![]() |
Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?
[quote=seva;340777]Sana bişey soracam Kriz nedir Kriz nasıl oluşuyor ???[/quote]
seva sen bana gel kriz neimiş beraber görelim hemde canli canli söz |
:[QUOTE=arifcoskun;340779]seva sen bana gel kriz neimiş beraber görelim hemde canli canli söz[/QUOTE]
kriz nasıl görünüyorki :D:D:D:D yav bırakın şu medyanın yalanlarına ortak olmayı :mad::mad: |
[quote=seva;340797]:
kriz nasıl görünüyorki :D:D:D:D yav bırakın şu medyanın yalanlarına ortak olmayı :mad::mad:[/quote] Şöyle 5-6 kollu şeklen canavara benziyor fakat çok uzun birşey:confused: |
[QUOTE=arifcoskun;340799]Şöyle 5-6 kollu şeklen canavara benziyor fakat çok uzun birşey:confused:[/QUOTE]
[B]Abi o enflasyon canavarı değil miydi yahu.?:D[/B] |
[QUOTE=arifcoskun;340799]Şöyle 5-6 kollu şeklen canavara benziyor fakat çok uzun birşey:confused:[/QUOTE]
korkutma benii :D:D:D ..... |
Başarıları örtmeye değil, takdir etmeye muhtacız. Daha çok çalışmak, istikrarı korumak, destek olmak ve fikir üretmek zorundayız.
|
[QUOTE=seva;340850]Başarıları örtmeye değil, takdir etmeye muhtacız. Daha çok çalışmak, istikrarı korumak, destek olmak ve fikir üretmek zorundayız.[/QUOTE]
Sen herzaman haklısın Seva:DSen daha yazılmamış konularda bile sen şimdiden haklısın Seva yürü kim tutar seni:D:D:D |
[quote=Yiğiter;340807][B]Abi o enflasyon canavarı değil miydi yahu.?:D[/B][/quote]
Gardaş onun amcasının oğluymuş, bu dahada büyükmüş bir ucu buradaysa diğer ucu Amerika'ya ulaşıyormuş diğer ayak ve kollarıda diğer yerlere bile uzanıyormuş:D |
[B]siz ne krizinden bahsediyorsunuz...
dün bi alışveriş mağzasına girdim... kasa bölümünde bir kalabalıkki iğne atsan yere düşmüyor... dedim heraalde beleş bişiler dağıtılıyor... alakası yok... mağzanın normal haliymiş çalışanların söylemine göre!!!! yaani kriz die bişi yok...[/B] |
[quote=teamfoback;342086][B]siz ne krizinden bahsediyorsunuz...[/B]
[B]dün bi alışveriş mağzasına girdim...[/B] [B]kasa bölümünde bir kalabalıkki iğne atsan yere düşmüyor...[/B] [B]dedim heraalde beleş bişiler dağıtılıyor...[/B] [B]alakası yok...[/B] [B]mağzanın normal haliymiş çalışanların söylemine göre!!!![/B] [B]yaani kriz die bişi yok...[/B][/quote] Onlar kredi kartlarina sarılsınlar öyle 6 kollu kriz 2 ay sonra onlari sarmaladiğinda görürüz, şuanki rakamlara göre 30 milyon insan kredi kartı batagından icralık durumuna düşmüş, kredi kartını cırt cırt geçirmek güzel artık bir ekmek alıyor onu bile kredi kartıyla alan var bu görüntüler bir ölçü olmaz sen hele arka sokaklara bir gel hele:D |
ewt ülkelerde kriz warrrrrrrrrr
|
[QUOTE=teamfoback;342086][B]siz ne krizinden bahsediyorsunuz...
dün bi alışveriş mağzasına girdim... kasa bölümünde bir kalabalıkki iğne atsan yere düşmüyor... dedim heraalde beleş bişiler dağıtılıyor... alakası yok... mağzanın normal haliymiş çalışanların söylemine göre!!!! yaani kriz die bişi yok...[/B][/QUOTE] Nerde bu adamlar? Hangi şehirde? Bir de Arif Abi onlar sadece kredi kartı ile alış veriş yapanlar değil, gelir dağılımın yanlış dağıtımından ve yandaşların kollanmasından zengin olan kesim, ben haftalardır uğraşıyordum ve olmadı 3 gün önce iflasımızı açıkladık bizde, arabalarımıza, bilgisayarklarımıza el kondu henüz evlere girmediler ama yakındır o bakımdan Allahınızı Kitabınızı seviyorsanız en azından siz sesimizi duyun bu iktidar duymuyor, bari siz yapmayın kriz yok kriz yok diye, geçen gün Adana Sanayi odası başkanı tv'deydi o adamda söylüyor son 1 ayda 40 sanayi kuruluşu kapanmış Adana'da, kimse artık kriz yok demesin Türkiye 3 yıldır krizde ve işletmelerini satarak bundan kurtulmaya çalıştı ancak şimdi kriz dünyada patlayınca maliye bakanı Türk Malı kullanın diyor, Türk Malımı kaldı ulan, yeter artık alın ananızı, liberal politikalarınızı da gidin yeter ettiniz batırdınız milleti.... |
[B]Herşey gelip geçerde şu kriz bizim ülkemizden gelip geçmez.;)[/B]
|
Artık varmı diye sorusununda bir özelliği kalmadı, çünkü çıkmak için çırpınıyoruz. Özel sektörde kriz bahanesiyle maaşlardan kesintilerde başladı, olan yine fakir fukara gariban emekçiye oluyor.
|
[QUOTE=arifcoskun;342110]Onlar kredi kartlarina sarılsınlar öyle 6 kollu kriz 2 ay sonra onlari sarmaladiğinda görürüz, şuanki rakamlara göre 30 milyon insan kredi kartı batagından icralık durumuna düşmüş, kredi kartını cırt cırt geçirmek güzel artık bir ekmek alıyor onu bile kredi kartıyla alan var bu görüntüler bir ölçü olmaz sen hele arka sokaklara bir gel hele:D[/QUOTE]
bırakın şunu kriz kriz diye milleti kandırın yok yav siz ancak kendinizi kandırın medyada kriz kriz kriz krize rağmen diye diye esnaflarda buna kanıyor mal gibi herşeyi pahalıya satıyor sonrada tüketicide geliyor bakıyor ki abooooov kriz gelmiş :D almıyorlar esnafta bu yüzden çöküyor :) bütün ülkedede böyle |
[QUOTE=Kibrisli;344048]Nerde bu adamlar? Hangi şehirde?
Bir de Arif Abi onlar sadece kredi kartı ile alış veriş yapanlar değil, gelir dağılımın yanlış dağıtımından ve yandaşların kollanmasından zengin olan kesim, ben haftalardır uğraşıyordum ve olmadı 3 gün önce iflasımızı açıkladık bizde, arabalarımıza, bilgisayarklarımıza el kondu henüz evlere girmediler ama yakındır o bakımdan Allahınızı Kitabınızı seviyorsanız en azından siz sesimizi duyun bu iktidar duymuyor, bari siz yapmayın kriz yok kriz yok diye, geçen gün Adana Sanayi odası başkanı tv'deydi o adamda söylüyor son 1 ayda 40 sanayi kuruluşu kapanmış Adana'da, kimse artık kriz yok demesin Türkiye 3 yıldır krizde ve işletmelerini satarak bundan kurtulmaya çalıştı ancak şimdi kriz dünyada patlayınca maliye bakanı Türk Malı kullanın diyor, Türk Malımı kaldı ulan, yeter artık alın ananızı, liberal politikalarınızı da gidin yeter ettiniz batırdınız milleti....[/QUOTE] kriz sadece medyanın kandırmacası dediğim gibi krize rağmen diye diye esnaflarda buna kanıyor mal gibi herşeyi pahalıya satıyor sonrada tüketicide geliyor bakıyor ki abooooov kriz gelmiş :D KRİZDE BÖYLECE OLUŞMUŞ OLUYOR :D |
[B]Sivas Renalut Bayii'nin Kasım ayı satışı "0" yani sıfır.Ya da ne derseniz deyin.TSO başkanı Osman Yıldırım da Sivas'ta krizin iyice hissedilmeye başlandığını söyledi.Yani artık var mı diye sormak yerine,çıkmak için ne yapmalı devlet büyükleri iyice düşünmeli.[/B]
|
[B]Kriz yok diyenler at gözlüklerini çıkartıp birde etrafa öyle baksınlar sonra tekrar kriz var mı yok mu diye soralım onlara....[/B]
|
[QUOTE=yerliturkuaz;344318][B]Kriz yok diyenler at gözlüklerini çıkartıp birde etrafa öyle baksınlar sonra tekrar kriz var mı yok mu diye soralım onlara....[/B][/QUOTE]
o zaman onlarda atıyorlardır kriz var diye :D:D:D |
[B]Anlamadığım neden hala kriz olmadığı söyleniyor.Yahu A.B.D yi sarsan krizin Türkiye'yi teğet geçmesi mümkün mü?
Ha tamam derdin Ak partiyse laf söylemiyoruz,dört dörtlük harika bir hükümet(!!!!).Madem derdin buysa tamam da kriz de var yani.:)[/B] |
[QUOTE=Yiğiter;344327][B]Anlamadığım neden hala kriz olmadığı söyleniyor.Yahu A.B.D yi sarsan krizin Türkiye'yi teğet geçmesi mümkün mü?
Ha tamam derdin Ak partiyse laf söylemiyoruz,dört dörtlük harika bir hükümet(!!!!).Madem derdin buysa tamam da kriz de var yani.:)[/B][/QUOTE] medyada kriz kriz diye esnaflarda buna kanıyor mal gibi eşek gibi herşeyi pahalıya satıyor sonrada tüketicide geliyor bakıyor ki abooooov kriz gelmiş :D almıyorlar esnafta bu yüzden çöküyor böyle yaparak Doğan medyanın yalanlarına ortak oluyorsunuz farkındamısınız ?????? krizin insanın ellinde ve kafasında hiç AKP yle ilgili ne yazdığımı gördün mü |
[quote=seva;344350]medyada kriz kriz diye esnaflarda buna kanıyor mal gibi eşek gibi herşeyi pahalıya satıyor sonrada tüketicide geliyor bakıyor ki abooooov kriz gelmiş :D almıyorlar esnafta bu yüzden çöküyor
böyle yaparak Doğan medyanın yalanlarına ortak oluyorsunuz farkındamısınız ?????? krizin insanın ellinde ve kafasında hiç AKP yle ilgili ne yazdığımı gördün mü[/quote] Ya ablacım bir söz var "laf olsun torba dolsun" seninki bu hesap. Sırf muhalefet olsun diyemi yazıyon bunları yoksa, son söz bende bitsin diyemi yazıyon bunları bilmiyorumki, bak zaten krizlerle boğuşuyoruz bir kriz da sen yaratma lütfen bir krizimizde eksik olsun bari:D |
[QUOTE=seva;344350]medyada kriz kriz diye esnaflarda buna kanıyor mal gibi eşek gibi herşeyi pahalıya satıyor sonrada tüketicide geliyor bakıyor ki abooooov kriz gelmiş :D almıyorlar esnafta bu yüzden çöküyor
böyle yaparak Doğan medyanın yalanlarına ortak oluyorsunuz farkındamısınız ?????? krizin insanın ellinde ve kafasında hiç AKP yle ilgili ne yazdığımı gördün mü[/QUOTE] [B]Hiç de öyle değil durum halbuki. Besiciler geçen seneyle aynı fiyata mal satıyor.Yem,saman,mazot hepsi bilmem kaç kat artmış ama fiyatlar aynı.Zararına satıyor besiciler hep.Renault araba fiyatlarını ikiye çıkardı evet,sonra da kimse almadı.:) Araba fiyatları hep aynı ama bir önceki aya bakarak satış adeti sıfır..Bunu neyle açıklayabiliriz.:)[/B] |
kriz yok ülkemizde öyle diyen var...
varya zorla kriz çıkartacaksınız sırf eleştirebilmek uğruna.Kriz yok sadece kriz korkusu var piyasalarda.Bu korkuyu yaratan da medyadan başkası değil. Türkiye çok badireler atlatmış, çok krizler yaşamış ve bir yüzyıldır da zaten kriz içinde olan bir devlet, dünyanın hiçbir yerinde, Afrika gibi üçüncü dünya devletleri hariç, yönetim şekli ile böyle bir devlet yok. Ne demek ordunun gelip bir devletin yönetimini elinden alması? ve bunun gibi daha ne olayları... Utanç... Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti olduğundan beri yani padişahlıktan (krallıktan), diktatörlüğe geçtiğinden buyana komada, hani eskiden ''hasta adam'' olan. Elinden geleni yapan, devleti, milleti için çalışan, aynı değer yargılarını paylaştığımız, bizden biri olan, iyi niyetlerle güzel adımlar atma yolunda olan kimselerin, hükümetin, yanında olmak, onlara destek olmak, desteklemek varken karamsar olmak, karamsar düşünmek, içleri karartarak huzur bozmaktan başka neye yarar ki? Krizin büyütülmeye uğraşılmasının sebebi, hükümetin kötü ve başarısız olduğu gösterilerek halkın buna inandırılması, düşürülerek, zenginleşen, az belini doğrultan devletin paralarının yenmek istenmesi, geçen krizlerde yenen milyarlarca dolarlar gibi... Ne ilginçtir ki hep bir daire içinde dönülüp duruluyor, bundan ders almayan, öğrenmeyen halklar ise herşeyi hak ediyor. Umut etmek, elinden geleni yapmak, yapanların yanında olmak, dış düşmandan çok olan iç düşmanları bilmek ve hep onlara karşı savaşanların yanında olmak... Tüm bunları anlatmamın sebebi Türkiye ile diğer devletleri kıyaslarken asla aynı kriterlere göre kıyaslamamak gerektiği... Türkiye diktatörlüğün gölgesinde çırpınarak bu hükümet tarafından demokrasi ile yönetilmeye çalışılan bir devlet. |
[QUOTE=Yiğiter;344376][B]Hiç de öyle değil durum halbuki.
Besiciler geçen seneyle aynı fiyata mal satıyor.Yem,saman,mazot hepsi bilmem kaç kat artmış ama fiyatlar aynı.Zararına satıyor besiciler hep.Renault araba fiyatlarını ikiye çıkardı evet,sonra da kimse almadı.:) Araba fiyatları hep aynı ama bir önceki aya bakarak satış adeti sıfır..Bunu neyle açıklayabiliriz.:)[/B][/QUOTE] Kriz nedir: Kriz günde 7 saat çalışmaya gelemeyen bir Türk Milleti ((ABD de çalışma saatleri14 saattir)) Kriz tekstil,mobilya,vs atölyelerinde iş bulup işini beğenmemedir Kriz en az ayda 1 telefonuna 20 milyonluk kontoru yükleyebilmedir.. Kriz Ayağına 50 milyon üstü ayakkabı giyebilmedir Kriz En büyük israfın yapıldığı ülkeler demektir Kriz 500 metrelik yere kendi arabasıyla gidebilmedir Kriz..Kriz dediğin nedir ya? |
kıriz yok zam var medyanın abartması diye düşünüyorum avrupa ülkelerine göre türkiyenin durumu iyi
|
[QUOTE=seva;344512]Kriz nedir:
Kriz günde 7 saat çalışmaya gelemeyen bir Türk Milleti ((ABD de çalışma saatleri14 saattir)) Kriz tekstil,mobilya,vs atölyelerinde iş bulup işini beğenmemedir Kriz en az ayda 1 telefonuna 20 milyonluk kontoru yükleyebilmedir.. Kriz Ayağına 50 milyon üstü ayakkabı giyebilmedir Kriz En büyük israfın yapıldığı ülkeler demektir Kriz 500 metrelik yere kendi arabasıyla gidebilmedir Kriz..Kriz dediğin nedir ya?[/QUOTE] [B]Bu sana göresi.:) Halbuki krizin sana bana göresi olmaz.[/B] |
Tüm yazılan yazıları okudum. Genel de ortak kanı kriz var. Sevgili arkadaşlar aslını sorarsanız bizlere kriz falan yok. Kriz parası olana var. Fabrikası olana var, özel firmalar da çalışana var. Dış borcu ayyuka çıkmış, cari açık önlenemez şekilde açılmış olan Devletimize var. Biz garibanların nesi var ki kriz onu etkilesin. Bakın piyasa ne kadar ucuzladı. Her şey yarı yarıya fiatla satılıyor. Eğer biz garibanları da etkilemeğe başlarsa ( Allah korusun) her şeyin sonu gelmiş demektir. Satacak (oto yol ve köprü hariç) bir şey de kalmadı.
Son sözüm: Hamdolsun la, maşallah la, inşallah la, Yani herşeyi Allaha havale etmekle Devlet idare edilmez. |
Tekrarlayalım...
Bu satılan bankaların varya tamamı özel banka olup, hükümetle zerre kadar alakası yoktur. Kaldı ki sırf Hükümet zorda kalsın ve kriz olsun diye 190 Milyar dolara yakın parasını yurt dışına çıkarıp orada ki bankalara yatıran bir hayli "yerli(!)" işadamımız varken yabancıyla uğraşamayız. Ha bu arada kriz olsun diye parasını ABD ve İzlanda da ki Bankalara aktaran işbu dangalak işadamlarının paraları bu bankalarda batmış. Şimdi o parayı hükümetten tahsil etmek için işadamlarının yurt dışı paralarına 200 milyar dolara kadar hükümetin kefil olması için TÜSİAD bir taraflarını yırtıyormuş iyi mi... Bir kalemde milletin cebinden 200 milyar dolar söğüşlemek. Fiyuuuvvv. Millet dua etsin orada AKP ve Tayyip Bey var. Yoksa bu 200 milyar doların bir gecede milletin cebinden alınması işten bile değildi. Ayrıca hükümet insanların alım gücü artsın diye enflasyonu düşürmeyi amaçladı,bunun içinde çin başta olmak üzere birçok ülkeden gelen mallara yönelik sınırlamaları kaldırdı.bu sayede 300 ytl olan bir bisiklet oldu 50 ytl. iş abartılıp,cebine 1000 lira atan çinden mal getirip sattıysa bu onların değil bizim kabahatimiz. bugün çine yeniden sınırlama koyulsa bir gecede hızlı fiyat artışları yaşanacaktır.ve şuan oldukça aşağı olan fiyatlar normal değerlerine çıkınca millet gene hükümete yüklenecek. bu politika sayesinde türkiye dünyadaki en ucuz devletlerinden,ama bunu bile beğenmiyoruz... Eğer bizler ucuz diye çin malına hucum etmeseydik ve marka takıntısıyla markalı yabancı mallara hucum etmeseydik her alış verişimizde yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diye düşünüp bu şekilde hareket etseydik türkiye ekonomisi kalkınırdı diye düşünüyorum Nedense türklerde hep yabancı mal daha kaliteli diye bir düşünceyle yabancı mallara daha çok ragbet var.Bence en önce bu düşünceyi kafamızdan silip yerli mallara daha çok rağbet etmeliyiz bizler alıdıkca türk ekonomisi kazanır kazandıkcada belki daha iyi ve kaliteli mallar üretmeye başlar değilmi amaBence bu konuda yahudileri kendimize örnek alalım onlar malın iyisine kötüsüne bakmıyor gidip yahudi kardeşlerinden alış veriş yapıyorlar va o yüzdende yahudiler zenginlik bakımından 1 numara olmuş bir millet o bankalar varya!!! iyikide satılmış... o satılan bankalar ya terör örgütlerinin paralarını saklıyordu (bizde olsaydı görün kargaşayı) yada batmak üzereydi... terör örgütünün paraları o bankalarda saklı duruyordu.ya bankaya devlet el koyacak,tüm paraları incelemeye alacak ve yıllar sonra paraların analizi tamamlanacaktı.(bu süreç kimileri tarafından protesto edilecek,yaygara çıkarılacak ve halk hükümete karşı kışkırtılacaktı) yada devletin geleceğini hiç iske atmadan bu bankalardan kurtulunacaktı... hangisi daha az riskli? saymışsın mazeretlerimizi...peki haksızmıyız? bugüne kadar hangi iktiarın önüne böyle engeller* çıkartılmış? *367'yi unutmuşsun ve şuan var olan kriz,o dönem kadar bizi etkiledimi. o günlere geri döndükmü? türkiye en son ne zaman bir krizden bu kadar az etkilendi? türkiye en son ne zaman bu hızda gelişti Ak Parti Hükümet olduğundan beri karşısında yargı gibi kimsenin dokunamadığı bir muhalif durdu/duruyor hep. Ak Parti Hükümeti'nin icraat adına attığı adımların neredeyse %80'i Danıştay'dan geri döndü/dönüyor. Ak Parti Hükümeti'nin hareket alanını daraltan ve Ak Parti'yi olur olmadık şeyler sebebiyle sürekli takip eden bir Yargıtay var. Ak Parti Hükümeti'nin özellikle sosyal konularda attığı her adımın iptal edildiği bir Anayasa Mahkemesi var. Bunlara var olduğu dönemlerde Cumhurbaşkanı Sezer'i, CHP'yi, Kartel Medyasını, Tüsiad'ı, Militan Sendika ve Militan STK'lar ile şimdilerde Orgeneral Başbuğ'un olumsuz muhalefetini de eklediniz mi Türkiye'nin nasılda bu kadar zamandır(7 yıl) krizsiz yaşadığına hayret edersiniz. Tabi hayret edebilmek için geçmişle bir kıyas yapmaya ve en azından bir iyi niyete sahip olmanız gerekiyor. Bu ülke % 8000 (yazıyla yüzde sekizbin) lere varan gecelik faizleri gördü. Bu ülke durduk yerde neredeyse her ay şekere, elektriğe, benzine %30 zamlarını gördü. Bu ülke neredeyse 10 yılda bir yaşanan bir devalüasyon(milletin bir gecede %60 fakirleştirilmesi) gördü. Bu ülke hortumlanan, batırılan ve borcu milletin sırtına yüklenen onlarca banka gördü. Bu ülke söğüşlenen devlet bankaları gördü. Bu ülke söğüşlenen devlet kurumları gördü. Bu ülke Başbakanına atılan yazar kasa gördü. Bu ülke 6 taksitte 1.5 milyar dolar alacağız diye İMF'nin kapısını 3 ay aşındıran bakanlar gördü. Falan-Filan... Hasılı; Ak Parti bu milletin halen tek ve en büyük şansıdır. Ak Parti'nin yerini doldurabilecek, hatta çok daha fazlasını yapabilecek tek oluşum ise Saadet Partisi'dir. Ona da halen kozmik kasada duran MASK(Milli Askeri Stratejik Konsept) engel oluyor. |
Seva haklı teşekkürler seva devam kardeşim sustur Malum medyayı ve malum insanları.?????????????
Sen güzel şeyler hakediyorsun:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:mad::mad::mad::mad::mad::mad: |
[QUOTE=arifcoskun;344368]Ya ablacım bir söz var "laf olsun torba dolsun" seninki bu hesap. Sırf muhalefet olsun diyemi yazıyon bunları yoksa, son söz bende bitsin diyemi yazıyon bunları bilmiyorumki, bak zaten krizlerle boğuşuyoruz bir kriz da sen yaratma lütfen bir krizimizde eksik olsun bari:D[/QUOTE]
sana gelince abicim son söz bende olsa neye yararki :D sen krizlerle değil müşterilerle boğuşuyosundur :D laf olsun torba dolsun boş konuşanlar içindir bende yeterice boş konuştuğumu sanmıyorum bu karşı tarafın anlayışına bağlıdır... sırf sizde muhalefet yapıyorsunuz yok efendim kriz var türkiye elden gidiyor bu gibi muhalefeti yapanda sizsiniz ne farkımız var şimdi söylermisin... krizi ben yaratmıyorum benim gücüm yok yaratacak kadar veya hükümetin gücü yok bunu bir tek Allah yaratır yaratıcıdır bizi herşeyle imtihan ediyor Başbakanımızın sizin gibi düşünenlerle veya iftira atanlarla imtihan ediyor benide sizlerle imtihan ediyor :D ya sabır diyorum ve anlayana tabi.... |
[QUOTE=dark_yamtar58;344554]Seva haklı teşekkürler seva devam kardeşim sustur Malum medyayı ve malum insanları.?????????????
Sen güzel şeyler hakediyorsun:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:mad::mad::mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] abicim sen hangi kanalları izliyorsunuz __?????? |
[QUOTE=seva;344561]abicim sen hangi kanalları izliyorsunuz __??????[/QUOTE]
Seva kardeş neden sordun bilmiyorum ama ben kanalları izlemiyorum artık Kıriz konusundada sadece senin yazdıklarınla yetiniyorum neden rahatsız oldun ki haklısın kardeşim ben seninle ayni düşünüyorum kıriz falan yokkkk bunu var diyen malum kişilere ne demeli bilmem ama kıriz yok diyorsan yoktur..... Seva yoksa varda bizimle dalgamı geçiyorsun bacım bak biz sana inanıyoruz güveniyoruz bizi kandırma haaaa.:D:D:D |
[QUOTE=dark_yamtar58;344568]Seva kardeş neden sordun bilmiyorum ama ben kanalları izlemiyorum artık Kıriz konusundada sadece senin yazdıklarınla yetiniyorum neden rahatsız oldun ki haklısın kardeşim ben seninle ayni düşünüyorum kıriz falan yokkkk bunu var diyen malum kişilere ne demeli bilmem ama kıriz yok diyorsan yoktur.....
Seva yoksa varda bizimle dalgamı geçiyorsun bacım bak biz sana inanıyoruz güveniyoruz bizi kandırma haaaa.:D:D:D[/QUOTE] senin gördüğüne veya krizden ne anladığına bağlıdır.... |
[QUOTE=seva;344572]senin gördüğüne veya krizden ne anladığına bağlıdır....[/QUOTE]
Valla bizler ne anlarsak anlayalım kırizden sana ne söylersek söyleyelim bizim dediklerimizin senin bilgin ve tecrüben yanında hiç bir hükmü yok. Seva En son ne zaman pazara çıktın,İş ve işçi bulma kurumlarının önünden en son ne zaman geçtin.Belediyeler ve Kaymakamlık yardım masalarının önündeki kalabalıkları en son nezaman gördün.Büyük şehirlerdeki amele pazarlarını en son ne zaman gezdin işçilerle hiç sohbet ettin mi.Vergi dairelerine hiç uğrayıp vergi borcunu ödeyemeyenlerle hiç sohbet ettin mi.Esnaf ve sanatkarlar odasına gidip hiç bilgi aldın mı yüz yüze.Ziraat odalarını ne zaman ziyaret ettin en son çifyçinin durumundan ne kadar bilgin var..... ....................Ya boş ver Seva sen ne dersen öyledir kıriz mıriz yok sen ne dersen öyle ablacım 70 Milyon Tc bir tarafa sen bir tarafa bizler sen ne dersen ona inanıyoruz.:D:D:D |
[B]Samanyolu Tv'de "kriz günlerine bayram bereketi" denildi.Samanyolu bile kriz var diyorsa kesin vardır.:D[/B]
|
[QUOTE=seva;344256]kriz sadece medyanın kandırmacası dediğim gibi krize rağmen diye diye esnaflarda buna kanıyor mal gibi herşeyi pahalıya satıyor sonrada tüketicide geliyor bakıyor ki abooooov kriz gelmiş :D
KRİZDE BÖYLECE OLUŞMUŞ OLUYOR :D[/QUOTE] İflas ettim diyorum sen bana kriz medyanın uydurması diyorsun, İzmir'de inşaat şirketi olan bir adamdım ve şu anda Sivas'ta iş arıyorum biliyor musun sen... Hala diyorsun medyanın uydurması, gülüyorsun, senin tuzun kuru olabilir ama insanlar işsiz kalıyor, benim şirketimi kapatmam ustasından amelesine mimarına kadar 30 kişinin işsiz kalması demek sadece benden düşün, bunun dışında kapanan büyük şirketler??? Tüm sanayi odası başkanları ayaklandı, Tüsiad'ı felan geçtim, odalar borsalar birliği ve hatta Merkez Bankası bile kriz var diyor Seva sen yok diyorsun, sen Türkiye'de yaşamıyor musun??? |
[QUOTE=dark_yamtar58;344580]Valla bizler ne anlarsak anlayalım kırizden sana ne söylersek söyleyelim bizim dediklerimizin senin bilgin ve tecrüben yanında hiç bir hükmü yok.
Seva En son ne zaman pazara çıktın,İş ve işçi bulma kurumlarının önünden en son ne zaman geçtin.Belediyeler ve Kaymakamlık yardım masalarının önündeki kalabalıkları en son nezaman gördün.Büyük şehirlerdeki amele pazarlarını en son ne zaman gezdin işçilerle hiç sohbet ettin mi.Vergi dairelerine hiç uğrayıp vergi borcunu ödeyemeyenlerle hiç sohbet ettin mi.Esnaf ve sanatkarlar odasına gidip hiç bilgi aldın mı yüz yüze.Ziraat odalarını ne zaman ziyaret ettin en son çifyçinin durumundan ne kadar bilgin var..... ....................Ya boş ver Seva sen ne dersen öyledir kıriz mıriz yok sen ne dersen öyle ablacım 70 Milyon Tc bir tarafa sen bir tarafa bizler sen ne dersen ona inanıyoruz.:D:D:D[/QUOTE] Pazara hiç çıkmadım İş ve İşçi Bulma kurumunun Önünden hiç geçmedim Kaymakamlık ve Belediyelerin yardım masalarının önündeki kalabalığı görmedim Amele pazarları ile ilğili hiç işim olmadı Vergi dairelerine de gitmedim esnaf odalarını ve ziraat odalarınıda ziyaret etmedim Bu yukarıda saydıklrının dertleri krizden öncede vardı şimdide var yarında olacak bu dertler krizlere bağlı değil o insanların sosyal yaşantısıyla ilğili YORGANINA GÖRE AYAGINI UZATACAKSIN Ben sizlere kendi yakın akrabalırımdan örnekler veriyim Pazar satıcılar kafalarına göre fiyat belirlerler ona göre satarlar ama yinede diğer günlerdeki alışverişlere göre ucuz sayılır. İş ve İşçi bulma inanırsanız Kahvehanelerdeki insanlar iş beğenmiyorlar işinizi yaptırmak için dil dökmek zorunda kalıyorsun. Kaymakamlık ve Belediyeler ise görevleridir sosyal yardımlarda bulunmak. Vergi bocu olan esnaf kredi ile araba almış Vergi borcunu ödememiş Kredi ile Tatile gitmiş vergi borcunu ödememiş başka başka eğlenceler için kredi almış yine vergi borcunu ödememiş. Çifçi evin önünde bir traktörü varken bütün işlerini o traktörle görürken gitmiş kredi ile bir traktör daha almış borçlanmış vergisini ödeyememiş bagkurunu ödeyememiş Gübreyi Tarım Kredi Kooperatiflerinden almış paraya çevirmiş tarlasına gübre atmamış işte böyle çevremdeki insanların durumları krizden öncede böyle idi krizden sonrada böyle yarında yine aynısı olacak YORYANINA GÖRE AYALARINI UZATMAZLARSA |
[QUOTE=Kibrisli;344841]İflas ettim diyorum sen bana kriz medyanın uydurması diyorsun, İzmir'de inşaat şirketi olan bir adamdım ve şu anda Sivas'ta iş arıyorum biliyor musun sen... Hala diyorsun medyanın uydurması, gülüyorsun, senin tuzun kuru olabilir ama insanlar işsiz kalıyor, benim şirketimi kapatmam ustasından amelesine mimarına kadar 30 kişinin işsiz kalması demek sadece benden düşün, bunun dışında kapanan büyük şirketler??? Tüm sanayi odası başkanları ayaklandı, Tüsiad'ı felan geçtim, odalar borsalar birliği ve hatta Merkez Bankası bile kriz var diyor Seva sen yok diyorsun, sen Türkiye'de yaşamıyor musun???[/QUOTE]
Geçmiş olsun İflasınızın nedeni Amarika da yaşanan krizdenmi Türkiye de henüz kriz yok kriz olması ihtimaline karşıda devlet tedbirlerini alıyor. Türkiye de yaşamak güzel hatta dünyanın neresinde olursanız olun yaşamak çok güzel krizlere kriz tellallığına rağmande |
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D[QUOTE=Yiğiter;344605][B]Samanyolu Tv'de "kriz günlerine bayram bereketi" denildi.Samanyolu bile kriz var diyorsa kesin vardır.:D[/B][/QUOTE]
:D:D |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:51. |