Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dini sohbet (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=252)
-   -   Sanal ortam da karşı cinsle muhatab olmak!!! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=28732)

altuntas58 30.04.2009 23:56

Cevap: Sanal ortam da karşı cinsle muhatab olmak!!!

[QUOTE=Kibrisli;405051]Valla ben genel olarak konu hakkında yorum yapmak istemiyorum, zira kişinin kişisel görüşüdür, bizi ilgilendirmez ama şu alttaki bölüme biraz takıldım...

"Kadınların cihadı(ayet ve hadislerle sabittir) vakarla evlerinde oturmalarıdır. Şimdi,internetle(yani chatle) insan evinden çıkar,başkalarının evlerine misafir olur.

Fiziksel olarak değilse de sanal olarak,ama sonuçta çıkmıştır.

Bunun yorumunu kendiniz yapın hanımlar...

Bırakın bazı sahalarda tebliğ erkeklere kalsın.

Zira dış dünya,sanal da ve reelde,örneğin çalışma ortamlarında,çarşıda pazarda sokakta,dükkanda,okullarda ve chatte, zorluklarla dolu.

Zayıf olan kadın nev'ine göre değil,kayıp gitmek işten bile değil.

Böyle olmasaydı,kadının cihadı evindedir denmezdi.
Kadınların cihadı(ayet ve hadislerle sabittir) vakarla evlerinde oturmalarıdır. Şimdi,internetle(yani chatle) insan evinden çıkar,başkalarının evlerine misafir olur.

Fiziksel olarak değilse de sanal olarak,ama sonuçta çıkmıştır.

Bunun yorumunu kendiniz yapın hanımlar...

Bırakın bazı sahalarda tebliğ erkeklere kalsın.

Zira dış dünya,sanal da ve reelde,örneğin çalışma ortamlarında,çarşıda pazarda sokakta,dükkanda,okullarda ve chatte, zorluklarla dolu.

Böyle olmasaydı,kadının cihadı evindedir denmezdi."

Kadının Cihadı evdedir diye hangi hadis ya da Ayet var bilemiyorum... Kadını zayıf gösteren bir ayet ya da hadis olduğunu zannetmiyorum...

"örneğin çalışma ortamlarında,çarşıda pazarda sokakta,dükkanda,okullarda ve chatte, zorluklarla dolu.

Böyle olmasaydı,kadının cihadı evindedir denmezdi. " ne demektir??? Kimse kadınları bu kadar küçük göremez, Seva bacım sana değil lafım bu sözler kime aitse ona, yoksa sen onun görüşlerini benimseyip buraya taşıyabilirsin ama ilk olarak bu görüşe ait bir insan Ayet ya da Hadisleri nasıl bu kadar bağnaz olarak yorumlar... Kadınlar güçlüdür, anadır, ülkelerin lokomotifidir... Evden çıkmasının yanlış olduğunu söylemek, iş hayatı hatta pazar da çarşıda bile hayat zorluklarla dolu sen güçsüzsün evde dur demek küçümsemek ayıptır...[/QUOTE]

[B]Tebrikler kardeşim yazılması gerkenleri gerekenleri yazmışsınız[/B]

barikat58 01.05.2009 08:28

[quote=tatli-dilli;405112]barikat sen nasil kendi fikrini yaziyor ve dogru buldugunu destekliyor isen,
bizde kendi fikrimizi yazip ya onayliyoruz ya da onaylamiyoruz,
düsünce özgürlügü diye birsey var,
ben senin görüsüne sende benim görüsüme saygi duymak zorundasin,
ha eger saygi duymam diyorsan da bu senin saygisizligin olur.[/quote]

başkalarının görüşüne saygı duymadıgımı nerden anladın

seva 01.05.2009 09:34

[QUOTE=deniz kızı;405014]sevacım kusura bakma ama yani bence fazla abarttın bu konuyu. sana biçok konuda destek verdim ama çok uzattın bu konuyu bence farklı yerlere çektin. yani şimdi sende bu site ye takılıyorsun ve her konuda yorumların var seninde muhatabın erkekler yani ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum paylaşım sitesi olmaktan çıktı burası artık dini ders sitesi oldu. sanki kimse dinini bilmiyor inançsız senden öğrenecek. madem çok sakıncalı din açısından bu sanal ortam sen neden takılıyorsun yaaa. konu nerden nereye geldi. alacağın tepkileride biliyor olmana sevindim . bilişim çağında yaşıyoruz herkes pc kullanıyor.sana göre bu bile günah nerdeyse. bence bu işin günah tarafı varsa o kişinin kendisini bağlar.bu konu hakkında çok ileri gittiğini düşünüyorum. ve asla cevap vermeyeceğim. senin tüm yazılarını okuyorum çoğuna katılıyorum ama bu konuyu çok yanlış yerlere çektin. sen bi yöneticisin bu sitenin fetva vericisi değil.öyle şeyler yazıyorsun ki sanki herkes dinsiz inançsız birşey bilmiyor. kusura bakma bu sefer sana muhalefetim[/QUOTE]

Güzel Bacım Erkeklerle konuşmayın anlamına gelmiyorki Ne kadar meraklısınız karşı cinsle konuşmaya ya :D bende konuşuyorum Abilerim var sınırlı bir şekilde konuşuyoruz bu ilaki erkeklerle konuşmayın anlamına gelmiyorki seviiyeli konuşmayanlara için bu yazı bir ayette
" Ey Peygamber Hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi
[COLOR="Red"]değilsiniz.Eğer (ALLAHh'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı
perde arkasında) sözü yumuşak söylemeyin ki kalbinde hastalık bulunan kimse kötü ümide kapılmasın.Güzel ve münasip sözler söyleyin." [/COLOR]

münasip sözler söyleyin yani uygun konuşun demek anlamına geliyor dikkat etmedin galiba

[COLOR="red"] paylaşım sitesi olmaktan çıktı burası artık dini ders sitesi oldu. [/COLOR]

bacım bu sitede ben dini bölümlerde var dini ders vermiyorum sadece dinimizin bazı kuralarını unutulmamasını yazıyorum..

Herkes Her istediğini yapmakta serbest ama unutmadan serbest
[COLOR="red"]
andolsun ki insanı biz yarattık,ona nefsinin ne fısıldadığınıda iyi biliriz.
biz ona şah damarından daha yakınız..
sağ tarafta ve sol tarafta iki alıcı kayıt yapmaktadır..
hiçbirtşey söylemezki onu gözleyen tesbit eden biri bulunmasın..
kaf suresi..16-17-18[/COLOR]

yiyvvivvyiy 01.05.2009 10:19

chat kelimesinin türkçe karşılığı vardır ve onun bunun kelimesini kullanmak o kişinin aciz yahutta köle olduğunun göstergesidir(yani o kelimenin sahipleri bunu böyle kabul ederler)

seva 01.05.2009 10:34

[QUOTE=tatli-dilli;405049]Ya arkadaslar o zaman ne kadinlar ne de erkekler hic bir sekilde sosyal bir aktivite icersinde yer almamalari gerekiyor,
calismaya da gitmeyelim, ucaga binip seyahat da etmeyelim,
otobüslere de binmeyelim, yolda da yürümeyelim, bir restoranta da gitmeyelim,
is görüsmelerine de gitmeyelim, doktora da vs vs...

Insan kendini bildigi sürece hic bir yerde hic birsey olmaz,
eger karsidaki insan hersey yanlis anlicaksa bu zaten onun sorunudur,
biri seni art niyetli anlamak istiyor ise her sekilde anlar,
sen nekadar dikkat edersen et.

Dogru noktalar olabilir, ama bu devir o zamanlarki devir degil artik.
Ben bu foruma girerek günah isledigimi düsünmüyorum.
Insan kendini bilirse heryerde adabi ile davranmasini bilir.

@ seva
amacim asla tartisma cikarmak degil ama uzun süredir dikkatimi cekiyor,
sürekli bu gibi konulari destekliyor dogruluyorsun,
sana bunlar bukadar mantikli geliyor ise be güzelim neden birakmiyorsunki bu sanal ortami?
simdi sana göre birak ask yasamak konusmak bile sakincali,
iyi de öteki taraftan sanal ortamda ask adli topicte en cokta sen yaziyorsun,
bazen mantigini cözemiyorum kusura bakma...[/QUOTE]

Konuşmayın anlamında demedim sadece dinimizin getirdiği bazı kuraları unutmayın diyorum sizde Hemen olay yaratıyorsun genelle çekiyorsunuz... yav :D

Arif Coşkun 01.05.2009 10:38

21. Yüzyılda dünya ne ile uğraşıyor biz ne ile uğraşıyor, tartışıyoruz. Sadece gülüyorum bu duruma...
Ne kadınsız ne erkeksiz bir dünya olabilir, fiziksel konumun dışında asla bir birlerinden üstün bir tarafları yoktur, çünkü ikiside insandır.
Böyle basit şeylerle uğraşmak yerine, ilimle, bilimle gelecekle ilgili neler yapabiliriz ne buluşlar yapabiliriz, adamlar 2022'de balayını ayda geçirmek için şimdiden hazırlık yapıyorlar bizlerin tartıştığı konuya bakın :)

seva 01.05.2009 11:03

[QUOTE=arifcoskun;405233]21. Yüzyılda dünya ne ile uğraşıyor biz ne ile uğraşıyor, tartışıyoruz. Sadece gülüyorum bu duruma...
Ne kadınsız ne erkeksiz bir dünya olabilir, fiziksel konumun dışında asla bir birlerinden üstün bir tarafları yoktur, çünkü ikiside insandır.
Böyle basit şeylerle uğraşmak yerine, ilimle, bilimle gelecekle ilgili neler yapabiliriz ne buluşlar yapabiliriz, adamlar 2022'de balayını ayda geçirmek için şimdiden hazırlık yapıyorlar bizlerin tartıştığı konuya bakın :)[/QUOTE]

Haklısın abicim ama Plan bulmanın alakası yok bu konunun tartışılacak konu ve dünya ne işle uğraştığı bizi ilgilendirmez onların neyle uğraştığını ne sen nede ben biliyoruz.................

planda yaparız geleceğimize bakarız...

[QUOTE=besyo_cu;405067][B]Burası görgü kurallarının ögretildiği bir platforum değil ki hemen hemen bütün üyeler ve yöneticiler kendılerini kanıtlamış , öğrenım görmuş yada kendısini hayat okulu denen en gercek okulda geliştirmiş kişiler.

Kim ne yapıyorsa kendınedir. Başkasınının yaptığı iş o kişiyi sorumlu tutar. Herkes istediği gibi düşünmekde ya yapmakda özgürdür. Sitemizin kemik kadrosu diye adlandıracağımız kişiler zaten kendilerine ait bir değer yarıgısı olan kişiler.Ben fikrimi söylerım başkası kendi fikrini.

Atalarımızın dediği gibi her koyun kendi bacağından asılır...[/B][/QUOTE]

birde ezberlemişler her koyun kendi bacağından asılır
aaa çok güzel. her koyun kendi bacağından asılır diyenlere bir cevabım oldu artık :D oku
[url]http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27545[/url]

ogeday3358 01.05.2009 11:43

seva kardesime hak veriyorum.
dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar

besyo_cu 01.05.2009 12:47

[QUOTE=seva;405240]
birde ezberlemişler her koyun kendi bacağından asılır
aaa çok güzel. her koyun kendi bacağından asılır diyenlere bir cevabım oldu artık :D oku
[url]http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27545[/url][/QUOTE]

[B] Kıssaden hissedenı okudum biliyordum baya güzeldi.

Peki Seva hanım söylermisiniz acaba burda hangi KOYUNUN kokusu sizleri rahatsız etti....[/B]

tatli-dilli 01.05.2009 12:54

[QUOTE=seva;405230]Konuşmayın anlamında demedim sadece dinimizin getirdiği bazı kuraları unutmayın diyorum sizde Hemen olay yaratıyorsun genelle çekiyorsunuz... yav :D[/QUOTE]

hitap sekline dikkat edilirse sen demekki herseyi dört dörtlük yapiyorsun,
baksana konusmay[B]in[/B] demiyorum, unutmayi[B]n[/B] diyorum, olay yaratiyor[B]sunuz[/B] hms ilginc.

sen herseyi yapabiliyorsan sevindim senin adina,
her neyse herkesin kendi düsüncesi de kendinedir.

bir fikir savunduk yazdik diye dinsiz ilan edilecegiz nerdeyse, cok komik ya : ))
kimse kimseyi dogru söyledi diye dokuzuncu köyden felan kovmuyor.
mühim olan insanlarin düsüncelerine saygili olabilmek,
herkesin kendine göre bir mantigi vardir,
bazen insanlar farkli bir noktadan bakinca farkli seyleri de görebilyior.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:36.