![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sivaburs;567708]Arif Üstadım, Diyari Üstadım, şu ozanlara dokunduralım biraz, belki gelirler ne dersiniz?
Ben ilham alırım güneşten aydan, Söyledim bir kere ok çıktı yaydan, Görelim ozanlar burada meydan, Hanımdan korkmayan çıksın bu gece.[/QUOTE] serbest usatdaım ozanlara dokun varsın ucu deysin attığın okun buradan ayrılıp gitmeha sakın usta lafı boğazına tıksın bu gece |
Kazak erkek derler benin namıma :)
Kılıbıklar çıkmayın sakın karşıma Onlar başlamıştır şimdi bulaşığa Hanımdan korkmayanlar yazsın bu gece :D |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567710]DOSTLARA İKRAM SUNACAKMIYIZ
EKMEĞİ TUZA BANACAKMIYIZ SİVAS DİYE DİYE YANACAKMIYIZ GİDİP MEREKÜMDE BUYSUN OZANLAR[/QUOTE] takip etsene verilen ayağı yersin sonra benden dayağı sen buraya geleli oldu bayağı ayağın adını koysun ozanlar |
Ben derim nedendir renkleri solmuş,
Korkudan saçlara hep aklar dolmuş, Duydum ki ozanlar kılıbık olmuş, Başına tokayı taksın bu gece. :) |
Sandallı ozanım nerde kaldın sen
Şiirini okuyan geçer kendinden Taş atmak başladı karşı cepheden Topu tüfeği kap gel bu gece |
ÇOK UĞRAŞTIM GİREMİYOM SİTEYE
İHTİYACIM VAR 3 BEŞ KITAYA KORKARIMKİ DÜŞECEĞİM ÖTEYE OSMAN ETTİĞİNİ ÇEKSİN BU GECE |
Bakmayın siz bana olmuşum şaşı,
Herkese kutsaldır elbette eşi, Narlanıp büyüsün sevda ateşi, Seven yürekleri yaksın bu gece. |
[QUOTE=sivaburs;567714]
Ben derim nedendir renkleri solmuş, Korkudan saçlara hep aklar dolmuş, Duydum ki ozanlar kılıbık olmuş, Başına tokayı taksın bu gece. :)[/QUOTE] Renkli erkek olmaz demiş ozanım Her derde devadır benim ilacım Kellere ilaç buldum yollayacağım Gürleşsin saçları çıksın bu gece :) |
[QUOTE=arifcoskun;567715]Sandallı ozanım nerde kaldın sen
Şiirini okuyan geçer kendinden Taş atmak başladı karşı cepheden Topu tüfeği kap gel bu gece[/QUOTE] Sandallı adını duyunca eğil, :) Elbette sözlerim üstada değil, Canımı almadan önce Azrail, Gözüm dosta yaşı döksün bu gece. |
OSMAN ABİ NİYE KALDIN GERİDE
HASAN ELLERİNDEN TUTUP YÜRÜDE GÖRÜYORUM SIRTINDAKİ TERİDE ARİF BEY GÜREŞTE YIKSIN BU GECE |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567716]ÇOK UĞRAŞTIM GİREMİYOM SİTEYE
İHTİYACIM VAR 3 BEŞ KITAYA KORKARIMKİ DÜŞECEĞİM ÖTEYE OSMAN ETTİĞİNİ ÇEKSİN BU GECE[/QUOTE] atanın hatiri var sen gönlümde yüce sohbetin tadını çıkaralım bu gece sen olmassan benim hallerim nice aydın güzellik tohumu eksin bu gece |
[QUOTE=sivaburs;567719]
Sandallı adını duyunca eğil, :) Elbette sözlerim üstada değil, Canımı almadan önce Azrail, Gözüm dosta yaşı döksün bu gece.[/QUOTE] Sandallı canımız severiz onu Osman Abim bulur bize konu Aşık Aydın bazen bulamaz yolu Halit Hocam coşturdun bu gece :) |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567720]OSMAN ABİ NİYE KALDIN GERİDE
HASAN ELLERİNDEN TUTUP YÜRÜDE GÖRÜYORUM SIRTINDAKİ TERİDE ARİF BEY GÜREŞTE YIKSIN BU GECE[/QUOTE] yaşlandım yiğenim tutmaz dizlerim kılevyede harfleri görmez gözlerim amanha dokunmasın size sözlerim sularımız durulup aksın bu gece |
sivaburs gelmişse söze ne gerek,
Yoluna bakmaktan tekledi yürek, Duydum ki her ögün yermişsin börek, Görürüm ozanım toksun bu gece. |
ARİF BEYLE KURACAĞIM PAZARI
İŞİTİRDİ BANA TÜRLÜ AZARI SİVASBURS ANDIRIR UYUR GEZERİ YORGANI ÜSTÜNE ÇEKSİN BU GECE |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567725]ARİF BEYLE KURACAĞIM PAZARI
İŞİTİRDİ BANA TÜRLÜ AZARI SİVASBURS ANDIRIR UYUR GEZERİ YORGANI ÜSTÜNE ÇEKSİN BU GECE[/QUOTE] Sevdim be ben seni ey Aşık Aydın, Çok çabuk sayfaya çulunu yaydın, Biz kime gülerdik sen olmasaydın, Ustalar rütbeni söksün bu gece. |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567725]
ARİF BEYLE KURACAĞIM PAZARI İŞİTİRDİ BANA TÜRLÜ AZARI SİVASBURS ANDIRIR UYUR GEZERİ YORGANI ÜSTÜNE ÇEKSİN BU GECE[/QUOTE] Sevgi tezgahında pazar açarız Barış sevgi şefkat satarız Zabıtayı görünce hemen kaçarız Aşıklar bayramı olsun bu gece |
ozanlar büyük yarışa takıldı
dostluk tohumları burda ekildi çok mutlu oldum tüyler dikildi bütün husumetler kalksın bu gece |
ATIŞMA YAPALIM SÖZÜ DENGELİ
YILDIZ YAYLASINDA YAPAK MANGALI NİYE GEÇ KALDI BİZİM SANDALLI KORKARIM SİLAHSIZ TEKSİN BU GECE |
Aydın´ım ne olur gitme ileri,
Hasretlik çekmekten soldu bak deri, Gidipte buradan gelmezsen geri, Ozan sana tokat çaksin bu gece. |
[QUOTE=sandalli;567724]sivaburs gelmişse söze ne gerek,
Yoluna bakmaktan tekledi yürek, Duydum ki her ögün yermişsin börek, Görürüm ozanım toksun bu gece.[/QUOTE] Sen neredeysen ben ordayım dedin, Üstadım nerede kaldın gelmedin, Ben börek yemişim ya sen ne yedin, Midene rahatlık çöksün bu gece. |
siva burs aydınım iyi takıştı
korkuttunuz beni one bakıştı kafiyeler tuttu güzel yakıştı siyahim başı çeksin bu gece |
[QUOTE=sivaburs;567734]Sen neredeysen ben ordayım dedin,
Üstadım nerede kaldın gelmedin, Ben börek yemişim ya sen ne yedin, Midene rahatlık çöksün bu gece.[/QUOTE] Sorma be üstadım yollarım uzun, Geceye hasretim Hamburg´ta yazın, İçtiğim elemdir, yediğim hüzün, Kalemim içimi döksün bu gece. |
[QUOTE=sandalli;567736]
Sorma be üstadım yollarım uzun, Geceye hasretim Hamburg´ta yazın, İçtiğim elemdir, yediğim hüzün, Kalemim içimi döksün bu gece.[/QUOTE] Soralım ozanım nicedir halin Çok dertli ötüyor bu gece sazın Seni merak etti bunca gardaşın Hüzünleri dertleri kovalım bu gece |
SIVABURS BEN SANA TAKTIM KAFAYI
ÇEKTİRİRİM SANA TÜRLÜ CEFAYI SANDALLIYLA SÜRÜYORSUN SEFAYI BENİM İÇİN SEN KEKSİN BU GECE |
[QUOTE=sandalli;567736]Sorma be üstadım yollarım uzun,
Geceye hasretim Hamburg´ta yazın, İçtiğim elemdir, yediğim hüzün, Kalemim içimi döksün bu gece.[/QUOTE] Elemi dağ alsın hüzünü ırmak, Yakışmaz ozana kalemi kırmak, İstiyorum sana sevgi haykırmak, Mevlam dert dağını yıksın bu gece. |
[QUOTE=arifcoskun;567737]Soralım ozanım nicedir halin
Çok dertli ötüyor bu gece sazın Seni merak etti bunca gardaşın Hüzünleri dertleri kovalım bu gece[/QUOTE] Ben bir ay yüzlüden ayrıldım bugün, [B]Bidenem[/B] dedikçe ederdim dügün, Yokluğunda bana kararır her gün, Hevesim boynunu büksün bu gece. |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567738]
SIVABURS BEN SANA TAKTIM KAFAYI ÇEKTİRİRİM SANA TÜRLÜ CEFAYI SANDALLIYLA SÜRÜYORSUN SEFAYI BENİM İÇİN SEN KEKSİN BU GECE[/QUOTE] Aşık Aydın dar alanda yaparsın pası Su olmazsa neyleyim altından tası Cömertçe kurulan gönül sofrası Yiyelim, içelim, gülelim bu gece |
KUSURA KALMAYIN OKUNDU YASTI
AYDIN BU SİTEDE HERKESİN DOSTU GURBETTEN SIVASA BİR RÜZGAR ESTİ DERDİMİ YARINA DÖKSÜN BU GECE |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567738]SIVABURS BEN SANA TAKTIM KAFAYI
ÇEKTİRİRİM SANA TÜRLÜ CEFAYI SANDALLIYLA SÜRÜYORSUN SEFAYI BENİM İÇİN SEN KEKSİN BU GECE[/QUOTE] Ozanım sen daha burada toysun, Sabret birkaç ozan kundağın soysun, Dede Korkut gelip adını koysun, Serçe Aşık Aydın seksin bu gece. |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567738]SIVABURS BEN SANA TAKTIM KAFAYI
ÇEKTİRİRİM SANA TÜRLÜ CEFAYI SANDALLIYLA SÜRÜYORSUN SEFAYI BENİM İÇİN SEN KEKSİN BU GECE[/QUOTE] Aydın can sözünde bin mana saklı, Şaşırırım seni zorlama aklı, Duy Diyari baba neden hep haklı? Zannederim burda yoksun bu gece. |
[QUOTE=sandalli;567740]Ben bir ay yüzlüden ayrıldım bugün,
[B]Bidenem[/B] dedikçe ederdim dügün, Yokluğunda bana kararır her gün, Hevesim boynunu büksün bu gece.[/QUOTE] Bugün ayrılmadın uzun yıl oldu, Bilirim güllerin açmadan soldu, İnan ki sevdiğin saçını yoldu, Sen bir evliyadan paksın bu gece. |
ozanlar bugün toplandı allaha şükür
kalkmıştır aranızdan o siyah tekir yazarlar nameler hep aynı fikir herkes içini bir güzel döksün bu gece |
Yazdığın yazılar neden çok iri?
Karşıma çıkarsan kalmazsın diri, Öyle konuşur ki kalmıyor geri? Aşık Aydın neden töksün bu gece? |
Yüce dağ başını aldı bir duman
Vuruyor zalim haller pek yaman Nede dertli gelir çalınan keman Kulakların pası silinsin bu gece |
Sizden gelen güldür olsa da diken,
Kalmasın dünyada boynunu büken, Açtık ama iste boş kaldı mekan, Zamanı olanlar aksın bu gece. |
kendi matağını alır satarsın
aydınım taşları büyük atarsın kırmaştıkca dibe batarsın biri elinden tutup çeksin bu gece |
[QUOTE=sivaburs;567746]Bugün ayrılmadın uzun yıl oldu,
Bilirim güllerin açmadan soldu, İnan ki sevdiğin saçını yoldu, Sen bir evliyadan paksın bu gece.[/QUOTE] Yıllardır buranın neşesi sözün, Dürüstlük, insanlık, dostluktur özün, Öyle bir yol açtın silinmez izin, Kaymaktan, yoğurttan ak´sın bu gece. |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;567742]KUSURA KALMAYIN OKUNDU YASTI
AYDIN BU SİTEDE HERKESİN DOSTU GURBETTEN SIVASA BİR RÜZGAR ESTİ DERDİMİ YARINA DÖKSÜN BU GECE[/QUOTE] Okuyan biliyor kızmıyor işe, Elbette dostuz biz, etme endişe, Birlikte dizeriz etleri şişe, Yayından fırlayan oksun bu gece. |
[B]mirhabalar, atışmanız bol olsun ozanlar,ben şu köşede sessiz sakin oturup, okuyum yazdıklarınız :) [/B]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:03. |