![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=kronik;568151][B][COLOR=darkorange]sizin ev serin mi sivaburs hocam
eğer serinse kapına çul atam gelirken bir şişe kola da alam köz olan yürekleri buza çevirir[/COLOR][/B][/QUOTE] Ben de diyecektim işte onu tam, Eğer sen gelirsen serinler ortam, Aldığın kolaya biraz buz katam, Belki içimizi dışa çevirir. |
[B][COLOR=darkorange]doğdum doğalı burda yaşarım
yılın 12 ayı şehrime doyarım hırsız dedin küslük sebebidir bu sözün yönümü terse çevirir [/COLOR][/B] |
Isimleri buyuk rengleri donuk.
Konusamam alamam bir soluk. Cantama koysam getirsem culuk. Sofrada mideyi bayrama cevirir. |
[QUOTE=kronik;568156][B][COLOR=darkorange]doğdum doğalı burda yaşarım
yılın 12 ayı şehrime doyarım hırsız dedin küslük sebebidir bu sözün yönümü terse çevirir [/COLOR][/B][/QUOTE] O sana değildi Allahım koru, Bugün de nedense olmadım kuru, Sen bir su gibisin hemi de duru, Bu Kronik beni çüşe çevirir.:) |
Seninle güzeldir hayatın rengi,
Bulunmaz sevdamın dünyada dengi, Unutma aşk için yaptığım cengi, Bir gülüş gönlümü hoşa çevirir. |
kronik kardeşim birde kamara
üç beş vardı verdik kumara ustalar bugün girdi damara diyarim küreği boşa çevirir |
Kronik dertlere bulunmaz aşı,
Düzgün oku nolur oldun mu şaşı, Ayıklayamazsam pirinçten taşı, Kars'a giden yolu Muş'a çevirir. |
Sandalli boşuna ömür geçirir,
Yâr aşkı sılada koymaz, göcürür, Gece rakı, gündüz şarap içirir, Sarhoş eder beni keşe çevirir. |
Sevdasi uguruna cile cektigim.
Gonul bahceme cicekler ektigim. Sen gelmeyince kirilan kalbimi. Zalimler Bahcede kuruyan gule cevirir. |
Biri bir laf attı sonra da caydı,
Ortaya yazmıştım kendine saydı, sivaburs'a hüzün karanlık yaydı, Aydınlık dünyamı loşa çevirir. |
Yüreginiz dert görmesin, hepinize ayri ayri tesekkür ederim, siz olmasaniz internetin tadi yok, ilhaminiz bol olsun.
|
aşıklar sazları almışlar ele
yürekteki sözler dökülür dile gurbette her yer dar gelir bize yazımızı her daim kışa çevirir. |
dostlar sofrasına girdik aniden,
ayırmadık sizleri sevdik gönülden, yazılanların tamamı bilki yürekten, dörtlükler hiçbitmez,sele çevrilir |
yüreginde olmasın kin nefret
dilinden çıkmasın sakın gıybet günahların için hep tövbe et Rabbim ateşi goncaya güle çevirir |
uşah arada ilham geliyo emme çabıh gaçıyor bir dörtlük yazmışıdım bayaa bir teşekkür almışsım kele gerçekten olmuşki o gader teşekkürü hahetmişsim
|
BİLMEM BAHARMIYDI YOKSA YAZMIYDI
GÖNLÜME DOLACAK SIVAS GÜLLERİ BENİM DERDİM SANKİ SENDEN AZMIYDI KİM BİZİ BİLECEK SİVAS GÜLLERİ BEN DOSTUM DİYENDEN BAĞI BOZULMUŞ GÜL YÜZÜNE KARA YAZI YAZILMIŞ YOLUNMUŞ KESİLMİŞ HAYLİ EZİLMİŞ ŞERBETMİ OLACAK SİVAS GÜLLERİ KAN GÜLLERİ AÇAR SUYU KANIMDAN DİKENLER BÜRÜMÜŞ DÖRT BİR YANINDAN ACISINDAN CAN ÇEKİLİR TENİMDEN ERKENMİ SOLACAK SİVAS GÜLLERİ YARİN YASTIĞINA KOYSAM BİR DESTE GÜLÜN KOKUSUNDAN İY OLUR HASTA BENİM GÜLÜM HİÇ SOLMASIN SİVASTA AŞKIMLA GÜLECEK SİVAS GÜLLERİ SARI KIRMIZI HELE PEMBESİ PEMBEDE BOZULDU AYDIN DENGESİ BEYAZ GÜLÜN BANA ŞU İŞKENCESİ YADLARMI YOLACAK SİVAS GÜLLERİ AŞIK AYDENER AYDIN |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;568343]BİLMEM BAHARMIYDI YOKSA YAZMIYDI
GÖNLÜME DOLACAK SIVAS GÜLLERİ BENİM DERDİM SANKİ SENDEN AZMIYDI KİM BİZİ BİLECEK SİVAS GÜLLERİ BEN DOSTUM DİYENDEN BAĞI BOZULMUŞ GÜL YÜZÜNE KARA YAZI YAZILMIŞ YOLUNMUŞ KESİLMİŞ HAYLİ EZİLMİŞ ŞERBETMİ OLACAK SİVAS GÜLLERİ KAN GÜLLERİ AÇAR SUYU KANIMDAN DİKENLER BÜRÜMÜŞ DÖRT BİR YANINDAN ACISINDAN CAN ÇEKİLİR TENİMDEN ERKENMİ SOLACAK SİVAS GÜLLERİ YARİN YASTIĞINA KOYSAM BİR DESTE GÜLÜN KOKUSUNDAN İY OLUR HASTA BENİM GÜLÜM HİÇ SOLMASIN SİVASTA AŞKIMLA GÜLECEK SİVAS GÜLLERİ SARI KIRMIZI HELE PEMBESİ PEMBEDE BOZULDU AYDIN DENGESİ BEYAZ GÜLÜN BANA ŞU İŞKENCESİ YADLARMI YOLACAK SİVAS GÜLLERİ AŞIK AYDENER AYDIN[/QUOTE] Helal olsun ozanım, yüreğine, emeğine saglik, çok güzel olmuş, tebrikler saygılar. |
aydın aşık emeğine sağlık harika bir şiir kutlarım
|
gururlanma hadini aşma sakın
örnek al Rbinden utan sakın banane olsada sarayın tahtın Rabbim yaman aslanı ite çevirir |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;568343]BİLMEM BAHARMIYDI YOKSA YAZMIYDI
GÖNLÜME DOLACAK SIVAS GÜLLERİ BENİM DERDİM SANKİ SENDEN AZMIYDI KİM BİZİ BİLECEK SİVAS GÜLLERİ BEN DOSTUM DİYENDEN BAĞI BOZULMUŞ GÜL YÜZÜNE KARA YAZI YAZILMIŞ YOLUNMUŞ KESİLMİŞ HAYLİ EZİLMİŞ ŞERBETMİ OLACAK SİVAS GÜLLERİ KAN GÜLLERİ AÇAR SUYU KANIMDAN DİKENLER BÜRÜMÜŞ DÖRT BİR YANINDAN ACISINDAN CAN ÇEKİLİR TENİMDEN ERKENMİ SOLACAK SİVAS GÜLLERİ YARİN YASTIĞINA KOYSAM BİR DESTE GÜLÜN KOKUSUNDAN İY OLUR HASTA BENİM GÜLÜM HİÇ SOLMASIN SİVASTA AŞKIMLA GÜLECEK SİVAS GÜLLERİ SARI KIRMIZI HELE PEMBESİ PEMBEDE BOZULDU AYDIN DENGESİ BEYAZ GÜLÜN BANA ŞU İŞKENCESİ YADLARMI YOLACAK SİVAS GÜLLERİ AŞIK AYDENER AYDIN[/QUOTE] Üstadım resminde çıkmışsın şişman, Sana yazdığıma olmuşum pişman, Elini öpersem sakın ha şaşman, Ardından gelecek Sivas Gülleri. Benim sana saygım yapmıştır tavan, Bol sağlıklı olsun aldığın havan, Biz gülün olalım sen de bahçevan, Seninle kalacak Sivas Gülleri. Sen gerçek aşık olmuşsun meğer, Seninle bir sohbet her şeye değer, Açarsan gönlünü bizlere eğer, Gülistan bulacak Sivas Gülleri. |
çok güzel bir karşılık yüreğine güçlü kalemine sağlık yürekten kutlarım
|
ustalar yazıyor sözleri destan,
biz ulaşamayız size kaybettik baştan, sözlerimiz yanınızda gerçekten yavan, hasretiz geleceğiz sivas gülleri. |
boy verir uzar gider yalınca
üzülüp ağlar susuz kalınca aşık diyari baba ölünce mateme dalacak sivas gülleri |
Dilim gece gündüz hep seni andı,
Gönlüm çıra oldu aşkınla yandı, Zavallı yüreğim nasıl dayandı, Gamdan nasibini al kara bahtım. |
Ben şimdi ararım, mutluluk nerde,
Kalbim küle döndü, acılar serde, Ümitler sevginin olduğu yerde, Ara o yerleri bul kara bahtım. |
Masmavi panjurlu yemyeşil evdim,
Bedenim küçükse, sevgimle devdim, Ben onu tertemiz yürekle sevdim, O seni sevmedi bil kara bahtım. |
Zannetim ki aşklar yürekte hazdır,
Aşığın hayatı eğlence, sazdır, Bu deli başıma cezalar azdır, Sen de suratıma çal kara bahtım. |
[B]Hergün aradı seni üzdü
Kötü lafları ardarda düzdü Beklediğin bir güzel sözdü Şimdi saçlarını yol kara bahtım[/B] |
Bir zamanlar gönlün yemyeşil bağdı,
O vakitler senin sevdiğin çağdı, Damlalar misali üstüne yağdı, Aşkın gözyaşları sel kara bahtım. |
Tıkandı boğaza çıkmıyor sesim,
Yüreğimde saklı kaldı hevesim, Daralıyor artık gögüs kafesim, Bilemem bu nasıl hal kara bahtım. |
Sandalli'ya...
[B]Bir kavgamız var ölüm yaşam Kimseye demedik ağam paşam Gün gelir senden ayrılırsam Beyazın yanına gel kara bahtım [/B] |
Değmezmiş gözünden damlayan yaşa,
İkiye ayrılır anlatsan taşa, Düzelmez bu yazgı ağlama boşa, Kömürden de kara ol kara bahtım. |
Aşk yüzünden göğe çıktı feryadım,
Sen yoksan dünyada anılmaz adım, Benim de kalmadı ne tuzum tadım, Yine de olmadım kul kara bahtım. |
Taşlaşmış gönülle olmaz ki geçim,
İkinci kez yaptın bak yanlış seçim, Sen derdin yıllarca boş kaldı içim, Akar gam çeşmesi dol kara bahtım. |
Geçmişim elemdir, gelecek keder,
Diyemem çektiren sadece kader, Çilemi toplasam bilmem kaç eder? Hayat Sandallı´ya zul kara bahtım. |
Kör oldu gözlerin neyi seçecek,
Sevgi ekti gönlün keder biçecek, sivaburs yangının nasıl geçecek, Her saatin oldu yıl kara bahtım. |
elleriniz yürekleriniz dertsiz gamsız kedersiz olsun inşallah çok teşekkürler hepinize çok güzel şiirlerdi.
|
[COLOR="Red"][B]sevensin,sevilensin,beklenensin
bu yüreğe katıksın,aşsın binbir gece masallarından kalan aşksın sen bana yarsın,cansın..[/B][/COLOR] |
uşah be bu sayfayı ikide bir gaybetmeyin kele .iki saat arıyom.
|
[QUOTE=sandalli;568561]Geçmişim elemdir, gelecek keder,
Diyemem çektiren sadece kader, Çilemi toplasam bilmem kaç eder? Hayat Sandallı´ya zul kara bahtım.[/QUOTE] Bir hesap var kimse bilmez, ve derin, O'ndan O'na keskin yoldur kaderin, Teslim olsa yürek tek Sahibine, Ne üzüntün kalır ne de kederin! |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:54. |