Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dünya ve Türkiye'den Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   OKULLARDA KIYAFET SERBEST (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=39718)

58MUAMMER58 02.12.2012 18:40

Cevap: OKULLARDA KIYAFET SERBEST

[b]:mad:bu kafayla yakında askerlerde sivil elbiseyle askerlik yapacak demesinler :Dasker asker elbisesiyle öğrenci öğrenci kıyafetiyle belli olur üniversitelerde sivil kıyafetler serbest neticede hepsi 18 yaş üstü ne giyip ne giymeyeceğini bilebilen kişiler ilöğretim orta öğretimdekiler henüz o kapasitede değil diğer arkadaşların dediği uyuşturucu satıcıları yabancı öğrencilikle alakası olmayan kişiler nasıl ayrım olacak zengin çocukları ile fakir çocuklarının giyim kuşam merakı kalitesi marka tutkusu aradaki ezikliğin öğrencilerin ruh halini etkilemesi kaçınılmaz olacaktır bunun nedemek olduğunu ancak bilen bilir onedenle çok hayırlı olacağına inanmıyorum durup durup böyle icad çıkartılmasınada anlam veremiyorum [/b]:mad:

Pusula_58 03.12.2012 02:53

[QUOTE=aktassa;620051]Anlayamadığım birkaç şey var.
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes.
Bunun sınırları da çizilmiş. Diz üstü, vb. vb. Başı açık da denmiş. eee. Baş kapalı denmiyor. ( En büyük korku bu zaten ) şu marka veya bu marka da denmiyor.
Bu tarz kurumlarda da eşit kıyafetten bahsedelim. Gidin sokağa pazara. Nüfus müdürlüğündeki herkes sadece lacivert pantolon, mavi gömlek, lacivert kravat takabilecek deyin. Kadınlar saçlarını şöyle topuz yapacak, buradan bağlayacak deyin. Nedir bu ya? Her şey başkalarının istemesine göre mi olacak? Asker, polis de sivil giyinsin e gelince onlar giyinmesin kardeşim. Onların uyması gereken katı disiplin olacak. Zaten o nedenle asker ve polis diyoruz. Öğrenciye de üniforma buna da üniforma. Okulda asker mi polis mi yetiştiriyorsunuz. Siz disiplini zorlayarak öğretemezsiniz ki.
Evet. uygulamaların ilk zamanlarında kimi ortaokul seviyesi öğrencilerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. ( ki zaten başka konularda ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır )
Ama bu işin kültürünü daha 6-7 yaşındaki çocuğa aşılarsanız, kıyafet nedeni ile alay etmek, aşağılamak aklına bile gelmez çocuğun.
Ne yani. 6 yaşındaki çocuk " git sen bizimle oynama senin ayakkabın adidas değil" mi diyecek. Hayır. Kıyafetine bakmadan oyuna devam edecekler. 2. sınıf 3. sınıf derken, bu nesil elbise markasına göre insanlara etiket takmayacak bizler gibi.
Hele ki uyuşturucu ile kıyafet bağlantısını hiç mi hiç anlayamadım. Ne yani. Üniformalı sistem varken okullara yaklaşamayan şahıslar, şimdi sivil kıyafetle okula yaklaşıp uyuşturucu mu satacak? Peki bu komplo teorisini ortaya atanlar hiç düşünemiyorlar mı ki, uyuşturucu satmayı kafasına koyanlar yine belirli yaşlardaki satıcılarına o okul üniformasını giydirip satıcıyı sadece okul önünde değil, sınıfa kadar sokabilme kabiliyetlerin her zamankinden daha fazla olduğunu?[/QUOTE]

Arkadaşım Allah aşkına ne dediğini sen kendin anladınmıki bizde anlayalım.
İşyerlerinde bile fabrikalarda da aynı tip aynı renk önlük giydirilirer neden? Hangi yere ait yada oranın işçisi olduğunu belirlesin diye.
Bugün eczacısı doktoru hakimi savcısı avukatı neden giyer o kiyafetleri o zaman hiç kimse giymesin kim kime dum duma karmakarış olsun herşey. Ne olur biraz mantığınızla yazın şu yorumları.
Ya kıyafetin kime ne zararı var? Yani giyinseler öğrencinin öğrenci olduğu olmayanın da olmadığı anlaşılsa kime ne zararı var?

sivaslınet 03.12.2012 10:42

[QUOTE=aktassa;620051]Anlayamadığım birkaç şey var.
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. [B][COLOR="Red"]İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? [/COLOR][/B]Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes.
[/QUOTE]

Aktassa kardeşimiz bu satırlarında haklı aslında. Ama benim de söyleyeceklerimden sonra beni haklı görürse mesele yok.

Önlük üniforması giydirerek insanların kafalarını kuma sokmalarına gerek yok. Asıl düzetilmesi gereken EŞİTLİK. Eşitlik çelişkisini kamufule etmek içindir bu ünifıforma işlemi.

İnsanlar, ekonomik açıdan eşit veya aradaki uçurum kapandığında, her konuda özgürlüğü savunduğumuz gibi, giyim konusunda da özgür giyimi savunmamız gereklidir.

Bizleri, ŞİMDİLİK ve UZUN SÜRE üniformalarla çelişkiler kapansın diye uyutuyorlar. Bence kalksın üniforma ve çelişkiler gün yüzüne çıksın. Çelişkileri gün yüzüne çıkarıp onlarla mücadele etmek, uyumaktan iyidir.

Bir ezber daha bozulmalı..

aktassa 04.12.2012 23:09

[QUOTE=sivaslınet;620083]Aktassa kardeşimiz bu satırlarında haklı aslında. Ama benim de söyleyeceklerimden sonra beni haklı görürse mesele yok.

Önlük üniforması giydirerek insanların kafalarını kuma sokmalarına gerek yok. Asıl düzetilmesi gereken EŞİTLİK. Eşitlik çelişkisini kamufule etmek içindir bu ünifıforma işlemi.

İnsanlar, ekonomik açıdan eşit veya aradaki uçurum kapandığında, her konuda özgürlüğü savunduğumuz gibi, giyim konusunda da özgür giyimi savunmamız gereklidir.

Bizleri, ŞİMDİLİK ve UZUN SÜRE üniformalarla çelişkiler kapansın diye uyutuyorlar. Bence kalksın üniforma ve çelişkiler gün yüzüne çıksın. Çelişkileri gün yüzüne çıkarıp onlarla mücadele etmek, uyumaktan iyidir.

Bir ezber daha bozulmalı..[/QUOTE]

Allaha şükür yazdıklarım anlaşılıyor. Vallahi şükür.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum.
Üniforma işin reklam kısmı.
Sen herkesi devlet olanakları ile okutsana. Kimisi dershaneye gider, sıra arkadaşı gitmez, ama ikiside önlüklü olduğu için eşittir bu mu yani?

Giymesin kardeşim. Doktor da beyaz önlük giymesin. Hastanede doktorun koltuğuna hademe mi oturuyor? O masadakinin üzerinde beyaz önlük olmayınca doktor olduğunu anlayamıyor musunuz?

Mahkeme salonunda kararı açıklayan memurun üzerinde cübbesi olmayınca o hakimdir diyemeyecek kapasite de misiniz?

Olmaz ise onlar da olmasın ama çocuklarda da hiç olmasın. Darbeci düzen olmasın deriz asker yetiştiririz. Siz eşitliği çocuklara sadece üniforma ile verildiğini nasıl savunursunuz? doğudakine batıdakine, herkese aynı hakları sağlayın. Kaldırın dersanelerinizi öğretmenlerinizi en kaliteli hale getirin.
Getirin tam gün yasası gibi birşey. Kendini gelitirmeyenlere maaş zammı yok deyin. Öğrencisi başarılı her öğretmene pirim verin. Herkese adil eğitim verin. Amaa olmaz. Bir deli kuyuya serbest kıyafet taşı atmalı ki, bütün akıllılıar onu çıkarmak için uğraşsın bu arada da malatyaya patriotlar sessiz sedasız yerleşsin. Suriyede birşeyler yapılsın ama bizim kendini üstün olarak görenlerimiz önlük üzerinden eşitliğe devam etsin.
Lütfen gözünüzü açın biraz...

Pusula_58 05.12.2012 04:04

Ana haberleri izlemiyosunuz sanırım, veliler şimddien ne yapacaklarını şaşırmış çocuklar giysi beğenmiyor anne onu giymem şunu giymem herkes güzel şey giyiyor diye. Görünen köy klavuz istermi? Bunun böyle olacağı pskologlar tarafından konu gündeme geldğinde söylemişlerdi.
Birde şunu anlayalım formalı (önlüklü) eğitimmi öğrencilerin başarısını engelliyordu? Başarı için setmi oluşturuyordu? Bundaki amacı anlamamak çokmu zor. Bu iktidarın amacı Cumhuriyet'le ilgili ne varsa yavaş yavaş sinsice uzaklaştırmak.
Başka işin gücün yokmu suni gündemler yaratarak halk bunlarla oyalansın işsizlik, yoksulluk, hırsızlıklar dikkat çekmesin!
Birşey yapacaksan atama bekleyen ve intihara kadar giden (şimdiye kadar 35 öğretemen adayı etmiştir) bunlara bir çare bul! Okulları daha temiz daha iyi eğitim verir duruma getir, eğitim eşitliği getir! Ne istersin formadan önlükten?
Artık önlük giyilmezse tüm eğitim sorunlarımız ortadan kalkar sanatta bilimde ilimde çağ atlarız süperr öğrenciler yetişir. Allahım sen akıl fikir ver yarabbim:)

aktassa 05.12.2012 10:36

Doğru söylüyorsun. İktidar suni bir gündem yarattı serbest kıyafet diye, ama herkes eşitlik gitti, hak gitti hukuk gitti diye yaygara kopardılar işin aslını göremeden. En başta da ana muhalefet. İktidar istediğini yaptırdı. Bir serbest kıyafet yasası, hemen anti iktidar devreye girdi ve o kadar önemli olay dururken atladı " ya arkadaşındakini de isterse bu çocuk ne olacak" hesabı yaptı. Kimin işine yaradı iktidarı.
Bundan 1 hafta önce de Kanuni atın üzerinde 30 sene- 22 sene - 8 sene kavgası yaptılar. Baktılar ana muhalefet fazla karışmadı konuya hemen başka konu geldi.

Hiyerarşik yapı ile eğitim veren bir kurumdan lisansımı aldım. Üstlerimizin iştiması sırasında aklımıza kazınan en önemli söz;
"Seviyeyi ast belirler!"

sivaslınet 06.12.2012 00:09

Gündemi kamufule etmek için nasıl ki üniforma ortaya atılıyorsa, sömürü düzeni de eşitsizliği kamufule etmek için üniforma formülünü bulmuş.

Her konuda özgürce davranış demokrasilerin özelliklerindendir. Kılık va kıyafette de öyle. Tek tip giyinme dikta rejimlere aittir.

Ancak tüm özgürlükler ekonomik özgürlüğe içkindir. Ekonomik özgürlüğü olmayanın hiç bir konuda özgürlüğü olmayacağı gibi, giyim konusunda da özgürlüğü olmaz. Her öğrencinin en iyi bir şekilde giyinmesi fena mı olur? Giyinemiyorsa kamufule çaresi aramak yerine mücadele yolu seçilmelidir.

Ekonomik uçurumları ortaya çıkaracak her türlü girişimi destekliyorum. Okul üniforması zengin fakir çelişkisini kamufule etmek içindir. Tıpkı hakim kesim milyarları götürürken, üreten kesime, asgari ücretle ağzına bir parmak bal çalarak susturmak gibi.

Uyumayalım. Sömürü düzeni kafamızı kuma sokmaya alıştırmış bizleri. Kafayı kuma sokmak ta mücadeleden kamufule olmaktır

LaEdri 07.12.2012 16:41

Eşofmanla okula geliyorlar.Gece yattığı eşofmanla okula geliyorlar..Böyle ciddiyetsizlik olmaz..

bozkurt06 07.12.2012 16:46

[QUOTE=LaEdri;620146]Eşofmanla okula geliyorlar.Gece yattığı eşofmanla okula geliyorlar..Böyle ciddiyetsizlik olmaz..[/QUOTE]

BASLADI MI Kİ KIYAFET SERBESTLİĞİ ?

LaEdri 07.12.2012 16:50

Bakan kendisi açıkladı..1 Aralık tarihli açıklamasında bugünden itibaren isteyen serbest kıyafetle gidebilir dedi..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:18.