![]() |
--->: GÜNÜN SÖZÜ
[B]Ülkülerimiz bizden daha temizdirler.
[COLOR="Red"]A.B. Alcott [/COLOR] [/B] |
[B]Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar.
Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim. Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları! Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım. Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat ; kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar." [COLOR="Blue"]M. Montecuccoli (Avusturyalı Komutan)[/COLOR] [/B] |
[B]Eğer hayatı seviyorsan zamanını öldürme çünkü hayatın zaman bağlıdır.
[COLOR="Red"]Franklin[/COLOR][/B] |
ÖLÜM HAYATTA BÜYÜK BİR KAYIP DEGİLDİR
ASIL BÜYÜK KAYIP YAŞARKEN İÇİMİZDE ÖLEN ŞEYLERDİR.... |
ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİNİZ NEDİRKİ !
ÖNEMLİ OLAN SEVDİKLERİMİZ İÇİN VAR OLMAK İÇİN YAŞAMAKTIR |
[QUOTE=Kaptan-58;261789][B]Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar.
Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim. Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları! Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım. Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat ; kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar." [COLOR="Blue"]M. Montecuccoli (Avusturyalı Komutan)[/COLOR] [/B][/QUOTE] İŞTE BU DUR YAŞAMAK VE YAŞATMAK |
-->: GÜNÜN SÖZÜ
[B] "Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca, Hürriyet ve istiklale sembol olmuş bir milletiz."
(M.Kemal ATATÜRK)[/B] |
[B]Olamaz!..İnsanlar kendi kendilerinin aleti oldular.
[COLOR="Red"]Henry David Thoreau[/COLOR] [/B] |
"BEKLİYORUM..
ÖYLE Bİ VAKİTTE GEL Kİ VAZGEÇMEK MÜMKÜN OLMASIN..." (ORHAN VELİ) |
Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.
Konfüçyüs |
ben bende deyilim bugün ..............:::::::::::::::::::::::..........::::::::::
|
[B] [COLOR="Red"] "İyi bir seçim yapmak, sadece hiçbir kötü seçenek mevcut değilken kolaydır."
Robert Half[/COLOR][/B] |
[FONT="Arial Black"][COLOR="Green"] Çok konuşanın hatası da çok olur. Hatası çok olanın hayası azalır. Hayası az olanın verâsı az olur. Verâsı az olanın da kalbi ölür.Hz. Ömer[/COLOR][/FONT]
|
[B] En iyi işler, tek kişi tarafından yapılmış olanlardır.
Charles Spurgeon [/B] |
[B]Söyleyecğin konuyu iyice kavra. Kelimeler arkadan gelecektir[/B]
|
Kör cehalet çirkefleştirir insanları,
Suskunluğum asaletimdendir... Her lafa verecek bi cevabım var. Lakin bi lafa bakarım, laf mı diye... Bi de söyleyene bakarım, adam mı diye... (Mevlana) |
[COLOR="Blue"]YA GÖRÜNDÜGÜN GIBI OL YADA OLDUGUN GIBI GLÖRÜN[/COLOR] [B][COLOR="Black"](Hz.Mevlana)[/COLOR][/B]
|
[B]Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur.
[COLOR="Red"]Napoleon [/COLOR][/B] |
hayatı;gözyaşlarınla ödüllendireceğine,gülücüklerinle cezalandır.......
|
[B]Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır.[/B]
|
$u üç sey, imanin esasindandir :
1- Kelime-i Tevhid, 2- Cihad, 3- Kadere iman. Ramuz : S/259 |
DİLİNE DİKKAT ET, DÜŞÜNCEN OLUR,
DÜŞÜNCENE DİKKAT ET, DAVRANIŞIN OLUR, DAVRANIŞINA DİKKAT ET, ALIŞKANLIĞIN OLUR, ALIŞKANLIKLARINA DİKKAT ET, YAŞAM TARZIN OLUR. GHANDİ |
[B]Cumhuriyetler zenginlikten, diktatörlerde yoksulluk yüzünden yıkılırlar.
[COLOR="Red"]Montesquieu [/COLOR] [/B] |
[B]En çabuk kuruyan şey, gözyaşıdır.
[COLOR="Red"]Cicero [/COLOR] [/B] |
[B]Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
[COLOR="Red"]Hyman Rickover[/COLOR] [/B] |
hayat biz onu planlarken başımızdan gelip geçenlerdir..
john lennon Hiçbir şey için geç değil ve geç değil bir şey için hiç birşey..!! ibrahim sadri |
Ölülere İhtar
Ey eski ölüler kalkın mezardan Dünyayı bir daha görün de gidin. O günler mi berbat yoksa bugün mü? Biz değil... siz karar verin de gidin. Abdurrahim Karakoç |
[B]Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
[COLOR="Red"]Hyman Rickover[/COLOR] [/B] |
[B]Yalnızlık tek kelime. Söylenişi ne kadar kolay! Oysa taşınması o kadar zordur ki...
Goethe [/B] |
[B] Hastalar için hayat oldukça, umut da vardır.
[COLOR="Red"]Çiçero [/COLOR] [/B] |
[B]En büyük zaferimiz düşmemek değil, düştüğümüz zaman ayağa kalkmamızdır.[/B]
|
[B]Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkı esir eden içerideki cephenin suskunluğudur.
Mustafa Kemal ATATÜRK [/B] |
Aç insan kolay kandirilir. KATHERINE MANSFIELD
|
[B]Doğruyolda giden kablumbağa eğriyolda giden yarış atını gecer[/B]
|
[B]Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,
Biri için dünyalar kadar önemlisin. [/B] |
[B]Hiç giyinmeyen bir güzel, en iyi biçimde giyinmiş demektir.
[COLOR="Red"]Phineas Fletcher [/COLOR] [/B] |
[B]İnanç, göremediklerine inanmaktır. Bu inancın ödülü ise, inandıklarını görmektir[/B]
|
[B]Eti tadan çoban köpeğinden hayır gelmez[/B]
|
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Bertolt Brecht
|
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin. La Rochefoucauld
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:13. |