![]() |
Cevap: Vekillerimizden 2010' da beklentileriniz
2010 Yılında Vekillerimizden beklentilerimiz. Biz Sivasta yaşamıyoruz. Yanlız Sivas
haberlerini takip ediyoruz ve Sivas bölge TV kanalarından birini izliyoruz. Dolaysıyla Sivas a kuş bakışı bakıyoruz.Eski yıllarda Sivastan çıkan millet vekilleri CHP li olurdu çünkü iktidar başka partinin elinde olurdu.Sivas halkı hiç bir zaman hükümet olan iktidar partisi ile diyaloğ kuramadı. Hükümetle sıcak temas kuramadı. Devamlı muhalefetin saflarında durdu. Devlet desteğinden istifade edemedi. Çünkü hükümete devamlı ters düştü. Yıllarca Sivas a bir çivi çakılmadı. Bu çekişmeler yıllar aldı. Sivas ta yerinde saydı.Bu Sivaslının Sivas a vurduğu en büyük darbedir. O yıllarda düşünürdük Sivas a yatırım yapılması için niçin iktidar olacak kuvvetli partiye oy vermiyoruz derdik. O yıllarda genelde Sivas millet vekilleri dışardan seçilirdi. Bunada çok üzülürdük niçin Sivastan seçilmiyor diye.Siyasal ve politik gücümüzü geliştirmeliyiz ki Sivas a yapılan yardımlar doğrultusunda Sivaslı olarak fert başına düşen milli gelirden payımızı alalım. Kayseri dahil çevre iller kalkındı Sivas yerinde saydı. Akla gelen bir soru var Sivaslı Atatürk e olan yakınlığından ve onun partisine olan güveni ve saygısından dolayı yıllarca CHP li kaldı. Bu bir varsayımdır kişisel görüşüm. Sivastaki olayları canlı tarih olan 70 -80-90 yaşındaki yaşlı insanların ağzından dinlemeli. Gelelim günümüze bu ğün Sivas ak patiden 3-4 millet vekili çıkarıyor. Bu millet vekilleri seçim bölgeleri olan Sivas için Devletten bir şey kopartamıyorlar. Sivas ın gelişmesinde ve kalkınmasında önçülük yapamıyorlar. Mecliste sadece Başkanlarına parmak kaldırıyorlar. Oy zamanı gelince Sivaslıdan oy istıyorlar.Demokratik sistemlerde oy veren halkın bir isteği vardır. beni ve ülkemi mutlu yaşat sizi meclise bizi temsilen gönderiyoruz. Haklarımızı sizler savunacaksınız. Bir çok siyasilerin söylemlerinde duyuyoruz bizde ayrımcıkık yok hangi parti olursa olsun eşit görüş sergileriz deniyor bu söz yıllar önce geçerliliğini kaybetmiştir. Netice itibariyle Sivaslılar vekillerinden bir çok şey beklemektedirler. Meclıs kürsülerınde seslerini duymalıyız. Yağmasanda gürle arkandan belki bir şimşek çakar yağmurla bir çiçek açar. Sayın Sivaslı vekiller çalişmalarınızı halka kanıtlamalısınız. Sıvas için yapılacak olanlar var bu bir firsattır. Türkiye de yıllar sonra bu gün kualisyonsuz bir parti var .bir gün bu günler aranabilir. Burada iki görüşe dikkatinizi çekmek isterim 1 Sivastan seçilecek kişleri iyi tanımalıyız.2 güçlü ve kuvvetli partinin arkasında durmalıyız sıcak ve politik davranmalıyız.Görüşüm odur ki Sivas bu günkü yatırımlarını özel sektörle geliştirdi. Gördüğüm kadarıyle orta ölçekte bir sanayii hamlesi var. Bu Sivas için yeterli değil devlet desteği şarttır. Sitelerde Sivas velilleri için görüş belirtilmesi ve beklentileri isteniyor. Sivaslı hemşehrilerimin de görüşlerini okuyorum .Bu görüşleri haklı buluyorum seçilmişlerden hiç kimse memnun değil. Sivastan bir çok kurumlar alındı ve alınması için sırada bekleyenler var. Sivaslı vekiller bunları durdurun. Sivasta genç neslin atağa geçmesi şarttır.Ey genç nesil derin uykulardan uyandır beni Saygılar Ağaoğulları.12/02/2010. |
[QUOTE=AĞAOĞULLARI;521032]2010 Yılında Vekillerimizden beklentilerimiz. Biz Sivasta yaşamıyoruz. Yanlız Sivas
haberlerini takip ediyoruz ve Sivas bölge TV kanalarından birini izliyoruz. Dolaysıyla Sivas a kuş bakışı bakıyoruz.Eski yıllarda Sivastan çıkan millet vekilleri CHP li olurdu çünkü iktidar başka partinin elinde olurdu.Sivas halkı hiç bir zaman hükümet olan iktidar partisi ile diyaloğ kuramadı. Hükümetle sıcak temas kuramadı. Devamlı muhalefetin saflarında durdu. Devlet desteğinden istifade edemedi. Çünkü hükümete devamlı ters düştü. Yıllarca Sivas a bir çivi çakılmadı. Bu çekişmeler yıllar aldı. Sivas ta yerinde saydı.Bu Sivaslının Sivas a vurduğu en büyük darbedir. O yıllarda düşünürdük Sivas a yatırım yapılması için niçin iktidar olacak kuvvetli partiye oy vermiyoruz derdik. O yıllarda genelde Sivas millet vekilleri dışardan seçilirdi. Bunada çok üzülürdük niçin Sivastan seçilmiyor diye.Siyasal ve politik gücümüzü geliştirmeliyiz ki Sivas a yapılan yardımlar doğrultusunda Sivaslı olarak fert başına düşen milli gelirden payımızı alalım. Kayseri dahil çevre iller kalkındı Sivas yerinde saydı. Akla gelen bir soru var Sivaslı Atatürk e olan yakınlığından ve onun partisine olan güveni ve saygısından dolayı yıllarca CHP li kaldı. Bu bir varsayımdır kişisel görüşüm. Sivastaki olayları canlı tarih olan 70 -80-90 yaşındaki yaşlı insanların ağzından dinlemeli. Gelelim günümüze bu ğün Sivas ak patiden 3-4 millet vekili çıkarıyor. Bu millet vekilleri seçim bölgeleri olan Sivas için Devletten bir şey kopartamıyorlar. Sivas ın gelişmesinde ve kalkınmasında önçülük yapamıyorlar. Mecliste sadece Başkanlarına parmak kaldırıyorlar. Oy zamanı gelince Sivaslıdan oy istıyorlar.Demokratik sistemlerde oy veren halkın bir isteği vardır. beni ve ülkemi mutlu yaşat sizi meclise bizi temsilen gönderiyoruz. Haklarımızı sizler savunacaksınız. Bir çok siyasilerin söylemlerinde duyuyoruz bizde ayrımcıkık yok hangi parti olursa olsun eşit görüş sergileriz deniyor bu söz yıllar önce geçerliliğini kaybetmiştir. Netice itibariyle Sivaslılar vekillerinden bir çok şey beklemektedirler. Meclıs kürsülerınde seslerini duymalıyız. Yağmasanda gürle arkandan belki bir şimşek çakar yağmurla bir çiçek açar. Sayın Sivaslı vekiller çalişmalarınızı halka kanıtlamalısınız. Sıvas için yapılacak olanlar var bu bir firsattır. Türkiye de yıllar sonra bu gün kualisyonsuz bir parti var .bir gün bu günler aranabilir. Burada iki görüşe dikkatinizi çekmek isterim 1 Sivastan seçilecek kişleri iyi tanımalıyız.2 güçlü ve kuvvetli partinin arkasında durmalıyız sıcak ve politik davranmalıyız.Görüşüm odur ki Sivas bu günkü yatırımlarını özel sektörle geliştirdi. Gördüğüm kadarıyle orta ölçekte bir sanayii hamlesi var. Bu Sivas için yeterli değil devlet desteği şarttır. Sitelerde Sivas velilleri için görüş belirtilmesi ve beklentileri isteniyor. Sivaslı hemşehrilerimin de görüşlerini okuyorum .Bu görüşleri haklı buluyorum seçilmişlerden hiç kimse memnun değil. Sivastan bir çok kurumlar alındı ve alınması için sırada bekleyenler var. Sivaslı vekiller bunları durdurun. Sivasta genç neslin atağa geçmesi şarttır.Ey genç nesil derin uykulardan uyandır beni Saygılar Ağaoğulları.12/02/2010.[/QUOTE] Genel olarak çok katıldığım bir yazı yazmışsınız... Ellerinize sağlık ama daha ilk cümlelerde takıldığım bir yer var... CHP 1950 yılına kadar iktidardaydı, tek parti olduğundan zaten CHP vardı tabii Sivas'ta ama yine seçim yapılırdı ve İsmet Paşa yanlısı bir vekil grubu yollanırdı Ankara'ya... Sonuç? Tüdemsaş, Çimento fabriskası, hastaneler vs... Yani yatırım... Hatta tek parti döneminin son [B]Başbakanı[/B], Milli Eğitim bakanı ve dışişleri bakanı Sivas vekilidir... 50'den sonra DP hükümetinde destek alamadı Sivas çünkü "Beni seçmeyeni cezalandırırım" mantığındaki bir Menderes vardı, yani Niğde, Nevşehir, Kırşehir bunların başlarında gelenin bir kısmı Sivas'ın başına geldi... 60'ların başında yine yatırımlar yapıldı Sivas'a Sidaş İplik Fabrikası, Beton Traferz Fabrikası gibi... Artık sanayileşen bir Sivas vardı... Bunların üzerine bir de Ecevit Dönemi CHP iktidarlarında yani 70'lerde Mahmut Özdemir (Şimdiki CHP'li vekilimiz Malik Ecder Özdemir'in ağabeyi) yerel yönetim bakanı olunca dönemin CHP'li Belediye başkanı Süleyman Çanka ile harika işler çıkarttı... Nedir bunlar? Sivas Hazır Giyim Fabrikası, Askeri Dikimevi, Kılıçkaya, Gazibey, 4 Eylül Barajları, halen kullanılan Sivas'ın altyapı sistemi, Hala kullanılan ve Sivas'ın asfalt ihtiyacını karşılayan Asfalt üretim imalathanesi, Kale, Ethembey parkı, şimdi olmayan Selçuklu Parkı, Paşafabrikası piknik alanı, Organize Sanayii Bölgesi, Otobüs Terminali vs.... Bunlar sadece akılda kalanlar... Bunların dışında o dönemde Cumhuriyet Üniversitesi açıldı, Havaalanı, Demir Çelik Madenleri gibi onlarca yatırım yapıldı... Yani aslında CHP'ye oy verdiğinde karşılıksız kalmıyordu... Zaten 1980'e kadar olan 60 yıllık Cumhuriyet tarihinin en fazla 20 senesi CHP iktidarında olmadan geçti, CHP döneminde 40 sene de Sivas'a yapılan yatırımlar da ortada, asıl iktidar partilerine oy verdiğinden beri yani 80'lerden sonra Sivas'a yatırımlar azalmıştır.. Çünkü Menderes ile aynı kafa vardır "Bunlar ne olsa, ne yaparsak yapalım bize oy veriyor, yatırım yapmasakta olur" Yani güçlü partinin arkasında durmalıyız diyorsunuz da 4 tane iktidar vekili var???? Daha ne olacak??? Önceki dönemde de 5 taneydi... Ondan önce de 99 seçimlerinde yani 3 taneydi, ondan önce yine 4 taneydi, 80'lerde zaten ANAP'tan 4 vekilimiz vardı??? Yani 80 sonrası hep iktidara çalışmışız ama bir türlü İktidarlar Sivas'a çalışmamış... Araştırın bakın 80 öncesi CHP iktidarları ise sizin dediğiniz gibi çalışmamış mı yoksa tam da sizin dediğiniz gibi Sivas'lı gelenekleri gereği CHP'ye vererek, o iktidarı arkasına mı almış? Burda suç Sivaslı da değil 1- Ona vekillik yapmayan iktidar vekillerinde, 2- O'na hükümetlik yapmayan, tek başına iktidar partisinde mi??? Yani aynı şeyleri CHP iktidarında da yaşamış bu şehir demek hata olur bence... Tek başına iktidarken de, koalisyon hükümetinin büyük ortağıyken de Sivas'a en büyük yatırımlar o dönemlerde yapılmış...80 sonrasındaki iktidarlarda onları satmış, savmış, taşımış Sivas'ı sahipsizleştirmiş... Şurdaki yorumlara bakıyorsunuz sağ görüşlü olduğunu bildiğim arkadaşlar bile muhalefet vekili olmasına rağmen Malik Bey'i ayrı tutuyorlar ki ezelden beri CHP Parti Meclisi üyesidir, CHP hükümetinde Bakan olacağı kesindir, muhalfet vekiliyken bu kadar çalışıyorsa bakan olsa olacakları siz düşününüz... Sivaslı bence bir daha ki seçimde "pabuç o kadar ucuz değil" diyerek cezalandırmalı şimdiki vekilleri... |
Ayrıca dediğiniz doğru... Sivaslı herzaman Atatürk'e bağlıdır... Ki bunu Atatürk şu sözlerle anlatır... "27 Haziran 1919'da Sivas'ta gördüğüm manzara: Sivas'ın muhterem ahalisinin bana ne kadar merbut (bağlı) ve muhabbetkar olduğunun canlı şahidi idi." Başka bir sözünde de şunu söyler "Sonsuza dek, varlığını genç kuşaklar aracılığı ile sürdürecek olan Cumhuriyetin, Sivas'ta ayrı bir yeri vardır. Cumhuriyet'in temellerini burada attık, Sivas Cumhuriyetin bekçisidir."
|
zarar vermesinlerde tek hiç bişey beklemiyoruz hiçbirinden zaten istediklerimizide yapamazlar ya neyse.
|
Benim gibi insanlara karşı hasas olmalarını bekliyorum....
|
İçlerinde birtek malik ejder vekilimiz azda olsa çırpınıyor..ama mensup olduğu parti yüzünden fazla sesi duyulmuyor,önemsenmiyor.
akp'li elemanlara gelince seçim vekilliğinden başka yaptıkları birşey yok!birde akp binasında kem küm lerinden başka birşey yok. hiç birinden bişey beklemiyorum kendilerini belli ettiler.çeksin gitsinler ! |
[B]Konu başlığı :
Vekillerimizden 2010' da beklentileriniz - Cevap : Değişmelerini ? :confused::D[/B] |
1- Yeni bir anayasa için çalışmalarını,
2- Yargıda ve yerel yönetimlerde reform yapılması için çalışmalarını, 3- Hertürlü (bölücü, cuntacı, gladyoducu) terör örgütleriyle etkin mücadele edilebilmesi için yasalar üzerinde çalışmalarını, 4- Sivas'ımızın DAP'ne alınması için baskı oluşturmalarını, 5- Sivasımızdaki işsizliğin önlenebilmesi için meslek kurslarının açılmasını ve yaygınlaştırılmasını, 6- Sivas'a yatırımın özendirilmesini, 7- Vekillerimizle direkt temasa geçilebilmesi için çağdaş iletişim araçlarından vatandaşın yararlanmasının imkanlarının oluşturulmasına, 8- Gecikmiş adalet adalet değildir anlayışıyla Adliye binalarının daha modern yapılmasını, hakim ve savcı sayısının ve adliye çalışanlarının artırılması için gayret göstermelerini, 9- Sivassporumuz'la biraz daha ilgili olmalarını, 10- Halkın arasında daha yoğun olmalarını, 11- Meclis kürsüsünden Sivasın sorunlarının yüksek sesle dile getirmelerini bekliyoruz. |
Millet Vekillerinden Hiç memnun değilim Şener zamanında yine iyidi yatırım konusunda Halk uyutuluyor resmen
|
[QUOTE=H_Turan;519887]Hastaneyi Tokata Kaptıran Bu vekillerin gözümde Beş paralık değeri yok 4 de bir adam etmezler Malik Ejder ÖZDEMİR Hariç[/QUOTE]
MALİK ECDER ÖZDEMİR HARİÇ ADAM GİBİ ADAMLAR ADAMLAR ADAMLAR ADAMLAR ADAMLAR BEEEE!... |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:12. |