![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Koca Hasan, Cingan Ali oturdu,
Aganın kızları cörek getirdi, Kör Bekir yemeği yedi bitirdi, Sohbetin içinde yok Deli Çoban. |
[QUOTE=HasreT;524136]Iraz kıza söyleyin beklemesin boşa,
Deli çoban benimdir vermem ona, Irazı bırak, hazır babası vurmaya, Bekliyorum seni hasretle Deli Çoban.[/QUOTE] Deli çoban sana yar olmaz, İki deli bir hamama yakışmaz,:) Hem o Irazı bırakmaz, Bırak peşini adı üstünde Deli Çoban... |
Cingan Ali dedi vallahi ağam,
Bırak ben bunları elimle boğam, Garip anasını köyünden kovam, İnan ki diyemez gık Deli Çoban. |
[QUOTE=gönlüm58;524140]Deli çoban sana yar olmaz,
İki deli bir hamama yakışmaz,:) Hem o Irazı bırakmaz, Bırak peşini adı üstünde Deli Çoban...[/QUOTE] Ben deli o deli güzel geçiniriz Irazıda bırakacak göreceksiniz Ben vazgeçmem aşkımdan bilesiniz Bilmiyorsun bana sevdalı Deli Çoban... |
Hött dedi oradan o[B] Koca Hasan[/B], :)
Konuşma burada dururken paşan, Olmayınız dostlar yolundan şaşan, Yüreğinin içi pak Deli Çoban. |
Aganın gönlünü yapalım bugün,
Haftaya çalınsın bir güzel düğün, Vurulsun davula, yenilsin öğün, Düğünde bir halay çek Deli Çoban. |
Fırladı yerinden kocaman ağa,
Yönüdü döndürüp baktı o dağa, Sizde mi uydunuz bu kötü çağa, Artık yaşamından bık Deli Çoban. |
Doğruldu yerinden tek Koca Hasan,
Yok mu lan sizlerden yüreği basan, Şahidim olsun ki okunan ezan, Arkanda duracak çok Deli Çoban. |
Yüreklerden çıkar bizim sözümüz,
Senden mi korkarız kara gözümüz, Çoban da sayılır artık özümüz, Sen de bir oğlumsun bak Deli Çoban. |
[QUOTE=HasreT;524142]Ben deli o deli güzel geçiniriz
Irazıda bırakacak göreceksiniz Ben vazgeçmem aşkımdan bilesiniz Bilmiyorsun bana sevdalı Deli Çoban...[/QUOTE] Sonra Iraz kafayı sana takmasın, Babası aga imiş başına bela açmasın, Durduk yere başına kabak patlamasın, Hem sizi kandırıyor beni alacak DELİ ÇOBAN...:):) |
Koca Hasan kalktı dışarı baktı,
Cingan Ali söyle ağaya çakti, Sonunda Iraza dünürcü çıktı, Artık senin dostun yok Deli Çoban. |
[QUOTE=gönlüm58;524155]Sonra Iraz kafayı sana takmasın,
Babası aga imiş başına bela açmasın, Durduk yere başına kabak patlamasın, Hem sizi kandırıyor beni alacak DELİ ÇOBAN...:):)[/QUOTE] Seni alacaksa çıkarım ben aradan, Sabırlar versin bana yüce yaradan, Irazla ben yürege taş basaraktan, İstemem al senin olsun DELİ ÇOBAN.. |
Tamam dedi ağa veririm sana,
Yirmiyedi altın getir sen bana, Dügünde kesilsin yüz tane dana, Bu Cingan´da para çok Deli Çoban. |
[QUOTE=HasreT;524162]Seni alacaksa çıkarım ben aradan,
Sabırlar versin bana yüce yaradan, Srazla ben yürege taş basaraktan, İstemem al senin olsun DELİ ÇOBAN..[/QUOTE] Sanki Erciyesten kar bagışlıyor, Çobanın gözü bende diyorum anlamıyor, Irazda bohçasıyla kapıda kaldı almıyor, Görün artık beni alacak DELİ ÇOBAN...:):) |
Siz bu düşünceye nerden vardınız,
Çoban’ın başına neler ördünüz, Sevdaya susamış aç mı gördünüz, Iraz’ı seviyor tok Deli Çoban. :) |
Bugünlük verelim sohbete ara,
Cingan Ali toplar komşudan para, Marabalar arar bak sıra sıra, Yaklaşana kurşun sık Deli Çoban. |
Iraz'ın isteği sevgiyse eğer,
Çoban'ın yüreği dünyaya değer, Fakir de gerçekten sevilir meğer, Haydi şu tabuyu yık Deli Çoban. |
[QUOTE=sivaBURs;524212]Siz bu düşünceye nerden vardınız,
Çoban’ın başına neler ördünüz, Sevdaya susamış aç mı gördünüz, Iraz’ı seviyor tok Deli Çoban. :)[/QUOTE] Sen yanlış biliyon gözü bende, Ama gönlüm istiyor verdim bende, Irazı sevmiyor get adam sende,:) Gönlüm'e yar olacak Deli Doban.. |
Sandalli der artık dayanmaz yürek,
Yiğit deli çoban bükülmez bilek, Cingan Ali yaptı dostuna kelek, Bunlar insanlığa yük Deli Çoban. |
Gel gönül dedi vazgeç bu işten,
Sevdalandım çobana çıkmıyor düşten,, Dikkat etse Iraza pas vermeseydi baştan, Benım tek aşkım Deli Çoban...:):):) |
[QUOTE=HasreT;524226]Sen yanlış biliyon gözü bende,
Ama gönlüm istiyor verdim bende, Irazı sevmiyor get adam sende,:) Gönlüm'e yar olacak Deli Doban..[/QUOTE] Bir tek sevda ile çıkmıştı yola, Çoban bu ne kısmet hayır mı ola, Gözünü kapatma bak sağa sola, Ben gibi etmesin Hakk Deli Çoban. |
Çoban dikkat eyle garip devene,
Ona deki devem basma kevene, sivaBURs şans diler içten sevene, Duruşun olmalı şık Deli Çoban. |
[QUOTE=sivaBURs;524235]Bir tek sevda ile çıkmıştı yola,
Çoban bu ne kısmet hayır mı ola, Gözünü kapatma bak sağa sola, Ben gibi etmesin Hakk Deli Çoban.[/QUOTE] bu deli çoban pek karizma gören aşık oluyor :D çok eglendim yine iyi geceler görüşmek üzere ;) |
[QUOTE=HasreT;524242]bu deli çoban pek karizma gören aşık oluyor :D
çok eglendim yine iyi geceler görüşmek üzere ;)[/QUOTE] He Kenan İmirzalıoglu gıbı deli çoban neydek kuşum, Bende ozanlara tşkr edıyorum,hem guzel akşam için,hemde bizim saçmalamamıza tahammül ettikleri için.:):)Mercilerden bir demet,hoşçakalın... |
Bir sözüyle canim yakti,
Gönlünden gönlüme akti, Oklari kalbime cakti, Gözlerinde zay olmusum DELİ ÇOBAN... |
Çarşıya gelmiş iri iri kiraz
Kimmiş bu deli çoban kimmiş bu ıraz? Bilmiyorum banada anlatın biraz Yoksa bana dargınmı bu deli çoban? |
[QUOTE=gönlüm58;524312]Bir sözüyle canim yakti,
Gönlünden gönlüme akti, Oklari kalbime cakti, Gözlerinde zay olmusum DELİ ÇOBAN...[/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"] Birinin saçlari Digerinin gözleri , Annem'de gözün mü var emmi , Yine meraktayim el aman, Keli cözemeden cikti Deli çoban.[/FONT][/B]:) |
Kel gönlümde zirveye çıktı,
Herkes kim diye merak etti baktı, Sayenizde gönül kelden bıktı, Tek tesellim DELİ ÇOBAN...:):) |
bir kele taktık birde çobana
gerimi dönüyoruz kara sabana benim bu sözlerimi atman yabana öyle uzaktan uzağa gezme be oğul |
Taşkalpli herkese koydu postayı
Kurtlar sofrasından kaptı pastayı Dinlemedi ne ana yı nede babayı Sanki aslan payını kapmış gibisin Arkadaşlar yeni ayak "gibisin, sensin, gidersin " gibi değişik olabilir buyurun bakalım.:) |
Düşünüyorum böyle ayrılık olmaz,
Bu dünya kimseye kalmaz, Sen yoksan yüregim mutluluk bulmaz, Neden beni bırakıp gidersin. |
[QUOTE=arifcoskun;524478]Taşkalpli herkese koydu postayı
Kurtlar sofrasından kaptı pastayı Dinlemedi ne ana yı nede babayı Sanki aslan payını kapmış gibisin Arkadaşlar yeni ayak "gibisin, sensin, gidersin " gibi değişik olabilir buyurun bakalım.:)[/QUOTE] arif hocam bize verdi ayak bu gün atışmanın tadına doyak siva burs usdattan yemeden dayak bir kaç güdür ozanlardan kopmuş gibisin |
İşte böyle dünya sap ile saban,
Ayakların yalın, sırtta yok kaban, Derdin ki kızlar hep sana hayran, Bir bir terkettiler bak Deli Çoban. |
Kalmışım gurbette hayalim düşüm
Bir od düştü içime yanıyor döşüm Hazan düştü sarardı gonca gülüm Düşe kalka gezen sarhoş gibiyim |
Ah dertli yüreğim ümitle bekle,
Geceye ışığı gözünden ekle, Yirmi yılda bir kez durumu yokla, İnan sen de sabır taşı gibisin. |
Masal şarkısı bu çalıyor keman,
Dilimden düşmüyor yar yar aman, Bu masalda sensin asıl kahraman, Yar Zümrüd-ü Anka kuşu gibisin. |
Ben bu çobanıı pek sevdim,
Kaptırdım kendimi gönlümü verdim, Uzak durma çatlak benim ol derdim, Çoban sen beni kandırır gibisin... |
Dilinden düşmesin o güzel şarkı,
Sevdalı yüreğin işte bu farkı, Aşkına akıyor kalbimin arkı, Yarim yüreğimin başı gibisin. |
Şarkı çok güzel de bozuk notası,
Ömrümü mahvetti adı batası, Kadı kızının da olur hatası, Sevda sen feleğin işi gibisin. |
Sevenin muradı kursakta kalır,
Nerde güzel görsem bir çirkin alır, Kalbim yari diye bir seni bilir, Garibin ekmeği, aşı gibisin. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:58. |
|