![]() |
--->: BiR DeMeT SiiR
ben hayati ciddiye almasdim seni tanimadan once
sevmenin bukadar onemli oldugunu..... dostlugun bukadar sicak oldugunu bilmesdim..... sendeki guveni hissetmeden insan...... bukadarmi severrrrrrrrrr insanbukadar mi sevgiyle bakar.... yuregine nasil sigdiriyor o buyuk sevdayi bilemesdim hayata aska sevgiye insana dair nevarsa unuttum... tekbildigim gercek sensin SEN GUVENSIN SEN UMUTSUN SEN BITMEYEN GECELERIN HAZAN YILDIZIZIN.....:( UTKU |
-->: BiR DeMeT SiiR
Bir "GÜCE" ihtiyacim var
Öyle bir Güc olsunki Basimi daima dik tutmama Ve asla asla egmememe yardimci olsun [B]Bu güzel şiirinizi bizimle paylaştığın için sağol [/B] |
[QUOTE=UTKUM_58;234473]ben hayati ciddiye almasdim seni tanimadan once
sevmenin bukadar onemli oldugunu..... dostlugun bukadar sicak oldugunu bilmesdim..... sendeki guveni hissetmeden insan...... bukadarmi severrrrrrrrrr insanbukadar mi sevgiyle bakar.... yuregine nasil sigdiriyor o buyuk sevdayi bilemesdim hayata aska sevgiye insana dair nevarsa unuttum... tekbildigim gercek sensin SEN GUVENSIN SEN UMUTSUN SEN BITMEYEN GECELERIN HAZAN YILDIZIZIN.....:( UTKU[/QUOTE] [B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]siiriniz cok güzel paylasiminiz icin tskler eger izin verirseniz bu siiriniz space'me eklemek isterim[/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
hayata aska sevgiye insana
dair nevarsa unuttum... tekbildigim gercek sensin SEN GUVENSIN SEN UMUTSUN SEN BITMEYEN GECELERIN HAZAN YILDIZIZIN.....:( UTKU paylaşımın için teşekkürler |
[QUOTE=Sweetgirl;234479][B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]siiriniz cok güzel
paylasiminiz icin tskler eger izin verirseniz bu siiriniz space'me eklemek isterim[/COLOR][/CENTER][/I][/B][/QUOTE] tabiki efendim seref duyarim begendiginize sevindimm |
[B][I][COLOR="Magenta"]Bir "[COLOR="Red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var
Öyle bir Güc olsunki Caresizlige düstügüm anda Beni cekip o caresizlikden kurtarsin Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Kimsenin kalbini kirmadan Kimseye zarar vermeden yasayabileyim Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Basimi yastiga koydugumda Anne kucagindaki bir bebek gibi huzurlu olayim Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Karsimdaki yüe daglar gözüme kücük görünsünki Daglari asip yoluma devam edebileyim Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Seni benden ve Benide SENDEN AYIRMASIN!!![/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=Sweetgirl;234510][B][I][COLOR="Magenta"]Bir "[COLOR="Red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var
Öyle bir Güc olsunki Caresizlige düstügüm anda Beni cekip o caresizlikden kurtarsin Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Kimsenin kalbini kirmadan Kimseye zarar vermeden yasayabileyim Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Basimi yastiga koydugumda Anne kucagindaki bir bebek gibi huzurlu olayim Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Karsimdaki yüe daglar gözüme kücük görünsünki Daglari asip yoluma devam edebileyim Bir "[COLOR="red"]GÜCE[/COLOR]" ihtiyacim var Öyle bir Güc olsunki Seni benden ve Benide SENDEN AYIRMASIN!!![/COLOR][/I][/B][/QUOTE] cok guzel bir siir ozaman bunuda ben kendi arsivime ekleyim :) tsk ederim |
SİYAH BEYAZ BİR RESİM / Oya Özpoyraz
Eski bir kitaptı aradığım Bulduğumda bir resim düştü arasından Sararmış, siyah beyaz bir resim. Baktım, Biraz gurur, Biraz mutluluk Ve birazda yorgunlukla bakan Bir çift yeşil göz Bu gözleri ortaya çıkaran Yeşil elbiseli annem gülümsüyordu. Yanı başında, Bakışları aynı, renkleri farklı gözlerle Şakakları ağarmış babam. Rengârenk balonlar sarkıyordu, Annemin günler, geceler boyu uğraştığı El emeği göz nuru ile işlenmiş, Rengârenk çiçeklerle bezenmiş, Çin iğnesi yorganın örttüğü yatağa. Siyah elbiseli, Yaşına inat simsiyah saçlı bir kadın Tutmuştu ellerini, Göğsü mavili kırmızılı kurdelelerle, Sapsarı altınlarla bezeli, Gözleri ağlamaklı, Ruhu delikanlı telaşında olan çocuğun. Dede uzandı gururla, Grili, lacivertli gömleğinin cebindeydi Söz verdiği saat Taktı koluna Ve ben Biraz kıskanç ve bir o kadarda mutlu. Ağlıyorsun, dedi oğlum Alt tarafı bir resim Biraz sararmış siyah beyaz bir çocuk resmi Evet Sararmış, siyah beyaz bir resimdi baktığım Ama rengârenk anılarla dolu |
bu güzel demet siirler içın teşekürler.
Ben şıırlerı okudum ve güzeldi onun icin hepinize teşekürler. ve hepinize payllasimlar içın teşekürler. |
MERHABA İSTANBUL'UM
Bu benim dünyaya ilk gelişim, Yıkarak saltanatını koca Fatih’in. Kundakla kefen arasında bir gün, İstanbul, İstanbul deyişim. Merhaba Kızkulesi, merhaba Eyüp Sultan, Kanlıca, Şehremini merhaba... Bir İstanbul esiyor çocukluğumdan, Ekşi bozalı, Arnavut kaldırımları lâpâ lâpâ. Yuşa’dan mı okunur o ezanlar, Hırka-i Şerif’ten mi? Komşularımız kaptanlar, malta taşlı ikindilerden kalan. Hâlâ o beyaz gergeflerde mi? Bir tarihi gömmüşler Karacaahmet’inde Üsküdar’ın, Sanki çarşaflı kadınlar mercan terliklerinde unutulan. Duyûn-u Umumiye emeklisi faytonlar, Hâlâ bir sonbahar Acıbadem’de, Cuma selamlıklarından beri saraylılar. Merhaba Beylerbeyi, merhaba Sultan Selim, Merhaba iki gözüm İstanbul’um, merhaba... Aşı boyası sokaklarında ne mevsimler eskimiş, Sakalsız saçlar kestirdiğim ince boncuklu berber dükkanları. Kapalıçarşı Bakırcılar, lâcivert mayıslarda köprü altları, Ve Boğaziçi’nde Şirket-i Hayriye duman duman.. Nerdesin o İstanbul, nerdesin... Hani çıkrık seslerinde mehtapları dinlediğim, Mediha teyzelerin leylâk bahçeleri, Büyükbabamın Kuvay-ı Milliye hikâyeleri. Hani tahta tekerlekli arabalarım. Hani bayram yerlerinde unutulan asude çocukluğum. Gene bir başka İstanbul’du bir zamanlar kafesli ıtırlarıyla, Beyaz başörtülerin lâvanta çiçekli öğleden sonralarında ıslanan. Açılır kapanır iskemlelerinde uzun çarşının, İstanbul’u taşırdı bakır siniler. Sultaniyegâhtan bir hıdrellez mesiresi, Sessiz sadâkat şarkıları söylerdi. Haliç vapurlarında söz kesilmiş tazeler. Hey yavrum hey... Burunbahçe dalyanında İstanbul’u çekerlerdi denizden, Islatmadan... Kaç bayram mendili geçmişti elimden çeyiz sandıklarının. Bütün uykularını koynuma alıp uyurdum İstanbul’un. Rüyalarımda hâlâ o günahlar uyanır, Hiç geçemediğim sokaklarında işlenen. Merhaba Sultanahmet, Yerebatan merhaba... Merhaba iki gözüm İstanbul’um merhaba, Merhaba efendim, merhaba... Sadri Alışık |
Şiir bir cennet bahçesi
Girmeyene anlatılmaz. Cennet nedir, bahçe nasıl? Görmeyene anlatılmaz. Şair gülü, şükür gülü Yaprak yaprak dokur gülü Her mısradan fikir gülü Dermeyene anlatılmaz. İne gönül, kalka gönül Hep doğruya baka gönül Hak vergisi.. Hakka gönül Vermeyene anlatılmaz. Şiir toprak kokusudur Şiir damla damla sudur Ermişlerin duygusudur Ermeyene anlatılmaz. Şairler sultanı Yunus Her sözü yüz defa yumuş Aşk bağına dergâh kurmuş Varmayana anlatılmaz. |
AYYÜZLÜ
Ay yüzlüm, apaçık sözlüm rûhum Sana kurban; Gönlüm Sana hayran! Nergis bakışlarının te’siri ne de yaman! Sultânım el amân..! Bak sînemde bir ok var, derûnumda bir acı, Sen’dedir ilâcı... Ey varlığı nûr, dünyâsı sürûr, sözü Kur’ân! Her derdime derman... Pür âteşim bırakma beni hicranda zinhâr! Rûhumda âh u zâr... Hem mahzûn, hem de perişan derdlerle kıvrandım; Kapına dayandım! Bilmem başka ocak, başka ateş, Sana yandım; Sen’inle uyandım. Ey dünyâya arşdan gelen nûr, ey meh-i tâbân! Aydınlattı ziyân... Hayâlimle gezip yine dîdârını andım; Aşkınla kıvrandım. Ey taptâze gül, kâkülü anber, saçı reyhân! Câziben ne yaman! Görmemiştir cihânda gözler Sen gibi dilber... Güneşlerden enver... Aç lütufla bağrını aç ki kıtmîr kulundur! Dergâhın uludur... Deryalar gibi kereminden bir katre ihsân, Ey gönlüme Sultân! Lütfeyle ne olur bildiğim başka kapı yok! Derdim herkesden çok. m.fethullah gülen |
[FONT="Arial Black"][CENTER]Medine'nin Gülü
Andım yine seni, her şey yadımdan silindi Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi Bu bir serap olsa da, hafakanlarım dindi Andım yine seni, her şey yadımdan silindi Ufku dolduruyor, yetiyor, başka şey göremiyorsun Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam Anladım vaslına ermek artık çok geç, saçlar bembeyaz Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek İnleyip, en taze hislerle hep bekleyecek Yaş olsa da, ben taze hislerle yollardayım Anladım vasfına ermek artık çok geç Kalbim, bir güvercin kalbi gibi titrerken ardından Ne olur, sana ulaşmak için kanadından bana bir tüy ver Pervaz edeyim hep ardından Kalbim, bir güvercin kalbi gibi titrerken ardından Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül Gel, o bayıltan renklerinle gönlüme dökül Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül Ey kupkuru çölleri cennetlere çeviren gül Mecnun gibi arkandan koşan kulun olayım Bir kor saç içime, ocaklar gibi yanayım Sensiz geçen bu acı rüyadan uyanayım Mecnun gibi arkandan koşan kulun olayım Aklım, uzakta kaldığı günleri saymakta Asker gibi ne zaman terhis Ruhuma sisli dumanlı bir kasvet yaymakta Göster çehreni ki, güneş guruba kaymakta Aklım, uzakta kaldığı günleri saymakta Son demde hiç olmazsa gurubum tülu olsun Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun Her yanda tamburlar çalınsın, neyler duyulsun Bu da benim düğünüm olsun Ne olur hiç olmazsa gurubum tülu olsun Fethullah Gülen[/CENTER][/FONT] |
--->: WAZGEÇEMEM.!!
[B]Güzel bir şiir taktim etmissin okudum ve hoşnut oldum
teşekkür ederim .Şiirlerle yaşa güzel kardeşim.[/B] |
Hediyem Olsun...!
Bu acının tarifi yok,
Anlatamam ki... Anlatan çok, Anlayan yok duygularımı...! Tarifsiz bi yokluk bugünlerde çektiğim...Kekremsi yanlızlığım,birde bilinmemezliklerimle yitiyorum.!Çıksa biri karşıma 'Anlat bana,derman olucam tüm yaralarına.' dese aylarca,yıllarca hiç usanmadan anlatabilirim.Sonra da medet umarım,güvenirim yeniden..Herkes birşeyler söylüyor,artık dinler gibi yapıp gülüp geçiyorum söylenilenlere...Biliyorum çünkü onlarda içlerindeki saklı kalmış yarayı onarmaya çalışıyorlar bana öğüt verirken,aslında cesaret edemediklerini bana yamamaya çalışıyorlar...Onun içindir bu 'konuşacağım yerde susma' nöbetlerim! Kelimeler bazen, Anlamsız kalır... Bana düşen bu sevgide sadece sabır...! Üstüme geliyorlar...'Savaşsana aşkın için,hakkını savunsana,ezdirmesene kendini' diyorlar!Bilmiyorlar ki zamanında uğruna verdiğim savaşları ve de bilmiyorlar üstüme çöken amansız yorgunluğumu...!Ben artık kendimi tarif etmeye bile üşenir oldum,içimde çabadan eser yok!İnsanlar konuşuyor,konuşuyor,konuşuyor...Bense acı bir ifadeyle bakıp yüzlerine kaldığım yerden devam ediyorum suskunluğuma...Biliyorum çünkü bir kere konuşursam 'onsuz' katettiğim tüm yollar başa dönücek...'Sabır Allah'ım' diyorum ve üstüme düşen acıları yükleniyorum son cesaretimle! Ah Sevgilim senden Ne bekledim, Ne buldum... Bana şimdi acı gelen; Ellerin oldun! Hayattan beklediklerimi ve aldıklarımı bir kefeye koydumda;Sen ne zaman gelmişsin hayatıma o zaman kaybetmeyi öğrenmişim ben...Bilmiyorum bunun için sana teşekkür mü etmeliyim yoksa....!!!Biliyor musun artık o kadar alıştım ki acıya,sever oldum...Sanki mutluluk çalsa kapımı tereddüt edicem açmakta kapımı!Aldım haberini beni değişmişsin birine...Üzülmedim,aksine mutlu oldum;Doyumsuz ruhun belki birgün doyar diye...! Benim Sana; Gözyaşlarım Hediyem Olsun! Bu Acılar Kaldı Bende, Eyvahlar Olsun...! İnandırdın beni Senin Yalan Aşkına, Nasıl hesap vereceksin Sen Allah'ına...! Sana verebileceğim tek şey;gözyaşlarım.Birgün gelirde sakın benden medet umma!Açıklama istemiyorum senden,hesap sormuyorum,sorgulamıyorum onca güzel hatıraların ardından ani gidişini,pes edişini,hatta beni bi başkasına değişmeni...Seni Allah'ıma havale ediyorum... Buda sana son hediyem olsun... Alıntı.. |
ŞİİR PAYLAŞMAK İSTEYENE.
Ahımı ateş gibi çölün esen yeli say
Kül olmadan önceki yangının evveli say Yaş döken bulut değil inleyen bulut sanma Giryan olan gözlerim ve gönlümün teli say Hor görme yıllar yılı başımda döndüğümü Ateşe müştak plan kelebeğin hali say Uzattığın her gonca hayata bağlar beni Gülüşün bengisu elin lokman eli say Tabipler yaralının sızısını duyamaz İstiyorsan el gibi sende beni deli say |
SEN BÜYÜME ÇOCUK
Çocuktum; Hep kardan adamlar süslerdi düşlerimi... Büyüdüm; Hep kandan adamlar oydular yüreğimi Çocuktum; Hep ölümsüz aşkları okurdum masallarda... Büyüdüm; Ne aşklar satıldı o körkütük masalarda Çocuktum; Şerefti itibardı bütün kapıları açan anahtar... Büyüdüm; Hiçbir güç tanımadım para kadar Çocuktum; Yaşam bir yağmur gibi düşerdi avuçlarıma... Büyüdüm; Şimdi hep çocukluğum geliyor aklıma Sakın; Sen büyüme çocuk! |
[B]Gülce [/B]
Uçurumun kenarındayım Hızır Ulu dilber kalesinin burcunda Muhteşem belaya nazır Topuklarım boşluğun avcunda Derin yar adımı çağırır Dikildim parmaklarımın ucunda Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Uçurumun kenarındayım Hızır Civan hazır Divan hazır Ferman hazır Kurban hazır Uçurumun kenarındayım Hızır Güzelliğin zulme çaldığı sınır Başım döner, beynim bulanır El etmez Gel etmez Gülce'm uzaktan dolanır Uçurumun kenarındayım Hızır Gülce bir davet Mecaz değil Maraz değil Gülce bir afet Peri değil Huri değil Gülce beyaz sihir Gülce ölümcül naz Buram buram zehir Yar yüzünde infaz Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Güzelliğin zulme çaldığı sınır Uçurumun kenarındayım Hızır Ben fakir En hakir Bin taksir Ateşten Kalleşten Mızrakla gürzden Dabbetülarz'dan Deccal’dan, yedi düvelden Korku nedir bilmeyen ben Tir tir titriyorum Gülce’den Ödüm patlıyor Gülce’ye bakmaktan Nutkum tutuluyor, ürperiyorum Saniyeler gözlerimde birer can Her saniyede bir can veriyorum |
Babama Selam Söyle
Karlı bir akşamdı ankara'da; Son kez elele yürümüştük, Bitmesin istediğimiz yola. Kısacık beraberliğimizin bütün anılarını sığdırmıştık. Yazarsın bana demiştin. Bende yazarım sana sık sık. Ağlıyordum.... Sen görmeyesin diye kaldırmıyordum başımı. Elimi daha sıkı tuttun, Anlıyordum.... Bu ayrılığa dayanmıyordu kalbim, Öğrettiğim çiçek adlarını unutma dedin, Kelebekleri kitap arasında kurutma, Sık sık fotoğraf çektir, yolla bana, Kitaplarım sana emanet, İncitme kimseyi, kin büyütme kalbinde... Beni bekle... Yol bitti, gidiyordun artık; gittin Sokakta gördüklerimi, filmlerdeki aktörleri sen sandım bir süre, Kin büyütmedim kalbimde söz vermiştim sana diye, Kitaplarını okudum, kelebeklerine dokunmadım, Öğrendiğim çiçek adlarına yenilerini ekledim, En çok fesleğeni, çoban heybesini, akşam sefasını sevdim. Seni beklerken çok şey öğrendim, Yolunu gözlediğim, sevdiğim ilk adam... Nasıl olsa bulacaktır diye, her görüşümde aynı sesle seslendim Uçak, babama selam söyle! Beni kötü rüyalardan uyandıran sevdiğim ilk adam... Bir bilsen seni nasıl özledim... Kar yağıyor şimdi, otuz yaşım bitti, Kitapların bende, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadım o cümleyi; Selamını aldım babacığım, Kin büyütmedim kalbimde.... Küçük kızının gözleri hala senin çiçeklerinde. Uçak, babama selam söyle! Uçak, babama selam söyle! İclal Aydın |
Hakkın bizi halk ettiği toprak ne de paktır.
Herhalde ki bu yüzden mezar taşları aktır. Heyhat! Kara sevda denilen yol ne de dardır. Aşk bitti mi dünya kelebek ömrü kadardır. alıntı m.n.parmaksız |
[B][I][COLOR="Red"]Ben aşkı hiç yaşamadım ki,
Sevdayı martı kanatlarına takıp Uçsuz bucaksız göklere saldım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Sevgiyi munzur dağında Soğuk ve beyaz karların altında bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Kalemime mürekkep diye koyup Dize dize mısra mısra şiirime akıttım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Yangını sönsün diye yüreğimi Karadenizde denize attım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Ben onu sazın teline Yunus'un tatlı diline bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Sevdayı ezan vakti denize açılmış Balıkçının ellerine bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Bu dünyanın çatısı çökmüş Ben aşkı yaşamak için Mahşere bıraktım... [/COLOR][/I][/B][COLOR="Pink"] [COLOR="Cyan"]S.ATAR 12/05/2002[/COLOR][/COLOR] |
MEKANDA SEN...
Bir Mekan arıyorum
Güzelliklerin saklı olduğu Ama biliyorum da çok zor arayışlarda olduğumu, Ben deli değilim, Bana öyle bakmayın Çaresizlik yıprattı beni Bir sigara kağıdı gibi çöpe attı, Hep yollarda gezdim kaldırımlara çıktım uçan martıların sesleri duyuluyordu Haliçten, Ne vakit tren geçse, hep o mendil.. Kenarı nakışlı ve başharflerimizin olduğu köşesi Bütün bunlar yaşadıklarımın daha çeğreği Ben düşünmek istiyorum, Bir mekan arıyorum hayatımı sığdıracağım bir mekan Sevgilerin dolup taştığı, yürekler de saklı olan Bir mekan arıyorum, Belki inanmayacaksın ama Aslında ben seni arıyorum... 24.04.2003 T.Ş. |
--->: MEKANDA SEN...
[QUOTE=kangallim;256152]Bir Mekan arıyorum
Güzelliklerin saklı olduğu Ama biliyorum da çok zor arayışlarda olduğumu, Ben deli değilim, Bana öyle bakmayın Çaresizlik yıprattı beni Bir sigara kağıdı gibi çöpe attı, Hep yollarda gezdim kaldırımlara çıktım uçan martıların sesleri duyuluyordu Haliçten, Ne vakit tren geçse, hep o mendil.. Kenarı nakışlı ve başharflerimizin olduğu köşesi Bütün bunlar yaşadıklarımın daha çeğreği Ben düşünmek istiyorum, Bir mekan arıyorum hayatımı sığdıracağım bir mekan Sevgilerin dolup taştığı, yürekler de saklı olan Bir mekan arıyorum, Belki inanmayacaksın ama Aslında ben seni arıyorum... 24.04.2003 T.Ş.[/QUOTE] [IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/images/icons/icon14.gif[/IMG] |
-->: MEKANDA SEN...
[B]Bu güzel şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler[/B]
|
[CENTER][COLOR="Blue"]MEMLEKET İSTERİM
Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı TARANCI[/COLOR][/CENTER] |
[CENTER][COLOR="Blue"]Sabah Sabah Esen Seher Yelleri
Sabah sabah esen seher yelleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Irmak olup akar çeşmim selleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Hayalleri gözlerimden ayrılmaz Akar bu çeşmimin yaşı durulmaz Bir derde uğradım derman bulunmaz Benim sevdiğime benden aşk eyle Yavru şahan idim uçtum yuvadan Ahım inmez oldu daim havadan Unutmasın beni dahi duadan Benim sevdiğime benden aşk eyle Aşık eder dünya gelmez aynıma Abdal olup post çekeyim eğnime Tanrı emaneti olsun boynuma Benim sevdiğime benden aşk eyle Aşık Paşa[/COLOR][/CENTER] |
JULİDE
ÖZGEÇMİŞ kendime gitmek icin bekliyorum...duraktayım saatler geçer, günler, aylar ve ömrümün yarısı bekliyorum...yıllardır SABIRDAYIM...! sözler geçer, sırayla aşk der biri, bir digeri sevda anılarım der, ilk göz ağrılarım kaybolmak geçer hızla hiç duraksamadan ardından el sallarım...KAYBOLUŞTAYIM...! çocukluğum geçer, salıncaklarım babamın elleri geçer zemherilerde saçlarımı okşayan yarım masallar, hiç tamamlanmayan bir rüzgar geçer ardından...YASLARDAYIM...! hiç geçmez dediğim, gençliğim geçer yüreginde umutlar elinde özgürlük bayraklarıyla ve başımın üstünden asi bulutlar dağılır, tam ben binerken...YASAKLARDAYIM..! dönüp, dönüp sen geçersin her saat başında bir gecelerin, yıldızlarınla gündüzüme inat özlemin geçer, hep yokluğunda bir tek, sözüm geçmez yüregime...SEVDANDAYIM...! kendime gitmek icin, bekliyorum ....hala duraktayım günlerim, aylarım, ve ömrüm geçer bir ben geçmem kendimden sanırım ben, YANLIŞ ZAMANDA ve YANLIŞ DURAKTAYIM... ! Julide march/23/06_USA -------------------------------------------------------------------------------- KİBRİT ÇÖPÜ bu akşamüstü güneş giderayak yapacagını yaptı yine... kırk kibrit çöpü vasatinde sıyırıp çaktı, canım denizin üzerine... alıp başını giderken, İstinye sahilince... ardından, bir bayram havası ki, sormayın gitsin sahildeki meyhanecilerde... hani utanmasalar, zil takıp oynayacaklar canım deniz için için yanarken, onlar soğuk meze derdinde... durum açık! iş, bize düştü yine ekip zaten dünden hazır bir şişe şarap, ve bendeniz bir de canım lüfer hüzzam makamı eşliğinde mangalın sefasından geçip, koskoca denizi söndüreceğiz bu gece de desenize işimiz iş...! Julide -------------------------------------------------------------------------------- MÜSTEHCEN gecenin karasında değil gün ortasında seviş benimle çırılçıplak ve müstehcen ama yüreğin giyinik degil... beyninde çizdiğin tüm benleri çıkarıp üstündeki senleri korkmadan ve hiç sorgulamadan soy yüreğinle, yüregimdekileri... haydi yaklaş, aşkı çıplak serdim önüne susmanın hiç sırası değil... yansın her dokunuşumdan ama sadece yüreğin, tenin değil... dağla, tutuşsun sevdam ateşinle adın dudağımda alazdayken ve ömrü-bahara, med-cezirken kış ortasında vakitsizce seviş... karışsın yüregin yüreğimle... Julide -------------------------------------------------------------------------------- ŞİİR şimdi tutup bir şey yazacağım olmayacak... çok da umrum değil, üç beş şairin şiirime ne diyecekleri derdim, kafiyelerin asıl kendi benden hesap soracak... üstelik, ne çiçeğim var, ne böceğim satır aralarına serpiştireceğim... realizm, sürrealizm desem de biraz boyutsal irdelesem üçünü geçtim, tek boyutta bile değilim... aşk desen, ona keza hiç yoktan başım ağrıyacak laf aramızda, kimse de, bilsin istemem terkettiğini beni sevgilimin.. öte yanda, kominizm, faşizm, kapitalizm sümme haş-a..! kim çıkmış ki içinden, bu işlerin kaldı ki, Nazım'a ayıp olacak... offf of !! akşam akşam beynimi yiyen bir hesap, bir kitap ay sonunu nasıl getireceğim... tam bu sırada, kapı zili neyse ki, değilmiş ensemdeki polisin eli gelen, ev sahibi iyisimi bu şiiri hiç başlamadan bitirmeli şiir, karın doyurmayacak..! Julide -------------------------------------------------------------------------------- CANIMSIN SEN yaşam çok hızlı doludizgin koşmalısın bak, sabah oldu bile haydi, hemen yatağından fırlamalısın bankaya gidecektin unutma evin, araban, mal varlığın hepsini kağıtlara doldurmalısın kolay iş değil, ne kadarsın..? onları buna inandırmalısın... hemen ardından unutma, bir arkadaşınla buluşacaksın karlı bir yatırım..sonunda çok para var aman, sakın bu fırsatı kaçırmamalısın... ne bekliyorsun, haydi acele et sırada arabanın sigortası, evin kirası ah...telefon çalıyor işte...yani tam da sırası kısa kes, yoksa randevuyu kaçıracaksın çabuk, çabuk haydi çok çabuk..! yaşam senden hızlı koşuyor söylemedi deme bak, sonra, ardından yetişip tutamıyacaksın... yemekler...toplantılar...görüşmeler çok önemli çoook günümüzde, gününde ödemeler krediler, faizler üstüne bindirmeler... ha, birde dostların var...arkadaşların aramalı, arada bir hatır sormalı ve hiç birini kırmamalısın... kırmak dedim de; hani geçen gün "sen canımsın" dediğinde, ben, "değilim" demiştim ya sen kırılmıştın hani... bakarmısın aklıma geldi şimdi sanki sırasıymış gibi, bunca işin içinde diyorum ki, boşver unut gitsin kızgınlıkla ağzımdan öylesine çıkıverdi işte... bilmezmiyim tabii ki canınım... sen de canımsın inanmazsın ama, bunu söylerken bile kendi canım yanmıştı önce... çünkü sen bende, canımı acıtacak kadarsın... neyse, sen şimdi benimle oyalanmamalısın aşk için önünde daha çoook zaman var dedim ya, bugün vakit dar aşk, bekler nasıl olsa gün gelipte bitene kadar... ah, unutmadan son bir şey / yani benimkisi merak sadece sahi sen kaç canlısın..? -bir tanesi canıma değsin, söyle de- Julide -------------------------------------------------------------------------------- DİJİTAL kendiliğinden gidiyor zaman bana hiç dokunmadan daha başlamadan güne batıyor güneşim bana henüz doğmadan.. alıp gelsem sana beni hani, senin aldıklarını geri versem koynuna hani, Kadıköy vapurundaki Marmara gözlü kızı küçücük elleri vardı sevgi dilenen hani... getirebilir misin bana İstanbul'un aglarına takılı kalan çocukluk hayal bulutlarımı hani birini tam tuttum derken, bir delirüzgar dağıtmıştı ağlamıştım hani... sen, dijital zaman..! kurulmaz sende düşler bilirim ben ise, hala dedemin kurmalı gümüş saatindeyim... sen, parmak izlerimi aldın yazdın teker teker okyanusuna ben ise, yürek izimi kazımışım İstanbul'a haberin ola..! Julide Agt/09/2005.usa -------------------------------------------------------------------------------- SENİ BEKLERKEN kal..! diyemedim kalakaldım sen giderken tıpkı gelişinde kaldığım gibi.. geldiğinde, yıldızlar vardı sende, bende güneş. tek başımaydım... ay tozlarını güneşime kattım çoğaldım... gittin..! yine aynı yalnızlığımdayım... ve şimdi ben seni beklerken, giderken götürdüğün içimdeki azalan benlere çoğalan senleri anlatıyorum... |
engin58 kardeşim şiirleriniz güzelmiş tebrik ederim..
|
rica ederim ben tsk ederim .Saygilarimla...
|
[B][COLOR="Blue"]Gel
Sen hiç Güzelbahçe’de Seyrettin mi güneşin batışını Deniz bir anda süt liman oluverir Hiç büyümeyen çocuk gibidir imbat Her öğle uykusundan sonra Uykusunu almış yaramaz çocuklar gibi Denizi oradan oraya sürükler durur peşinden Ama yorulur akşam üzeri Siner bir kıyıya Ta ertesi gün öğlen uykudan kalkana değin sen seyrettin mi güneşin batışını hiç Güzelbahçe de Bir iyot kokusu sarıverir etrafı Mangalda pişen balık Yanında bir duble rakı Karışır kokuları Daha bir sarhoş eder adamı Seyret ne olur bir akşamüzeri Güzelbahçe’de Güneşin batışını Gökyüzü yitirir maviliğini İlk buluşmaya gidecek genç kız gibidir Ne giyeceğini şaşırmış Kızıl saçlarına uygun bir giysi arar Kırmızı siyah sarı Yavuklusunu seyreden genç misali Kızarır yüzü denizin… Seyredelim Seyredelim bir akşam seninle gel Güzelbahçe de Güneşin batışını [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Dokunma
Dokunma canım acıyor Sen her dokunduğunda Ruhumda fırtınalar kopuyor Şimşekler çakıyor yüreğimde Yağmurlar yağıyor içime Önce sel oluyor Sonra ırmak Deniz oluyor Okyanus oluyorum Dokunma neolur yok oluyorum. [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="SlateGray"]SEV BENİ
Öyle gizli gizli değil sevgilim, Şelaleler gibi çağlayarak sev beni Mor menekşe,sümbüller gibi Kan kırmızı güller gibi sev! Öyle hüzünle değil sevgilim, Gülücüklerin en boluyla sev beni Güneş,yağmur,toprak gibi Hatta sessiz yağan kar gibi sev! Leylalar ,mecnunlar kadar yüce, Tüm benliğinle isteyerek sev beni Hatalar,kusurlar,tüm saçmalıklar Hatta şu kahrolası kıskançlığımla sev[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Red"]GÜL YÜZLÜM
Sen gülünce gül yüzlüm, Gönlümde çiçek açar. Üzülürsen kara gözlüm, Hemen ümidim kaçar. Sevsen sevene, sevmesen sevmeye Öpsen öpene, öpmesen öpmeye hasretsin. Sen olmazsan gül yüzlüm, Ölüm bana çabuk uğrar. Hayatımda sen kalsan Kaçar saklanır,kenara pusar. Baksan bakana, bakmasan bakmaya Gülsen gülene gülmesen gülmeye hasretsin. [/COLOR][/B] |
Zamansız gelmiş fırtınam...
Ben tam pes etmişken yetiştin aslında yüreğime , tam da hayattan artık ne beklenebilirki derken geldin kalbime yerleştin. Bildiğim, bilmediğim, söylenmiş, gizlenmiş, bütün kelimeler anlamsızlaştı seni anlatmaya… Tekrardan küçük çocuklar gibi aşık olmak da varmış demek ki... Çocuk gibi gülücükler saçmakta varmış bu saatten sonra, deli heyecanlar, anlamsız kıskançlıklar, yüreğine sığdıramayacağın, nefes alamayacak kadar seni boğacak bi aşka yelken açmakta varmış demek ki... Hiç hesapta yokken geldin, hiç düşünmediğim şeyler oldu hayatımda , herşey birden bire öyle değişti ki ben bile dışardan izler oldum sanki hayatımı... İyi ki varsın... Şu kısacık zamanda bana verdiklerine karşılık sana dünyaları vermeyi isterdim. Öyle anlatılmaz duygular yaşıyorum ki yeniden, deli gibi korksam da seni kaybetmekten, yaşadığım bu sevda içime, dışıma, bütün hayatıma hızla yayılıyor ve ben ne engel olmak istiyorum ne de getirebileceği acıları hesaba katmak istiyorum şu an!... Bakışlarınla daldığım huzur dolu uykuların koynundan uyandırma beni sakın, seninle o kadar mutluyum ki... Biliyorum sen de çok yorgunsun.. artık ikimizin de kırılıp incinmeye gücü yok. Zaten o yüzden ya bütün bu iç savaşlarımız. Olur mu olmaz mı derken biz, içimizden bastırmaya çalışırken korkularımızı, çoktan orta yerine düşmüşüz ateşin aslında. Bi kabullensen, bi anlasan seni üzmeye gelmedim ben, seni incitmem ben, seni kırmam. Şu kısacık zamanda hayattan öğrendiğimi sandığım, tecrübe edindiğimi sandığım birçok şeyi beynime tek tek yeniden işledin sen. Öğrendiğimi sandığım şeyleri gerçeklerle yüzleştirerek bi çok kez tokat gibi yüzüme vurdun, incindim çoğu zaman, kırıldı bazen kalbim ama şu da bi gerçekki koskoca senelerin içine sığdırdıklarımı sen bana iki ayda daha net bi şekilde gösterdin ve anlattın. Teşekkür etmenin bi anlamı yok burda belki ama onca yorgunluğunun arasında, onca karmaşıklık arasında bana beni geri getirmeye çalıştığın için, bunca güzel duyguyu tekrardan yüreğime tattırdığın için ve kadere inat benimle bi hayat kurmaya çalıştığın için teşekkür ederim sana!... Herşeye rağmen yanımda kalışının sevinci var içimde! Unuttum ben kavgaları, unuttum unutmak istediğim o deli bakışlarını. Hatta affettim ben seni bütün bu kavgalar için, bütün o kötü söylenmiş sözler için. Aklımda sadece uysal, gülümseyerek bakan bakışların kaldı. İçimde dün gece gözlerini kapatıp "ben seni çok seviyorum" deyişinin sıcaklığı var sadece. Bu ilişkide kötüye dair ne yaşanmışsa bugüne kadar, hepsini sildim ben ki zaten hepsinin yaşanma sebepleri de belliydi. Geriye elimizde sadece birliktelik kalsın, benim tek dileğim bu!... Söylesene, benimle beraber yaşlanır mısın?... |
--------------------------------------------------------------------------------
Tüm yaşanmışlıkları Unutturur mu zaman.. Mutluluğumu geri verebilir mi? Seninle dolu gecelerimi Aradığın zamanlarda .. Yüzümde beliren gülümsemeyi Söyle geri getirebilir mi? Yaşanmaz kılarmı ayrılığı.. Yine hissedermiyim Güven veren sıcaklığını... Unutturabilir mi Camdan kırıkları... Unutmadım ben hala Son bakışını.. Gözlerimi senden kacırışımı... Caresizce gidişimi... ßen giderken seninin yiti$ini.. Unutmadim... ßeyaz bir güldüm Senin ellerinde.. Canını acıttım.. Acıdım.. Öylece bir köşede kalakaldım... Hani Rüzgar değse kirpiğime Kan damlardı baktığın yere.. Kirpiğime ayrılık değdi.. Gelsene... Hani gelmediğin gün ölürdün... Bak sen gelmedin ben öldüm... ALINTI |
eline saglik abla cok güzel olmus
|
Herşeyin zor olduğunu biliyorum.sen benim hayatımdaki en güzel masalsın hayatımı güzelleştiren ve gerçek olmasını hep düşlediğim bir masal o günde gelecek biliyorum .gögsünde sonlanacaksa hangi gün zordur mesela yada uyandığımda seni göreceksem hangi kabus korkutabilirki beni ömür ...Hayatımda ki tüm güzellikleri gösterdigin için ve en önemlisi sevgiyi, aşkı, mutlulugu, paylaşmayı,mücadele etmeyi ve gülmenin bu kadar güzel oldugunu sende gördüm...Ben sadece seni degil: nefes aldıgın icin havayı, yasadıgın icin dünya yı ve beni sevdigin icin kendimi de cok seviyorum... iyi ki varsın ve iyi ki benimlesin... HANGİ DİLİN,HANGİ SÖZCÜĞÜNÜ KULLANSAM DA İÇİMDE Kİ ÖZEL YERİNİ ANLATAMAM,TARİF EDEMEM,KELİMELERLE BURAYA SIĞDIRAMAM..YÜREĞİMDE ÖYLESİNE BİR SEVGİ Kİ,SANA SADECE İYİ Kİ VARSIN DİYE DUA EDEBİLİYORUM ANCAK..SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM..DÜNÜN ÖZLEMİNDEN,YARININ UMUDUNDAN FAZLA..Artık sana olan sevgimde sınır tanımıyorum sevgilim. şimdi seni ömrümün sonuna kadar sevmeye hazırım. yeter ki ömrümün sonuna kadar benimle ol, yeterki ömrümün sonuna kadar benim diğer yarım sevgilim ol... Biz olmak..Bütün olmak..Sabırlı olmak..Onu hayatımın sonuna dek bekleyebilirim diyebilmek..Özlem duydukça aşkını büyütmek,kelimelerle ifade edemez hale gelmek..Sen Bensin..Ben de Sen..Aşığız..Seviyoruz..Sonsuza dek..SENİ ÇOK SEVİYORUM
|
çok güzelmiş ellerine sağlık............
|
Ey azraiL..
Ey Azrail ! Bilirim, bu sözlerim çok yersiz, Neden böyle ansızın, geliverdin habersiz?... Ne olurdu üç beş yıl, önce haber verseydin. Hiç değilse rüyama , bir kerecik girseydin... Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım. Senden özür dilerim, hazırlık yapamadım... Görüyorsun yanımda , ne valiz var, ne bavul. Uykum öyle ağır ki ; ne zil duydum, ne davul.. Yaşım yetmiş olsa da, gör ki; fıkır fıkırım. Bu cümbüşlü âlemi , ben nasıl bırakırım?.. Hani bir söz vardır ya ; ''Yaş yetmiş, işi bitmiş.'' İnan ki, bu bir yalan , bunu diyen halt etmiş... Ey Azrail ! Dur biraz , sana yalvarıyorum . Yasal haklarım için ; bir avukat arıyorum... Hayallerim, düşlerim, yarım kalan işlerim. Estetik yapılacak, daha burnum, dişlerim. Elli yaşımda ancak, voleyi vurabildim. Hortumlar sayesinde, holdingi kurabildim... Gerçi ucuza verdim, şerefin kilosunu. Ama böyle kazandım, şu uçak filosunu... Ey Azrail ! Ne olur, bozulmasın pazarım. Sana şöyle yüklüce, bir çek bile yazarım... Şu masmavi havuzlu, sarayıma baksana. O daracık mezarda, yazık olmaz mı bana?.. Bazen çoluk çocuğa, içimden kızıyorum. Ölmemi bekliyorlar, inan ki; seziyorum... Arkamdan göstermelik, iki damla gözyaşı. Bir de şöyle büyükçe, yaldızlı mezar taşı. Tahmin ediyorum ki; mevlid de okuturlar. Ortalığı birazcık, gülsuyu kokuturlar. Araya reklam konur; bir ilahi aryası. Mevlid bitince başlar, dedi-kodu furyası. Etlerim, kemiklerim, didik didik edilir. Ben az gelirsem eğer, köklerime gidilir... Ey Azrail ! İnan ki, hazırlığım yok daha, Hele şu din konusu, çok karışık bir saha. Bazı büyük abiler, köşeleri tuttular. İrtica diye diye, beni de korkuttular. İlâhiyat adına ; ekranda iki kaçık. Kimlerin kuklaları oldukları apaçık. Alim zalim karıştı, renkleri seçilmiyor. Velisiz kaldı sokak; deliden geçilmiyor. Bu cinnet kervanına, kocabaşlar dahiller. Tuz bozulmuş, ne yapsın bizim gibi cahiller ?.. Henüz daha gündemde, ne oruç var, ne zekat. Ne Kur'an'la tanıştım, ne de kıldım bir rekat. Gönül desen, henüz genç, daha haccım duruyor. Nerde bir taze görsem, kalbim küt küt vuruyor. Edemedim bir türlü, şu nefsimi terbiye. Ortalıkta ne görse; tutturuyor ver diye. Ey Azrail ! Bilirim, gelince beklemezsin. Tükenen vadelere, saniye eklemezsin. Bu satırlar boş geçen, bir ömrün hikayesi. İbret alanlar için, son pişmanlığın sesi... Bilmem ki, bir duvarda, bu mütevazi çaba; Bir küçücük pencere, açacak mı acaba?.. Çok harika,beğenerek okudum,insanı etkiliyor. |
hepinizin ellerine sağlık çok güzel olmuş
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:28. |