Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Zanlılar Suikast Hazırlığındaydı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=26323)

LaEdri 10.01.2009 17:24

Cevap: Zanlılar Suikast Hazırlığındaydı

[QUOTE=seva;362042]AKP DOKUNULMAZLIKLARIN HEPSİİNİN KALDIRILMASINI İSTİYOR ONUDA NERDEN ÇIKARDINIZ[/QUOTE]

Ak Parti istiyor,Chp istiyor..
eeee..Neden kalkmıyor ya!Madem Ak parti böyle bir değişikliği istiyor.Getirsin kanun tasarısını meclise oylasın olsun bitsin!

thesaduf58 10.01.2009 17:27

[QUOTE=Yiğiter;362131]Dorğu bildiğim şey herkese muhalefetse ,ben yine bildiğimi söylerim..
Merak etme forumda çoğu kişi beni tanır,ortalığı karışitıran,provakatif biri olmadığımı bilir..
Dolayısyla forumdakilere beni anlatmana gerek yok!

Sen kendi işinle ilgilen..
Varsa düşüncen yaz.Ona da muhalefet olayım.:rolleyes:
Beni Baykal'a benzetiğine göre...:)[/QUOTE]

forumda ne kadar yazın varsa hepsi birilerine muhalefet' seninle tartışmaya gırmek istemiyorum

çılgın_türk 10.01.2009 17:31

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

LaEdri 10.01.2009 17:32

Evet...
Burası tartışma yeri..
Muhalefet etmeyeceksem..Herkes aynı şeyi söyleyecekse,birinin dediğini diğeri onaylayacaksa çıkalım gidelim forumdan,ne mantığı var burda yazışmanın....Körlerle sağırlar birbirini ağırlar olsun..Fikirleri tartışmaktan daha güzel ne olabilir.Bak fikirleri diyorum,kişileri değil.Burda hep tartışırız ederiz ama fikirleri tartışırız sadece kişileri değil.

Senin maaşallahın var.Daha ikinci günüde kişileri tartışmaya başladın.Bravo!
Bak Veysel ne diyor:

[B]Kim okurdu ,kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi,
Koyun kurt ile gezerdi,
[COLOR="Red"]Fikir başka başka olmasa..[/COLOR][/B]

ramazan_d 10.01.2009 17:36

arkadaşlar sene 02 07 1993 te sivas olayları olmuştu hep beyinlerimizde kalmıştı bu olayı alevi sünnü çatışması diye adlanmıştı bize göre alevi ve sünnü bir aileydik ama bu örgüt bizim aramızı bozdu ve madımak oteli yaktılar ve bizi lekediler şimdide suikats olaylaaa yine sivas kaosa sörükleyeceklerdiiiii

ramazan_d 10.01.2009 17:38

ey türkiye halkımız artık uyanık olalım birlik olalımmmmmmmm

çılgın_türk 10.01.2009 17:40

sürükleyeceklerdi kardeşim allahtan olmadı ... aslında benım aklım almıyor adamın dükkanı belli yeri belli niye bu kadar uğraşıyorsunuz selamın aleyküm diye girin vurun ama olayın içinde bence başka olaylar var bence hedef başka bir olaydı.....

seva 10.01.2009 17:43

[QUOTE=Yiğiter;362133]Ak Parti istiyor,Chp istiyor..
eeee..Neden kalkmıyor ya!Madem Ak parti böyle bir değişikliği istiyor.Getirsin kanun tasarısını meclise oylasın olsun bitsin![/QUOTE]

CHP KARŞI ÇIKIYOR KABUL ETSE HERŞEYE MUHALEFET KENDİDE BİRŞEY YAPMAZ YAPANADA ENGEL OLUR ÇAY KAŞIĞI GİBİ KARIŞLTIRIR DURU İŞİ BU BAŞKA BİŞEY YAPMAZKİ

çılgın_türk 10.01.2009 19:30

Sivas'taki Glock'un izi Şahin'e çıktı

Ergenekon operasyonu kapsamında Sivas'tan İstanbul'a gönderilen zanlılar ve ele geçirilen Glock marka silahla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Sivas'tan İstanbul'a gönderilen zanlılardan Ersin D'nin, kentteki Ermeni cemaati temsilcisine yönelik hazırladığı iddia edilen suikastın, polisin yaptığı teknik takip ve aldığı koruma önlemi sayesinde son anda önlendiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Sivas Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G'ye yönelik suikast planı olduğu yönünde bir süre önce ihbar alan Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, öncelikli olarak M.D.G'ye Koruma Şube Müdürlüğü kanalıyla 2 sivil koruma polisi tahsis etti.

Suikast hazırlığındaki kişileri de teknik takibe alan polis ekipleri, suikast planı içerisinde ''tetikçi'' rolünde olduğu öne sürülen Ersin D'nin, teknik takip sırasında, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile sürekli irtibat halinde olduğunu belirledi.

İbrahim Şahin ile Sivas, Tokat ve Kayseri'de çeşitli gezilere katıldığı ileri sürülen zanlının, Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G. hakkında da bilgiler topladığı, bu kişinin iş yeri ile evi arasındaki güzergahı belirlediği iddia edildi.

-SUİKAST SON ANDA ÖNLENDİ-

Şahin'in koordinesinde çalıştığı öne sürülen Ersin D'nin, suikastı Kurban Bayramı'nda gerçekleştirmeyi planladığı, ancak polisin son 2 aydır yaptığı teknik takip ve M.D.G'ye koruma tahsis edilmesi sonucu suikastın son anda önlendiği belirtildi.

Zanlı ile İbrahim Şahin'in ilişkisinin ortaya çıkmasıyla, Ermeni cemaati temsilcisine yönelik suikast hazırlığının ve ikilinin ilişkisinin Ergenekon soruşturması kapsamında değerlendirildiği bildirildi.

Sivas'taki sorgusunun ardından, eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik ile dün İstanbul'a gönderilen Ersin D'nin, ''Türklük ve milliyetçilik duyguları yüksek'', ''işsiz'', ''kendisini ispatlamaya çalışan'' bir kişilikte olduğu ifade edildi.

Son dönemlerde bunalım içerisinde olduğu, sürekli çevresindekilerle helalleştiği öğrenilen zanlının, sorgusunda da kendisine yöneltilen tüm soruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

-CEMAAT TEMSİLCİSİ KORUNUYOR-

Bu arada, Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G'nin, polis tarafından korumasının devam ettiği belirtildi.

M.D.G'nin, son dönemlerde, kentteki iş yerine fazla uğramadığı, iş yerini çocukları ile akrabalarının açıp kapattığı, dışarıda da fazla gezinmediği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan, İbrahim Şahin ile irtibat halinde oldukları ileri sürülen, Şahin ile bazı yerlerde birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunan, eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik'in de Şahin'in talimatı üzerine Sivas'ta Kuvayımilliye tarzı bir yapılanmayı oluşturma çabası içerisinde oldukları, kentteki lise çağındaki gençleri bu tür bir yapılanma içerisinde örgütlemeye çalıştıkları iddia edildi.

Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Oğuz Bulut'a yönelik aramalarda 2 el bombası ve çok sayıda kesici alet, mesleki eğitim veren bir okulda öğretmen olarak görev yapan Bekir Çelik'e yönelik aramalarda ise 1 adet ''kalem silahın'' ele geçirildiği, 2 zanlının da bu silahları kimden, nasıl temin ettikleri yönündeki soruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

-GLOCK'U ŞAHİN'İN SATTIĞI İDDİA EDİLİYOR-

Bu arada, operasyonda ele geçirilen ''Glock'' marka tabancanın, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin tarafından, Sivas'ta, ismi belirtilmeyen bir kişiye satıldığı ileri sürüldü.

Şahin'in ile iyi ilişkileri olduğu belirtilen bu kişinin, polis tarafından gözaltına alınacağı sırada, soruşturma kapsamındaki gelişmeler üzerine tedirgin olarak polise geldiği ve silahı teslim ettiği öğrenildi.

Ruhsatsız olan bu silahı teslim eden söz konusu kişinin, savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı, ayrıca hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler hakkındaki kanun kapsamında işlem yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdüğü, zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bilgiler elde edilmeye çalışıldığı da kaydedildi.

Sivas'ta, 2 adet el bombası, 1 adet ''kalem silah'', 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 36 adet mermi, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda fişek, kesici aletler ile bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda, 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü İstanbul'a gönderilmiş, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı.

Operasyonda, daha sonradan 1 adet Glock marka silah ele geçirilmişti.

LaEdri 10.01.2009 19:48

[QUOTE=seva;362148]CHP KARŞI ÇIKIYOR KABUL ETSE HERŞEYE MUHALEFET KENDİDE BİRŞEY YAPMAZ YAPANADA ENGEL OLUR ÇAY KAŞIĞI GİBİ KARIŞLTIRIR DURU İŞİ BU BAŞKA BİŞEY YAPMAZKİ[/QUOTE]

Ak Parti dokunulmazlıkalrı kaldıracağını söylemişti seçimden önce..
Başösrtüsü gibi ağır sorumlulukları olan şeyi meclise getirdi de,böyle bir şeyi mi getirmeyecek?

İlla korktukları bir şey var.
Buyrun er meydanı diyemiyor mu CHP'ye!

çılgın_türk 10.01.2009 19:51

bence artık şu akp chp olayını bırakın bu konuyla bir alakası yok yeni bir konu açalım orda tartışırız... dersi kaynatmayın :D :D

seva 10.01.2009 22:34

[QUOTE=Yiğiter;362225]Ak Parti dokunulmazlıkalrı kaldıracağını söylemişti seçimden önce..
Başösrtüsü gibi ağır sorumlulukları olan şeyi meclise getirdi de,böyle bir şeyi mi getirmeyecek?

İlla korktukları bir şey var.
Buyrun er meydanı diyemiyor mu CHP'ye![/QUOTE]

Evet diyor buyurun er meydanına diyor ama chp buna yanaşmıyor chp sürekli kaos olsun sürekli karğaşa olsun sürekli çıkmaz olsun bizde nemalanalım diyor evet dokunulmadık kimse kalmasın herkese ama herkese dokunulsun erinden generaline hizmetlisinden müsteşarına milletvekilinden cumhurbaşkanına herkese dokunulsun otuzbeş kırk senedir dokunulmayanlara bilhassa

Kibrisli 10.01.2009 22:56

[QUOTE=seva;362341]Evet diyor buyurun er meydanına diyor ama chp buna yanaşmıyor chp sürekli kaos olsun sürekli karğaşa olsun sürekli çıkmaz olsun bizde nemalanalım diyor evet dokunulmadık kimse kalmasın herkese ama herkese dokunulsun erinden generaline hizmetlisinden müsteşarına milletvekilinden cumhurbaşkanına herkese dokunulsun otuzbeş kırk senedir dokunulmayanlara bilhassa[/QUOTE]

Sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun ben anlamıyorum. Akp bu konuda ne zaman er meydanı dedi??? Ne zaman bu konu açılsa kaçıyor, ben ne diyorum sana CHP kendi belediye başkanları hakkında kafa karıştırıcı birşey bile olsa anında savcılığa başvuruyor git aklan gel diyor bunu sarıgüldede yaptır, eryılmazdada, daha 3 gün önce güzelbahçedede....
Türkiye de kamu görevlilerinin generallerin yargıçların savcıların dokunulmazlıkları yok kendilerine göre bir yargılanma süreci var, TSK'dan iznini alırsın dokunursun şu andada dokunuluyor, ama milletvekiline dokunmak istediğinde TBMM'den izin almıyorsun hükümet kimse o izin vercek ama adamlar dokundurtmuyor. Kamu görevlilerinin yargılanma şekilleri de anayasa da yazma yasalarla düzenlenmiştir, anayasa da bu yetkiyi sana vermiştir kullansın yetkisini değiştirsin, CHP buna karışamaz, ayrıca AKP'nin ihtiyacı da yoktur zaten CHP'ye. Suçu hala nasıl CHP'de bulabiliyorsun benim kafam almıyor.

seva 10.01.2009 23:15

[QUOTE=Kibrisli;362373]Sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun ben anlamıyorum. Akp bu konuda ne zaman er meydanı dedi??? Ne zaman bu konu açılsa kaçıyor, ben ne diyorum sana CHP kendi belediye başkanları hakkında kafa karıştırıcı birşey bile olsa anında savcılığa başvuruyor git aklan gel diyor bunu sarıgüldede yaptır, eryılmazdada, daha 3 gün önce güzelbahçedede....
Türkiye de kamu görevlilerinin generallerin yargıçların savcıların dokunulmazlıkları yok kendilerine göre bir yargılanma süreci var, TSK'dan iznini alırsın dokunursun şu andada dokunuluyor, ama milletvekiline dokunmak istediğinde TBMM'den izin almıyorsun hükümet kimse o izin vercek ama adamlar dokundurtmuyor. Kamu görevlilerinin yargılanma şekilleri de anayasa da yazma yasalarla düzenlenmiştir, anayasa da bu yetkiyi sana vermiştir kullansın yetkisini değiştirsin, CHP buna karışamaz, ayrıca AKP'nin ihtiyacı da yoktur zaten CHP'ye. Suçu hala nasıl CHP'de bulabiliyorsun benim kafam almıyor.[/QUOTE]
Evet bu dokunulmazlıklar var yani hemen hemen herkeste..
Yav dokunulmazlıkları CHP kabul etmiyor Erdoğanla Baykal,ın kaldırılsın istiyor ama Erdoğan bunu kabul etmiyor.
Herkesin dokunulmazlığı kalksın diyor..
Hem ben CHP ye güvenmiyorum şimdiye kadar dokunulmazlığını kaldırmamış bir adam şimdi mi kaldıracak yapmayın bıraz mantıklı olun hemde CHP olacak iş mi nasıl güveniyorsunuz anlamış değilim.
Bizim HZ muhammedimize hakaret içeren sözler söyleyen sav,ın bile arkasında duran CHP mi kaldıracak..

LaEdri 10.01.2009 23:17

[QUOTE=seva;362341]Evet diyor buyurun er meydanına diyor ama chp buna yanaşmıyor chp sürekli kaos olsun sürekli karğaşa olsun sürekli çıkmaz olsun bizde nemalanalım diyor evet dokunulmadık kimse kalmasın herkese ama herkese dokunulsun erinden generaline hizmetlisinden müsteşarına milletvekilinden cumhurbaşkanına herkese dokunulsun otuzbeş kırk senedir dokunulmayanlara bilhassa[/QUOTE]

Ben daha duymadım er meydanı dediğini..
Ak Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor,istese getirir meclise sunar..Ve ezici çoğunlukla da kaldırılır

çılgın_türk 10.01.2009 23:22

bencede ikiside istemiyor ve trübünlere oynuyorlar ve biliyorum ki ak parti chp ye herkesin kini kaldıralım ozaman kabul ederiz diyor sadece vekillerinkini değil bütün şahısların dokunulmazlıklarını kaldırmayı teklif etti ama chp buna yanaşmadı bu olaylar olalı çok olmuyor hatırlarsınız zaten..... ayrıca önder sav meseleside ortada yani savunulacak bir tek yanı yok ama chp bir adım atmadı bu konuda ....

seva 10.01.2009 23:24

[QUOTE=Yiğiter;362403]Ben daha duymadım er meydanı dediğini..
Ak Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor,istese getirir meclise sunar..Ve ezici çoğunlukla da kaldırılır[/QUOTE]

Size bir örnek AKP MHP başörtüsüne özgürlük getirilmesi için öneride bulundu ve haklı olarak üniversiteye girildi ama CHP buna karşı çıktı başörtülü öğrenciler giremedi şimdi bunu AKP ve MHP iki parti bir oldu başörtüsüne özgürlük getirildi ama CHP o maddeyi geri aldı kimin gücü var şimdi burda alın size örnek..

LaEdri 10.01.2009 23:29

[QUOTE=seva;362409]Size bir örnek AKP MHP başörtüsüne özgürlük getirilmesi için öneride bulundu ve haklı olarak üniversiteye girildi ama CHP buna karşı çıktı başörtülü öğrenciler giremedi şimdi bunu AKP ve MHP iki parti bir oldu başörtüsüne özgürlük getirildi ama CHP o maddeyi geri aldı kimin gücü var şimdi burda alın size örnek..[/QUOTE]

Seva;
Ak Parti başörtüsü gibi ağır bir meseleyi bile meclise getirdiyse ,dokunulmazlıkları da hayli hayli getirebilirdi..
Sen meclise sun önerini,eğer CHP yine iptal davası açarsa yine CHP engelledi deriz..
Ama AKP'de böyle bir istek yok.

almina_58 10.01.2009 23:30

[QUOTE=Kibrisli;361994]CHP vekilleri kendilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için 59. hükümet döneminde meclis başkanlığına toplu dilekçe verdiler kaldırtamadılar, CHP'ye gerek duyulan her anayasa değişikliğinde AKP'nin karşısına bunu çıkarttı önce dokunulmazlıkları kaldıralım sonra bu maddeye destek veririm dedi yine olmadı, Deniz Baykal kendisi hakkında açılan davaya karşılık hemen başvurdu meclis başkanlığına yok yine kaldırtamadı, daha yeni oldu 1 ay olmadı Antep CHP vekili Yaşar Ağyüz kendisi hakkında Antep belediye başkanının açtığı davada yargılanmak istediğinden yeni başvurdu Meclis Başkanlığına veeee tabii ki kabul edilmedi... Neden edilmiyor kendileri zor durumda kalmamak için. CHP den vekil adayı olmak için öncelikle 2 tane kağıt dolduruyorsun 1. Mecliste Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bir görüşmede kaldırılması yönünde oy vereceğime şerefim üzerine yemin ederim. 2.'si ise bir dilekçedir TBMM başkanlığına verilmek üzere dokunulmazlığımın kaldırılmasını isterim anlamında bir dilekçe. Küçük bir yargı olayında CHP başkanlığı anında meclis başkanlığına verebilmek için bu dilekçeyi yazdırmıştır. Bunlar tribüne oynamak mı asıl hükümey partisi tribünlere oynuyor, söyediklerinin arkasında durmuyor, sözlerini tutmuyor, sözünü tutmayan sözlerinin arkasında durmayana ne denir??? Siz cevap verin lütfen... Bir parti başkanı televizyon programında herkesin gözü önünde dokunulmazlıkları kaldırıcaz diyor bu tribünlere oynamak değil midir? Sonra da bununla alakalı en küçük harekette bulunmuyor... Hakkında bir sürü iddialar olan vekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmıyor, muhalefet partileri kaldırmak için fezleke verdiğinde izin vermiyor, muhalefet partisi kendi vekilleri için dilekçe verdiğinde kabul etmiyor... Aynı muhalefet partisi kendi belediye başkanını savcılığa veriyor suç duyurusunda veriyor... Örnek: Çankaya Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi..

Saygılar..[/QUOTE]

Anayasa komisyonu başkanı Burhan Kuzu'nun bu konu hakkında bazı açıklamaları var istersen biraz da onu araştır ne dersin kardeşim.Sayın Burhan Kuzu nun bu konu hakkında söylediği bir cümle var aynen yazıyorum;"Bizler bu konu hakkında bir görüşme talep ettik, ancak chp liler buna yanaşmadılar".Diyeceğim şu ki orda burda dokunulmazlıkları kaldıralım diyen parti mecliste de aynı şekilde bir çalışma yapmalıdır.İşlerine geldikleri zaman bir bakana 3-4 defa üst üste gensoru önergesi vermesini biliyorlar.Bu kadar zahmeti biraz da dokunulmazlıkların kaldırılması için mecliste versinler.Niye vermiyorlar??
Ayrıca AKP dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor diye birşey yok.Sapla samanı karıştırmayın.Kaldırılacaksa tümden kaldırılsın diyor.Yani yargının da askeriyenin de kamu görevlisinin de hep beraber kalkmalı diyor.

Ayrıca madem oradan konu açıldı bende bir örnek vereyim
Milletin gözü önünde Baykal bu dönem seçimlerinde iktidar olamazsam rodos a kadar yüzerek gidecem dedi.Peki ne oldu, fıss:)))

almina_58 10.01.2009 23:33

[QUOTE=Kibrisli;362373]Sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun ben anlamıyorum. Akp bu konuda ne zaman er meydanı dedi??? Ne zaman bu konu açılsa kaçıyor, ben ne diyorum sana CHP kendi belediye başkanları hakkında kafa karıştırıcı birşey bile olsa anında savcılığa başvuruyor git aklan gel diyor bunu sarıgüldede yaptır, eryılmazdada, daha 3 gün önce güzelbahçedede....
Türkiye de kamu görevlilerinin generallerin yargıçların savcıların dokunulmazlıkları yok kendilerine göre bir yargılanma süreci var, TSK'dan iznini alırsın dokunursun şu andada dokunuluyor, ama [B]milletvekiline dokunmak istediğinde TBMM'den izin almıyorsun hükümet kimse o izin vercek ama adamlar dokundurtmuyor.[/B] Kamu görevlilerinin yargılanma şekilleri de anayasa da yazma yasalarla düzenlenmiştir, anayasa da bu yetkiyi sana vermiştir kullansın yetkisini değiştirsin, CHP buna karışamaz, ayrıca AKP'nin ihtiyacı da yoktur zaten CHP'ye. Suçu hala nasıl CHP'de bulabiliyorsun benim kafam almıyor.[/QUOTE]

Kardeşim sen hükümetin dokunulmazlıkları kaldırdığını gördün mü veya böyle bir yetkisi var mı???

seva 10.01.2009 23:34

[QUOTE=Yiğiter;362418]Seva;
Ak Parti başörtüsü gibi ağır bir meseleyi bile meclise getirdiyse ,dokunulmazlıkları da hayli hayli getirebilirdi..
Sen meclise sun önerini,eğer CHP yine iptal davası açarsa yine CHP engelledi deriz..
Ama AKP'de böyle bir istek yok.[/QUOTE]

AKP herkesin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor anlatamıyorum galiba ama CHP nedense bunu kabul etmiyor..

LaEdri 10.01.2009 23:37

[B]Ayrıca AKP dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor diye birşey yok.Sapla samanı karıştırmayın.Kaldırılacaksa tümden kaldırılsın diyor.Yani yargının da askeriyenin de kamu görevlisinin de hep beraber kalkmalı diyor.[/B]

Böyle saçma bir şey olabilir mi?
Kendine, partine,vekil yaptığın adamlara güveniyorsan,kaldırırsın.

Ha ben CHP'nin samimiyetsizliğine zaten yorum bile yapmıyorum.
Ama Ak PArti de dokunulmazlık konusunda samimi değil,ve kendine güvenmiyor.

LaEdri 10.01.2009 23:39

[QUOTE=seva;362426]AKP herkesin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor anlatamıyorum galiba ama CHP nedense bunu kabul etmiyor..[/QUOTE]

Ben bu istekten şunu anlıyorum.
Ben dokunulmazlıkları kaldırırsam yanarım,ama yanarsam da bari diğerlerini de yakayım..Bu mudur?

seva 10.01.2009 23:42

[QUOTE=Yiğiter;362433]Ben bu istekten şunu anlıyorum.
Ben dokunulmazlıkları kaldırırsam yanarım,ama yanarsam da bari diğerlerini de yakayım..Bu mudur?[/QUOTE]
Ne alaka şimdi bunlarla...

almina_58 10.01.2009 23:42

[QUOTE=Yiğiter;362431][B]Ayrıca AKP dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor diye birşey yok.Sapla samanı karıştırmayın.Kaldırılacaksa tümden kaldırılsın diyor.Yani yargının da askeriyenin de kamu görevlisinin de hep beraber kalkmalı diyor.[/B]

Böyle saçma bir şey olabilir mi?
Kendine, partine,vekil yaptığın adamlara güveniyorsan,kaldırırsın.

Ha ben CHP'nin samimiyetsizliğine zaten yorum bile yapmıyorum.
Ama Ak PArti de dokunulmazlık konusunda samimi değil,ve kendine güvenmiyor.[/QUOTE]

Bence samimiyetsiz değil kardeşim çok doğru söylüyor.Bu ülkede dokunulmazlıklar kaldırılacaksa toptan kaldırılmalı yoksa hiçbiri kaldırılmamalı.Sen o milletvekillerini o yüce meclise yolluyorsun ve sadece milletvekili dokunlmazlıkları kaldırıldığında o milletvekilleri askeriyeye veya yargıya karşı savunmasız kalacak bu da hiç birşeye yaramayacak...

çılgın_türk 10.01.2009 23:48

[B]niyeki arkadaşım ülkemizde askeriye yargı milletin meclisi birbirine düşman mı hayırdır :D ayrıca yiğter demiş ya ben yanarken öbürlerinide yakayım onlar niye yanıyor bir kabahatlerimi var yoksa bildiğin :D[/B]

almina_58 10.01.2009 23:49

Bir önceki yorumunda [B]Bence saçma değil kardeşim çok doğru söylüyor[/B] böyle olacaktı pardon:)

Ayrıca bu bir güçler dengesi sadece milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılsa yargı, yürütme ve yasamaya karşı güçlü bir duruma gelecek yani dengeler bozulacak dengelerin bozulması da siyasal sistem için iyi bir durum değil.Bu yüzden dokunulmazlıklar kaldırılacaksa tümden kaldırılmalı...

LaEdri 10.01.2009 23:53

[QUOTE=almina_58;362450]Bir önceki yorumunda [B]Bence saçma değil kardeşim çok doğru söylüyor[/B] böyle olacaktı pardon:)

Ayrıca bu bir güçler dengesi sadece milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılsa yargı, yürütme ve yasamaya karşı güçlü bir duruma gelecek yani dengeler bozulacak dengelerin bozulması da siyasal sistem için iyi bir durum değil.Bu yüzden dokunulmazlıklar kaldırılacaksa tümden kaldırılmalı...[/QUOTE]

Hayır da nasıl yargı nasıl üstün olacak ki?
Sen eğer "benim vekillerim temiz sicile sahip,hiç birinin suç dosyası yok" diyorsan,yargı gelip işlenmeyen suçtan dolayı seni yargılayacak mı?

yiğidoturan 10.01.2009 23:53

[B]arkadaşlar gaza gelmeyin boş verin danışıklı dövüş bunlar hani ne derler teşbihte hata olmaz it itin kuyruğuna basmaz derler onlar bilir işlerini siz boşa kafa yormayın burda[/B]

çılgın_türk 10.01.2009 23:54

NİYE BİR ŞİİR OKUDU DİYE ATMADILAR MI İÇERİ :D

almina_58 10.01.2009 23:54

[QUOTE=çılgın_türk;362448][B]niyeki arkadaşım ülkemizde askeriye yargı milletin meclisi birbirine düşman mı hayırdır :D ayrıca yiğter demiş ya ben yanarken öbürlerinide yakayım onlar niye yanıyor bir kabahatlerimi var yoksa bildiğin :D[/B][/QUOTE]

Hayır kardeşim düşmanlıkla alakası yok.Ancak yasama,yürütme ve yargı bunlar siyasal sistemin en önemli güçleri ve kurumlarıdır.Ayrıca ordu da bir önemli güçtür.Ancak sistemin düzenli işlemesi için hepsinin dengeli olması lazım.Dokunulmazlıklar bu konuda çok önemli bir yer tutuyor.Bir önceki yorumumda da ifade ettiğim gibi milletvekili dokunulmazlıkları kaldırıldığında yasama ve yürütmeye yargıya ve ayrıca orduya karşı daha güçsüz duruma gelecek.Bu da iyi birşey değil tabiki...

çılgın_türk 10.01.2009 23:55

[QUOTE=yiğidoturan;362457][B]arkadaşlar gaza gelmeyin boş verin danışıklı dövüş bunlar hani ne derler teşbihte hata olmaz it itin kuyruğuna basmaz derler onlar bilir işlerini siz boşa kafa yormayın burda[/B][/QUOTE]

BEYİN FIRTINASI YAPIYORUZ HOCAM ESİNTİ GELİYOR MU :D:D:D

yiğidoturan 10.01.2009 23:57

dokunulmazlık kalktığı takdir de vekilleri adliye koridorlarından meclise getiremeyiz vede avukat paralarınıda milletin sırtına yıkarlar bir bütçede onlara ayırmamız gerekir bırakın dokunulmasın zaman zemin oluştuğunda öyle bir dokunulurki yerlerinden kalkamazlar

almina_58 10.01.2009 23:58

[QUOTE=Yiğiter;362456]Hayır da nasıl yargı nasıl üstün olacak ki?
Sen eğer "benim vekillerim temiz sicile sahip,hiç birinin suç dosyası yok" diyorsan,yargı gelip işlenmeyen suçtan dolayı seni yargılayacak mı?[/QUOTE]

Sen yargı mensuplarını istediğin zaman yargılayamıyorsun ama yargı mensupları bir milletvekilini istediği zaman yargılayacak bu üstünlük değil mi??Sen temiz sicile olabilirsin ama yargı mensubu senin gibi olabilecek mi bu üstünlük değil midir??

LaEdri 10.01.2009 23:59

[QUOTE=çılgın_türk;362458]NİYE BİR ŞİİR OKUDU DİYE ATMADILAR MI İÇERİ :D[/QUOTE]

Seva;

Arkadaşa Türkiye'nin artık sosyal ve hukuk devlet olduğunu,artık şiir okudun diye kimsenin seni yargılamayacağını söyler misin? :)
Hukuk devleti,hukuk devleti deyip duruyorsun,e yap bir açıklama bari..:)

yiğidoturan 10.01.2009 23:59

[B][COLOR=blue][quote=çılgın_türk;362460]BEYİN FIRTINASI YAPIYORUZ HOCAM ESİNTİ GELİYOR MU :D:D:D[/quote][/COLOR][/B]

[B][COLOR=blue]boş ver be gülüm buradan beyin fırtınası değil tsunami yapsan yine fayda etmez [/COLOR][/B]

çılgın_türk 11.01.2009 00:00

arkadaşlar bilen var mı örnek alınan demokratik ülkelerde bu dokunulmazlık işi nasıl acaba ... orda kım kıme dokunamıyor...

çılgın_türk 11.01.2009 00:02

[QUOTE=Yiğiter;362467]Seva;

Arkadaşa Türkiye'nin artık sosyal ve hukuk devlet olduğunu,artık şiir okudun diye kimsenin seni yargılamayacağını söyler misin? :)
Hukuk devleti,hukuk devleti deyip duruyorsun,e yap bir açıklama bari..:)[/QUOTE]

artık derken hocam son 6 yıldan bahsediyoruz değilmi ondan önce ben bir karanlık görüyorumda :D

yiğidoturan 11.01.2009 00:02

[QUOTE=Yiğiter;362467]Seva;

Hukuk devleti,hukuk devleti deyip duruyorsun,e yap bir açıklama bari..:)[/QUOTE]

[COLOR="Red"][B]ya arkadaşım hangi sosyal ve hukuk devletinden bahsediyorsun kapitalizmin hüküm sürdüğü yerde ne sosyal ne hukuk nede demokrasi vardır [/B][/COLOR]

almina_58 11.01.2009 00:03

Evet yiğiter kardeşim cevap verecek misin üstünlük müdür değil midir??

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:48.