![]() |
--->: KURTLAPA BELEDİYESİ (MERKEZ)
[B][I][COLOR="Red"]
Bütün hemşerilerime selamlar, saygılar. Yine değişen olmamış ve hiçbir kurtlapalı hemşerim zahmet edip bu sayfalara gelmemiş bile. Teşekkürler bütün hemşerilerime ki beni şaşırtıp heyecanlandırmadılar... [/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="red"]
Sağolsun [COLOR="Blue"]dark yamtar58[COLOR="Red"]varda site yöneticileri tarafından kapatılmıyoruz, bunada şükür... [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/I][/B] |
[B][I]> > BU UNUTULUR MU ? (Ama maalesef unuttuk...)
> > > > Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlere, 150 bin askerimiz esir > >düştü. Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında > >bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na hapsedildi. > > > > Kampın tam adı, 'Seydibesir Kuveysna Osmanli Useray-i Harbiye > >Kampı' idi. Bu kampta, 1918'de Filistin cephesinde esir düşen 16. Tumen'in > >48. Alayı'na bağlı Osmanlı askerleri tutuluyordu. > > > > 12Haziran 1920'ye kadar iki yıl boyunca her türlü işkence, > >eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kaldılar. > > > > Bu insanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi... > > > > Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların yalan yanlış > >çevirileri ve kışkırtmaları nedeniyle, kampların İngiliz komutanları, azılı > >Türk düşmanı kesilmişlerdi. Savaş bitmişti. Ancak, kamptaki ağır koşullar > >nedeniyle ölenler dışındaki askerleri teslim etmek, İngilizler'in işine > >gelmiyordu. Çünkü, olası yeni bir savaşta, bu askerlerin yeniden > >karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından, İngilizlerin beyinlerine > >işlenmişti. > > > > Çözüm toplu katliamdı... Askerlerimiz, mikrop kırma bahanesiyle, > >süngü zoruyla dezenfekte havuzlarına sokuldu. Ancak suya normalin çok > >üzerinde krizol maddesi katılmıştı. Mehmetçik, daha ayağını soktuğunda, > >aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyordu. Ancak İngiliz askerleri dipçik > >darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı. > >Mehmetçikler, bele kadar gelen suya başlarını sokmak istemedi. Ancak bu kez > >İngilizler havaya ateş etmeye başladı. Askerlerimiz, ölmemek için çömelerek > >başlarını suya soktular. Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu. > >Çünkü gözleri yanmıştı... > > > > Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin > >direnişleri de fayda etmedi ve 15 bin askerimiz kör oldu. Bu vahşet, 25 > >Mayis 1921 tarihinde TBMM'de görüşüldü. Milletvekilleri Faik ve Şeref > >beyler bir önerge vererek, Mısır'da esirlerin krizol banyosuna sokularak 15 > >bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini, bunun faili olan İngiliz > >tabip, garnizon komutanı ve askerlerinin cezalandırılması icin TBMM'nin > >teşebbüse geçmesini istediler. > > > > Tabii ki yeni kurulan devletin bin türlü sorunu vardı. Bu hesap > >sorma işi de unutuldu gitti. > > > > Ama onlar unutmuyorlar... > > > > Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya > >kamuoyuna sunuyorlar. En üzücü olanı da malum birilerinin, bu karalama > >kampanyalarına çanak tutması... > >[/I][/B] |
[B][I][COLOR="Red"]
Bütün hemşerilerime, bu sayfayı ziyaret eden dostlarımıza Hayırlı Cumalar, Hayırlı işler diliyorum... [/COLOR][/I][/B] |
Selamın aleyküm Olan olmayan bütün hemşerilerime Hayırlı Cumalar bol kazançlar...Hepinizide seviyorum .Selamlar
|
[B][I][COLOR="Red"][FONT="Verdana"]Tüm Kurtlapalı hemşerilerime diyemiyorum malum benden başka kimse yok bu sayfayı ziyaret eden herkese mutlu haftasonları dilerim...
[/FONT][/COLOR][/I][/B] |
[B]Bütün Kurtlapalılara selamlar sunarım[/B]
|
[B][I][COLOR="Red"]Herkese iyi akşamlar. Birkaç gündür işlerin yoğunluğu nedeniyle giriş yapamamıştım. Zaten ben yokkende pek kimseler uğramamış, şaşırmadım doğrusu...
[/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Red"]Herkese günaydınlar, selamlar...[/COLOR][/I][/B]
|
[B][I][COLOR="Red"]Bütün hemşerilerime ve bu sayfayı ziyaret eden herkese hayırlı cumalar...
[/COLOR][/I][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:55. |