![]() |
Cevap: DOMUZ GRİBİ, ALLAH'IN DOMUZ ETİNİ HARAM KILMASININ HİKMETLERİNDEN BİRİDİR
Söyleyeyim dünyada sadece 4 ülkede raslanmış bir hastalık bu... Ölü sayısı ortaya çıktığı günden beri sadece 80 ve hepside meksikada... ABD'de 20 kişi bu hastalıktan hastanede yatıyor, Kanada'da 2, İspanya'da 6 kişi hastanede yatıyor...
Birde kronick gardaş, Salam ve sosislerde domuz eti olduğunu nerden çıkarttın??? |
Cevap: DOMUZ GRİBİ, ALLAH'IN DOMUZ ETİNİ HARAM KILMASININ HİKMETLERİNDEN BİRİDİR
[quote=Kibrisli;406134]Söyleyeyim dünyada sadece 4 ülkede raslanmış bir hastalık bu... Ölü sayısı ortaya çıktığı günden beri sadece 80 ve hepside meksikada... ABD'de 20 kişi bu hastalıktan hastanede yatıyor, Kanada'da 2, İspanya'da 6 kişi hastanede yatıyor...
Birde kronick gardaş, Salam ve sosislerde domuz eti olduğunu nerden çıkarttın???[/quote] israilde ölen bir kişiyi ispanya işngilterede ölen 2 ser kişiyi amerikada ölen 1 kişiyi adamdan saymıyonmu abi :D ne 80 seni kandırmışlar.100 gecti diye bilkiyom.costa rica,canada,meksika,israil,ingiltere,sabahta antalya dedin benim bildigim en az 6 ülkede tespit edildi |
bence mikop mikroma bulaşirmiş :D
|
[QUOTE=barikat58;406138]israilde ölen bir kişiyi ispanya işngilterede ölen 2 ser kişiyi amerikada ölen 1 kişiyi adamdan saymıyonmu abi :D ne 80 seni kandırmışlar.100 gecti diye bilkiyom.costa rica,canada,meksika,israil,ingiltere,sabahta antalya dedin benim bildigim en az 6 ülkede tespit edildi[/QUOTE]
Canım Antalyadaki normal gripmiş:) Valla bugün samanyolu haber'den gördüm bu haberi... Ölü sadece meksikada var henüz başka ülkede ölen yok... İsrail ve ingilterede raslandığı bile yazmıyor... Valla kandırmışlar, zaten benim güvenip oradan haber almam hataydı :) Doğama aykırı, niye güvendimse :D :P |
Deli dana,kuş gribi vs. hastalıklara sebep olan hayvanlar dinen yasak değil ama kaç kişinin canını aldı?
|
[QUOTE=kronik;406084][B][COLOR="DarkOrange"]Mersin'deki kız kalesinin hikayesi bu kız kulesininki de mi aynı bilimyorum ama düzeltmek istedim sadece ve bu konuda şunu da belirtmek istiyorum yediğimiz sosis saLAM VB ÜRÜNLERDE DOMUZ ETİ KULLANLIYOR [/COLOR][/B][/QUOTE]
Sosis, içinde hayvan eti bulunan, genellikle baharatla yoğurularak, hayvan bağırsağı içinde yarı ya da tam pişirilerek hazırlanan gıda maddesidir. Baharatlı içeriği sebebiyle, ilk olarak Ortadoğu-Hint bölgesinde ve Çin'de üretildiği düşünülmektedir. Et kültürü bulunan her bölgede benzer ürünler görmek mümkündür. M.Ö. 500 yıllarının Çin ve Yunan kaynaklarında kayıtlar mevcuttur. Çiğ, pişmiş, tütsülenmiş ve kurutulmuş olmak üzere çeşitleri mevcuttur. Domuzla yapıldığını sanmıyorum Çünkü domuz etiyle inek etinin tadı farklı Hem domuzdan yapılan herşeyi belli oluyor... |
[B][COLOR=darkorange]bu işin ticaretini yapan insanları tanıyorum şehrin dışında o kadar çok domuz çiftlikleri varki bunlrı sucuk .salam .sosis üreticilerine pazarlıyorlar çünkü maliyeti çok düşük ve kilogramı 5-6 liraya sucuk salam satılıyor %100 domuz eti olmasa bile tavuk derisi,gerisi,kellesi vb organlar içine harmanlanarak piyasaya sürülüyor [/COLOR][/B]
|
Değerli arkadaşlar,
Burada önemli olan domuzun haram olmasıdır. Allah'ın da domuzdan böyle bir hastalık yayması ahir zamanda peygamberimizin belirttiği hadislerdendir. Bu peygamberimizin (sav)mucizelreinden biridir. Peygamberimiz (sav) 1400 sene önce ahir zamanda domuzun yokedileceğinden bahsetmiştir. Peygamberimizin (sav) gerçekleşen hadislerine göre de şu anda ahir zamanın içindeyiz. (Doğrusunu Allah bilir) Burada önemli olan peygamberimizin (sav) bir hadisinin daha gerçekleşmiş olmasıdır. Benim düşüncem şu anda henüz bazı ülkelerde böyle bir uygulama yapılmasa da, bu hastalık gittikçe yayılacak ve ülkeler domuzları yok etmeye başlyacaklar aynı peygamberimizin (sav) hadisinde belirttiği gibi. (Doğrusunu Allah bilir) |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:48. |