![]() |
Cevap: Sivas Neden Gelişmedi
[QUOTE=tatli-dilli;415533]geriye bakmak yerine ileriye bakmayi tercih ediyorum,
bu yüzdendirki ben gelecek adina umutluyum, dilerim bundan sonra en güzel sekilde gelisir memleketimiz, ilk basta insanlarimiz degismeli, genel anlamda bu türk milletinin fesatlik duygusu ortadan kalkmali. ve Yimpas gibi kuruluslarin sivasa gelipte kendi memleketinden isci calistirmasina karsiyim, bakin hepsi bizi gecti buna izin vermemeliyiz.[/QUOTE] sizin düşüncelerinize aynen katılıyorum |
[QUOTE=Yiğiter;415550]
terminal arazisi satışına Ankara Mimarlar Odası dava açıyorsa iyi düşünmek lazım kimlerin menfaati olduğunu..Ve malum Madımak Olayları..bizi en az 15 yıl geriye attı..:([/QUOTE] Evet bu konu kocaman bir soru işareti... Bütün şehirler 5 yıl önceki terminali yenilerken biz neden çağ dışı bir terminale sahibiz ve yenisinin yapılaması neden engelleniyor. Akıl almıyor. Terminaline en çok uğranılan illereden biri Sivas, kavşak olması hasebiyle; Ancak bu kötü görüntüden dolayı Sivas'ı Terminale göre değerlendirip Sivas hakkında iyi yorum yapmayan birçok başka memleketli arkadaşım oldu. İşte Sivas neden gelişmiyor sorusunun tam karşılığı. |
[QUOTE=alix_özdemir;418720]Evet bu konu kocaman bir soru işareti... Bütün şehirler 5 yıl önceki terminali yenilerken biz neden çağ dışı bir terminale sahibiz ve yenisinin yapılaması neden engelleniyor. Akıl almıyor. Terminaline en çok uğranılan illereden biri Sivas, kavşak olması hasebiyle; Ancak bu kötü görüntüden dolayı Sivas'ı Terminale göre değerlendirip Sivas hakkında iyi yorum yapmayan birçok başka memleketli arkadaşım oldu. İşte Sivas neden gelişmiyor sorusunun tam karşılığı.[/QUOTE]
Çünkü o arazide menfaati olmayan bir ben varım herhalde..:) |
Sivası Yıllarca Kötü Olaylarla Tanındı Bu olayları Tüm Sivaslılara Mal ettiler Birilerinin istediğide buydu Sivasın Gelişmesi durdu ve geriledi fakat Sivassporumuz Azda olsa Sivası Tanıttı Sivasın Bacasız Fabrikası oldu.
|
Aslında Sivasimiz en büyük illerden biridir İstanbul nüfüs çoğunluğuyla büyük gösteriliyor ama Sivas haritada büyük il olarak görülüyor Gelişmemesi ise büyük ihtimalle Sivas için çaba göstermememizden kaynaklanıyor....
|
Sivas Neden Gelişmedi Sizce Sivas Göç vermese ne kadar olurdu Nüfusu Kayseriye Gelişmişliğine baktığında Bu şehir bir ara Sivastan Küçükmüydü diyorsun Sonra Yozgat ilerliyor sonra malatya,Tokat ilerliyor Sivas İlerlemeyi bırak geriliyor..
Yorumlarınızı Bekliyorum Bu konuyu Tartışalım. |
Sivas'ın gerilediği fikrine katılmıyorum.Sivas'ta 2004-2009 arasında A.Şener'in B.yard.döneminde ilimize önemli yatırımlar yapıldı.Belediye de bu paradan nasibini aldı.Belki yapılan hizmetler bazılarının gözüne hiç hoş gelmemiş olabilir ama Sivas dışından gelen bizler şehirdeki gelişmeyi fazlasıyla fark ettik.Bunlar yeterlimiydi;asla...Yeterli değil;Sivas'a daha fazla yatırım yapılması gerekiyor.Gelelelim göç meselesine:Yukarıdaki her arkadaşın mesajını okudum.Sivas'ın göç vermesinde her arakadaşımın söylediği şeylere imza atarım.Şimdi eğri oturup doğru konuşalım;Bizim bizden başka dostumuz yok.Asıl mesele göçü nasıl durduracağımız:İnsanlara zincir vuramazsınız;insanlar kendilerini nerde mutllu hissederlerse,nerede aş,ekmek bulurlarsa,ailerine nerede imkan bulacaklarına inanırlarsa oraya giderler.Burada önemli olan sizin ne yapacağınız:Yapacağımız şu;Sivas'ın merkezinde veya köyünde,ilçesinde yaşayan insanlara gelişmiş illerde bulunan her türlü imkanı verceksiniz;yeni yatırım imkanları sağlayacaksınız,yeni iş alanları açacaksınız,her türlü sosyal,teknik,sanatsal,fiziki imkanları sağlayacaksın,her türlü eğitim imkanını vereceksin; işte o zaman göçü rahatlıkla durdurursunuz.Karnı doyan,her türlü ihtiyacını Sivas'ta karşılayan bir insan niye memleketini terk edip başka bir yere göç etsin ki....
|
Çevre İller Gelişiyor Sivas Geriliyor Bazıları İki üç Göz boyacı şeylere hizmet diyorlar Bakıyorsun Çevre illere nasıl gelişiyor neler yapıyor bunları görmezden geliyorlar Kaldırım büyütmekle Park bahçe yapmakla Sivas gelişmez.
Belediye binası Sivasa Yakışıyormu hiç Ama görmezden geliyorlar onları şehrin dışına taşıyacaklar Ordu evini,valiliği,belediye binasını şehrin genişletecek bir biçimde yayacaklar Çevre iller bunu yapmaya başladı Sivas ne zaman yapacak Acaba Park bahçe yapmakla Kaldırım genişletmeyle Sivas gelişmez bunlar oy için oy |
Sivas'in Gelişmesini İstemediler Diye birşey, Yok. Sivas Kendi, Kendini Geliştirmeyi İstemiyor. YaniLmiyorsam Şuan İstanbuLda En Cok SivasLi, Yaşiyormuş. Sivas'in Adami Memleketinde Durmuyorki. Bu Kadar Göçten Sonra ToparLanamaz Gibime, Geliyor. Cok Göç Verdi Cok.. Tabi İnşaLLah Ben YaniLiyorumdur.
|
Sivas'ın gelişememesinin nedeni Sivaslı'ların memleketlerine yeterince sahip çıkmaması kayserili işadamları memleketlerine yatırım yaparken Sivaslı'lar gider başka illerde yatırım yapar benim yakınlarım bile bunu yapıyor...gidip Antalya'da İzmirde İstanbul'da şirket kuruyorlar...
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:16. |