![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Adına nice destanlar yazılmış canımsın bayrak
Ay yıldızın üzerine ne güzel de yakışmış bayrak Ülkemin her yerinde uçar dalgalanırsın bayrak Benzeri olmayan bayrağıma saygım sonsuzdur... |
[QUOTE=OSMAN ECE;527182]eksilmez diyarinin gözlerde yaşı
hiç unuturmuyum salim gardaşı ruhsati babanın delik taşı o güzel köyüne şiir yazdım duydunmu[/QUOTE] Alındı güzel mesajın Diyarı Baba, Bu güzel dörtlüğü edeyim heba, Hoş olan sözlerin her derde deva, Deliktaş'ta seni sever duydun mu.? |
işte bende geldim gardaşlar
yüreğimde onulmaz bir yara var sılamdan uzakda özümde hasret var karasarda sizi sever duydunmu. |
[COLOR="Red"][B]Dillere destan olan asik veyseli
Tarihe goturen cifte minareyi Cumhuriyet sehri varmi otesi oyle iki satirla anlatilmaz SiVAS duydun mu?[/B][/COLOR] |
Acıma doktorlar, falcı ne yapsin,
Derdimin çaresi var sende gizli, Bana verilecek ilaçsın, hapsın, Sevdalarım yalnız sır sende gizli. |
Görenler der böyle ayrılık olmaz,
Bu dünya ne sana ne bana kalmaz, Sen yoksan beni uyku tutmaz, Yüregmdeki yara bir bende gizli... |
Sensin can güzelim alnımda yazı,
Bıraktiğin aşkın kavurur özü, Gelirsen dağılır gönlümde sızı, Gönlümün neşesi bir sende gizli. |
Senden önce yoktu benim halim,
Yaktı içimi kül etti bir zalim, Seni sevmektir benim tek emelim, Kalbimin kilidi bir sende gizli... |
[COLOR="Red"][B]Yoklugunda gunes ugramaz yanima
benimle hayalin dolasir yanimda bir gulusun yeter umutlarimi aydinlatmaya soylesem sana kalmasa duygularim gizli[/B][/COLOR] |
Her duygu ölüyor içimde doğan,
Kırmak senin için gayet olağan, Ağustos ayında başıma yağan, Dolu sende gizli kar sende gizli. |
Sen benimle olsan kalır mı acı,
Eyledim aşkını başımın tacı, Yalnız sevdan olsun derdin ilacı, Beni aşka salan kor sende gizli. |
Kapat görünmesin çirkin manzara,
Giderken birlikte götür mezara, Veyahut hepsini çıkar pazara, Namus sende gizli ar sende gizli. |
Gönül içte çağlar taşıp akamaz,
Senden başka kalbi kimse yakamaz, Sevdiceğim bir kez elin yıkamaz, Sabun orda durur kir sende gizli. |
Hayatın tadı sendeymiş meger,
Yüzüm gülüyor görürsem eger, Gözleri gülerse dünyaya deger, Gönlümün sırrı bir sende gizli... |
Bitti bak sonunda yeter ezilme,
Kendine dikkat et artık üzülme, İştahtan kesilip sakın süzülme, Sevdayı eriten har sende gizli. |
Saçlarını taramayı bilmiyor,
Mal gibi bakıyor bir gün gülmüyor, Yıllardır aç kaldı yine ölmüyor, Hoyrat sende gizli, hor sende gizli. |
Tutamayacaktın neden uzandın,
Çile kitabını baştan yazandın, Ustasın tavlada yine kazandın, Fincanla attığın zar sende gizli. |
Geçmiyor bak artık sensiz bir anım,
Yüzünü görmesem acıyor canım, Yaralı döşümden akar al kanım, Yaramın ilacı gör sende gizli. |
Vicdanın ne diyor dinle sesini,
Benden almış mıydın tüm hevesini, Olmuşsa ye artık aşk meyvesini, Ayva sende gizli nar sende gizli. |
[B][COLOR=darkorange]Birgün öylesin birgün böyle
nedir senden çektiğim de hele yeter ettiğin görmezden gelme akıl sende gizli sır sende gizli[/COLOR][/B] |
Yare ne söylesem bir bir atladı,
Benim dertlerimi bine katladı, Gözünde sonunda yumruk patladı, İç kanama olmuş mor sende gizli. |
[COLOR="Red"][B]Neden bilmiyorum sevgimi diyemiyorum
Belkide imkansiz oldugunu biliyorum Ruzgarda savrulmayi kabulleniyorum Ismin bir bende birde rabbim'de gizli[/B][/COLOR] |
Senelerdir beklenen sevgi sende,
Çiçek kokusu var güzel tende, Her sözüne kandım akıl kalmadı bende, Yüregimdeki yazı bir sende gizli... |
İstersen yak beni binbir ecirle,
İstersen şişmanlat besle incirle, İstersen zindana bağla zincirle, İdam kalemimi kır sende gizli. |
Kronik kardeşim nihayet yazdı,
Urfa´yı, Mardin´i kış günü gezdi, Havuca can verdi, cezerye ezdi, Bütün güzellikler bir sende gizli. |
[B][COLOR=darkorange]düştün artık gözümden sana dönüpde bakmam
bu laflara karnım tok sana inanmam selam versen bile selamın almam vicdanının sesi bir sende gizli [/COLOR][/B] |
sivaBURs soruyor kime yaradım,
Karanlık geçmişi bir bir taradım, Aydınlanmak için ışık aradım, Bilerek sakladın far sende gizli. |
Seninle unutacaktım kalpteki yangını,
Sen ettin beni dert zengini, Nihayet buldum derken dengimi, Bende akıl ne gezsin oda sende gizli...:D |
Senin aşkın daim nokta konmuyor,
Yaralı yüreğim sensiz sönmüyor, Sandalli gurbette yarsiz onmuyor, Benim ümitlerim yar sende gizli. |
[COLOR="Red"][B]Ataturk kongre yapti
Cumhuriyetin temeli atildi Nasil methedeyim ki Sivas tarihiyle gizli[/B][/COLOR] |
[COLOR="Red"][B]Herkese hayirli geceler, yureginize saglik....[/B][/COLOR]
|
[B][COLOR=darkorange]Mardin , Urfa yapalı hayli zaman oldu
Hasan abimin aklı orada kaldı galiba cezeryeyi fazla kaçırdı cezeryenin içindeki güç sende gizli [/COLOR][/B] |
Ortaya yazarım çıkarılmaz pay,
Ok bir kere çıktı geri almaz yay, Sen de bu davayı tamamlandı say, Kardeş denilenden yar olmaz artık. Allah rahatlık versin dostlar, iyi geceler. |
[QUOTE=kronik;527639][B][COLOR=darkorange]Mardin , Urfa yapalı hayli zaman oldu
Hasan abimin aklı orada kaldı galiba cezeryeyi fazla kaçırdı cezeryenin içindeki güç sende gizli [/COLOR][/B][/QUOTE] cezeryeyi göremedik yiyemedik biz Cleye yollayın yine yesin bensiz asla yemem demişti banada sensiz içindeki sırlar hep onda gizli. |
şiirlerin anlamı kaybolamaya başladı uşah biraz daha özen rica ediyim bırahın cezeryeyi yahu.
|
Ayaklara komut verir beynimiz
Olur yüreklerde sırrımız, serimiz Dostlara bulunur hep yerimiz Doğruluk, güzellik onda gizli |
Cezerye yiyenler bilir tadini,
Unutamam cezeryenin adini, Anarim durmadan senin yadini, Cezerye ben seni pek sevdim duydun mu? |
afiyet olsun cezeryeniz keşke bunu yemek bölümüne yazsaydınız daha ilgi çekerdi bence berbat oldu güzelim ozanlar sayfası
|
[B][COLOR=darkorange]niye berbat olsun ayten abla
sen mubbeti bilmiyorsun ondan galiba cezerye gönderemedim bazılarına ondan içerlediler sır bunda gizli [/COLOR][/B] |
Ben hiç yemedimki bilmem tadını
rüyamda duyarım hergün adını gelirse bilirim bende tadını onun içindeki tad onda gizli. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:00. |
|