![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sandalli;535925]Sinemde kara var, gönlümde yara,
Mutluluk mü verir servetle para, Açıldı cananla gittikçe ara, Mutlu oldu bensiz gezenler tek tek.[/QUOTE] hani eski dostluklar nerde yalınız başın kalırsa darda şaşırır yolunu boranda karda çoğaldı ara bozanlar tek tek |
Henüz genç yaşımda güllerim soldu,
Gözden damlayanlar gönüle doldu, Çoğaldı duygular bir deniz oldu, Boğuldu denizde yüzenler tek tek. |
Aggül gibi kıza olmalı hayran,
Camekanda görsem olurdu bayram, Birini bulursam ederim kurban, Kurtulurdu çabuk tezenler tek tek. |
[B]şu dağların arasına
geçip gitsem yaylasına tükeniyor ömür hergün dökülüyor yaprak gibi tek tek[/B] |
[B]Kuşumun kafası iyice uyuşmuş,
Bir şeyler yazmak için çabalıyormuş, İçinden hiç bir sey yapmak gelmiyormuş, Kafasındakiler kış kış dagılın tek tek.:D[/B] |
[QUOTE=OSMAN ECE;535936]hani eski dostluklar nerde
yalınız başın kalırsa darda şaşırır yolunu boranda karda çoğaldı ara bozanlar tek tek[/QUOTE] Bir güzel yakmıştı benim çıramı, Ödemez vefasız gönül kiramı, Seninle bozamaz kimse aramı, Kaybolur yakında sazanlar tek tek. |
Ağgül ceviz altına gelmeliydi,
Mustafa'yı orda beklemeliydi, Hikayenin sonu baştan belliydi, Öldüler sevdayı yazanlar tek tek. |
Ağgül´e mi kaldı ayrılık suçu?
Belki de ağarttı genç yaşta saçı, Bir Mustafa değil yok oldu kaçı, Yok oldu sevdayı sezenler tek tek. |
[QUOTE=sivaburs;535949]Ağgül ceviz altına gelmeliydi,
Mustafa'yı orda beklemeliydi, Hikayenin sonu baştan belliydi, Öldüler sevdayı yazanlar tek tek.[/QUOTE] [B]Aggülün anası kapıda bekliyordu, Mustafa ise abisinden çekiniyordu, Hikaye'nin sonu belli oluyordu, Türküler yaktılar görenler tek tek...:)[/B] |
sivaburs gönlüne kimler aktılar,
Akanlar sevdamı başa kaktılar, Odun biriktirip ateş yaktılar, Kaynıyor içimde kazanlar tek tek. |
[B][COLOR=darkorange]şu yalan dünyada murad almadım
gidenin ardından hep baka kaldım ne olurdu sanki benim olaydın hayallerim kırıldı tek tek[/COLOR][/B] |
Ben de sevdalıyım, içimde sızım,
Sandallı sevdaya geçmedi sözüm, Kaderimiz yokluk her zaman bizim, Nasıl zengin oldu Uzan´lar tek tek. |
[QUOTE=gönlüm58;535946][B]Kuşumun kafası iyice uyuşmuş,
Bir şeyler yazmak için çabalıyormuş, İçinden hiç bir sey yapmak gelmiyormuş, Kafasındakiler kış kış dagılın tek tek.:D[/B][/QUOTE] Gönlüm uyluyor yine,ama yazamıyorum Kafam uyuşuk sözleri toparlıyamıyorum Bu dörtlüğü bile yazmakta zorlanıyorum Sizler yazarsınız, ben okurum tek tek ..... |
diyarim size verdim sırayı
yaşlandı artık gönül sarayı seçin burda akla karayı yalanı yanlışı dizenler tek tek |
[QUOTE=sandalli;535971]Ben de sevdalıyım, içimde sızım,
Sandallı sevdaya geçmedi sözüm, Kaderimiz yokluk her zaman bizim, Nasıl zengin oldu Uzan´lar tek tek.[/QUOTE] [B]Kankamın sevdası hiç bitmez, Senin gönlüne hiç sözün geçmez, Hayat bu geçim sıkıntısı bitmez, Uzanların arabasının sefasını sürdüm tek tek... [/B] |
herkese hayırlı geceler allaha emanet olun
|
[QUOTE=kronik;535962][B][COLOR=darkorange]şu yalan dünyada murad almadım
gidenin ardından hep baka kaldım ne olurdu sanki benim olaydın hayallerim kırıldı tek tek[/COLOR][/B][/QUOTE] [B]Bu yalan dünya senide yordu, Gidenler hep gözü yaşlı koydu, Bilsen ki dünyanın düzeni buydu, Seni üzenleri gönder vurayım tek tek. [/B] |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Sivasa güzel bir hoca gerekli
Belki genç olacak belki emekli Çalışıp koşacak takım gerekli Puanlar alırız artık biz tek tek.[/FONT][/COLOR] |
[B]Yel eser gök bulanır
Göz yaşlı kirpik sulanır Ben derdimi diyemem Dilim dilime dolanır[/B] |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Elimde tesbiğim sallayp durdum
Gördüğüm güzeli kalbinden vurdum Saygıda sevgide hep önde oldum Yazan ozanları sayarız tek tek..[/FONT][/COLOR] |
yazanların eline sağlık ne güzel yazmışlar bende yazmak isterdim ustalık lazım herhalde
|
Gardaş sılamıza bak neler olmuş
Uykudan uyanıp göremedinizmi Viran olmuş bağı, gülleri solmuş Suçluyu bulup yok edemedinizmi |
Boşalmış evleri virane olmuş,
Ağaçlar kurumuş, gülleri solmuş, Sevginin yerini, kederler almış, Neden, nasıl, niçin sormadınız mı? |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Ağaçlar yeşerir hep çiçekler açar
Durmaz olmuş gençlik gurbete kaçar Ekinler büyüsün diye gübreler saçar Neden böyle diye hiç sormadınız'mı.?[/FONT][/COLOR] |
Birev burda bir ev karşıda kalmış
Terketmiş gençler gurbete çıkmış Öğrenci kalmamış hocası gitmiş Bu köyün hali ne demediniz mi? |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Harap olmuş köyler bakanım yoktur
O güzel dağlarında anılar çoktur yetişen gençliğe hiç sözüm yoktur Bu yolların hali ne demediniz mi.?[/FONT][/COLOR] |
Taşlı yollarından canlı geçmiyor,
Soğuk sularını kimse içmiyor, Kurumuş dallarda yaprak açmıyor, Bu yılda tarlayı sürmediniz mi? |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Sabahdan içerdik koyun sütünü
Sarardık peşinden ince tütünü Yemezdik kimsenin haram etini Kuzulu koyunu görmediniz mi.?[/FONT][/COLOR] |
Okulu kapalı, imamı hasta,
Köyümü göreli yüreğim yasta, Rastlamadım inan bir tane dosta, Feleğin defterin dürmediniz mi? |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Müsade isteyip gideyim artık
Daldaki ağacı budayım artık Bu gurbet ellinde biz bıktk artık Deliktaşı uzaktan görmediniz mi.?[/FONT][/COLOR] |
Hedikler kaynardı, kazan taşardı,
Yiğitleri karlı dağlar aşardı, Bu gören herkes inan şaşardı, Boz eşeğe binip sürmediniz mi? |
Atam dedi milletin efendisi
Cübbeli sarıklı birde feslisi Dağ fare doğurdu nerde kedisi Bir bileni bulup sormadınız mı? |
Köylü efendidir demişte Ata,
Yapılan her işe koydular kota, Muhtaç kaldı köylüm eşeğe, ata, Mahpus kaderini kırmadınız mı? [B]Eceli[/B] hoş geldin sefa getirdin, Bir cümle yazdın ki beni bitirdin, Birşey mi oldu, kimi yitirdin? Halama çay, kahve vermediniz mi? |
Köylü diye saf görmüş burjuvazi
Şehit vermiş hem de olmuş gazi Çok şeyler öğretir bizlere mazi Geçmişten hala ders almadınız mı? |
[QUOTE=Salim58;536053][COLOR="Black"][FONT="Arial"]Sivasa güzel bir hoca gerekli
Belki genç olacak belki emekli Çalışıp koşacak takım gerekli Puanlar alırız artık biz tek tek.[/FONT][/COLOR][/QUOTE] [COLOR="Red"][B]taraftar cok dertli kederli icimizi acitiyor puan cetveli yonetim bulsun artik caresini yoksa bank asyayi kabullendiler mi?[/B][/COLOR] |
[B][COLOR=darkorange]bu ayak sarmadı kafamı yazamıyorum[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]kelimeleri art arda koyamıyorum[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]ölçü,uyak desen kullanamıyorum[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Hasan abi bu ayakları geçemedin mi ?:D:D[/COLOR][/B] |
Ayak degisti, buyurun. :D
Nasıl da kandırdın vefasız beni, Artık söylediğin söze güvenmem, Canımdan can bildim oysa ki seni, Beni benden alan öze güvenmem, |
biktim artik su gurbet ellerden
aklimda gitti farkim kalmadi bir deliden buralarda fayda yok kimseden su garibin feryadini daha duymadinizmi |
[B][COLOR=darkorange]ah ile vah ile geçti ömrün yarısı
içime çekemedim sevdanın havası şimdi gecelerim katran karası artık burdayım diyen sana güvenmem [/COLOR][/B] |
Ebedi demiştin sevdamız bizim,
Şimdi yüreğimden eksilmez sızım, Tüm yılı kış ettin gelmiyor yazım, Bir çiçekle gelen yaza güvenmem. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:38. |
|