![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Seni en çok yoran engebe sırttır,
Gezdiğin topraklar özüne yurttur, Ben bir kuzu isem o vahşi kurttur, Gün olur düşmanlık biter mi Çoban? |
Çobanın kaderi bana benziyor,
Dertli başın sevda ile eziyor, Dağda, taşta yarim diye geziyor, Bülbül gibi dertli öter mi Çoban? |
Kenardan sessizce okuyup, yazmayanlara sitem:
Sayfada dolaşıp şöyle tur atsam, Sade okuyanı şiire katsam, Kaynananız ölsün duası etsem, Ettiğim dualar tutar mı Çoban?:) |
Güllü kız da çoban diye yanıyor,
Bir çift güzel söze hemen kanıyor, Çobanı bu gece gelir sanıyor, Bir Güllü kız sana yeter mi Çoban? |
Sevda yangınıyla kötü söz dersem,
sivaburs’u uyar kusur edersem, Bir gün kalkıp ona doğru gidersem, Çağlayan nehirler yutar mı Çoban? |
Kimseler yazmıyor konu da ağır,
Tabiat aşkıyla yanıyor bağır, Haydi dostum beni oyuna çağır, Sandallı´yı herkes üter mi Çoban? |
Eser bazı sabah yel bozuk bozuk
Sararmış yüzüi bed beniz soluk Renkler uçmuş boyalar soluk Ne güzel kaval çalar çoban |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Bizim köyün yaylaları kurumuş
Bulanık suları artık durulmuş Bana yardan niye haber sorulmuş Şu güzel kavalı çal artık çoban.[/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=arifcoskun;545372]Eser bazı sabah yel bozuk bozuk
Sararmış benzi bed beniz soluk Renkler uçmuş boyalar soluk Ne güzel kaval çalar çoban[/QUOTE] Kaynanasını seven bir tek sen çıktın, diline sağlık Arif abi, ama biraz geç kaldın. :) Sandallı üstat yüreğin var olsun. (Beşiktaşlısın diye Beşiktaşı yendiğimize bile sevinemiyorum üstadım :)) |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Ne yazsam kelime bulamıyorum
Köyümden bir haber alamıyorum Seni kimselere soramıyorum Şu bizim koyunu bul artık çoban..[/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=sivaburs;545381]Kaynanasını seven bir tek sen çıktın, diline sağlık Arif abi, ama biraz geç kaldın. :)
Sandallı üstat yüreğin var olsun. (Beşiktaşlısın diye Beşiktaşı yendiğimize bile sevinemiyorum üstadım :))[/QUOTE] Sevin hocam, tebrik ederim, sonucta oyun, saglik olsun, yüregine saglik. :) |
[QUOTE=sivaburs;545381]Kaynanasını seven bir tek sen çıktın, diline sağlık Arif abi, ama biraz geç kaldın. :)
Sandallı üstat yüreğin var olsun. (Beşiktaşlısın diye Beşiktaşı yendiğimize bile sevinemiyorum üstadım :))[/QUOTE] Kaynanasını seven deyince aklıma bir fıkra geldi:) Kaynananın birinin üç damatı varmış, kafasına takılmış demiş şu damatları bir test edeyim bakayım hangisi beni daha çok seviyor ? Aklına bir fikir gelmiş, bir gün büyük damatına demişki; damat beni götür deniz kenarında biraz gezdir, o da olur tabi deyip gidiyorlar sahile, neyse deniz kenarında yürürken, Kaynana içinden diyorki "kendimi denize atayım bakayım beni kurtarrırsa damat beni seviyor". Neyse düşme numarasıyla kendini atıyor denize. Damat hemen peşinden atlıyo kahramanlık örneği gösterip kurtarıyo kaynanayı. Kaynana emin artık damatının kendini sevildiğinden. Ertesi gün kurtaran damat bakıyo kapısının önünde şahin marka bir otomobil ve içindede bir not "Damat çok tşk. ederim" Kaynanan :) Ortancı damatada aynı senaryo ve oda kahramanlık gösterip kaynanyı kurtarıyor. Ertesi gün onunda kapsında doğan bir marka bir otomobil ve aynı teşekkür notu; "Damat çok teşekkür ederim" Kaynanan Başka bir gün küçük damata diyor aynı şeyi sahilde gezerken yine atıyo kendini denize küçük damat diyoki; "banane boğulursa boğulsun." Kaynana Hakkın rahmetine kavuşuyor, neyse cenaze vs. merasim bitiyor. Ertesi gün küçük damat bakıyo kapının önünde mercedes marrka bir araba içindede şu not ilişik. [B]"Damat çok teşekkür ederim" Kayınpederin :D[/B] |
güzel bi fıkraydı sağolun her ne kadar kırılma sebebnizi bilmesemde sizinde bana kırgın olduğunuzu bilsemde hak yemem teşekkür ederim arif bey kardeş paylaşım güzeldi sağolun.ama kırgınlığınızı öğrenirsem daha iyi olacak.ne sebepten kırıldınız bilmiyorum ama özür diliyorum naaptımsa size kardeşim yinede.bilmsemde.
|
[QUOTE=arifcoskun;545398]Kaynanasını seven deyince aklıma bir fıkra geldi:)
Kaynananın birinin üç damatı varmış, kafasına takılmış demiş şu damatları bir test edeyim bakayım hangisi beni daha çok seviyor ? Aklına bir fikir geliyor, bir gün büyük damatına diyorki damat beni götür deniz kenarında gezdir biraz, o da olur diyor götürüyor neyse deniz kenarında gezerken, Kaynana diyorki "kendimi denize atayım bakayım beni kurtarrırsa kesin beni seviyor". Neyse düşme numarasıyla kendini atıyor denize. Damat hemen peşinden atlıyo kahramanlık örneği gösterip kurtarıyo kaynanayı. Kaynana emin sevildiğinden. Ertesi gün bakıyo damat kapısının önünde şahin marka bir otomobil ve içindede bir not "Damat çok tşk. ederim" kaynanan :) Ortancı damatada aynı senaryo ve onunda kapsında doğan bir marka aynı teşekkür notu. Küçük damata diyor aynı şeyi sahilde gezerken yine atıyo kendini denize küçük damat diyoki; "banane boğulursa boğulsun." Kaynana Hakkın rahmetine kavuşuyor, neyse cenaze vs. bitiyo. Ertesi gün küçük damat bakıyo kapının önünde bir mercedes marrka araba içindede şu not ilişik. [B]"Çok teşekkür ederim" Kayınpederin :D[/B][/QUOTE] Harikaydı eline sağlık. |
kardeşler sessizden okuyan bendim
vallahi sözünüze hiç gücenmedim nedeni kaynanadan çok dayak yedim allah düşmanıma bile vermesin dedim kaynanasız kızlardan bulasın çoban |
[B]hayatmın anlamı oldun
canımın cananı sen oldun yüreğim suskun gözlerim yaşlı beni bana bırakıp gittin ey çoban[/B] |
[QUOTE=aysima58;545405]güzel bi fıkraydı sağolun her ne kadar kırılma sebebnizi bilmesemde sizinde bana kırgın olduğunuzu bilsemde hak yemem teşekkür ederim arif bey kardeş paylaşım güzeldi sağolun.ama kırgınlığınızı öğrenirsem daha iyi olacak.ne sebepten kırıldınız bilmiyorum ama özür diliyorum naaptımsa size kardeşim yinede.bilmsemde.[/QUOTE]
Bende teşekkür ederim hayır zaten kırılma diye birşey yok siz bana bakmayın bende böyle mevsimlik değişimler olur siz rahat olun, iyi forumlar dilerim. |
[B][I]Ellerine sağlık Arif abim sabah sabah ne güldüm ALLAH' da seni güldürsün.[/I][/B]
|
[B][COLOR=Green]Medet Ey Nebi Medet ,
Ümmetin uyanicak Elbet, Aziz Vatan'imi sen Koru ilelebet, Tekbirlerle Kazanildi Memleket . [/COLOR][/B] |
Atatürk 'Ne mutlu türküm' diyendir,
Atatürk düşmana dersini verendir. Atatürk ilimdir, Atatürk fendir, Atatürk tekniktir, irfan kaynağım. |
Artık yaşamımın anlamı yoktur,
İster kesip, ister yüzsünler beni, Yarin acı sözü kalbimde oktur, Yağlı kurşunlara dizsinler beni. |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Sevgiyi saygıyı bilenlerdenim
O güzel sesini sevenlerdenim Sensizlik ne demek bilenlerdenim O güzel gözlerle süzsünler beni..[/FONT][/COLOR] |
[B]varlığınla yokulğuna hasret bıraktın
bu yüreğim sensiz nasıl yaşar yaralım hançer yarası gibi yazılmış sevda kalbimize bunu kimse bozamaz anlasınlar beni[/B].. |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Özlemle bakardım ben o gözlere
Kırılmazdım asla kötü sözlere Ne oldu bakamam ben o gözlere Sana yanlış yaparsam vursunlar beni..[/FONT][/COLOR] |
Yapraklar döküldü mevsim güz oldu
Ümidim, umudum birer hayal oldu Söylerin canlar bize böyle neler oldu Ayrılık hasreti yaralar beni |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Ozanlar uğramaz artık buraya
Dargınlıkmı girdi yoksa araya Bir halka olupta dursak halaya Ufak bi tebessüm güldürür beni.[/FONT][/COLOR] |
hemen koştum geldim buraya
kimse dargınlık sokamaz araya davul zurna duyunca SİVASLILAR durur halaya senin mutlulugun neşen güldürür beni |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Güneşle birlikte çiçekler açar
Gün gelir Salim'de buradan kaçar Gurbette bulamaz derdine naçar O acı sözlerin öldürür beni.[/FONT][/COLOR] |
[B]ağlama gözlerim kimse görmesin
onu unutamadığımı kimse bilmesin arkamızdan acınıp garip denmesin nasıl olsa o bilmez beni[/B] |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Derdimi söylesem uçan kuşlara
İsmini yazmıştım ben o taşlara Tarak işlemiyor uzun saçlara Gurbette özlemin öldürür beni.[/FONT][/COLOR] |
[B][I][COLOR="DarkRed"]Dertsiz bas varmidir dünyada
Kader hic gülmüyor ki garibe Virane gönlüme harebe yüregime Gurbette bu hasret öldürür beni [URL=http://img231.imageshack.us/i/83944062ga3o.gif/][IMG]http://img231.imageshack.us/img231/8388/83944062ga3o.gif[/IMG][/URL][/COLOR][/I][/B] |
[CENTER][url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img159.imageshack.us/img159/6398/736vz.gif[/img][/url][/CENTER]
[COLOR="Black"][FONT="Arial"][CENTER]Selam yolluyorum ozanlar size Yolunuz düşerse uğrayın bize Akşamın güneşi vurunca yüze O güzel bakışın öldürür beni..[/CENTER][/FONT][/COLOR] |
çok sevdim çıktı zalim
peşinden koşmaktan kalmadı halim anlamaz kimsebeni olsada alim bu arada Aleykümselam kardeşim SALİM |
[FONT=Comic Sans MS][I]Kalmadi ne Gözyasi ne Hüzün,
Kabullendim Sonsuzlugu Hergün, Gelecegi varsa gelsin Ölüm, Seninle kavusamamk, Öldürür beni.[/I][/FONT] |
Demiştin ben sana doğru koşarım,
Gittin ya sen benden hala şaşarım, Yanımda olursan uzun yaşarım, Senle olamamak öldürür beni. Yüzüme gülersen hemen eririm, Bir umut verirsen ömrüm veririm, Kalbimin içinde arar dururum, Seni bulamamak öldürür beni. Vurulmuşum nasıl ederim terki Çocuğum yüreğin oyuncak parkı, Senin sevdan bana nihavent şarkı, Bir gün çalamamak öldürür beni. sivaburs söylerim burdan geçmişken, Sevda badesini senle içmişken, Ben aşk goncasıyım senle açmışken, Senle solamamak öldürür beni. |
[B]hayatımı zindan ettin
beni benden ettin kapılmış deli gönlüm senden başkasını istemez çaresizliğim öldürür beni[/B] |
İnsana insanca yaklaştı diye,
Doğru konuştukça sığmadı köye, Kabul edilmedin bilmem ki niye? Mağdur ediliyor yine Mağdure. |
Demokarsi kılıcı ortadan keser
Acısı kalplerde canlara heder Mapus cezası yatmakla biter Günlerini sayıyor Mağdure |
İnsani insandan ayırmak ayıp,
Magdüre burada izlerin kayıp, Adaleti böyle hep yoktan sayıp, Kir bulaştı işte güne Mağdure. |
[QUOTE=sandalli;547736]İnsani insandan ayırmak ayıp,
Magdüre burada izlerin kayıp, Adaleti böyle hep yoktan sayıp, Kir bulaştı işte güne Mağdure.[/QUOTE] kimi köşesine geçip kuruldu kimi ekmek peşinde yoruldu yarınlara büyük umut verildi çoktan razı oldu düne mağdüre |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:36. |
|