![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
Siyahi der işte budur tek olay,
Siz olunca gece geçiyor kolay, Diyari, Ece can, Mansur ve Cley, Dostluk deryasinda yüzdüm bir zaman. |
[QUOTE=ece4858;587353]canım babam allah gecinden versin
bütün torunlarının mürvetin görsün sevgisi sonsuz sen bizlere yarsin göğsünde uyuyup sızdım bir zaman[/QUOTE] oğul babanın derdini aştı 7. yavru birden yuvadan uçtu evin her yanı sizssiz boştu yalınız canımdan bezdim bir zaman |
[B]Vakit gec oldu Cley gider
Herkese iyi geceler diler Ozanları candan öte sever Sabaha kadar yazdım bir zaman [/B] |
Ne sevdalar vardı yaşandı bitti,
Bazan bulanıktı bazan da netti, Gençlik ardına bakmadan gitti, Aşkın kitabını yazdım bir zaman. |
aşık diyari herkese teşekkür eder
uykusu bastırdı yavaşça gider düşündükce yavrular basar keder sizleri derdimle üzdüm bir zaman HEPİNİZE HAYIRLI GECELER GLEY SİYAHİ MANSUR ECE ARİF GORAMAZ AYDIN ALLAHA EMANET OLUN CANLAR BAYRAĞIM dalgalanışın bile türke övgü asırlardır duyar milletin saygı titreyip üstüne çekerler gaygı benim güzel şanlı bayrağım rengini aldın ataların kanından nice yiğitler uğruna oldu canından türkün simgesi ödül vermez şanından benim güzel şanlı bayrağım ALLAH ALLAH tekbirleriyle dilinden savaşta bile hiç düşürmez elinden gelmesin bir hata namert kulundan benim güzel şanlı bayrağım ay yıldızdan çalmış mayası ejdat kanından rengi boyası asaleti türt bozulmaz hayası benim güzel şanlı bayrağım sarılırsın şehidine nede asil tarihe yazdırdı adını bu nesil gururla dalgalan semalarda kasıl benim güzel şanlı bayrağım aşık sefilim türküm türklüğümle coşarım vatan bayrak için nice engeller aşarım uğruna can veririm toprağada düşerim benim güzel şanlı bayrağım |
Bu akşam da yine ben yalnız kaldım,
Sessiz bir sayfada kedere daldım, Toplanın dost diye bir haber saldım, Hep boşa bekledim gelmediniz ki. |
gün geceye döndü çıktı yıldızlar
Sivasımdan ayrı yüreğim sızlar gelip geçiyor hep baharlar kışlar Sivasıma dönmeye salmadınız ki |
Gurbetin çilesi ömrümce sürdü,
Bunca yıl özlemler içime girdi, Gurbet hasretliği bizlere verdi,, Siz de benim gibi gülmediniz ki. |
gurbetin cilesi hic bitmez
yazilan kadere cizgi cekilmez yanar durursun elden bir sey gelmez sizde benim gibi silaya gidemediniz ki. |
gurbette yemekler çöptür samandır
üstüne giydiğin sanki kefendir günler geçsin diye bekler dururken bir rahat uykuya dalmadınız ki |
gurbette göze uyku girmezki
yaradan garip halimizi görmezmi tabutta degil su can silaya diri gidermi bizim cilemiz mezardami bitecek ki |
Aşık Aydın neden dizmezsin hece?
Mansur´suz kalırsak geçer mi gece? Nerede sivaburs, yok Osman Ece, Bilmem neden haber almadınız ki? |
aşıklar toplanır bu ne saadet
diller hece dizer temizdir niyet sizi buluşturdu Çalab nihayet bir şükür namazı kılmadınız ki |
Yalnızım buralarda soran olmadı,
Çekeceklerim var çilem dolmadı, Açmadan güllerim boşa solmadı, Bir gün olsun kapımı çalmadınız ki. |
Sade gurbet açtı bende yarayı,
Kapatmadı sıla ile arayı, Unuttu ozanlar artık burayı, Bekledim siteye dolamdınız ki. |
Bir haber getirdi üveyik kuşu,
Yüreğim titredi akıttım yaşı, Beni çağırıyor ozanın başı, Şu an ne haldeyim bilmediniz ki! |
aşık sefilimi beklerim gelmez
bana vatanımdan bir haber vermez yürek dağlanmış artık iflah olmaz ağladım gözyaşımı silmediniz ki |
[QUOTE=goramaz;587390]aşıklar toplanır bu ne saadet
diller hece dizer temizdir niyet sizi buluşturdu Çalab nihayet bir şükür namazı kılmadınız ki[/QUOTE] Dostlar için namaz değil hatim okurum, ilmik, ilmik nakış nakış sevgi dokurum, Bülbül gibi gül dalına konar şakırım, Sizler için dua ettim duymadınız ki. |
Goramaz yazarsın heceyi düzgün,
Bir tek sen değilsin hepimiz üzgün, Coşan gönüllere ne yapsın dizgin, Sılada yıllarca kalmadınız ki. |
ne güzel ozanlar yine toplanmis
yüreklerdeki buraya yazilmis ozanin dilinden ozanlar anlarmis ozanlar bir birbirini hic unuturmu ki |
Emr-i Hak vaki olmadan evvel ,
Diyeceklerim var baksana oğul, Musibet başına gelmeden evvel Öğüdüm altındır alsana oğul. Yeni ayakla devam edelim |
Bütün vücudumda sönmüşken ocak,
Yüreğim yaşıyor hala çok sıcak, Boşuna çırpınış kim anlayacak, Duygularım neden ölmediniz ki? |
Hayat muammadır incedir ince
Pişmanlık kar etmez ecel gelince Azrail kapını çalmadan önce Sen de namazını kılsana oğul |
[QUOTE=Siyahi;587396]Goramaz yazarsın heceyi düzgün,
Bir tek sen değilsin hepimiz üzgün, Coşan gönüllere ne yapsın dizgin, Sılada yıllarca kalmadınız ki.[/QUOTE] hece yazmayı öğretti siyahi burda olmaz hiç günahın siyahi günüller coşarsa eder sabahı hece süsslemekten yılmadınız ki |
yine bayram geliyor gözlerim ağlar
gidem derim sılaya koymuyor dağlar toplaşmış hasretler sılasını anar tutmaz dizlerim sılama gidemiyorumki. |
Arif ağam suskun, suskun oturur,
Bir yazsa sayfaya neşe getirir, Bir kaç yanlış yazı bizi bitirir, Mod olup yanlışı silmediniz ki. |
ne güzeldir ozanlarin yüregi
rabbim basimdan eksik etmesin sizi sizinle paylastik su zalim gurbeti yaz yaz yinede gurbetin acisi dinmez ki |
Boşuna uğraşın, boşuna çaban,
Bizde söz sahibi nedense yaban, Biz dağda gezerdik, dedendi çoban, Koyunu yaylaya salsana oğul |
İnsan kıymeti para ile olmaz
Delik tencereye ne koysan dolmaz Kamiller yanında yüreğin solmaz Erenler yanında kalsana oğul, |
eskiden biz markami giyerdik
ayagimizda lastikle gezerdik halimize hep sükrederdik birak bu markayi ogul |
Var gününde seni sayıp sevenler,
Dar gününde bırakıpta gidenler, Yemek içmek için fırsat güdenler, Bunları yanından kovsana oğul |
Dünya malı için sakın ağlama,
Coşkun seller gibi boşa çağlama, Varıp bir kötüye gönül bağlama, Arayıp dengini bulsana oğul. |
Ayaklar düzensiz uyamıyorum,
Heceyi yerine koyamıyorum, Ozanlar ne söyler duyamıyorum, Bir hekim alıp da gelsene oğul. :) |
baba parasina güvenme
anan cahil diye hor görme büyüklerine saygida kusur etme örfünü adetini unutma ogul |
Ustana saygı duy, ayırma benden,
Vatanı üstün tut canından, tenden, Milletime hayır yok ise senden, Beni defterinden silsene oğul. |
Çakal yatağında oturup kalkma,
Verseler dünyayı harama bakma, Güzel bedenini ateşte yakma, Haramı helali bilsene oğul. |
Havalanma oğul bil ki Allah bir,
Nice sultanları yuttu bak kabir, İnsanın kurdudur gereksiz kibir, Kibirlenmektense ölsene oğul! |
ananin babanin sözünü dinle
onlar söylemez senin kötülügüne uyma simdiki zamane genclige dogruyu yanlisi ayirsana ogul |
Biz yazariz dokuz üye okuyor,
Ozanlarda güller açmış, kokuyor, Adamın biri var hep laf sokuyor, Sopa alıp ona çalsana oğul. |
Adam ol dedım, sen kaymakam oldun,
Parayı, makamı her şeyi buldun, Gariban, yoksulu kaz gibi yoldun, Gel özüne sadık kalsana oğul. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:42. |