![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sandalli;582691]Çok mutluyum bu sayfaya takıldım,
Aşkın ateşinde erken yakıldım, Her gün peynir yiye yiye sıkıldım, Yarın kahvaltıda bal olsun gardaş.[/QUOTE] gurbetellerde gönül hoş deyil herkesin derdivar kimse boş deyil içerde kan ağlar yürek taş deyil dostluğa uzanan el olsun gardaş |
Bir ateş içimde yanıp duruyor,
Ela gözler beni kalpten vuruyor, Sandalli boşuna hayal kuruyor, Dilerim eski yâr dul olsun gardaş. |
Sensiz dağlarımı duman bürüdü,
Dert kervanım başın aldı yürüdü, Eyvah eyvah derken ömrüm çürüdü, Sen yoksan otağım kül olsun gardaş. |
Erken kestim diye ne olur kızma,
Sazı aşktan çalıp gönlümü ezme, Yakışmaz güzele karalı yazma, Yarimin örtüsü al olsun gardaş. |
sivaburs'um bahtım karadan kara,
Doğuştan düşmüşüm ben ahu zara, Bu dertler götürür beni mezara, Senin ömrün coşkun sel olsun gardaş. |
diyarim gençlerle görsene fargın
yaşlanmış gönül düşmüşüm yorgun yurdundan uzak kadere dargın umarım köyümden gel olsun gardaş |
Tadı damağımda kalan bir akşam oldu.Yüreğinize sağlık üstatlarım. Diyari Baba sonsuz saygı ve selamlarımı sunuyorum.
|
biraz uzun süre kalayım derken
işim çıktı buradan ayrıldım erken trene binmesin demirden korkan ardniyet olanlar kıl olsun gardaş |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582718]biraz uzun süre kalayım derken
işim çıktı buradan ayrıldım erken trene binmesin demirden korkan ardniyet olanlar kıl olsun gardaş[/QUOTE] şimdi güzel olur çay ile börek akşam atıştık ustayla çırak ardniyet olan ocaktan ırak kötü huyu olan çil olsun gardaş |
Yeni bir ayak ver biz de gelelim,
Ustayla cıragın farkın bilelim, Kötünün adını kökten silelim, Fenalarin adı zûl olsun gardaş. |
[QUOTE=sandalli;582722]Yeni bir ayak ver biz de gelelim,
Ustayla cıragın farkın bilelim, Kötünün adını kökten silelim, Fenalarin adı zûl olsun gardaş.[/QUOTE] güvercinler atarlar takla işimiz olmaz karayla akla dost enercini akşama sakla biraz vakit geçer iş olsun usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;582724]güvercinler atarlar takla
işimiz olmaz karayla akla dost enercini akşama sakla biraz vakit geçer iş olsun usta[/QUOTE] Sizin varlığınız yeter daha ne, Toplanır ozanlar akşam şahane, Çay, kahve, yemişler hepten bahane, Yeter ki gönlümüz hoş olsun usta. |
[QUOTE=sandalli;582726]Sizin varlığınız yeter daha ne,
Toplanır ozanlar akşam şahane, Çay, kahve, yemişler hepten bahane, Yeter ki gönlümüz hoş olsun usta.[/QUOTE] daha akşam buldum eski çırağı yıllardır sordum ettim merağı sizinle oluyor gönlüm ferağı daima gönlünüz coş olsun usta |
[B]Ozanlar erken acmış sayfayı
Toplayalım hemen bizim tayfayı Açtık gönül denen bu odayı Birimiz beş olsun usta[/B] |
[QUOTE=Cley;582730][B]Ozanlar erken acmış sayfayı
Toplayalım hemen bizim tayfayı Açtık gönül denen bu odayı Birimiz beş olsun usta[/B][/QUOTE] erdeyil gley saat geçiyor biri dolaştım geldim bayırı kırı her çiçekten bal yapar arı zara balı baş olsun usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;582729]daha akşam buldum eski çırağı
yıllardır sordum ettim merağı sizinle oluyor gönlüm ferağı daima gönlünüz coş olsun usta[/QUOTE] Ozanın sayfası aylardır suskun, Aşık olan olmaz aşkına küskün, Seni herkes sever olmasın kuşkun, Sana yan bakanlar taş olsun usta. |
göl yerinden su eksik olmaz
susuz göle ördekler dalmaz engindir ozan kusura kalmaz ister dağlarda kış olsun usta |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582875]göl yerinden su eksik olmaz
susuz göle ördekler dalmaz engindir ozan kusura kalmaz ister dağlarda kış olsun usta[/QUOTE] diyari babanın engindir özü güzel nasiyhatı doğru sözü avlar göllerde ördeği kazı isterse çantam boş olsun usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;582877]diyari babanın engindir özü
güzel nasiyhatı doğru sözü avlar göllerde ördeği kazı isterse çantam boş olsun usta[/QUOTE] saygı değer usta sözlerin haktır yazdığın dizelerin manası çoktur verilen ayağın devamı yoktur ver yeni ayağı hoş olsun usta |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582878]saygı değer usta sözlerin haktır
yazdığın dizelerin manası çoktur verilen ayağın devamı yoktur ver yeni ayağı hoş olsun usta[/QUOTE] gurbet ellerinde yanıp kavruldum acı poyrazlar vurdu savruldum koca çınar idim şimdi devrildim suları çekilmiş göllere döndüm |
[QUOTE=OSMAN ECE;582880]gurbet ellerinde yanıp kavruldum
acı poyrazlar vurdu savruldum koca çınar idim şimdi devrildim suları çekilmiş göllere döndüm[/QUOTE] son bahar geldi kuşlarda göçer gurbet içimde yaralar açar yavrulardan ayrı kalmışım naçar yurdumda biçare kullara döndüm |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582881]son bahar geldi kuşlarda göçer
gurbet içimde yaralar açar yavrulardan ayrı kalmışım naçar yurdumda biçare kullara döndüm[/QUOTE] dertsiz baş yarasız ağaç olmaz dertlinin halini çekmeyen bilmez garibin gurbette çilesi dolmaz yırtılıp atılmış çullara döndüm |
[QUOTE=OSMAN ECE;582882]dertsiz baş yarasız ağaç olmaz
dertlinin halini çekmeyen bilmez garibin gurbette çilesi dolmaz yırtılıp atılmış çullara döndüm[/QUOTE] usta bırakalım kederi derdi artık yaşınız kemale erdi mevlam derdi bizemi verdi şarzı bitmiş pillere döndüm |
İki ozan düşmüş uzunca yola,
Ben araya girip aldırdım mola, Hadi Aşık Sefil ısmarla kola, Ağızda kuruyan dillere döndüm. |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582889]usta bırakalım kederi derdi
artık yaşınız kemale erdi mevlam derdi bizemi verdi şarzı bitmiş pillere döndüm[/QUOTE] ozanlar sitesine rağbet kalmadı bir dostlara selam saldım almadı attığım taşlar yerin bulmadı burada halden hallere döndüm |
[QUOTE=sivaburs;582891]İki ozan düşmüş uzunca yola,
Ben araya girip aldırdım mola, Hadi Aşık Sefil ısmarla kola, Ağızda kuruyan dillere döndüm.[/QUOTE] köyümde ziyaret ettim hastayı özlemiştim benim yaşlı ustayı size ikram edeyim çayı pastayı uzaktan bakan ellere döndüm |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582895]köyümde ziyaret ettim hastayı
özlemiştim benim yaşlı ustayı size ikram edeyim çayı pastayı uzaktan bakan ellere döndüm[/QUOTE] Bizi davet ettin ya evde yoksan, Çay pasta bulunur kola mı noksan, Hararetim çıktı bak ibre doksan, Hadi bir serinlet çöllere döndüm. |
[QUOTE=OSMAN ECE;582892]ozanlar sitesine rağbet kalmadı
bir dostlara selam saldım almadı attığım taşlar yerin bulmadı burada halden hallere döndüm[/QUOTE] diyari babayla yarışmak güzel kalbimde yeri çok çok özel basar gaza arabası dizel transit geçilen yollara döndüm |
[QUOTE=OSMAN ECE;582892]ozanlar sitesine rağbet kalmadı
bir dostlara selam saldım almadı attığım taşlar yerin bulmadı burada halden hallere döndüm[/QUOTE] Diyarim serimsim serden geçilmez, Acı kahve bile sensiz içilmez, Unutuldu adım sayfam açılmaz, Takvimlerde kalan yıllara döndüm. |
[QUOTE=sivaburs;582905]Diyarim serimsim serden geçilmez,
Acı kahve bile sensiz içilmez, Unutuldu adım sayfam açılmaz, Takvimlerde kalan yıllara döndüm.[/QUOTE] USTALAR USTASI HOŞ SAFA GELDİN HEP GÖZLERİM YOLLARDA NEREDE KALDIN BİZLERİ UNUTUP KEYFİNE DALDIN DEĞERİ KAYBOLMUŞ PULLARA DÖNDÜM |
[QUOTE=OSMAN ECE;582908]USTALAR USTASI HOŞ SAFA GELDİN
HEP GÖZLERİM YOLLARDA NEREDE KALDIN BİZLERİ UNUTUP KEYFİNE DALDIN DEĞERİ KAYBOLMUŞ PULLARA DÖNDÜM[/QUOTE] Sensin bu sayfayı değerli kılan, Var mıdır sensizken huzuru bulan, Sen yokken çiçeğim edildi talan, Gülistansız kalan güllere döndüm. |
[QUOTE=OSMAN ECE;582908]USTALAR USTASI HOŞ SAFA GELDİN
HEP GÖZLERİM YOLLARDA NEREDE KALDIN BİZLERİ UNUTUP KEYFİNE DALDIN DEĞERİ KAYBOLMUŞ PULLARA DÖNDÜM[/QUOTE] usta çırak çıktık uzunca yola aşık sefilim veririm mola dökerim derdi sazdaki tele delice çağlayan sellere döndüm |
[QUOTE=sivaburs;582911]Sensin bu sayfayı değerli kılan,
Var mıdır sensizken huzuru bulan, Sen yokken çiçeğim edildi talan, Gülistansız kalan güllere döndüm.[/QUOTE] siz olmadan sayfanın tadı olmuyor yazıp çizssemde yüzüm gülmüyor sefil yoldaşımdır kimse bilmiyor kahvede bakılan fallara döndüm |
[QUOTE=OSMAN ECE;582915]siz olmadan sayfanın tadı olmuyor
yazıp çizssemde yüzüm gülmüyor sefil yoldaşımdır kimse bilmiyor kahvede bakılan fallara döndüm[/QUOTE] Ölürüm yoluna emir alınca, Unutmam ben seni keyfe dalınca, sivaburs ozanım sensiz kalınca, Yaprağı dökülmüş dallara döndüm. Allah eksikliğini vermesin Üstadım. Yüreğine sağlık. Aşık Sefil yoldaşımız oldun. Sana da saygılarımı gönderiyorum. |
[QUOTE=sivaburs;582919]Ölürüm yoluna emir alınca,
Unutmam ben seni keyfe dalınca, sivaburs ozanım sensiz kalınca, Yaprağı dökülmüş dallara döndüm.[/QUOTE] diyarim gurbette kalmışım naçar sivaburs ustadına yüreğini açar iyi gün dostları hep benden kaçar fırtınalı esen yellere döndüm ustadım çok çok teşekkür ederim aşık sefil ve size hayırlı geceler |
DİYARİ BABANIN EŞİYİM BİLESİZ BUNU
BUGÜNDE GEÇİRDİK BU GÜZEL GÜNÜ SİZLERLE HOŞ OLUR SOHBETİN SONU YARİNKİ AYAĞI VERELİM BUGÜN |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582934]DİYARİ BABANIN EŞİYİM BİLESİZ BUNU
BUGÜNDE GEÇİRDİK BU GÜZEL GÜNÜ SİZLERLE HOŞ OLUR SOHBETİN SONU YARİNKİ AYAĞI VERELİM BUGÜN[/QUOTE] ben burda kuru ekmeği yerken yarinki ayağı vermişsin erken çırak ustayı geçmiş derken geçmiş hesapları soralım bugün |
[QUOTE=OSMAN ECE;582938]ben burda kuru ekmeği yerken
yarinki ayağı vermişsin erken çırak ustayı geçmiş derken geçmiş hesapları soralım bugün[/QUOTE] kuru ekmeğine katık olurum sabreyle diyari yakın gelirm beni sevdiğini iyi bilirim rüyaları hayıra yoralım bugün |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582947]kuru ekmeğine katık olurum
sabreyle diyari yakın gelirm beni sevdiğini iyi bilirim rüyaları hayıra yoralım bugün[/QUOTE] sefilim gel eyle oradan koşar gelirim yıllarca senin kapında köle olurum ömrümü sana verdim canımda veririm ebediy sevgiye varalım bugün |
[QUOTE=OSMAN ECE;582949]sefilim gel eyle oradan koşar gelirim
yıllarca senin kapında köle olurum ömrümü sana verdim canımda veririm ebediy sevgiye varalım bugün[/QUOTE] sanki yıl geçti buraya geleli havası soğuk insanlar hileli iççilerin hergünü burda çileli bukonunun üstünde duralım bugün |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:49. |