![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582951]sanki yıl geçti buraya geleli
havası soğuk insanlar hileli iççilerin hergünü burda çileli bukonunun üstünde duralım bugün[/QUOTE] almanyada bitmez iççi sorunu öp benim için küçük torunu hiç bir kul dolduramaz yerini gel gayrı gül yüzünü görelim bugün |
[QUOTE=OSMAN ECE;582953]almanyada bitmez iççi sorunu
öp benim için küçük torunu hiç bir kul dolduramaz yerini gel gayrı gül yüzünü görelim bugün[/QUOTE] sefilim doluyor az kaldı süre yavrular burada içimde yara ateşe saldık göz göre göre bu hesabı kime soralım bugün |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;582954]sefilim doluyor az kaldı süre
yavrular burada içimde yara ateşe saldık göz göre göre bu hesabı kime soralım bugün[/QUOTE] beklerim yolunu canda cananım bütün kalbimle sana inanım her daim diyarim seni ananım hadi gel murada erelim bugün |
[QUOTE=OSMAN ECE;582955]beklerim yolunu canda cananım
bütün kalbimle sana inanım her daim diyarim seni ananım hadi gel murada erelim bugün[/QUOTE] sabreyle ustam kaldı bir hafta yine duracağız aynı bir safta olsamda sibiryada kafta yurdumda el ele duralım bugün |
Hele bir seslenin Osman Ece´ye,
sivaburs´u hemen bulsun da gelsin, Kronik renk versin bugün heceye, Aşık Sefil´i de alsın da gelsin. |
[QUOTE=sandalli;584188]Hele bir seslenin Osman Ece´ye,
sivaburs´u hemen bulsun da gelsin, Kronik renk versin bugün heceye, Aşık Sefil´i de alsın da gelsin.[/QUOTE] siva burs gideli hayli oluyor kendisini özlediğimizi biliyor vakit yaklaştı evle oluyor evlen namazını kılsında gelsin |
[QUOTE=OSMAN ECE;584189]siva burs gideli hayli oluyor
kendisini özlediğimizi biliyor vakit yaklaştı evle oluyor evlen namazını kılsında gelsin[/QUOTE] Kronik kardeşim bu günde doğdu, Dünyayı neşeye sevince boğdu, Bugün gönlümüze sevgiler yağdı, Derdini sellere salsın da gelsin. |
[QUOTE=sandalli;584190]Kronik kardeşim bu günde doğdu,
Dünyayı neşeye sevince boğdu, Bugün gönlümüze sevgiler yağdı, Derdini sellere salsın da gelsin.[/QUOTE] girdik yalan dünyada haldan hallara allah dert vermesin dosta açılan kollara bütün dileğimiz kroniğe nice mutlu yıllara bizim burda olduğumuzu bilsin de gelsin |
[QUOTE=OSMAN ECE;584193]girdik yalan dünyada haldan hallara
allah dert vermesin dosta açılan kollara bütün dileğimiz kroniğe nice mutlu yıllara bizim burda olduğumuzu bilsin de gelsin[/QUOTE] Kurumuş bahçeye çiçek ekilmez, Bu yalan dünyanın derdi çekilmez, Bilal´in bileği çelik bükülmez, Duyanlar yiğitten yılsın da gelsin. |
[QUOTE=sandalli;584196]Kurumuş bahçeye çiçek ekilmez,
Bu yalan dünyanın derdi çekilmez, Bilal´in bileği çelik bükülmez, Duyanlar yiğitten yılsın da gelsin.[/QUOTE] diyrim sandallı bize ferman okuyor bizi kapıştırmak için pusudan bakıyor atışmak için bize yeşil ışık yakıyor sazını koltuğuna çalsın da gelsin |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;584199]diyrim sandallı bize ferman okuyor
bizi kapıştırmak için pusudan bakıyor atışmak için bize yeşil ışık yakıyor sazını koltuğuna çalsın da gelsin[/QUOTE] Aşık Sefil bana kendisi çatar, Bitmeyen derdime yenisin katar, Vatanın hasreti sineme batar, Yâr çirkin yüzüme gülsün de gelsin. |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;584199]diyrim sandallı bize ferman okuyor
bizi kapıştırmak için pusudan bakıyor atışmak için bize yeşil ışık yakıyor sazını koltuğuna çalsın da gelsin[/QUOTE] ben ozanım atışmadan kaçmam altından kalkmadığım konuyu açmam daha kızarmadan göğ ekini biçmem daneler başağa dolsun da gelsin |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Dikkat edin atışmanın dozuna.
Agzında kelamına ve sözüne. Bilirim sadiksiniz sozunuze özünuze. Ozanlar eline gulleri alsinda gelsin. |
[QUOTE=sandalli;584200]Aşık Sefil bana kendisi çatar,
Bitmeyen derdime yenisin katar, Vatanın hasreti sineme batar, Yâr çirkin yüzüme gülsün de gelsin.[/QUOTE] çıkamassın iki aşıkla başa nefes tüketme sen boşa paltayı vurmayasın taşa pirler dergahına dalsın da gelsin |
[QUOTE=OSMAN ECE;584201]ben ozanım atışmadan kaçmam
altından kalkmadığım konuyu açmam daha kızarmadan göğ ekini biçmem daneler başağa dolsun da gelsin[/QUOTE] inceldiği yerden kopsun diyorsun, Sefil yemekleri yapsın diyorsun, Konular özünden sapsın diyorsun, Diyari ham daha olsun da gelsin. :) |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Yolumuz düstümüs ozan yurduna,
Hayranim ben koyununa kurduna, Ben gelirim sizlerin ardina, Sevgiyi saygiyi arayan sizlere gelsin. |
[QUOTE=sandalli;584204]inceldiği yerden kopsun diyorsun,
Sefil yemekleri yapsın diyorsun, Konular özünden sapsın diyorsun, Diyari ham daha olsun da gelsin. :)[/QUOTE] ham meyveyi koparmazlar dalından sözlerin daha tatlı zara balından kim vefa görmüşkü dünya malından diyarim saçlarını yolsun da gelsin |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;584203]çıkamassın iki aşıkla başa
nefes tüketme sen boşa paltayı vurmayasın taşa pirler dergahına dalsın da gelsin[/QUOTE] Ben gezginim diyar diyar gezerim, Canımı sıkanı sözle ezerim, Üstüme gelmeyin sizi üzerim, Siyahi sinesin delsin de gelsin. |
[QUOTE=sandalli;584207]Ben gezginim diyar diyar gezerim,
Canımı sıkanı sözle ezerim, Üstüme gelmeyin sizi üzerim, Siyahi sinesin delsin de gelsin.[/QUOTE] aşık sefilim vakıt geçti işim çok yardım cınız olsun sizin hak diyariyi fazla üzmeyesin bak muhabbetiniz devamlı kalsın da gelsin |
[B][COLOR=darkorange]burda olduğunuzu bildim de geldim
renkden renge büründümde geldim size şükran minnet sevgi getirdim yüreğimi önünüze serdim de geldim [/COLOR][/B] |
[QUOTE=sandalli;584207]Ben gezginim diyar diyar gezerim,
Canımı sıkanı sözle ezerim, Üstüme gelmeyin sizi üzerim, Siyahi sinesin delsin de gelsin.[/QUOTE] gurbette bu gönlüm yasta dost sözü acı vermez dosta yanılırda koyarsa posta taş vurana gülle gelirim |
[QUOTE=OSMAN ECE;584211]gurbette bu gönlüm yasta
dost sözü acı vermez dosta yanılırda koyarsa posta taş vurana gülle gelirim[/QUOTE] Kimler geldi kimler geçti buradan, Bu garip yaşamım zaten sıradan, Vazgeçip hayattan, puldan, paradan, Coşkun coşkun akan selle gelirim. |
[COLOR="Red"][B] Hiç ağlama sen gözlerinde yaş olmasın
Yüreğin hiç dert keder görmesin O güzel ruhun hep rahat etsin Sen bunlara layıksın canım benim En ufak sıkıntıda dağları deler gelirimmmm[/B][/COLOR] bugün bütün sözler kronikime ;;) |
[QUOTE=sandalli;584213]Kimler geldi kimler geçti buradan,
Bu garip yaşamım zaten sıradan, Vazgeçip hayattan, puldan, paradan, Coşkun coşkun akan selle gelirim.[/QUOTE] herkes günahından kendi kaçmazssa aşıklar söyleyipte sazlar coşmassa en yakın dostların bile kucak açmassa takılır başka bir yaban elle gelirim |
misafir geldik oturacak yaygı kalmamış
ozanlarda muhabbet duygu kalmamış baya bayana büyüğe saygı kalmamış ağzımda sükut bir dille gelirim |
anlaşıldı bende giderim köyüme
bu yaşta atışmak benim neyime ne düşse razıyım kendi payıma dostlara açılan kolla gelirim |
Emekliye güya verdiler zamı
Ne canları kaldı nede halları Senede bir verilen sadaka zamı Postaya iade ederde gelirim |
[QUOTE=Arif Coşkun;584396]Emekliye güya verdiler zamı
Ne canları kaldı nede halları Senede bir verilen sadaka zamı Postaya iade ederde gelirim[/QUOTE] belliydi onların akı karası emeklinin hali yürek yarası söğleyim gelmiştir sırası doluyor zenginin kesesi usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;584397]
belliydi onların akı karası emeklinin hali yürek yarası söğleyim gelmiştir sırası doluyor zenginin kesesi usta[/QUOTE] Karaman'ın koyunu sonra çıktı oyunu Ben malımı tanırım bilirim huyunu Hep kendine bağladı değirmenin suyunu Helvayı baklavayı onlar yedi be usta |
mitinglerde nutuk atılıp vaat verildi
kendi istedikleri gibi meclis kuruldu sabırlar taştı sinirler iyice gerildi kendilere çalışıyor anası yasası be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;584401]
mitinglerde nutuk atılıp vaat verildi kendi istedikleri gibi meclis kuruldu sabırlar taştı sinirler iyice gerildi kendilere çalışıyor anası yasası be usta[/QUOTE] Söyledik hep oyun içinde var oyun Doğruyu söylerim ben isterse kovun Demedik gelip çalıp,çırpıp ta soyun Birazda garibana bıraksalar be usta |
[QUOTE=Arif Coşkun;584403]Söyledik hep oyun içinde var oyun
Doğruyu söylerim ben isterse kovun Demedik gelip çalıp,çırpıp ta soyun Birazda garibana bıraksalar be usta[/QUOTE] hep yaptılar oyun üstünde oyun anasını ağlattılar kasaba köyün işine gelmeyeni ettiler tayın yoktur kendinin derdi tasası be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;584404]
hep yaptılar oyun üstünde oyun anasını ağlattılar kasaba köyün işine gelmeyeni ettiler tayın yoktur kendinin derdi tasası be usta[/QUOTE] Et, buğday artık dışardan ithal Bilmem acep ne olacak bu hal Gelirmi bilmem birdaha Kemal Mirasları bir bir sattılar be usta |
[QUOTE=Arif Coşkun;584405]Et, buğday artık dışardan ithal
Bilmem acep ne olacak bu hal Gelirmi bilmem birdaha Kemal Mirasları bir bir sattılar be usta[/QUOTE] nerden açıldı bugün bu konu kalmadı köylünün ayakta donu yansada aşık diyarinin canı yemişler kaymağı kaldı bize posası be usta |
[QUOTE=OSMAN ECE;584408]
nerden açıldı bugün bu konu kalmadı köylünün ayakta donu yansada aşık diyarinin canı yemişler kaymağı kaldı bize posası be usta[/QUOTE] Yaşamın her alanı önemli konu Dostların altına sererler postu Bilmem ne olur riyakarın sonu Diyarı baba doğru der be usta |
elinize yüreğinize sağlık aşıklar sandallısız azcık tuzu kıt olmuş ama yinede fena değildi güzeldi.
|
[I][B]Yollarına bakıp bakıp ağladım,
Uzaklarda karaları bağladım, Dertli yazıp yürekleri dağladım, Gurbetin çilesi bitmez be usta.[/B][/I] |
[B][I][COLOR="DarkRed"]Belli degil yazi kisi
Sizliyor yüregimin basi Hasret yakti kor etti bizi Gurbette esiriz be Usta... [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img177.imageshack.us/img177/6192/83944062ga3a.gif[/img][/url][/COLOR][/I][/B] |
[B][COLOR=darkorange]Hasan abi yok boynumuz bükük[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]şiirleri yok gözümüzün ışığı sönük sen olmayınca ilhamımız ölük buraların tadı,tuzu sendeymiş be usta [/COLOR][/B] |
Erken gelir akşam yanlızlığıma
Diyar, diyar gezer ararım seni Karanlık yollar gündüzüm kara Hayata küskünüm barıştır be usta |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:22. |