![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Senin için cana can ektim,,
Sevdam için neler çektim, Gelir diye yollara baktım, Sonunda sensiz kaldım Gülüm... |
kalem gibi kaslar bizde
ceylan gibi gözler bizde sekerden tatli diller bizde tabiki sivasliyiz be gülüm |
Doyamadım sana güzel Sivas'ım
Hem özlemim kaldı hemde hasretim Seninle olmaksa giderim derim gel seninle artık gidelim gülüm. |
sevgi ciceklerim acmadan hazana dondu
gulmeyin dostlar gunlum bir vefesiza kondu yitirdim akli bulamam gayri olanlar oldu ikbaharim sonbahara donmeden gel be gulum |
Bahar gelir gül açar bağlar
Gurbete gidenin anası ağlar Hasret türküleri çalıyor sazlar Ben çalayım sen söyle gülüm |
Gözlerinle sevdirdin,
Sözlerinle nefret ettirdin, Ben senden neler çektim, Yinede çok sevdim Gülüm... |
oy benim deli yarim
senin derdinden aglar inlerim mejnun oldum gurbetlerde gezerim su zavalli rüzgari görmezmisin can gülüm |
Köyümden ayırdı zalim ayrılık
Türkü söyleyerek yayardık yayık Çökelek, yağdan ederdik azık Tarlada çay yapıp içelim gülüm |
seni gordum aklim sasti
o guzel gozler simsek gibi cakti o diyarlarda bir guzel kalbimi caldi sen sivaslimisin soyle be gulum |
güzel yaylaları güzel dağları
uzaktan görünen güzel bağları özlemle baktığım karlı dağları tut ellerimden gezelim gülüm... |
Sılada kaldı çocukluk anıları
Otlattım tepelerde malı, davarı Hedik kaynatıp kuruttuk yazları Gönülden sılaya gidelim gülüm |
Gülünce yüzünde güller açaradı
Kahve gözlerin ışık saçardı, Başıma gelen en güzel olaydı, Sen anlamadın be Gülüm... |
bahar başlangıcı eriyen karlar
derelerden akan suları çağlar özlemle gezdiğim güzelim yollar hatırladım yine üzüldüm gülüm. |
sivasimin icinde vardir kalesi
canimdir kanimdir herbir yoresi temizdir yuregi mertlikdir sevgisi soyle be gulum sen sivaslimisin |
Sırayla yakardı köylü fırını
Yediğim ekmeğin alırdım tadını Çökelekli, patatesli taptamasını Bir gün gidip yiyelim gülüm |
dertli bilal der hayranim sizlere
acirim sivastan ayri gecen gunlere gurbette bulbul konmaz gullere hasret atesi yakti beni be gulum |
sivasi hatirladikca icime vurur bir sanci
kalmadi artik bu gönlümün takati kara topraklarmi saracak yoksa canimi kimse duymazmi feryadimi gülüm |
buranin ne aski belli nede sevdasi
icimi yakar bir hasret sancisi oldurdu bitirdi mazinin acisi cok ozledim sivasi be gulum |
Baglamıştım sana dertli yüzümü,
Ayıramazamdım gözlerinden gözümü, İşte söylüyorum en son sözümü, Senden sonra sevemedim be Gülüm... |
sevginle agladim sevginle yandim
bu ruya hic bitmecek sandim en derin acilarda bile seni andim seni unutmadim unutamam be gulum |
Ağustosta harmanda olurdu ekin
Bulunmaz ırgat işler çok çetin Gece boyu olurdu hava çok serin Traktörle pazara gidelim gülüm |
seninle her yere raziyim
köylerde capa bile yaparim nede olsa anadolu kadiniyim sen iste yeterki gülüm |
sivasimin sullari soguktur icilmez
guzelleri guzel olur secilmez yuregine yalan togumu asla ekilmez mert olur sivasimin erkegi be gulum |
Bayramda giderdi herkes camiye
Çocuklar beklerdi alsın hediye Biter kinler dönerdi sevgiye Bayramı köyde kılalım gülüm |
sevginize yureginize saglik ben ise gitmem lazim herkese hayili gunler
|
Kış gelir yollar kapanır kardan
Mektup beklenir gelsin postadan Sıkılır ruhlar bezilir candan Bacadan kar kürüyelim gülüm |
yakti arif abimin cigerimi sözleri
gine düstü icime sivasimin özlemi felek koymuyorki baglamis gurbete beni yanarim su halime gülüm |
Ocakta pişerdi anamın aşı
Gurbetlik zor der dökerdi yaşı Beklerdi gelsin emmi, gardaşı Özleyeni gidip görelim gülüm |
koyunlar meleşir kuzusu için
gurbet zor geliyor çekilmez niçin soğuk ayranları siz bensiz için o güzel köyümü özledim gülüm. |
tipiler olurdu damın boyunda
sıra türküleri okunur odada lavaşlar pişerdi tandır badında ben köyümü hep böyle anarım gülüm. |
Gel terkedelim bu gurbet elleri
O güzel Sivasın tozlu yolları Baharla beraber açar gülleri Seni kaybetmeken korkarım gülüm. |
hadi gidelim kardeş biz köyümüze
siz tohum ekin bizde madımakla yemliğe koyunla kuzuları salak çemliğe ben bulgur kaynatmayı özledim gülüm. |
bahar geldi acti cicekler
guzel elinde guzeldir elekler nerede o mis kokulu corekler pisirde yiyelim be gulum |
koyunlar kuzular melesip durdu
sivasin guzel olur sut ile yogurdu tirpan pistim oglen oldu ayran verde icelim be gulum |
çiğdemler sümbüller dağları bezer
delikanlılarımız kol kola gezer kızlar destilerle pınara gider anam sacı kurmuş kavurga eder sıcak sıcak yemeyi özledim be gülüm. |
yuksek olur bizim oralarin bacalari
cok dertli soyler asiklari ozanlari huzun doludur defterleri yazilari dertli calan sazini ozledim be gulum |
sağ yanımda ruhsati solumda feryadi
şu aşıklar diyarı benim sılammı babamı anarım gözlerim yaşlı bana bir deme diyin be gülüm |
kizlar ceker sivas halayi
dillerdedir o meshur madimagi asiklar alir eline sazi yanik yanik söyler be gülüm |
[QUOTE=bilal kose;530698]aynalar gulmuyor bana eskisi gibi
sevgim sana caglayan bir sevgi seli hep uzaklarda kaldin tutmadin bu eli istemem artik vuslatima gelme be gulum |
sana bakan gözüm kör olsun
adini anan dilim lal olsun beddualarim hep seni bulsun sana söyleyecek sözüm kalmadi gülüm |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:28. |
|