![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Yapmayalım artık kimseye şaka
Almam gerek artık bir küçük taka Sizlerde düşmeyin asla bir faka Üşüyor ellerim sen olmayınca..[/FONT][/COLOR] |
Papatya topladım sevenler aldı,
Gönlüm bu sevdayı sulara saldı, Uğur böceklerim elimde kaldı, Uçmuyor vefasız sen olmayınca, |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Bir gül yetiştirdim çok erken soldu
Benim özlemlerim içimde kaldı Bitmeyen yollarım umudum oldu uçmuyor uçurtmam yel olmayınca.[/FONT][/COLOR] |
askin colunde susuz yandim
sevda yolunda yalniz kaldim vefasizlardan nasibimi aldim yollar bitmiyor sen olmayinca |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Saçlarım ağardı belim büküldü
İçimdeki dertler bir bir söküldü Gözlerimden yaşlar aktı döküldü Silen olmuyorki sen olmayınca.[/FONT][/COLOR] |
bekledim gelmedin ey yar bu gece ,
gözlerim yoruldu sana bakmaktan . bilirim seninde yolun dar idi , yinede, tadı yok sen olmayınca |
yakardim dunyayi
sen olmasaydin sevmezdim kimseyi sen dogmasaydin vatan colune kurulmaz bostan haber gelmez esten dostan gozumun yasi ile yazarim destan nasil unutayim sandal seni |
selam sandalli hoso hosgeldin
sandaldan bana ne getirdin koyde en iyi top oynayan sendin sandal sitemize sefalar getirdin |
bu nedir -->
10 68 Gül Değil Bu zamanda her şey bir başka oldu, Her kokulu çiçek gül değil dostum, İyinin güzelin çok azı kaldı, Sohbet-ı âliler bal değil dostum. Gezip gördüklerim canımı eğer, İnsana insanca verilmez değer, Leyla için çöle düşmüşse eğer, Mecnun´un gezdiği çöl değil dostum. Sevgiler gözüme ender görünür, Yılan olan elbet yerde sürünür Sözün acısından kulak yerinir, Hakk´ı söylemeyen dil değil dostum. Güle kıymet veren bülbüller suskun, Düzelecek bir gün olmasın kuşkun, İçinde durupta yakmazsa aşkın, Yüreğinden akan al değil dostum. Hazandan çok önce yaprak düşüyor, Dışarda çocuklar evsiz üşüyor, Kardeşler kardeşe kuyu eşiyor, Bu durum kimseye zul değil dostum. Her kötü duruma diyorlar sabret, Boşuna uğraşlar, boşuna gayret, Görenler etmiyor nedense hayret, Gittiğimiz bu yol, yol değil dostum. Masumlar çekiyor her yerde suçu, Tanımaz zenginler, fakiri, açı, Namaza dursa da her gün birkaçı, Kimisi Mevla´ya kul değil dostum. Ayak belli değil, şaşırdık başı, Allah´a kalmıştır düzenin işi, Yârim gözlerinden dökse de yaşı, Çağlayıp coşacak sel değil dostum. Kolay değil artık böyle yaşamak, Evlilerde heves eşi boşamak, Moda oldu evi her ay döşemek, Bastıkları atlas çul değil dostum. Aynı suça ayrı ceza verilir, Yoksa hakim, savcı şark´a sürülür, Bilmem bu şekilde nere varılır? Kısaca halimiz hal değil dostum. usteki şiir hasan iltere ayitır kendisine cokteşekur ediyorum |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Başkentten çıkmıştım ben birgün yola
Yozgata varınca verdik mecburi mola Beni Bekleyen Anamın gözleri dola Varamam Sivasa sen olmayınca...[/FONT][/COLOR] |
[COLOR="Red"][B]nasil dayanir yuregim yavrum
o guzel adina kurban oldugum kirildi kalmadi ne kanadim ne kolum kim basar bagrina anasi olmayinca[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]Analar aciyi yurekte duyar birakipta gittin yavrum uzaklara Koz bastim su bagrima yakiyom sen olmayinca[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]Dunyaya geldiginde sevinecegimi sandim daha 40'i cikmadan kotu haberini aldim kucagima alip son kez yuzune baktim neydeyim dunya malini yavrum olmayinca[/B][/COLOR] |
Derler ki cananım erzak alırmış,
Uzun yola çıkıp bana gelirmiş, Yüzümü görmemiş ondan delirmiş, Geleyim mi diye sormadan gelme. Bir kere sormadın vefasız yarsın, Nerede kaybettin nerde ararsın, Sen beni gözünde genç hatırlarsın, Ağarmış saçımı görmeden gelme. Sıradan olursun denizde kumsun, Tanımam ki seni sorarım kimsin, Sormadan gelirsen misafirimsin, Çıktığın yüreğe girmeden gelme. Ben seni severken böyle değildin, Sevgiyi gönlünde oyuncak bildin, Oyuncağın battı dibini deldin, Sevdanın sırrına ermeden gelme. sivaburs ozanım öze kızarım, Bak kendim okuyup kendim yazarım, Çeyrek gelir isen seni bozarım, Bana tüm ruhunu vermeden gelme. |
[B]Sevginin kıymetini bilemedin,
Ne oldu sana degiştin gelemedin, Birde dersinki bende gülemedim, Sen bilirsin gelemezsen gelme...:) [/B] |
sevgiyi bilmeyene hiç sorma
rızasız bahçenin gülünü derme beyhude yere hayaller kurma tanrı selamını vermeden gelme |
[B]Hani sendaki sevdanın eşi yok idi,
Simdi cukurdasın görünmüyor dibi, Utanmadan bakarsın sevmişsin gibi, Amannn üf sen bilirsin gelme.:D[/B] |
bakmadan yazdım aynı ayağı
usdattan yerim şimdi dayağı ara vermiştim oldu bayağı bu tatlı rüyayı yormadan gelme |
Yürekte sevdalar olsun özünden
Seven hiç cayarmı sözünden Anlarım ben sevenin gözünden Sahte sevgiyle ne olursun hiç gelme :) |
Karlarmı yagmış baharıma
Hasretim ben yine sana Ölsemde bakmam ardıma Gittim, sakın ardımdan gelme |
[QUOTE=OSMAN ECE;541251]bakmadan yazdım aynı ayağı
usdattan yerim şimdi dayağı ara vermiştim oldu bayağı bu tatlı rüyayı yormadan gelme[/QUOTE] Özledim Üstadım bak geçti asır, Seni beklemekten kalp oldu nasır, Bedenim elinde üç metre hasır, Beni yerden yere vurmadan gelme. |
[B]Keltoş kafan aldı benden gönlümü,
Kimseden görmedim senden gelen zulümü, Kuruttun her gün açan gülümü, Simdi nerdeysen orda kal gelme.:)(desemde inanma):D [/B] |
[COLOR="Red"][B]yarin 5 nisan pazartesi
var bir olum kalim maci olurmuyuz uzak dusme potasi sivasim 3 puani almadan gelme (gerci mac kendi evimizde ama:D)[/B][/COLOR] |
[QUOTE=gönlüm58;541247][B]Hani sendaki sevdanın eşi yok idi,
Simdi cukurdasın görünmüyor dibi, Utanmadan bakarsın sevmişsin gibi, Amannn üf sen bilirsin gelme.:D[/B][/QUOTE] Vefasız dedim ya yüreği yanmaz, Senden sevda içer bir türlü kanmaz, Hadi get desene seni utanmaz, Gönlüm'e saati kurmadan gelme.:) |
Sevmişse yürek engel tanımaz
Gerçek yar insanı dertlere salmaz Bu dünya fanidir kimseye kalmaz Beni gözün gibi sevmeden gelme |
Nasılda çürüttün bende ki seni
Kırılan kalbim söyle düzelirmi Adını kalbime yazan kalemi Kırarım bugün, üzülürüm gelme |
[B]Gün demedim gece demedim bekledim,
Sevdama umutları yükledim, Sazıma sözüme senide ekledim, Kel kafanda senin olsun gelme.(latife sakın inanma)[/B] |
[QUOTE=HasreT;541257]Karlarmı yagmış baharıma
Hasretim ben yine sana Ölsemde bakmam ardıma Gittim, sakın ardımdan gelme[/QUOTE] Baharda yağan kar çabuk erirmiş, Seven sevdiğine canın verirmiş, Sen nereye gitsen O da gelirmiş, HasreT zincirini kırmadan gelme. |
[QUOTE=sivaburs;541258]Özledim Üstadım bak geçti asır,
Seni beklemekten kalp oldu nasır, Bedenim elinde üç metre hasır, Beni yerden yere vurmadan gelme.[/QUOTE] sizin gibi ozana kurban bu can dünya dedigin iki kapılı bir han taht kurdun yüreğimde sen muhabbet ağlarını örmeden gelme |
[COLOR="Red"][B]bana hic bir seyi bahane etme
gelmek istedinde kader mi engelledi sende biliyorsun donmek senin elindeydi artik icim acisada istemiyorum gelme...[/B][/COLOR] |
Dünüm karanlık, yarından umut yok
Kaldım yaban elde halimi soran yok Dört duvarım virane, destek yok Birde sen git, istemem artık gelme |
[QUOTE=OSMAN ECE;541274]sizin gibi ozana kurban bu can
dünya dedigin iki kapılı bir han taht kurdun yüreğimde sen muhabbet ağlarını örmeden gelme[/QUOTE] Asil yüreğinde yerim var ise, Çıplak bedenime biçtin elbise, Bu bana müjdedir bu bana buse, Güller ektim sana dermeden gelme. |
Seven yürek kovulsa da gitmez
Yaralı yüreğe merhem kar etmez Seven sevenini terk etmez Bir yudum sevgi almadan gelme |
[QUOTE=arifcoskun;541286]Seven yürek kovulsa da gitmez
Yaralı yüreğe merhem kar etmez Seven sevenini terk etmez Bir yudum sevgi almadan gelme[/QUOTE] Üstadım edersin bilgece sözler, Zaten adın Arif, parlıyor gözler, Bu yoldan geçmişsin bellidir izler, Azıcık mola ver durmadan gelme. |
[QUOTE=sivaburs;541287]
Üstadım edersin bilgece sözler, Zaten adın Arif, parlıyor gözler, Bu yoldan geçmişsin bellidir izler, Azıcık mola ver durmadan gelme.[/QUOTE] Yüce dağ başında yaydım koyunu Nazlı yarın pek sevdim huyunu Kader bana oynamasın oyunu Kalbine sevgim dolmadan gelme |
[QUOTE=HasreT;541284]Dünüm karanlık, yarından umut yok
Kaldım yaban elde halimi soran yok Dört duvarım virane, destek yok Birde sen git, istemem artık gelme[/QUOTE] Git deme hemencik birazcık düşün, Giderse Allah'a kalıyor işin, Kim ilaç verecek ağrısa dişin,:) Ömrümü yoluna sermeden gelme. |
[QUOTE=sivaburs;541287]Üstadım edersin bilgece sözler,
Zaten adın Arif, parlıyor gözler, Bu yoldan geçmişsin bellidir izler, Azıcık mola ver durmadan gelme.[/QUOTE] Ozanım yürekte gizli yareler Dert sarmış içimi varmı çareler Dinledikçe ağlatır dertli ezgiler Arif'i iyi anlamadan gelme Herkese bu güzel dörtlükleri için teşekkürler yüreğinize sağlık. Yarın dolu dolu sevgiyle gelinn :) Herkese iyi geceler... |
[QUOTE=sivaburs;541263]Vefasız dedim ya yüreği yanmaz,
Senden sevda içer bir türlü kanmaz, Hadi get desene seni utanmaz, Gönlüm'e saati kurmadan gelme.:)[/QUOTE] [B]Hemde ne vefasız hiç kafam almaz, Bir söyledigi digerini tutmaz, Hadi git desem zaten durmaz, Saatler bozuldu yenisini almadan gelme.:D [/B] |
[QUOTE=arifcoskun;541288]Yüce dağ başında yaydım koyunu
Nazlı yarın pek sevdim huyunu Kader bana oynamasın oyunu Kalbine sevgim dolmadan gelme[/QUOTE] Oyuna benzetme bu halay değil, Kazana çekilen bir kalay değil, Bu çağda kız bulmak hiç kolay değil, Güzel kokuları sürmeden gelme. :) |
siva burs sanada hayırlı geceler
ağzından dökülür güzel heceler diyari baba burada biraz bocalar yarin sivas kebabını dürmeden gelme |
[QUOTE=OSMAN ECE;541294]siva burs sanada hayırlı geceler
ağzından dökülür güzel heceler diyari baba burada biraz bocalar yarin sivas kebabını dürmeden gelme[/QUOTE] Dürerim kebabı sizinle yerim, Kesene bereket abicim derim, Uykusu gelene selam ederim, Yanına karpuzu yarmadan gelme. Duraklamalar yaşanıyorsa gecenin sonuna gelindi demektir. Elinize, gönlünüze sağlık. İyi geceler. |
Cümleten iyi geceler :) elinize yüreginize saglık .. teşekkürler .........
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:34. |
|