Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ?? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=18390)

sandal-58 09.09.2009 06:31

Cevap: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??

bence baylar daha kiskanc gibi gözüksede nefes aldirmayan bayanlar kiskandirmiyorlar bile

nas_sina 10.09.2009 03:16

bence erkekler daha çok kıskanıyorlar güvensizliklede alakalı ama tek neden güvensizlik değil çünki hiç sorun yokkende kıskançlık olabiliyor

kosemsultan 14.09.2009 11:20

seven ınsan kıskanır ama fazla abartmaya gerek yok

Ayşegül1967 14.09.2009 23:03

Bayanlar daha kıskanç olur ama belli etmez kendi kendini yer :D

KARAMELLL58 14.09.2009 23:07

seven insan kıskanır aama ben bi bayan olarak sevdiğim insanı aşırının daha üstünde kıskanırım çok kıskancımm aşırı hemdeee

doğan bulut 15.09.2009 00:06

EŞİNİ KISKANMAYAN TEK CANLI VARLIK DOMUZ O EŞİNİ KISKANMAZ

GuNaY 15.09.2009 00:19

[B]Bayan erkek bilemem de, ben şahsen bizzat kendim kıskanırım, bunu da direk söylerim :))[/B]

sivaslı fd 15.09.2009 00:30

Bayan erkek farketmez kıskanmayanların sevgisinden şüphelenirim ve kıskanmayan erkeklerden nefret ederim onlarada erkek gözüyle bakmam yani yanımda bir erkek değilde kız arkadaşım varmış gibi hissederim :)
ama erkekler daha kıskanç... Erkek dediğin kıskanç olur :)

Dilsad Hatun 22.09.2009 11:59

[B][I]İki türlü kıskançlık vardır: Biri haram, diğeri sünnettir. Sırayla görelim:

1- “Hased” karşılığı kullanılan kıskançlık. Müslüman kardeşinin iyiliğini çekememekten ve kötülüğünü istemekten ibâret olan bu kıskançlık, bir kötü huydur. Haramdır.

2- Eşimizi, kızımızı, kız kardeşimizi, annemizi ve sâir mahremlerimizi nâmahremlere karşı korumayı ifâde eden içimizdeki sevk-i İlâhî (iç güdü) de dilimize kıskançlık olarak girmiştir. Bu kıskançlık sünnettir. Peygamber Efendimiz (asm) bu kıskançlığı teşvik ve tavsiye etmiştir.

Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) buyurmuştur ki: “ALLAH, mahremlerini namahremlerden kıskanan kullarını sever.”1

Mahremini kıskanmak, mahremini haramdan koruyan ve onu helâl sınırları içinde barındıran güzel bir örtüdür. Kur’ân, “Onlar sizin örtünüz, sizler de onların örtülerisiniz.”2 âyeti ile eşleri harama karşı birbirleri için örtü îlân ediyor. Bu örtünün önemli bir ayağı kıskançlıktır. Çünkü kıskançlık damarıyla beyini haramlardan çekip alan kadın da, karısını açık saçıklıktan ve erkeklerle terbiye sınırlarını incitecek derecede muhatap olmaktan alıkoyan erkek de aslında yekdiğerini ALLAH’ın rızasına, takvaya, ALLAH korkusuna, Cehennemden korunmaya ve Cennete girmeye dâvet etmiş ve yol açmış olmaktadır.

Nitekim erkek için haram bakışlar ne kadar kötü ve haram ise, kadın için de açık saçıklık o kadar onur kırıcı ve harama dâvet edicidir. Netice itibariyle; erkeği haram bakışlardan ve haram meyillerden alıkoyan kadının kıskançlığı da, kadını açık saçıklıktan ve erkeklerle ar damarını çatlatacak derecede muhatap olmaktan alıkoyan erkeğin kıskançlığı da ALLAH’ın rızası yolunda atılmış en fıtrî ve en saygı değer birer adımdır.

Daha açık konuşalım: Erkeğinin gözünün harama kaymasını kadın kıskanıyorsa; bu güzel bir huydur ve kadın—kendisi bilsin, bilmesin—bu tavrı ALLAH adına gösteriyor. Çünkü “Mü’min erkeklere söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar”3; “ALLAH gözlerin gizlice harama bakışını da bilir, gönüllerin sakladığını da”4 buyuran, Cenâb-ı ALLAH’tan başkası değildir.

Keza kadınının açık saçık giyinmesini ve başkalarıyla cazibeli biçimde muhatap olmasını erkek kıskanıyorsa eğer; bu erkek için de güzel bir huydur ve erkek—kendisi bilsin, bilmesin—bu tavrı ALLAH adına gösteriyor. Çünkü “Mü’min kadınlara söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar, süslerini kendiliğinden görünen kısmı müstesna açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocalarından veya babalarından... başkasına göstermesinler”5 ve “Eğer takva içinde olmak isterseniz, namahremlerinizle cazibeli ve çekici bir eda ile konuşmayın. Ki, kalbi bozuk olanlar bir ümide kapılmasın. Konuşurken ciddiyet ve ağırbaşlılıkla söz söyleyin”6 buyuran Kur’ân’dan başkası değildir.

Üstad Bedîüzzaman Hazretleri, kadın ve erkek arasındaki şiddetli bağlılığın yalnız dünyevî hayatın ihtiyacı için olmadığını; kadının kocasına yalnız dünya hayatında değil, ebedî hayatta da hayat arkadaşı olduğunu; böylesine değer verilen kadının da, ebedî hayat arkadaşı olan kocasının nazarının dışında başkasının nazarını kendi güzelliklerine çekmek suretiyle, kocasını kendisinden darıltmaması ve onu kıskandırmaması gerektiğini kaydeder.7

Demek eşlerin birbirlerini yabancılardan ve nâmahremlerden kıskanmaları bir örtüdür; bu, yaşanmalıdır.

Fakat kıskançlığı bir kâbus hâline getirmemeye dikkat etmek lâzımdır. Kıskançlığı abartarak aile yuvasının yıkılmasına kadar götürmek doğru değildir. Kıskançlık, haramlara karşı örtü mahiyetini korumalı; bunun ötesinde akıldan uzaklaşarak ve duygusallığı başına geçirerek zorbalıklara, zulümlere, ayrılıklara, boşanmalara ve cinayetlere kesinlikle sebep olmamalıdır.

Bilinmelidir ki, eşine karşı haddi aşmayan kıskançlık ne kadar iyi bir huysa; hak, adalet, merhamet, müsamaha, iyi niyet, iyi zan, güven, aff ve bağışlama da en az, “tadında bırakılan kıskançlık” kadar iyi birer huydur. Normal seyrinde iyi huylarımızdan olan kıskançlığı; iftiraya, su-i zanna, kötü muameleye, dargınlığa, kırgınlığa, kavgaya, geçimsizliğe, mutsuzluğa, ayrılığa ve cinayete vardıracak derecede abartılı kullanmak zulümdür.

Dipnotlar:
1- Câmiü’s-Sağîr, 2/1078.
2- Bakara Sûresi, 2/187.
3- Nûr Sûresi, 24/30.
4- Mü’min Sûresi, 40/19.
5- Nûr Sûresi, 24/31.
6- Ahzab Sûresi, 33/32.
7- Lem’alar, s. 198, 199. [/I][/B]

sarıpapatyam 22.09.2009 15:47

bence seven insan herkesi kıskanır

KARAMELLL58 22.09.2009 16:42

erkek bayan yok ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK seven insan kıskanırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hem kız olduğum halde aşırı kıskancım ama benim için çok değerli olan insanları kıskanırım

mertveilkeli 02.10.2009 12:32

güzel bir söz şarkılarda var kıskanmak aşkın kanununda var diye kıskanma yoksa aşk ve sevmek te yok demektir

LaEdri 02.10.2009 14:03

Erkek kıskanır;kadın hem kıskanır hem dırdırını yapar..:D

Salim58 02.10.2009 14:29

[B]seven herkes kıskanır[/B]

ayten58 08.10.2009 02:17

sanki erkek dır dır yapmıyomuş gibi oldu yiğiter özür diliyorum herkesten ama ataların bir sözü vardır hani köpek bile yal yediği çanağı kıskanır dermişler büyükler boşa değil bu söz sevende kıskanır sevmeyende nedeni ise sevmesede namusu olmuş adını taşıyor kim adına kötülük gelsin ister tabiki hiç kimse kıskanmanın erkeği karısı olmaz her iki tarafda kıskanır kardeşim.

seva 11.10.2009 09:31

Bence erkekler kıskançtır :)))

ayten58 11.10.2009 10:38

hala ısrar ediyorum seven insan kıskanır erkek bayan fark etmez
seviyorsa kısanır kardeşim.

gönlüm58 11.10.2009 10:45

Bencede inasının dogasında var kıskançlık,bayanlar daha kıskanç gibi en azından ben öyleyim....

seheresma 11.10.2009 11:27

[B][I][U][COLOR=blue]dogrusunu söylemek gerekirse ben asiri kiskancim bellide ederim bu benim elimde olan birsey degil :-):-P:))))))))))))))))))))[/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=#0000ff][/COLOR][/U][/I][/B]
[B][I][U][COLOR=#0000ff][URL=http://img132.imageshack.us/i/10wt18iv2cd.jpg/][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/1157/10wt18iv2cd.jpg[/IMG][/URL]
[/COLOR][/U][/I][/B]

ayten58 11.10.2009 11:30

benim kız kardeşimde abilerin bile eşlerinden beni çocuklarımdan kıskanır bence bu kıskançlığıda aşıyor ama neyse.

OSMAN ECE 11.10.2009 11:36

affedersiniz eşini hayvanlar bile kıskanır domuz hariç

ayten58 11.10.2009 11:41

evet hayvanlar kıskanıyor be bak bu aklıma gelmemiştide
domuz niye kıskanmıyor acaba yaa vallahi kafam karıştı oda hayvan ama neyse vardır bir bildiği onunda.

tatli-dilli 11.10.2009 11:43

Her iliskite biraz kiskanclik olmali,
ama dozunu ayarlayabilmek en önemli mesele.

Bayan ya da erkek ayrimi yapamicam
cünki bu insanindan insanina degisiyor...

ayten58 11.10.2009 11:47

vallahi öyle kardeşim insandan insana değişiyor ben pek kıskanç değilimdir yanımdan alsa götürseler teşekkür edesim gelir
ama ilk eşim olsaydı yırtardım yanında birini görsem o ayrı.

suzii 11.10.2009 12:04

bence her ikisi de kıskanç.kıskanç da olmalı.sevginin bir belirtisidir kıskançlık

gönlüm58 11.10.2009 12:30

[QUOTE=guldane;470451]evet hayvanlar kıskanıyor be bak bu aklıma gelmemiştide
domuz niye kıskanmıyor acaba yaa vallahi kafam karıştı oda hayvan ama neyse vardır bir bildiği onunda.[/QUOTE]

O yüzden kıskanc olmuyan insana domuz etimi yedın diye sorarlar.Şükür domuz eti yemedık ya da yedıysekte haberımız yok.....

ayten58 19.01.2010 12:35

yoh anam domuz eti yemedim kıskançlığımı kontrol ettim evet sevdiğim şeyleri kıskanıyorum ama sevmediğim şeyleri niye kıskanayımki bana ne dimi
yahu seven insan kıskanır be bu konuyu kim açtıysa önce kendisine bir sorsydıda öyle açsaydı keşke .

HaZaN 19.01.2010 14:35

Cevap: -->: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??

[QUOTE=_DuMaN_58;271314][B]Seven insan kıskanır işte ya bu kadar basit :)[/B][/QUOTE]

[B][I]Bencede en güzel cevap işte budur.[/I][/B]

KARAMELLL58 27.01.2010 20:53

bence bayanlar daha kıskanç mesela ben;)

LaEdri 27.01.2010 21:32

Can sıkıcı,lüzümsuz kıskançlıklar zararlıdır!

KARAMELLL58 27.01.2010 21:33

[QUOTE=Ötüken;516963]Can sıkıcı,lüzümsuz kıskançlıklar zararlıdır![/QUOTE]

evet katılıyorum hemde çok can sıkıcı oluyooo

Arif Coşkun 24.03.2010 12:55

Herşey dozajında iyidir. Fazlası zarardır. Paranın bile :D

rüzgar79 24.03.2010 13:06

güvenmeyi ögrenmeden sevmeyelim lütfennnnnnnnnn:D:D:confused:

TURNAM 24.03.2010 13:07

kiskanmakda guzeldir kiskanilmakda bu sevginin buyuklugunden gelir kimi kiskanildimi kacis arar aslinda anlayamaz sevildginden kiskanildgini

ömer yalcin 24.03.2010 13:21

[B][COLOR=purple]kim kimi kiskaniyor simdi anlayamadim yaw..............:))[/COLOR][/B]

aysima58 24.03.2010 14:11

galip beni yahu bunu bilmiycek ne var benmi
ben saldım çayıra mevlam kayıra iyi birini bulsam evlendirecem ******** herifi ölmeden gözüm görürken dimi gözüm arkada kalmasın diyom.

aysima58 24.03.2010 14:35

yahu arkadaşlar şakamı bu yapılan yoksa protestomu nedir anlayamadım
ne istiyosunuz benden neden yazdıklarım yok ediliyor üstelik sadece buraya yazdıklarım diğerleri duruyo ama buraya yazılanlar siliniyor kötü bişiy yazmıyorum naaptığınızı sanıyosunuz biri açıklama yapacakmı yoksa kafayı yemeğe devammı edeyim.

sibelYILMAZ 24.03.2010 15:28

Seven insan kıskanır kardeşim bitmiştir ;)

eserikli 24.03.2010 16:56

[COLOR="Indigo"][B]seven kıskanır seven[/B][/COLOR]

geçççççççç :)

ömer yalcin 24.03.2010 17:35

[B][COLOR=purple]Kiskananlar catlasinnnn........................geccccccccccccccccccccccccccc[/COLOR][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:14.