat Milletvekili Bakan Başbakan Cumhurbaşkanı ya bunlarda bu ülkeninin evlatları bunlara ticaret yapma yasağımı var [/COLOR][/B]
Medya üzerinde baskıymış gülerler be Medya objektif doğru tarafsız haber yapsın dinle kılık kıyafetle ugraşmasın
Duyan görende Türkiye de sadece işçi memur dan başkasından vergi alınmıyor Türkiye vergi gelirleri sadece bunlardan oluşuyor zannedecek el insaf
Türkiye sosyal bir devlettir elbette aç açıkta yardıma muhtaçlarına sahip çıkacak gıda yardımında da bulunacak yakacak yardmınıda da
2003 yılından günümüze kadar her yıl bu kömürler dağıtıldı şimdimi çevreye zararlı oldu bu kömürler el insaf
Türkiye insanı oyunu satmaz Türkiye insanı geleceğine sahip çıkar Türkiye insanı eski siyasilere olduğu gibi şimdiki sisyasilerede dersini veririr hiç endişeniz olmasın varsa yanlışları sandıga gömer bu insanları
Türkiye insanıyla Büyük Türkiye İnsanıyla Onurlu[/QUOTE]

[B]-Artık alamıyor 1 ocaktan itibaren...:)[/B]

[B][COLOR="Red"]-Enflasyon yükselmiyor diye bir şey yok..Şuan Tükiyede enlasyon en az yüzde 25..Yoksa her yıl bir az daha içeri girmeyiz borçtan..benim adını bile duymadığım ıvırı zıvırı enflasyon sepetine koyup sonra da enflasyon düşük demek maharet değil..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Blue"]-hemen her vekilin,bürokratın oğlu kısa süre içinde inanılması güç karlar elde ediyorsa ben de enayi değilim..Dün üniversitede öğrenci olan adam bugün milyon doalrlık akrlar elde ediyorsa kimse beni salak yerine koymasın..[/COLOR][/B]
-

seva 03.01.2009 12:11

TÜRKİYE sosyal bir devlet Avrupa devletlerindende fazla sosyal bir devlettir
Evet utansınlar yardıma muhtaç insanları hergün yazılı görsel medyada siyasi malzeme yapanlar Siyasetçiler Utansınlar reyting için kullanan medya patronları

sandalli 03.01.2009 12:13

[QUOTE=seva;356433]Sorumluluğu olmayanlara sözüm yok zaten
Türkiye Cumhuriyeti devleti Sosyal Devlet ilkesini Avrupa ülkelerinden de fazla yerine getirmektedir hiç kuşkunuz olmasın[/QUOTE]

Buna hic süphem yok Seva, avrupa da yasiyorum, türküm, memleketimin durumunu senden daha iyi biliyorum. Allah yardimcimiz olsun.

seva 03.01.2009 12:18

[QUOTE=Yiğiter;356434][B]-Artık alamıyor 1 ocaktan itibaren...:)[/B]

[B][COLOR="Red"]-Enflasyon yükselmiyor diye bir şey yok..Şuan Tükiyede enlasyon en az yüzde 25..Yoksa her yıl bir az daha içeri girmeyiz borçtan..benim adını bile duymadığım ıvırı zıvırı enflasyon sepetine koyup sonra da enflasyon düşük demek maharet değil..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Blue"]-hemen her vekilin,bürokratın oğlu kısa süre içinde inanılması güç karlar elde ediyorsa ben de enayi değilim..Dün üniversitede öğrenci olan adam bugün milyon doalrlık akrlar elde ediyorsa kimse beni salak yerine koymasın..[/COLOR][/B]
-[/QUOTE]

Enflasyondan haberiniz yok heralde TÜFE 10.06 ÜFE 8.11
Bürokratın Milletvekilinin Başbakanın Cumhurbaşkanının oğulları Ticaret yapmasınmı varmı böyle bir yasak el insaf
Bunların gelir gider defterlerini sizmi tutuyorsunuz
Kimse sizi salak yerine koymuyor onuda nerden çıkardınız sizde ticaret yapın sizde kazanın sizede böyle bir yasak yok

seva 03.01.2009 12:21

[QUOTE=sandalli;356443]Buna hic süphem yok Seva, avrupa da yasiyorum, türküm, memleketimin durumunu senden daha iyi biliyorum. Allah yardimcimiz olsun.[/QUOTE]

TÜRKİYE de yaşıyorum
Halimden menmunum genelde allah yardımcınız olsun

Arif Coşkun 03.01.2009 12:26

[quote=seva;356449]TÜRKİYE de yaşıyorum
Halimden menmunum genelde allah yardımcınız olsun[/quote]

seva hanım lütfen ne iş yaptığınızı ve aylık kazancınızı öğrenmemizde bir sakınca varmi?

WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:12.