![]() |
Cevap: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?
[QUOTE=KAOS;502945]
[B]Ülkenin anayasasının temel değerlerini kabul etmeyen, "sanane ülkenin bilmem kaçı bunu, istiyor saygı duy bre zındık" diyerek anayasal düzeni değiştirmek istemeyi sanki bir demokratik hakmış gibi dile getiren[/B]e karşı durmak onu eleştirmek ise asla saygısızlık değil anayasal görevimdir...[/QUOTE] Koyu renkle belirttiğim kısım size göre,yani göreceli bir tanım abi.Size göre bu tanıma uyan parti,yani anayasal düzeni değiştirmek isteyen parti AKP,ama başkasına göre AKP bu tanıma uymuyor.İşte bu yüzden çok partili siyasi düzen var. |
[QUOTE=Cley;502961][B]Ülkenin anayasasının temel değerlerini kabul etmeyenler Allahın anayasasının temel değerlerini kabul etmeyenlerden iyidir.[/B][/QUOTE]
İşte bu dostum..... neyi neden istediğimizi yazarsak duruşumuz net olur.... demekki sen anayasal düzeni istemiyorsun.... |
[B]TC nin kuruluş amacını savunan kendisine ilke edinen partiler dediğimiz oranı alamazken, amaca ve felsefeye karşı olan partiler çok çok fazlasını alabiliyorsa bir terslik yok mu ?[/B]
|
[QUOTE=Ötüken;502964]Koyu renkle belirttiğim kısım size göre,yani göreceli bir tanım abi.Size göre bu tanıma uyan parti,yani anayasal düzeni değiştirmek isteyen parti AKP,ama başkasına göre AKP bu tanıma uymuyor.İşte bu yüzden çok partili siyasi düzen var.[/QUOTE]
Dostum öyle değil... bak mesaj dizisinin devamına akp ye oy verenlerden en azından burada olanlar mertçe ne düşündüklerini yazmaya başladılar.... |
[QUOTE=KAOS;502965]İşte bu dostum.....
neyi neden istediğimizi yazarsak duruşumuz net olur.... demekki sen anayasal düzeni istemiyorsun....[/QUOTE] [B]Ben askeri cunta yönetiminin yaptığı benimle yaşıt olan bir anayasayı istemiyorum.Sivil anayasa istiyorum.[/B] |
[QUOTE=Cley;502969][B]Ben askeri cunta yönetiminin yaptığı benimle yaşıt olan bir anayasayı istemiyorum.Sivil anayasa istiyorum.[/B][/QUOTE]
Tamam anlaşırız..... Değişmez maddelerle ilgili fikrin nedir?? Zaten ben hiç bir zaman 1982 anayasası demedim, hep evrensel alt yapısı olan anayasal düzenden bahsettim, okursan tanımını bile yaptım.. |
[QUOTE=KAOS;502968]Dostum öyle değil...
bak mesaj dizisinin devamına akp ye oy verenlerden en azından burada olanlar mertçe ne düşündüklerini yazmaya başladılar....[/QUOTE] Abi öyle... Benim mertçe ne düşündüğümü yazmadığıma nasıl kanaat getirdiniz?:)Bu konudaki mertlik kriteriniz ne?. "Ak Parti'ye oy verdim ve anayasa düzeninin istemiyorum" demek mi mertçe olan şey?.Bu lafı demem çünkü AKP'ye oy vermedim vermeyi de düşünmüyorum.Bu yüzden ben zaten en başından beri mertçe yazıyorum.;) |
[QUOTE=Ötüken;502978]Abi öyle...
Benim mertçe ne düşündüğümü yazmadığıma nasıl kanaat getirdiniz?:)Bu konudaki mertlik kriteriniz ne?. "Ak Parti'ye oy verdim ve anayasa düzeninin istemiyorum" demek mi mertçe olan şey?.Bu lafı demem çünkü AKP'ye oy vermedim vermeyi de düşünmüyorum.Bu yüzden ben zaten en başından beri mertçe yazıyorum.;)[/QUOTE] Yok be dostum ben senden bahsetmiyorum.... Yanlış anladın. Ben akp ye oy verenlerin gerçekten kafalarında olan ülkenin var oluş mantığını anayasal düzene karşı duruşlarını itiraf etmeye başladılar dedim. |
[QUOTE=Cley;502966][B]TC nin kuruluş amacını savunan kendisine ilke edinen partiler dediğimiz oranı alamazken, amaca ve felsefeye karşı olan partiler çok çok fazlasını alabiliyorsa bir terslik yok mu ?[/B][/QUOTE]
[B]var bildiğin cehalet var bu ülkede ya da yobazlık, buna rağmen şu da muhakkak ki insanlar bununda farkında değil. Yani AKP'nin gayesinin farkında değil. Bunu en son yerel seçimlerdeki yerel seçimler iktidar partilerinin güç kazandığı seçimlerdir her daim, kan kaybetmesiyle gördük AKP'nin. Geçenlerde bir araştırmada AKP yandaşı bir anket grubu bir anket yaptı AKP'nin oyu yüzde 30 çıktı ertesi gün bu yandaş medya diktatörlüğü tarafından ket vurularak yeni bir düzmece anket düzenlenip AKP'nin oyunun %38 olduğu gösterildi. Şimdi TCnin kuruluş temellerine bilinçli ya da bilinçsiz karşı çıkanların oyu yüzde 35 (buraya dtp yani bdp'yi de katıyorum) demekki çoğunluk bu durumun karşıtı. Mesela şey diyoruz demokratik açılım diyoruz nedir bu açılım bilen var mı yok... Neyi ihtiva ediyor bilmeden bir şeyler dayatıyorlar bize. Buna yönelik anketlerde de nedense istemeyenler, isteyenlerden katbe kat çok. Hatta siyasal zeminde isteyenlerin partilerine baktığında AKP, DTP, TKP, ÖDP gibi partilerden tabanlar karşımıza çıkıyor. Şimdi çok islami sayın AKP'yle aynı yolda gidenler kimler peki DTP, Türkiye Komünist Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi. Bunun dışında taban sağlayamıyor. Hatta Saadet Partisi Lideri Numan Hoca açılımın yanlış olduğunu ama buna benzer bir açılıma ihtiyaç olduğunu söylemesine rağmen Saadet'in tabanından dahi destek alamamış bir durumda. Onu geçtim AKP tabanını oluşturanlardan da büyük bir kitle karşı çıkmakta bu badireye... Şimdi yüzde 30larda seyir eden bir oyla, yüzde 35 oranında bir halk yandaşlığıyla yapılan bu açılım hurafesi baştan demokratikliğini yitiriyor... Anayasa değişikliğine gelince de bugün değiştir anayasayı 10 sene sonra gene aynı sorunlar çıkacak, neden mi? Çünkü DTPliler boy boy kendilerini gösterirken medyada, yanlarında da AKPliler boy boy gözükürken Türkiyenin gündemini iki parti işgal ederken ve bu iki partinin amacı belliyken, bunların düşünceleri doğrultusunda halkın sindire sindire bir şeyleri hazmetmesi gayet doğalda ondan...[/B] |
aslinda 1982 türkiye cumhuriyeti anayasasi, cok demokrat bir anayasa dir. okumanisi tavsiye ederim.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:28. |