![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
Hep gurbette girdim yeni yaşıma,
Gelmedik kalmadı garip başıma, Felek acıları taktı peşime, Elimin değdiği işler karıştı. |
[QUOTE=sandalli;577576]Hep gurbette girdim yeni yaşıma,
Gelmedik kalmadı garip başıma, Felek acıları taktı peşime, Elimin değdiği işler karıştı.[/QUOTE] bu on iki eylül beni yoruyor birleri manasız soru soruyor olmadık şeylere hayal kuruyor rüya belli deyil düşler karıştı |
[QUOTE=OSMAN ECE;577586]bu on iki eylül beni yoruyor
birleri manasız soru soruyor olmadık şeylere hayal kuruyor rüya belli deyil düşler karıştı[/QUOTE] Siyasetten artık kalırım uzak, Kum üstünde bunlar kaydırır kızak, Toplanın ozanlar buraya yazak, Orada atılan taşlar karıştı. |
[QUOTE=sandalli;577587]Siyasetten artık kalırım uzak,
Kum üstünde bunlar kaydırır kızak, Toplanın ozanlar buraya yazak, Orada atılan taşlar karıştı.[/QUOTE] dost sözlerin manalı ve hoş iftar yaklaşıyor mideler boş yurdum uğruna veririm baş içeri bir başka dışlar karıştı |
Ozanlar yazinda icimi daglayin,
Anadan babadan uzak nasil kalayim, Kadir gecesinde sessiz mi kayalim, Ilim yolunda duygularim karisti. |
[QUOTE=OSMAN ECE;577588]dost sözlerin manalı ve hoş
iftar yaklaşıyor mideler boş yurdum uğruna veririm baş içeri bir başka dışlar karıştı[/QUOTE] Allah kabul etsin yaptığın hayrı, Bizi kızdırıpta yaparlar seyri, Ne olur Diyari uzak kal gayrı, Ayak belli değil başlar değişmiş. Ayak belli değil başlar karıştı. Olacakti, oruc yüzünden. özür dilerim. :) |
[QUOTE=Dilsad Hatun;577589]Ozanlar yazinda icimi daglayin,
Anadan babadan uzak nasil kalayim, Kadir gecesinde sessiz mi kayalim, Ilim yolunda duygularim karisti.[/QUOTE] bu gece her müslümanın içi dağlanır birazdan yemekler yenir yürek yağlanır sabaha kadar allah diyerek ağlanır ne mutlu bu geceyi ihya edene doslar |
[QUOTE=Dilsad Hatun;577589]Ozanlar yazinda icimi daglayin,
Anadan babadan uzak nasil kalayim, Kadir gecesinde sessiz mi kayalim, Ilim yolunda duygularim karisti.[/QUOTE] Biz de ayrı kaldık anadan yârden, Çıkar mi hasretlik ölmeden serden, Vazgeçmiş herkesler, Resul´den BİR´den, Allah aşkı ile yanan döşler karıştı. |
[QUOTE=sandalli;577590]Allah kabul etsin yaptığın hayrı,
Bizi kızdırıpta yaparlar seyri, Ne olur Diyari uzak kal gayrı, Ayak belli değil başlar değişmiş. Ayak belli değil başlar karıştı. Olacakti, oruc yüzünden. özür dilerim. :)[/QUOTE] bazen ayaklar birbirine karışır bu sitemizde dostluk yarışır bayramda küsülüler barışır gözlerim doldu yaşlar karıştı NE ÖZÜRÜ CANIM BENİM HEP YAPIYORUZ |
Selam olsun ozanlar hepinize
Davul çalarmış dengi dengine Ekinlerin harman olduğu yerde Denesi,samanı birbirine karıştı |
[QUOTE=OSMAN ECE;577596]bazen ayaklar birbirine karışır
bu sitemizde dostluk yarışır bayramda küsülüler barışır gözlerim doldu yaşlar karıştı NE ÖZÜRÜ CANIM BENİM HEP YAPIYORUZ[/QUOTE] Özlemek olmaz mı vatanı, yurdu, Bugün açlık yine başıma vurdu, Zaman hiç geçmiyor, saatler durdu, Serap görür oldum aşlar karıştı. :) [QUOTE=Arif Coşkun;577598]Selam olsun ozanlar hepinize Davul çalarmış dengi dengine Ekinlerin harman olduğu yerde Denesi,samanı birbirine karıştı[/QUOTE] Arif ağam gelmiş, serilsin hasır, İftarda yapılsın ekstra kısır, Bir gün aç kaldık ya sanırsın asır, Bu sene ikiler, beşler karıştı. |
[QUOTE=sandalli;577601]Özlemek olmaz mı vatanı, yurdu,
Bugün açlık yine başıma vurdu, Zaman hiç geçmiyor, saatler durdu, Serap görür oldum aşlar karıştı. :) Arif ağam gelmiş, serilsin hasır, İftarda yapılsın ekstra kısır, Bir gün aç kaldık ya sanırsın asır, Bu sene ikiler, beşler karıştı.[/QUOTE] Acıkan hiç doymam sanmış Sofrayı bir güzel donatmış Yedikçe yemiş limiti aşmış Aç'ı toku birbirine karıştı :) |
[QUOTE=sandalli;577601]Özlemek olmaz mı vatanı, yurdu,
Bugün açlık yine başıma vurdu, Zaman hiç geçmiyor, saatler durdu, Serap görür oldum aşlar karıştı. :)[/QUOTE] bu sıra zamlar başını alıpta gitti saatin alarmı gece erken öttü kalktım ne görem tüpümde bitti dolusu hangisi boşlar karıştı |
[QUOTE=OSMAN ECE;577605]bu sıra zamlar başını alıpta gitti
saatin alarmı gece erken öttü kalktım ne görem tüpümde bitti dolusu hangisi boşlar karıştı[/QUOTE] Zaman daralıyor ömür bitiyor, Sahip olduklarım bir bir yitiyor, Bağda bülbül susmuş baykuş ötüyor, Güllerime konan kuşlar karıştı. |
[QUOTE=OSMAN ECE;577605]
bu sıra zamlar başını alıpta gitti saatin alarmı gece erken öttü kalktım ne görem tüpümde bitti dolusu hangisi boşlar karıştı[/QUOTE] Ramazanı fırsat bilip bastılar zamı Yitirmişler onlar bulamaz gamı Hesap sorsun diye aradım ağamı Ağası, beyi birbirine karıştı |
[QUOTE=sandalli;577606]Zaman daralıyor ömür bitiyor,
Sahip olduklarım bir bir yitiyor, Bağda bülbül susmuş baykuş ötüyor, Güllerime konan kuşlar karıştı.[/QUOTE] diyarim mutlu oldu hepinizi öptüm bugünkü atışmadan çok hisse kaptım hanımla birlik çeşitli yemekler yaptım karnı yarık pilav çorba aşlar karıştı HEPİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER |
uzanır eller bu gece semaya
hiç durmadan başlar nur yagmaya yürekler titrer gözler başlar aglamaya mutluluk hüzün bir birine karıştı |
Şükür Yaratan´a erdik geceye,
Rahmet olur bugün belki niceye, Zorlarım aklımı her bir heceye, Sandallı yoruldu tuşlar karıştı. |
[QUOTE=OSMAN ECE;577608]
diyarim mutlu oldu hepinizi öptüm bugünkü atışmadan çok hisse kaptım hanımla birlik çeşitli yemekler yaptım karnı yarık pilav çorba aşlar karıştı HEPİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER[/QUOTE] Bizde teşekkür ederiz Osman Abi İnsan sevdiğiyle mutlu olur tabi Patlıcan çok severim sofranın tadı İmam bayıldı, musakka birbirine karıştı :) |
sivaslılar netin yöneticileri ve tüm üyelerinin bayramı kutlu olsun
besledim gurbette kuşku köyüdür diyarinin aşkı istemem sarayı köşkü yine yurttan ayrı bu bayramda |
Eli opulecek yok Ana,Baba
Uzaklik icimdeki derin yara, Zaman gecer mi aceba, Yine yanlizim bu bayramda. |
[I][B]Anneler hazırlar baklava börek
Bayram var bayrama hazırlık gerek Öyle bir hasret ki dayanmaz yürek Sivasa gidelim biz bu bayramda.[/B][/I] [COLOR="Indigo"][FONT="Arial"]Tüm dostların mübarek ramazan bayramı kutlu olsun.[/FONT][/COLOR] |
Bir bayram yine sensiz geciyor,
Senin ugruna insanlar dua ediyor, Yoklugunda cileler cekilmiyor, Seni özledim Reis yine bu bayramda. |
Bayramdan bayrama uzanan hasret
Kavuşur canlar dediler sabret Gözümde tüten canım memleket Bekle beni gelirim birgün bayramda |
Gurbette bayramlar kederli geçer,
Arayanı yoktur, gurbetçi naçar, Vatanın acısı yaralar açar, Elin yurtlarında sürgün bayramda. |
Emek çektim bir ev yaptim erenler
Yine bu güzele bildiremedim Bahar geldi çiçek bitti ot bitti Toprak güldü tasi güldüremedim |
Anasız, babasız halin bilinmez,
Hadi gel demekle hemen gelinmez, Ele dostun gibi içten gülünmez, Yüreklerde sızı gurbet bayramı. |
[I]Bu sabah yine Ezansiz uyandik,
Içimizdeki buruklukla hazirlandik, Aci bir tebessüm'le tatlimizi yedik, Gözümde yas'sin gurbet bayrami.[/I] |
[QUOTE=sandalli;578161]Anasız, babasız halin bilinmez,
Hadi gel demekle hemen gelinmez, Ele dostun gibi içten gülünmez, Yüreklerde sızı gurbet bayramı.[/QUOTE] islam aleminde bayram kuruldu talihsiz kadere gönlüm darıldı sıladan ayrı yüzler buruldu silinmez içimde izi gurbet bayramı |
[QUOTE=OSMAN ECE;578173]islam aleminde bayram kuruldu
talihsiz kadere gönlüm darıldı sıladan ayrı yüzler buruldu silinmez içimde izi gurbet bayramı[/QUOTE] Almanya´da bayram yeri kurulmaz, Dostlar işte yanlarına varılmaz, insanları birbirine sarılmaz, Sanki kara yazı gurbet bayramı. |
sanmayınki biz burada mutluyuz
anadan atadan yurttan ayrıyız ne bayramlar geçer hiç anlamayız hep hüzünlüdür gurbet bayramı. |
[QUOTE=sandalli;578183]Almanya´da bayram yeri kurulmaz,
Dostlar işte yanlarına varılmaz, insanları birbirine sarılmaz, Sanki kara yazı gurbet bayramı.[/QUOTE] izliyor bizi sayın altuntın taş gurbetelde benim işlerim yaş döküldü dişler kel oldu baş ağızda kalmadı azı gurbet bayramı |
[QUOTE=OSMAN ECE;578192]izliyor bizi sayın altuntın taş
gurbetelde benim işlerim yaş döküldü dişler kel oldu baş ağızda kalmadı azı gurbet bayramı[/QUOTE] Diyari sözlerin ciğerim yakar, Altuntaş uzaktan bizlere bakar, Gözümden yaşlarım sel gibi akar, Paslandırdı sazı gurbet bayramı. |
Ey gözleri elam, kaşları karam,
Sensiz yaban elde kapanmaz yaram, Yıllardır yanıyor sönmeden çıram, Haydi gel de artık bitsin ayrılık. |
Ben de habersizim anadan, yarden,
Bir sızı saplanır kalbime birden, Çıkmıyor gül yüzlüm gönülden, şerden, Benden uzaklara gitsin ayrılık. |
Nerede ozanlar nerede düzen?
Nerede gönülden şiirler yazan? Baharı görmeden gelmişse hazan? Ben de buralardan çeker giderim. |
Osman Abim kızdı kendi yok
Sizsiz buraların tadı yok Söyletmen beni derdim çok Gün gelir başım alıp giderim |
Osman abi kızmaz hoş görür bizi,
Diyari yokluğun gönlümde sızı, Geri gel bizlere kış etme yazı, Yoksa bak kafama sıkar giderim. |
Dertli çalarım garip sazı
Kara yazılmış bu yazı Neyleyim viran olan bağı Gün doğmadan çeker giderim |
[QUOTE=sandalli;579928]Osman abi kızmaz hoş görür bizi,
Diyari yokluğun gönlümde sızı, Geri gel bizlere kış etme yazı, Yoksa bak kafama sıkar giderim.[/QUOTE] günlerdir hepinizi özledim yalınız kalıp biraz yozldım gelir diye yolunuzu gözledim yalınız kalmaktan bıkar giderim |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:15. |