Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Gümüşdere Belediyesi (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=213)
-   -   Gümüşdere'lilerin sohbet alanı. (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=16166)

yiğidoturan 14.02.2009 16:02

Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

[B]Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir.
(Tirmizi, Zühd 57)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:02

[B]Bağışını geri alan kimsenin durumu şu köpeğin durumu gibidir: Yalını yer, iyice doyunca kusar. Sonra kusmuğuna tekrar dönüp onu yer.
(Kütüb-i Sitte, 6690)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:03

[B]Kişinin malayani (boş) şeyleri terki İslam'ının güzelliğinden ileri gelir.
(Tirmizi, Zühd 11)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:06

[B]Nafaka için harcananın hepsi Allah yolunda harcanmış gibidir, bina için harcanan müstesna, bunda hayır yoktur.
(Tirmizi, Kıyamet 41)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:07

[B]Kim korkarsa akşam karanlığında yol alır. Kim akşam karanlığında yol alırsa hedefine varır. Haberiniz olsun Allah ın malı pahalıdır, haberiniz olsun Allah'ın malı cennettir.
(Tirmizi, Kıyamet 19)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:08

[B]Ne sirayet (buluşma), ne de uğursuzluk vardır. Benim fe'l hoşuma gider." Yanındakiler sordu: "Fe'l nedir?"

"Güzel bir sözdür!" buyurdu."

Buhari'nin rivayetinde şu ziyade mevcuttur: "Benim, dedi, fe'l-i salih, güzel bir kelime hoşuma gider."[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:08

[B]Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir:

Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs
(Buhari, Rikak 5)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:10

[B]Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
(Kütüb-i Sitte, 6529)[/B]

yiğidoturan 14.02.2009 16:11

[B]Bir adam gelerek: "Ey Allah'ın Resûlü iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaâde kim hak sâhibidir?" diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Annen!" diye cevap verdi. Adam: "Sonra kim?" dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) "Annen!" diye cevap verdi. Adam tekrar: "Sonra kim?" dedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yine: "Annen!" diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: "Sonra kim?" Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu dördüncüyü: "Baban!" diye cevapladı."
(Müslim, Edeb 2)[/B]

adisli_avcı 14.02.2009 17:59

[QUOTE=anti israil;375648]BEKİR ABİ SENİ ÇOK İYİ TANIYORUM.SİTE ADRESİNDEN TANIYAMADMIM.KUSURA BAKMA.ABİ NASILSIN İYİMİSİN HENDEKTEKİ HERKEZE SELAMLAR ALLAHA EMANET OLUN.[/QUOTE]
sağol kardeşim kusura bakma sen kimsin gizliligini sürdürürsen israr etmeyeceğim allaha emanet olselamlar

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:20.