![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
İstesen verirdim sana canımı
Virane eyledin gönül yapımı Bazen yoldurdun saçım, başımı Giden dönmez zorlama boşa |
Uzatsa da tutmam artık elini,
Gidemem O´nunla sevda yolunu, Soldurduğu bağın gonca gülünü, Duydum deriyormuş dermesin boşa. |
Dostumsun mecbursun bul bana çare,
Al benden sitemi götür o yare, Bölündü yüreğim bak pare pare, Kanayan yüreğe girmesin boşa. |
Serin olur yüksek dağın tepesi
Uzaktan hoş gelir davulun sesi Bülbüle yapmışlar altın kafesi Gül olmadan bülbül ötermi boşa |
Bin ömür geçşede bu acı bitmez,
Kovarım, atarım içimden gitmez, Ben kabul etsem de kalp kabul etmez, Yeniden sevdayı vermesin boşa. |
Madem vardı onun sevda özünde,
İşitirdim bunu lafta sözünde, Işıltı kalmamış baktım gözünde, Uğraşıp rimeller sürmesin boşa. |
[QUOTE=sivaburs;536914]Dostumsun mecbursun bul bana çare,
Al benden sitemi götür o yare, Bölündü yüreğim bak pare pare, Kanayan yüreğe girmesin boşa.[/QUOTE] Üstadım hayır yok sana o yarden, Kalbini hiç açma, kaldır at serden, Uzaklaş ne olur olduğu yerden, Bir daha kalbini kırmasın boşa. |
Aşk acısı çıkmaz yürekte saplı
Hasret çeker gönül sevdiği saklı Sevipte olunca yürekten bağlı Emekler çıkarmı acaba boşa |
[QUOTE=sandalli;536924]Üstadım hayır yok sana o yarden,
Kalbini hiç açma, kaldır at serden, Uzaklaş ne olur olduğu yerden, Bir daha kalbini kırmasın boşa.[/QUOTE] De ki neden üzdün onu bu kadar, Bütün yaptığını bak yazmış radar, Elbette canlılar ölümü tadar, Çabuk çekip gitsin durmasın boşa. |
[QUOTE=sivaburs;536929]De ki neden üzdün onu bu kadar,
Bütün yaptığını bak yazmış radar, Elbette canlılar ölümü tadar, Çabuk çekip gitsin durmasın boşa.[/QUOTE] Deli gönül coşar tanımaz engel, Diyormuş ki sana haydi dön de gel, Öyle bir huysuza uzatma sen el, Tutupta boynuna sarmasın boşa. |
[QUOTE=sandalli;536932]Deli gönül coşar tanımaz engel,
Diyormuş ki sana haydi dön de gel, Öyle bir huysuza uzatma sen el, Tutupta boynuna sarmasın boşa.[/QUOTE] Benden uzaklarda gönül mü eyler, Ayrıldıktan sonra ne yapar neyler, Sevmiş mi o beni sor bak ne söyler, Unuttum hayaller kurmasın boşa. |
[QUOTE=arifcoskun;536926]Aşk acısı çıkmaz yürekte saplı
Hasret çeker gönül sevdiği saklı Sevipte olunca yürekten bağlı Emekler çıkarmı acaba boşa[/QUOTE] Arif abim yapar sevdaya hesap, Güzeli sevmesi bence çok sevap, Yakar ciğerini ederler kebap, Yüreğinden sevda dermesin boşa. [QUOTE=sivaburs;536933]Benden uzaklarda gönül mü eyler, Ayrıldıktan sonra ne yapar neyler, Sevmiş mi o beni sor bak ne söyler, Unuttum hayaller kurmasın boşa.[/QUOTE] Sevdanın sembolü salkım bir sögüt, Bir güzele yandı, bitti bu yiğit, Ne olur dostlarım verseniz ögüt, Bir çirkin peşinden sürmesin boşa. |
Sevda kitabına olmuşum önsöz,
Ne olur deyiver bu benden son söz, Vücudu bir kalas olmaz ki dansöz, Kıvırıp kendini yormasın boşa.:) |
[QUOTE=sivaburs;536936]Sevda kitabına olmuşum önsöz,
Ne olur deyiver bu benden son söz, Vücudu bir kalas olmaz ki dansöz, Kıvırıp kendini yormasın boşa.:)[/QUOTE] Duydum biri ile İran´a gitmiş, O adamı yolda Fırat´a itmiş, Bence bu aşk yıllar önceden bitmiş, Üzülüp dizine vurmasın boşa. |
Nasıl çıkıyormuş gönüle giren,
Son sürat giderken olur mu fren, Galiba uyudu bak kaçtı tren, Gururdan göğsünü germesin boşa. |
Seni paran için sevmiş o gelin,
Zengin olsa idin olurdu kulun, Diyor ki kalmamış ne paran, pulun, Şimdi aramasın hurma´sın boşa. |
Ayak verilmesin hep sevda ile,
Sessiz ozanlarım geliyor dile, Zaten bu sevdanın temeli hile, sivaburs sevdaya varmasın boşa. |
Sandalli diyor ki sevdalar yalan,
Evini barkını ederler talan, Sevgilim dediğim zehirli yılan, Sevdayla zehiri karmasın boşa. |
Canlanır topraklar çayır çimen
Yeşillenip de gelince ilkbahar Börtü böcek hareketlenir hemen Yeşillenip de gelince ilkbahar Açar mis kokulu güzel çiçekler Rengarenk menekşeler gelincikler Pır pır uçuşur minik kelebekler Yeşillenip de gelince ilkbahar Kırları süsler sarı papatyalar Güzelim kardelenlerle navruzlar Vızıldayarak gezinir arılar Yeşillenip de gelince ilkbahar Karıncalar sıra sıra dizilir Uzaklardan leylekler de gelir Ağaç dikilir, bağ bahçe gezilir Yeşillenip de gelince ilkbahar |
Ozanlar çoşmuş tam gaz ileri
Salla kolları çek dizleri :) Çağırırsın onu duymaz hiç seni Bağırıp nefesin tüketme boşa |
[B]Geldi Zalim 25 mart, dayandi kapima,
Gecmesin diye Dua ettim zamanin'da, Gözyaslarim Sana Reisim; Bu aci Sana, Anlamaz kimse, içimdeki Yanan özlem Sana. ,[/B] |
sağımla solum oldu yarayla bere
kıpırdadıkca akıyor kanlarım yere alıp başımı gideyim derim ama nere hayatı zından etmişim yazık boşa. |
[B][COLOR=purple]Ozanlar uyumus...............................[/COLOR][/B]
|
Ne uyursun ozan bak sabah oldu,
Aktı gözyaşların yüreğe doldu, Bir kırık sazım var, başka nem kaldı? Al sarı sazını çal sabah sabah |
[B]varlığınla yokuluğun bir anlık
acıdan başka verdin perşianlık incindi gururumm sızladı içim çek git yüreğini tüketme boşa[/B] |
Yüce dağ başında eksik olmaz kar
Bülbül güle küsmüş ediyor ahuzar Gönülde olursa mevsim ilkbahar Aşk türküleri söyletir sabah sabah |
[COLOR="Black"][FONT="Arial Black"]Bu günün önemi çok benim için
Yüreğime oklar saplandı niçin Şehadet şerbetini sizlerde için Gözlerim doluyor bah sabah sabah.[/FONT][/COLOR] |
Soğuk bir kış günüydü aylardan mart
Sivas'tan verilmişti o yola start Bulunursa suçlu vicdanlar olur rahat Yüreğim acıdı yine sabah sabah |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]O günlere dönmek istemem artık
çıkan sonuşlardan usandık bıktık Sivaslı olanlar Başkente aktık İçim burkuluyor bah sabah sabah.[/FONT][/COLOR] |
Yiğit bir insandı, sözünün eri,
Giden gitti işte, gelmiyor geri, Söyleyin ozanlar dolar mı yeri? Yerine birini bul sabah sabah. |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Yiğit demişlerdi her zaman sana
Bugün bir demet gül getirsem sana Gelmiş tüm sevenlerin ederler dua Gidemedim bende bah sabah sabah.[/FONT][/COLOR] |
Sivas´in içinde aslan izi var,
Nur ile kaplanmış güzel yüzü var, Gardaşlarım size nice sözü var, Dinle de manayı bil sabah sabah. |
Sivas'ının havası olur sert
İnsanı olur genelde mert Bu durum içimize olur dert Bir dua okudum sabah sabah |
Mesut Bakkal geldi aldı takımı,
Yakında yaşarız puan akımı, Lig TV yaparsa güzel çekimi, İzleriz yeniden gol sabah sabah. |
Geçen yıl şampiyonlar ligi
Verin takıma artık çok ilgi Yoksa küme düşme ligi Düşmeyelim sabah sabah |
[COLOR=Green][FONT=Comic Sans MS][B]Gül yüzlü , Gülüsüne kurban oldugum,
Kara haberini aldigim'da öldügüm , Reislerimi özlemekle'mi gecicek Ömrüm, Vallahi Billahi Unutma'ya yetmez bu Can . . . [/B][/FONT][/COLOR] |
Bir güzel tanıdım gözleri kömür,
Eritti kalbimi eyledi hamur, Yağdırıp dururdu hep bana emir, Sanki karşısında kul vardı bee. düzeltme. :) Bir güzel tanıdım gözleri kömür, Eritti kalbimi eyledi hamur, Yağdırıp dururdu hep bana emir, Sanki karşısında kulu vardı bee. |
İçimi yakıyor bu aşkın tortusu
Ruhumda gizli kaybetme korkusu Menzile varsın gönül yolcusu Aşkı sevgiyi ögretir gülüm bana |
Eli çok ağırdı, vururdu bana,
Acımasız idi, bakmazdı kana, En sonunda inan tak etti cana, Balyozdan da ağır eli vardı bee. |
Gönül tarlasında sürdüm sabanı
Tanıdım hem dost hem yabanı Sürgün der yazar yar fermanı Hasret çektirip ağlattı beni be.. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:02. |
|