![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Ozanlar vuruyor yine her telden
Ne yardan geçiyor ne serden Ozanı soğuğu çok olan yerden Postaya gidipte bir mektup attır |
[QUOTE=OSMAN ECE;521780]kafamda bir iki cılız saç ekili
ayağı görünce kaldım dikili birli üçlü çıktı kaldı ikili hele küçük bir koz attır[/QUOTE] Ben geldim gittiniz, bana itibar etmediniz deme sakın Diyari Üstadım. Sana canım feda. Yalnız yarın iş güç var. Bu gecelik affet beni. İyi geceler. |
[B]Abla,Kardes Oldun kimi Zaman
Içimden sana Annem dedim bir An Iyi , kötü hep yanimdaydin Sen Ben bu Hakki Sana nasil ödicem.. Hak izin verirse Gelicem Yanina Tatli yiyip Tatli konusuruz Yan Yana Ah su Gurbet olmasaydi AlIn Yazimda Tüterdim hemen bas ucunda :) [/B] |
Ozanlar atışmış yine hep birden,
Gönül hoş oluyor bu güzel dilden, içilir elinden her güzel demden, Ayranın içine biraz tuz attır. |
Şöför basmış yine ara gazına
Aşık pek güzel vurmuş sazına Bülbül konup ötmüş gül dalına Buz olan yollara biraz tuz attır :) |
[QUOTE=Dilsad Hatun;521833][B]Abla,Kardes Oldun kimi Zaman
Içimden sana Annem dedim bir An Iyi , kötü hep yanimdaydin Sen Ben bu Hakki Sana nasil ödicem.. Hak izin verirse Gelicem Yanina Tatli yiyip Tatli konusuruz Yan Yana Ah su Gurbet olmasaydi AlIn Yazimda Tüterdim hemen bas ucunda :) [/B][/QUOTE] Sen güzeller güzeli bir tane kızım, Baharın gülüşün, gönlümde yazım, Seni her görmemde dagılır sızım, Mutlu ol ömrünce gül yüzün gülsün. Ne zaman istersen buyur gel bana, Sevgiler saygılar kalbimde sana, Her sey güzel sende dostluktan yana, Beklerim yolunu gül kizim gelsin. |
Uçmak istiyorum rüzgarım çoktur,
Yeni yemek yedim karnımda toktur, Sırtımda taşıdığım bir torba oktur, Şu bozuk yollara biraz el attır. |
[B]zorluk olan yeterki yollar olsun
bizim sevgimiz yüreklerde yeter ki gönüller bir olsun Hazin olan herşey bir yana Sivaslılara güzellik haktır. [/B] |
[B]Yine hüzünlendim bugün ben yine
Efkarım dağılmaz bilinmez niye koru komşuları sorayım hele Sana olan özlem bitermi anam[/B] Uygun görülürse bugünkü ayak( anam) olsun tüm Ozanlara saygılarımla. |
vatanı bohçaladım gönlüme
anamla babam durur kalbimde aşıklar vurur sazın teline kardeş bir uzun hava attırın hele sitemim gurbete bitermi anam |
Bir ayak tutturduk gidiyoz yine,
Çekilmiyor artık gurbette çile, Alın kovaları su dökün güle, Senin hasretin bitmiyor anam. |
[QUOTE=ayten58;522032]vatanı bohçaladım gönlüme
anamla babam durur kalbimde aşıklar vurur sazın teline kardeş bir uzun hava attırın hele sitemim gurbete bitermi anam[/QUOTE] anam cemalini bir daha görsem varımı yoğumu yoluna sersem bu tatlı canımı ben sana versem acap dileklerim tutarmı anam |
Yine hüzünlendim bir akşam üstü,
Havadaki kuşlar hep bana küstü, Uğrarım yanına hemen yol üstü, Beni kollarına alsana anam. |
Yemez yedirir çocuğuna bakar
Tarlada ekin biçip bostanı sular Evladın yetiştirip gurbete salar Senin hakkın ödenirmi hiç anam |
Anamın gözleri hep bende kaldı,
Bu garip Salim'de gurbette öldü, Ne kardeş ne bacı kıymetim bildi, Uzat güzel ellerini öpeyim anam. |
Büyüttü besledi onca evladı
Kimi gelini oldu kimi damadı Verilen emekler sılada kaldı Yalan dünya deyip ağlarsın anam |
[QUOTE=OSMAN ECE;522046]anam cemalini bir daha görsem
varımı yoğumu yoluna sersem bu tatlı canımı ben sana versem acap dileklerim tutarmı anam[/QUOTE] Kendimi koluna bırakışlarım, Sarsan son bulurdu karakışlarım, İçten dualarım yakarışlarım, Ömrüne ömürler katar mı anam. |
Şimdi sen orada ben buradayım,
Sen sevgi denizi ben karadayım, Sana gelen yolda bak sıradayım, Gün olur hasretlik biter mi anam? |
Gül yüzünden nice sevgi derildi,
Senin güzelliğin güle verildi, Ayağın altına cennet serildi, Yaptığın şeylere yeter mi anam? |
Ben kalmak istedim "oğlum iş" dedin,
Ben olgunum dedim "daha piş dedin, Ayağım gitmedi "haydi koş" dedin, Sözlerin hiç bana batar mı anam? |
Ben bügün yazamam konu çok ağır,
Hasretle, hicranla yanıyor bağır, Bıkmışım yaşamdan beni de çağır, Sensizlik ölümden beter mi anam? |
Sözünü dinledim çıktım hayata,
Unutmadım seni yapmadım hata, Sen bana vatansın sen bana ata, Yerini kimseler tutar mı anam? |
[QUOTE=sandalli;522167]Ben bügün yazamam konu çok ağır,
Hasretle, hicranla yanıyor bağır, Bıkmışım yaşamdan beni de çağır, Sensizlik ölümden beter mi anam?[/QUOTE] Elbet yaşamanın gelecek sonu Rahmetle anmışım inan ki O'nu, Benim de anamdır kapandı konu, Gözlerinden akan yaşına kurban. |
Sen gittin gönülde ateşler yaktim,
Ümidin yerine acılar ektim, Takdir-i ilahi sineye çektim, Sensiz oğlun rahat yatar mı anam? |
[QUOTE=sivaBURs;522186]Elbet yaşamanın gelecek sonu
Rahmetle anmışım inan ki O'nu, Benim de anamdır kapandı konu, Gözlerinden akan yaşına kurban.[/QUOTE] Senin yüreğinde bin aslan yatar, Her sözün gönlüme neşeler katar, Beşe aldığını beleşe satar, Ticaret dediğin işine kurban. |
[QUOTE=sivaBURs;522169]Sözünü dinledim çıktım hayata,
Unutmadım seni yapmadım hata, Sen bana vatansın sen bana ata, Yerini kimseler tutar mı anam?[/QUOTE] küçük yaştan beri ne ana ne baba felek aktardı beni kablardan kaba kırk beş yıldır yüzüm gülmedi töbe oğlun sizssiz lokma yutarmı anam |
[QUOTE=sandalli;522193]Senin yüreğinde bin aslan yatar,
Her sözün gönlüme neşeler katar, Beşe aldığını beleşe satar, Ticaret dediğin işine kurban.[/QUOTE] Aslan değil belki bir kuş olmuşum, Sözün okuyunca çok hoş olmuşum, Ben seni görünce sarhoş olmuşum Gözünün üstünde kaşına kurban. |
[QUOTE=sivaBURs;522207]Aslan değil belki bir kuş olmuşum,
Sözün okuyunca çok hoş olmuşum, Ben seni görünce sarhoş olmuşum Gözünün üstünde kaşına kurban.[/QUOTE] Bazen tebessümsün çirkin yüzüme, Ben çok saçmalarım bakma sözüme, Görünmez hiç birşey miyop gözüme, Takılıp gideyim peşine kurban. |
[B]Ana'ya hasret Büyük Ozanlar
Bende Babam'a Hasretim Bu aralar Gecmek bilmiyor günler[/B][B] sensiz[/B] [B] Gel artik ,evimiz kaldi sessiz .. [/B] |
Birgün görürmüyüm ben seni ana,
Şu gurbet elinde yüreğim yara, Düşündükçe seni sorarım yine, Aç o kollarını geleyim ana. |
[B]Efkarlandım yine gözlerim doldu,
bana bu günlerde bi haller oldu, Ağlayan gözlerim nezaman güldü, Her akşam aklıma düşersin ana.[/B] Ana Gibi Yaaar Bağdat gibi Diyar olmazmış. Saygılar sunuyor hayırlı akşamlar diliyorum. Yaradana Emanetsiniz... |
[QUOTE=sandalli;522218]Bazen tebessümsün çirkin yüzüme,
Ben çok saçmalarım bakma sözüme, Görünmez hiç birşey miyop gözüme, Takılıp gideyim peşine kurban.[/QUOTE] Sen benim abimsin bu sözler niye, Çok defa söyledim ölürüm diye, Sevgimi gönderdim sana hediye, Dosta pişirdiğin aşına kurban. |
[B]Hersey bir gûn , Ana Sonsuz
Giderse , Napariz Onsuz Rabbim Canim'dan Can katsin O'na Cennet'te dïzlerinin dibinde Olayim Ana...[/B] |
[QUOTE=sivaBURs;522233]Sen benim abimsin bu sözler niye,
Çok defa söyledim ölürüm diye, Sevgimi gönderdim sana hediye, Dosta pişirdiğin aşına kurban.[/QUOTE] Yalan dünya için boşa çalıştım, Yokluğa, hasrete ben de alıştım, Gurbet ellerini gezdim dolaştım, Sılanın bir kara taşına kurban. |
[QUOTE=OSMAN ECE;522198]küçük yaştan beri ne ana ne baba
felek aktardı beni kablardan kaba kırk beş yıldır yüzüm gülmedi töbe oğlun sizssiz lokma yutarmı anam[/QUOTE] Üstadım efkarlı konu kapandı, Ben çırağın yeni ayak yapandı, Sonra deme bana yoldan sapandı, Ağzında parlayan dişine kurban. :) |
hangi ayağa uyayım bende şaşırdım
eskiden düşünür kafamı kaşırdım vallahi ben ocakta çayı taşırdım diyarinin akılsız başına kurban |
Yolunu bilmeyen bilene sormuş,
Düz yolda şaşıran sormayan körmüş, Nazlı yarim beni rüyada görmüş, Yatarken gördüğün düşüne kurban. |
Senin gibi dosta can fenda olsun,
Sözlerinle kalbim huzuru bulsun, Acılarım bügün zulada kalsın, Bana yol gösteren başına kurban. |
[I]Gurbeti dile getirdin, Sandalli Abi
Iste o an gözlerim aglayi verdi Önsekizim'de deva miydi Bana Gurbet Ne zaman bitecek bu Hasret...[/I] |
[QUOTE=Dilsad Hatun;522267][I]Gurbeti dile getirdin, Sandalli Abi
Iste o an gözlerim aglayi verdi Önsekizim'de deva miydi Bana Gurbet Ne zaman bitecek bu Hasret...[/I][/QUOTE] Gün olur sevdalar gönlüme basar, Yüreğimde sevda yelleri eser, Hamburg´un soğuğu dilimi keser, Sivas´ın karına, kışına kurban. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:19. |
|