![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[B]Ozanlaramı küsmüş Osman Ece
Sitede dolanır bir laf dilden dile İnanmadım ben, aha geldi bile :) Boynu bükük koymazsın dimi usta [/B] |
Ozanın küsü olmaz sözle barışır
Sahada, meydanda sazla yarışır Gün olur elbet koyun kuzu karışır Hayat bize ders verir be usta |
Sadik dostun kiymetini biliniz.
Dostun cagrisina cevap veriniz. Insanlari hatasiyla seviniz. Hatayi anlayan dost gelsin usta. |
[B][COLOR="DarkOrange"]Seninle olsam bile hasret kalırım sana
Anlamadım deme sıla olmuşsun bana Sıla da sen, gurbette sen, hasrette sen Bahçem güle ererdi, sevgili sen bana gelsen [/COLOR][/B] [QUOTE=bilal kose;584957]Sadik dostun kiymetini biliniz. Dostun cagrisina cevap veriniz. Insanlari hatasiyla seviniz. Hatayi anlayan dost gelsin usta.[/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrange"]ustalar gelince susarmış çıraklar bizde tersi oldu nerde bu ustalar, sandalli usta yazda susmasın mısralar, boynu bükük kaldı sensiz ozanlar [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585270][B][COLOR="DarkOrange"]Seninle olsam bile hasret kalırım sana
Anlamadım deme sıla olmuşsun bana Sıla da sen, gurbette sen, hasrette sen Bahçem güle ererdi, sevgili sen bana gelsen [/COLOR][/B] [B][COLOR="DarkOrange"]ustalar gelince susarmış çıraklar bizde tersi oldu nerde bu ustalar, sandalli usta yazda susmasın mısralar, boynu bükük kaldı sensiz ozanlar [/COLOR][/B][/QUOTE] Dilimde bir hece, gönlümde sizi, Ben de çok özledim dostlarım sızı, Gelirse bahara çevirir güzü, Kronik´sız burda cansız ozanlar. Dilimde bir hece, gönlümde sızı, Ben de çok özledim dostlarım sizi, Gelirse bahara çevirir güzü, Kronik´sız burda cansız ozanlar. |
[B][COLOR=darkorange]hasan abim gelmiş nergisler ,güller açmış [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]güzel mısraları etrafa koku saçmış,[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]yokluğunda buralar pek de[/COLOR][/B][B][COLOR=#ff8c00] havasız kalmış mis kokulu mısraları ciğerlere çekin ozanlar [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585274][B][COLOR=darkorange]hasan abim gelmiş nergisler ,güller açmış [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]güzel mısraları etrafa koku saçmış,[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]yokluğunda buralar pek de[/COLOR][/B][B][COLOR=#ff8c00] havasız kalmış mis kokulu mısraları ciğerlere çekin ozanlar [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/B][/QUOTE] Senin sesin gel diyorsa gelirim, Yiğitlik, mertliktir özün bilirim, Sohbet senle ise elbet kalırım, Yollarına çiçek dökün ozanlar. |
[QUOTE=sandalli;585275]Senin sesin gel diyorsa gelirim,
Yiğitlik, mertliktir özün bilirim, Sohbet senle ise elbet kalırım, Yollarına çiçek dökün ozanlar.[/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrange"] ben gibi çıraklar olmasa anlaşılmaz ustalar ustam sandallı güzel sözü gönllere postalar bilirim zordur seninle aşık atmalar ona karşı boynum kıldan incedir ozanlar [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585276][B][COLOR="DarkOrange"] ben gibi çıraklar olmasa anlaşılmaz ustalar
ustam sandallı güzel sözü gönllere postalar bilirim zordur seninle aşık atmalar ona karşı boynum kıldan incedir ozanlar [/COLOR][/B][/QUOTE] Şiire anlamı yüreğin verir, Bu abin seninle duyuyor gurur, Sendeki ışığı kör bile görür, Haydi siz de gelin görün ozanlar. |
[QUOTE=sandalli;585277]Şiire anlamı yüreğin verir,
Bu abin seninle duyuyor gurur, Sendeki ışığı kör bile görür, Haydi siz de gelin görün ozanlar.[/QUOTE] [B][COLOR=darkorange]uzun yoldan geldin sana selam olsun tüm ozanlar toplansın sana kelam sunulsun ozanlar meclisi hemen kurulsun sesime ses verin duyun ozanlar [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585278][B][COLOR=darkorange]uzun yoldan geldin sana selam olsun
tüm ozanlar toplansın sana kelam sunulsun ozanlar meclisi hemen kurulsun sesime ses verin duyun ozanlar [/COLOR][/B][/QUOTE] Ozanlar grevde sesleri çıkmaz, sivaburs, Diyari buraya bakmaz, Arif abi gelse sohbetten bıkmaz, Agama demleyin çayı ozanlar. |
[B][COLOR=#ff8c00]ben birazdan çıkacağım haberin olsun[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]yemek hazırlayacam bize afiyet olsun [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]aç olan herkes sofraya buyursun davete icabet edin ozanlar [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585282][B][COLOR=#ff8c00]ben birazdan çıkacağım haberin olsun[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]yemek hazırlayacam bize afiyet olsun [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]aç olan herkes sofraya buyursun davete icabet edin ozanlar [/COLOR][/B][/QUOTE] Seni yetiştiren çok vermiş emek, Bizi yalnız koyup gidersin demek, Ne güzeldir senin yaptığın yemek, Afiyetler olsun deyin ozanlar. Afiyet olsun. |
sarma sarmis benim anam
beklerim artik dayanamam anamin yemeklerine doyamam buyurun sofraya ozanlar |
[B][COLOR="DarkOrange"]özlemişim seninle aşık atmayı
usta kelamından feyz almayı ben gelene kadar kurun masayı artık yeni bir ayak verin ozanlar[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585286][B][COLOR="DarkOrange"]özlemişim seninle aşık atmayı
usta kelamından feyz almayı ben gelene kadar kurun masayı artık yeni bir ayak verin ozanlar[/COLOR][/B][/QUOTE] Kurulu dergahım kapımız açık, Bu deli yüreğim benden de kaçık, Yemeğinden getir bize de ecik, Tadına baksınlar artık ozanlar. |
[B][COLOR=darkorange]burdan kalkmadım ki yemek yiyelim
birazdan zafiyet geçireceğim yemek mi kaldı ki sizede vereyim [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]yanık kokusunu aldınız mı ozanlar ?[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/B] |
Gözlerim yaş dolu, yüreğim yasta,
Günlerdir ah çeker bu gönül hasta, Hele selam salın o sadık dosta, Dermnanım O´ndadır alsın da gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]benden ala olmaz sana dost
iste olayım ayaklarına post [/COLOR][/B][B][COLOR=#ff8c00]ben geldim kabul edersen eğer etmessen de başka ozanlar gelsin [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronik;585512][B][COLOR=darkorange]benden ala olmaz sana dost
iste olayım ayaklarına post [/COLOR][/B][B][COLOR=#ff8c00]ben geldim kabul edersen eğer etmessen de başka ozanlar gelsin [/COLOR][/B][/QUOTE] Sen gelince kayboluyor acımız, Göklere yükselir senle tacımız, Sefalar getirdin güzel bacımız, Ozanlar kiynmetin bilsin de gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]asıl ben seni bu başa tac ettim
maksat muhabbet şiiri araç ettim, sayende ben beni bildim kendini bulmak isteyen buraya gelsin [/COLOR][/B] |
Ozanlar suskunlar, ağam da dargın,
Sitenin bu hali durgundan durgun, sivaburs, Diyari kimlere kırgın, Artık yüzleriniz gülsün de gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]herkese açık kapımız gelene selam edilir
baş köşeye oturtulur hoş geldiniz denilir ozanlar eline güller dikilir elinde gül fidanı olanlar gelsin [/COLOR][/B] |
Dobrasın kardeşim, sözlerin doğru,
Dostlar için yaktık, kavurduk bağrı, İsteyenler duyar budur son çağrı, Kötüyü bir kalem silsin de gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]ustam gönül bağından salkım üzüm istedi
bizim yarenler kaf dağında hepsi hüzün diledi istedik ki gönüllerde güller derilsin demedik kimseye kılıcını çekenler gelsin [/COLOR][/B] [QUOTE=sandalli;585521]Dobrasın kardeşim, sözlerin doğru, Dostlar için yaktık, kavurduk bağrı, İsteyenler duyar budur son çağrı, Kötüyü bir kalem silsin de gelsin.[/QUOTE] [B][COLOR=darkorange]dalgar bekleyin hasan abimi yarenler açsın buzdan sineyi buz gibi sineyi kor etmeyi göze almayı bilenler gelsin [/COLOR][/B] |
Yanan bu yüreğim sevdadan ezik,
Ümidim yoruldu, beklentim bezik, Halimi görenler diyor ki yazık, O yâr zülüfleri salsın da gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]aşığın sinesi yanar kor olur her zaman
aciz bir kuluz işte ağlarız zaman zaman gelmesse gelmesin aman abim be aman [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]gönlüne tahtını kuracak gelsin [/COLOR][/B] |
diyari babam küsmüş acep kime
sivaburs hiç gelmez bilmemki niye sefil anam bak kadere kadere kardeşlerim küslüğü atsında gelsin |
Zaten her ayrılık bagrinmi yaktı,
Gözler gelir diye yoluna baktı, Acıları bir bir başıma yıktı, Önce gidip insan olsun da gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]fidanlar yeşerir toprakda yeter ki tava gelsin
gülden nağmeler yazın gül gibi hava gelsin ozanlar diyarına bahçevan gelsin orakla değil de kalemini sazını kapanlar gelsin [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yazdıklarına duyarım minnet sivabursu,ece amcayı yad et artık burası bize emanet kalemine ,yüreğine güvenen gelsin [/COLOR][/B] |
Ustalar toplanmış diller döküyor,
İnce mesajları belim büküyor, Ahlar, vahlar ciğerimi söküyor, Yâr de benim gibi solsun da gelsin. |
[B][COLOR=darkorange]haddimi bilirim neme gerek ustalık[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]usta sen,ben ederim çıraklık biraz müsade istesem bi cigaralık bana eşlik etmek isteyen gelsin [/COLOR][/B] |
Sigara inan ki ömrüne zarar,
Tüttürdüm yıllarca görmedim yarar, Bırakmak istersen ver artık karar, Dumanı zararlı bilenler gelsin. |
[B]Zararını bilse zaten içmez
Sorma abisi o daha çömez Bekleme seninle kimse gelmez Sağlıgın degerini bilen gelsin[/B] |
İster fakir ol dediler ister fıkara
Yemekten sonra yak bir cigara Sakın ha kanıpta veremyin para Hesabı, kitabı bilenler gelsin |
[B][COLOR=darkorange]ne yani sağlığımın kıymetini bilmiyor muyum [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]ben şimdi 2.sınıf muamele görüyorum [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bakın bu sözlerinize çok alınıyorum [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]cley bu ellere gelmesinde herkesler gelsin [/COLOR][/B] |
Cley´in sözleri doğruymuş meğer,
Sağlığa önceden vermeli değer, Dumansız bir hava istersen eğer, Sigarayı kökten silenler gelsin. |
Sigarayı bırakın demleyin çayı
Sakın ha dostlarla açman arayı Bende çok çaldım o bağlamayı Sazına sesine güvenen gelsin |
[B][COLOR=darkorange]sen çal arif abi ben söylerim
yanık sesimle ciğerleri közlerim önce bir uzun hava çekelim ardından halaya duranlar gelsin [/COLOR][/B] |
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yasak diye duvara asmış levhayı[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bir şey olmaz der veririz cezayı[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Paslanmış kalpler ister kalayı [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevgiyi, saygıyı bilenler gelsin [/SIZE][/FONT] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:11. |