![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=bilal kose;586269]Ozandan ozana selam olur.
Garib bilal sizleri burda bulur. Sizden uzak kalmam dostluklar sogur. Burada dostluklar baska degilmi.[/QUOTE] diyariden herkese hayırlı geceler nerde ustalar hani nerde hocalar havalar soğudu tüter bacalar kaleriferler yansa keşke değil mi |
sivaburs okumuş dersini almış,
Hastaymış bu akşam biraz geç kalmış, Bensiz de ozanlar sazını çalmış, Dillerden dökülen gazel değil mi? |
[QUOTE=sivaburs;586276]sivaburs okumuş dersini almış,
Hastaymış bu akşam biraz geç kalmış, Bensiz de ozanlar sazını çalmış, Dillerden dökülen gazel değil mi?[/QUOTE] sivaburs diye bir ayak verdim geç kalınca çok merak sardım sizlerle dost olmak benim derdim benim bu fikrim güzel değil mi |
Hastaymış bu akşam biraz geç kalmış, Bensiz de ozanlar sazını çalmış, Dillerden dökülen gazel değil mi?[/QUOTE] Geçmiş olsun dostum bulasın şifa, Sizlerden görmüşüm dostluğa vefa, Dilerim Mevla´mdan cekmezsin cefa, Bizlerde bulunmaz hızal değil mi? |
Sivasliyim ama kaldim gurbette.
Kusur olmaz bizde asla hürmette. Birgün dönecegim sana elbette. Sivas beni bagirina basar degilmi. |
Hastaymış bu akşam biraz geç kalmış, Bensiz de ozanlar sazını çalmış, Dillerden dökülen gazel değil mi?[/QUOTE] usdat geşmiş olsun allah şifalar versin sandallı dostta hastaydı anca iyileşti havalar aldatır bu sıra çok dikkat edin hepinize hayırlı geceler iyiki varsınız akşamı iple çekiyorum |
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim dostlarım. Gece bitmiş, zorlamaya gerek yok. Allah hepinize rahatlık versin. Yarına inşallah.
|
Herkese hayirli geceler emeginize yureginize saglik.Sivaburs ustam gecmis olsun allah acil sifalar versin Allaha emanetsiniz iyi geceler.
|
[B]Geçmiş olsun sivaburs ozan
Şifa versin sana yaradan Pay verelim sana da duadan Hastalık defolur gider değil mi ?[/B] |
[QUOTE=Cley;586271][B]Olursan okulda başkan[/B]
[B]Sağlam olur önün arkan[/B] [B]Saygı durur alem erkan[/B] [B]Resmiyet bizi bozar değil mi ?[/B] [/QUOTE] [B][COLOR=darkorange]bu taşlama bana galiba sen nasıl konuşursun benim gibi başkana küsme ama açarsam sana dava IHM 'e gitsem yeridir değil mi [/COLOR][/B] ? |
Ozanlar bugün de erken gelmezse,
Kadirimi, kıymetimi bilmezse, Espiriyi görüp, görüp gülmezse, Aklı yoktur diye söz çıkaralım. |
[QUOTE=sandalli;586352]Ozanlar bugün de erken gelmezse,
Kadirimi, kıymetimi bilmezse, Espiriyi görüp, görüp gülmezse, Aklı yoktur diye söz çıkaralım.[/QUOTE] ben yeniyim varmı yanınızda yer burayı bulmak için döktüm ter haydi sandallı kardeş bir ayak ver ozanlar sitesinde toz çıkaralım |
[QUOTE=oguz7358;586354]ben yeniyim varmı yanınızda yer
burayı bulmak için döktüm ter haydi sandallı kardeş bir ayak ver ozanlar sitesinde toz çıkaralım[/QUOTE] Hoş geldin Oğuz bey, buyur geç otur, Bu suskun halimi ne olur bitir, Mangal hazır işte kömürü getir, Ateşi yakalım, köz çıkaralım. |
Kimi gün hüzünle boynu bükülen
Kimi gün dilinden dertler dökülen Kimi gün inatla naza çekilen Ozanlardan başka kimimiz var bizim |
[QUOTE=sandalli;586355]Hoş geldin Oğuz bey, buyur geç otur,
Bu suskun halimi ne olur bitir, Mangal hazır işte kömürü getir, Ateşi yakalım, köz çıkaralım.[/QUOTE] hoş bulduk siyahi oturdum size sivastan haber getirdim manisa sivası ikibir bıtirdim elbirliği ile kupaya biz çıkaralım |
[QUOTE=oguz7358;586358]hoş bulduk siyahi oturdum
size sivastan haber getirdim manisa sivası ikibir bıtirdim elbirliği ile kupaya biz çıkaralım[/QUOTE] Alalım seninle ortak araba, Sen ağam ol benim, ben de maraba, Bir tavşan koyalım demir dolaba, Sihirbazlar gibi kız çıkaralım. |
Hoşgeldin aramıza Ozan Oğuz
Gah varız burda gah yokuz Kalplerimiz birdir biz buyuz Söz ile saz ile tadını çıkaralım |
[QUOTE=Arif Coşkun;586361]Hoşgeldin aramıza Ozan Oğuz
Gah varız burda gah yokuz Kalplerimiz birdir biz buyuz Söz ile saz ile tadını çıkaralım[/QUOTE] Ozan Oğuz geldi duymayan duysun, Sofra seren kardeş bir tabak koysun, Kimse aç kalmasın herkesler doysun, Pilavın üstünde kaz çıkaralım. |
[QUOTE=sandalli;586360]Alalım seninle ortak araba,
Sen ağam ol benim, ben de maraba, Bir tavşan koyalım demir dolaba, Sihirbazlar gibi kız çıkaralım.[/QUOTE] ben aradım diyari diye birini aylardır bulamadım ozanların yrini ben bahar özünden ferydinin torunu haydi toplanın ozanlar hız çıkaralım |
[QUOTE=oguz7358;586363]ben aradım diyari diye birini
aylardır bulamadım ozanların yrini ben bahar özünden ferydinin torunu haydi toplanın ozanlar hız çıkaralım[/QUOTE] Feryadi babanın güzel torunu, Sellere vereyim derdin, çorunu, Diyari görmüştür senin sorunu, Diyari´ye giden iz çıkaralım. |
Yapılan yemeğin hiç tadı yoksa,
Kurban da geliyor deriler koksa, Madem Tuzgölü'nde bu meret çoksa, Gidelim şu gölden tuz çıkaralım. |
Hiç işe yaramaz benim sanatım,
Canıma tak etti artık denetim, Sesimizi duymaz ise yönetim, Biz de sesimizi tiz çıkaralım. |
Toplanın gidelim Sivas eline,
Yolda selam verin atlı geline, De hadi asılın sazın teline, Yazılan sözlerden haz çıkaralım. |
Şapka çıktı artık kalmadı kavuk,
Yigidom gurbette hayali boğuk, Sivas´ta bu mevsim kıştan da soğuk, Gece ayazindan buz çıkaralım. |
Sivas illerinde bu sevda yaygın,
Sandallı üstadım bir kıza baygın, Üzülme üstadım olmasın kaygın, Gidelim şu kızdan naz çıkaralım. |
Güzel güzel yazsın koyun ozanı,
Kaynamasın artık cadı kazanı, Tutun ellerinden düzen bozanı, Kaşını patlatıp, göz çıkaralım. |
Bu gelen mevsimi uzağa itip,
Isınalım hadi odunlar atıp, Bütün mevsimleri torbaya katıp, Sallayıp sallayıp yaz çıkaralım. |
sivaburs yazdığın yazın okunsun,
Üstadım canıma candan yakınsın, Eğrilsin kendirler sıkca dokunsun, Fabrikaya verip bez çıkaralım. |
Gelin be ozanlar coşalım azıp,
Dertleri gömecek bir mezar kazıp, Şu iki sayıyı altalta yazıp, Hadi ikibinden yüz çıkaralım. |
Sivas´ta doyulmaz bal ile yağa,
Uyamdim gitti nedense çağa, Beraber çıkalım sizinle dağa, Yaylalara davar, yoz çıkaralım. |
Hava soğudu geldi yine kış
Kar yağacak artık karış karış Güzel sözler alır hep alkış Kayak kayıp tadını çıkaralım |
Size özlemimden yanıyor sine,
Malum söze uyup gitmen tersine, Gelin de varalım bizim Mersin'e Elma ağacından muz çıkaralım. |
[QUOTE=sivaburs;586371]Bu gelen mevsimi uzağa itip,
Isınalım hadi odunlar atıp, Bütün mevsimleri torbaya katıp, Sallayıp sallayıp yaz çıkaralım.[/QUOTE] siyahi sivaburs metini duydum ozanlık yoluna serimi koydum sizleri abim bir ustam saydım fikirler bir olsun öz çıkaralım |
Gurbet el gönlüme darcık kabir,
Farketmez ki derdim ha bin ha da bir, Yoksulluk çekmeye kalmadı sabır, Piyangoyu bana tez çıkaralım. |
Halayda insanlar yerin alınca,
Titriyor ayağım sabit kalınca, Davulcu yaklaşıp burda çalınca, Tam yeri geldi bak diz çıkaralım. |
Yar gözünde yine kahve pişiyor, :)
Bakışlar serime aşkı eşiyor, Çekme ellerini elim üşüyor, Senle nice kışlar, güz çıkaralım. |
[QUOTE=sandalli;586378]
Gurbet el gönlüme darcık kabir, Farketmez ki derdim ha bin ha da bir, Yoksulluk çekmeye kalmadı sabır, Piyangoyu bana tez çıkaralım.[/QUOTE] Almış zalım gurbet bizden bizi Dertleri vermiş hep dizi dizi Piyango çıkarsa tanımazsın bizi Bu halinle kal tad çıkaralım |
[QUOTE=oguz7358;586377]siyahi sivaburs metini duydum
ozanlık yoluna serimi koydum sizleri abim bir ustam saydım fikirler bir olsun öz çıkaralım[/QUOTE] Ozan Oğuz kötü günün olmasın, Tatlı tatlı yazan dilin solmasın, Örtüler altında birşey kalmasın, Sırları açalım giz çıkaralım. |
[QUOTE=sandalli;586378]Gurbet el gönlüme darcık kabir,
Farketmez ki derdim ha bin ha da bir, Yoksulluk çekmeye kalmadı sabır, Piyangoyu bana tez çıkaralım.[/QUOTE] sandallı bunalmış baktım üşümüş diye sobayı yaktım buyur ettim sizi ayağa kalktım bir iki resim çekip poz çıkaralım |
[QUOTE=OSMAN ECE;586384]sandallı bunalmış baktım
üşümüş diye sobayı yaktım buyur ettim sizi ayağa kalktım bir iki resim çekip poz çıkaralım[/QUOTE] Sonbahara geldik rüzgar esmiyor, Dostlar güler yüzlü, surat asmıyor, Plastik bıçaklar kurban kesmiyor, Postları delmeye biz çıkaralım. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:23. |