![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
[QUOTE=OSMAN ECE;612298]ağlama sevdiğim sakın ağlama
köz koyupta ciğerini dağlama yokluğumda sakın kara bağlama taş basıp bağrına gül dertli dertli[/QUOTE] acısıyla tatlısıyla geçirdik yılları hep kara giydik unuttuk alları sende sevgi dolu güzel dilleri aşkın diyari bende sel dertli dertli |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612299]acısıyla tatlısıyla geçirdik yılları
hep kara giydik unuttuk alları sende sevgi dolu güzel dilleri aşkın diyari bende sel dertli dertli[/QUOTE] içimde yar senin sevgin artıyor ela göz üstünden kaşlar tartıyor bunca yıllarımızı toprak örtüyor hazin hazin eser yel dertli dertli |
[QUOTE=OSMAN ECE;612300]içimde yar senin sevgin artıyor
ela göz üstünden kaşlar tartıyor bunca yıllarımızı toprak örtüyor hazin hazin eser yel dertli dertli[/QUOTE] su olup peşinde duruca aktım yokluğunda çıkıp yoluna baktım can diye seni koluma taktım tut diyari bırakma el dertli dertli |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612301]su olup peşinde duruca aktım
yokluğunda çıkıp yoluna baktım can diye seni koluma taktım tut diyari bırakma el dertli dertli[/QUOTE] kıraç tarlalarda burçak yolardık seninle açar seninle de solardık evde birlikte namaz kılardık şimdi tek başına kıl dertli dertli |
[QUOTE=OSMAN ECE;612302]kıraç tarlalarda burçak yolardık
seninle açar seninle de solardık evde birlikte namaz kılardık şimdi tek başına kıl dertli dertli[/QUOTE] yol uzun derken erkenmi bitti varlığında hep ocağım tüttü yavrularım uçup yuvadan gitti ah diyarim bitti yıl dertli dertli |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612303]yol uzun derken erkenmi bitti
varlığında hep ocağım tüttü yavrularım uçup yuvadan gitti ah diyarim bitti yıl dertli dertli[/QUOTE] ağlamasın ardımdan oğul kızım vasıyet olsun sizlere son sözüm sana emanet olsun sarı telli sazım diyariye ağlasın tel dertli dertli |
sensizlik bana acılar verir
ölümü düşnme yüreğim erir sefilin bağında gülleri kurur ölmeden diyarim yol dertli dertli |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612299]acısıyla tatlısıyla geçirdik yılları
hep kara giydik unuttuk alları sende sevgi dolu güzel dilleri dökülür ağızdan bal drtli dertli |
azrail gelip de tebrik edende
insan nefsi peşine gidende ağrılar çoğalır yaşlı bedende gençle yaşlının farkı bu işte |
[QUOTE=OSMAN ECE;612672]azrail gelip de tebrik edende
insan nefsi peşine gidende ağrılar çoğalır yaşlı bedende gençle yaşlının farkı bu işte[/QUOTE] yaşlandım deyip kendin bırakma durgun ol hele çağlayıp akma olur olmaz şeyleri kafana takma yalan dünyanın narkı bu işte |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612673]yaşlandım deyip kendin bırakma
durgun ol hele çağlayıp akma olur olmaz şeyleri kafana takma yalan dünyanın narkı bu işte[/QUOTE] yaşlandım sefilim inansan gayrı dizlerimin bedene olmuyor hayrı birgün gül yüzünden kalırım ayrı benim içimdeki korku bu işte |
[QUOTE=OSMAN ECE;612674]yaşlandım sefilim inansan gayrı
dizlerimin bedene olmuyor hayrı birgün gül yüzünden kalırım ayrı benim içimdeki korku bu işte[/QUOTE] dilerim dünya durdukça yaşa murattır aklar düşerse başa yaz baharımı döndürme kışa dönmez feleğin çarkı bu işte |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612675]dilerim dünya durdukça yaşa
murattır aklar düşerse başa yaz baharımı döndürme kışa dönmez feleğin çarkı bu işte[/QUOTE] sağ tarafından işaret belirse saniyesi şaşmaz vakit gelirse emir vakiy olurda insan ölürse yalan dünyayı terki bu işte |
[QUOTE=OSMAN ECE;612676]sağ tarafından işaret belirse
saniyesi şaşmaz vakit gelirse emir vakiy olurda insan ölürse yalan dünyayı terki bu işte[/QUOTE] bekle sefilim sende sıranı altmış yetmiş ömür oranı allah nasip etsin bize kuranı tüm islamiyetin ırkı bu işte |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;612677]bekle sefilim sende sıranı
altmış yetmiş ömür oranı allah nasip etsin bize kuranı tüm islamiyetin ırkı bu işte[/QUOTE] her canlının gelir elbet sırası fayda etmez zenginin parası orada bozulmaz terazinin darası diyari ellisi otuzu kırkı bu işte |
[YOUTUBE]O9v0qFU44Ys[/YOUTUBE]
|
EMEĞİNE SAĞLIK SİYAHİ İÇLİ SESİNLE HARİKA SESLANDİRMIŞİNİZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
|
[B][I][COLOR="Navy"]Diyari Baba
Yiğitler mekânı Sivas ilinde, Yeni bir hayata erdi Diyari, Tek Hakk´ı söyledi dertli dilinde, Kalbini Mevla´ya verdi Diyari. Çok erken yaşadı yokluk derdini, Tanımadı alem O´ndan merdini, Doymadan terk etti güzel yurdunu, Diyardan diyara sürdü Diyari. Gurbette aşına katıldı hüzün, Kader istemezse güler mi yüzün, Evlatlar büyüttü boyundan uzun, Çok şükür bunu da gördü Diyari. Yavruları bir bir yuvadan uçtu, Onların özlemi yaralar açtı, Helalinden yedi, helalden içti, Haramı göğsünden vurdu Diyari. Yüreğinde vatan aşkı sönmedi, Sılanın hasreti bir gün dinmedi, Korku bilmez başı yere inmedi, Zalimden hesabı sordu Diyari. Dosta güven verir hep doğru sözü, İnsanlık aşkıyla doldur özü, Dilerim ömrünce gülsün gül yüzü, Bizleri canına sardı Diyari. Siyahi der O´dur asrın çınarı, Duygulu ruhunda sevgi pınarı, Aşık Sefil ile yapıp imarı, Yıkılmaz bir yuva kurdu Diyari. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=sandalli;616050][B][I][COLOR="Navy"]Diyari Baba
Yiğitler mekânı Sivas ilinde, Yeni bir hayata erdi Diyari, Tek Hakk´ı söyledi dertli dilinde, Kalbini Mevla´ya verdi Diyari. Çok erken yaşadı yokluk derdini, Tanımadı alem O´ndan merdini, Doymadan terk etti güzel yurdunu, Diyardan diyara sürdü Diyari. Gurbette aşına katıldı hüzün, Kader istemezse güler mi yüzün, Evlatlar büyüttü boyundan uzun, Çok şükür bunu da gördü Diyari. Yavruları bir bir yuvadan uçtu, Onların özlemi yaralar açtı, Helalinden yedi, helalden içti, Haramı göğsünden vurdu Diyari. Yüreğinde vatan aşkı sönmedi, Sılanın hasreti bir gün dinmedi, Korku bilmez başı yere inmedi, Zalimden hesabı sordu Diyari. Dosta güven verir hep doğru sözü, İnsanlık aşkıyla doldur özü, Dilerim ömrünce gülsün gül yüzü, Bizleri canına sardı Diyari. Siyahi der O´dur asrın çınarı, Duygulu ruhunda sevgi pınarı, Aşık Sefil ile yapıp imarı, Yıkılmaz bir yuva kurdu Diyari. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] can siyahi emeğine yüreğine sağlık beni onura ettiniz çok teşekkür ederim |
[QUOTE=sandalli;616050][B][I][COLOR="Navy"]Diyari Baba
Yiğitler mekânı Sivas ilinde, Yeni bir hayata erdi Diyari, Tek Hakk´ı söyledi dertli dilinde, Kalbini Mevla´ya verdi Diyari. Çok erken yaşadı yokluk derdini, Tanımadı alem O´ndan merdini, Doymadan terk etti güzel yurdunu, Diyardan diyara sürdü Diyari. Gurbette aşına katıldı hüzün, Kader istemezse güler mi yüzün, Evlatlar büyüttü boyundan uzun, Çok şükür bunu da gördü Diyari. Yavruları bir bir yuvadan uçtu, Onların özlemi yaralar açtı, Helalinden yedi, helalden içti, Haramı göğsünden vurdu Diyari. Yüreğinde vatan aşkı sönmedi, Sılanın hasreti bir gün dinmedi, Korku bilmez başı yere inmedi, Zalimden hesabı sordu Diyari. Dosta güven verir hep doğru sözü, İnsanlık aşkıyla doldur özü, Dilerim ömrünce gülsün gül yüzü, Bizleri canına sardı Diyari. Siyahi der O´dur asrın çınarı, Duygulu ruhunda sevgi pınarı, Aşık Sefil ile yapıp imarı, Yıkılmaz bir yuva kurdu Diyari. Hasan Ilter[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] sefil ile diyarinin duası sana mutlu ol yuvanda üzmesin suna huzur şerbetini iç kana kana gönlümüzde taht kurdun siyahi çok teşekkür ederim kardeşim eşimde bende çok mutlu olduk emeğine sağlık |
BU BAYRAMDA GİDEMEDİM KÖYÜME
HASRET KALDIM AMUCAMA DAYIMA ÖMÜR BOYU GURBET DÜŞTÜ PAYIMA HERGÜN DÜŞÜMDESİN YAPALI KÖYÜ |
[QUOTE=OSMAN ECE;619624]BU BAYRAMDA GİDEMEDİM KÖYÜME
HASRET KALDIM AMUCAMA DAYIMA ÖMÜR BOYU GURBET DÜŞTÜ PAYIMA HERGÜN DÜŞÜMDESİN YAPALI KÖYÜ[/QUOTE] NİCE BAYRAM GEÇTİ GURBETELİNDE SULAR KABARMIŞ KÖYÜN YARI BELİNDE SILA GURBETCİNİN HERGÜN DİLİNDE EKMEĞİMDE AŞIMDASIN YAPALI KÖYÜ |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;619625]NİCE BAYRAM GEÇTİ GURBETELİNDE
SULAR KABARMIŞ KÖYÜN YARI BELİNDE SILA GURBETCİNİN HERGÜN DİLİNDE EKMEĞİMDE AŞIMDASIN YAPALI KÖYÜ[/QUOTE] SILAMIN İÇİMDE SAVDASI BÜYÜK GÖVDEMİZ ÇÜRÜDÜ İÇİMİZ OYUK ŞİMDİ BARAJINDA YÜZÜYOR KAYIK CAN İLE BAŞIMDASIN YAPALI KÖYÜ |
[QUOTE=OSMAN ECE;619626]SILAMIN İÇİMDE SAVDASI BÜYÜK
GÖVDEMİZ ÇÜRÜDÜ İÇİMİZ OYUK ŞİMDİ BARAJINDA YÜZÜYOR KAYIK CAN İLE BAŞIMDASIN YAPALI KÖYÜ[/QUOTE] GÖZELERDE SOĞUK SUYUN BOL OLUR MOR DAĞLARIN YEŞİL OLUR AL OLUR AŞIK SEFİL SANA KÖLE OLUR KUL OLUR SİLİNMEZ SEVDAN DÖŞÜMDEN YAPALI KÖYÜ |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;619627]GÖZELERDE SOĞUK SUYUN BOL OLUR
MOR DAĞLARIN YEŞİL OLUR AL OLUR AŞIK SEFİL SANA KÖLE OLUR KUL OLUR SİLİNMEZ SEVDAN DÖŞÜMDEN YAPALI KÖYÜ[/QUOTE] CAN SEFİLİM ÇOK KISA KESTİN UYKUNMU GELDİ ÇABUCAK SUSTUN YAĞMURLA YAĞIP YELİNEN ESTİN DİYARİNİN BAHAR KIŞINDASIN YAPALI KÖYÜ |
TÜM KÖYLÜLERİMİN VE İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN
|
[IMG]http://i46.tinypic.com/2zqd65z.jpg[/IMG]
|
TEŞEKKÜR EDERİM KAR DELEN SİZİNDE HER GÜNÜNÜZ BAYRAM OLSUN
|
yine gurbet düştü payıma
uzak kaldım amıcama dayıma yıllardır hasretim güzel köyüme ayrılığa bir çare varmi erenler |
[QUOTE=OSMAN ECE;620068]yine gurbet düştü payıma
uzak kaldım amıcama dayıma yıllardır hasretim güzel köyüme ayrılığa bir çare varmi erenler[/QUOTE] gurbetin çilesi tükenmez bitmez uzatsam elimi sılama yetmez virane bağlarda bülbüller ötmez güle mani olan harmı erenler |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;620069]gurbetin çilesi tükenmez bitmez
uzatsam elimi sılama yetmez virane bağlarda bülbüller ötmez güle mani olan harmı erenler[/QUOTE] düşünüyom ne olacak halımız öldüğümde boşmu kalır salımız eğer gurbette kalır ise ölümüz köyümle burası birmi erenler |
[QUOTE=OSMAN ECE;620070]düşünüyom ne olacak halımız
öldüğümde boşmu kalır salımız eğer gurbette kalır ise ölümüz köyümle burası birmi erenler[/QUOTE] aşık sefilim hayat seninle tatlı gurbette olsa her günüm mutlu hasret kalsın varsın yürekte katlı harabat ehline zormu erenler |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;620072]aşık sefilim hayat seninle tatlı
gurbette olsa her günüm mutlu hasret kalsın varsın yürekte katlı harabat ehline zormu erenler[/QUOTE] can sefilim çok kısa oldu diyari baba gam ile doldu geçti gençlik yaprağım soldu yarin desteği fermi erenler |
yıllardır köyüm senden ırağım
bu senede gelemedim yapalı durdukça artıyor içteki merağım bu ne haldir bilemedim yapalı |
rüyama giriyor tahta beşiğim
unutmadım özden sana aşığım şimdi viran olmuş evim eşiğim yıllardır gülemedim yapalı |
tezek bile burnumda tütüyor
horoz sesleri kulağımda ötüyor gurbetellerde garip ömür bitiyor seni yüreğimden silemedim yapalı |
kızlar bulgur çekerdi taşınan
yazdı diyarim gözde yaşınan cebelleştim yazgünü kışınan gozumu felekle bölemedim yapalı |
[B][COLOR="DarkRed"]Vatandan ayri yasar,
Ceker hasreti, ne kadar söylesede Bitiremez hüzün ile gami..[/COLOR][/B] |
[QUOTE=Kardelencicegi;620304][B][COLOR="DarkRed"]Vatandan ayri yasar,
Ceker hasreti, ne kadar söylesede Bitiremez hüzün ile gami..[/COLOR][/B][/QUOTE] yapalı köyüne hoş safa getirdin özlettin kendini kardelen bacım sefille sayfamda baş satırdın gizlettin kendini kardelen bacım |
[B][COLOR="DarkRed"]Hos bulduk degerli insan,
Ruhumda dolasir buhran, dertlesem dedim sevdigim dostla Bulamadim sir verecek yaren yapali..[/COLOR][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:10. |