![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=Arif Coşkun;587717]Gün olur elbet biter sevdalar
Boş ver ozanım açılmasın aralar Yanan aşık oturur karalar bağlar Sahtemi, gerçekmi anlayamadım[/QUOTE] Bir sarı varı idi yüzleri çilli, Şeker gibi sözlü, çok tatlı dilli, Aramaz yıllardır, unuttu belli, Ben peşine koştum anlayamadım. |
[QUOTE=Siyahi;587718]
Bir sarı varı idi yüzleri çilli, Şeker gibi sözlü, çok tatlı dilli, Aramaz yıllardır, unuttu belli, Ben peşine koştum anlayamadım.[/QUOTE] Karaydı kaşları gözleri ela Açtı başıma bin türlü bela Girsede araya dayı, hala Olmadı bir türlü anlayamadım |
[QUOTE=Arif Coşkun;587719]Karaydı kaşları gözleri ela
Açtı başıma bin türlü bela Girsede araya dayı hala Olmadı bir türlü anlayamadım[/QUOTE] Ben de bir elaya kurban olmuştum, Hayatın anlamın O´nda bulmuştum, Gözünden, nur gibi ışık almıştım, O`nu neden seçtim anlayamadım. |
O ela gözler değilmi bizimlerin derdi
bu yüzden terk ettik vatanı yurdu gelen vurdu giden vurdu yar vurdu Ben nasıl düştüm anlayamadım |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;587721]O ela gözler değilmi bizimlerin derdi
bu yüzden terk ettik vatanı yurdu gelen vurdu giden vurdu yar vurdu Ben nasıl düştüm anlayamadım[/QUOTE] Aşık Aydın gelir yazmadan durur, Sessizlik gecede kafama vurur, Bir aşkın elinde yok oldu gurur, Yüreğimi deştim anlayamadım. Aşık Aydın ayağı değiştir, uzun soluklu bir ayak ver de seninle atışmanın tadına varayım abim. |
Ey benim sevdiğim güzel canlarım
Hakkın divanına DURDUM bıkmadım Ben aşığım ehli dilden anlarım Bir hayli hayaller KURDUM bıkmadım |
Aşkın ateşine derman aradım,
Kime düşman oldum, kime yaradım, Bir gümüş tarakla zülfün taradım, Gülü candan cana sardım bikmadim. |
Mümkünmü dolaşşak YILDIZ dağında
Terk ettik sılayı gençlik çağında Güzel türkülerin gönül bağında Hepisinden demet DERDİM bıkmadım |
Aşık Aydın geldi verdi bir ayak
Yürekten, candan hatırın sayak Dostlara güzel mesajlar yazak Yazdım, yazdım hiç bıkmadım |
Aşığım hızına kimse yetişmez,
Arada dağlar var alsa bitişmez, Gül olmazsa bağda bülbül ötüşmez, Hep gülsüz bağlara girdim bıkmadım. |
Nerede yazarlar nerede ECE
Akşam hayli geçti oluyor gece Yüzlerce ozan var sanki bilmece Sazıma akortu verdim bıkmadım |
Çocukken Kerem´e, Mecnun´a şaştım,
Yirmiye varmadan bir aşka düştüm, Bir güzel uğruna dağları aştım, Yar için gurbete sürdüm bıkmadım. |
Aşık vurur inler sazın teline
Yiğit naçar kalmış gülmen haline Düşünce birde namert eline Saydım, saydım hiç bıkmadım |
Osman ece tutamıyor belini
ASA ile zor buluyor yolunu Elini bağlasan tutmaz dilini Hastaymış halini SORDUM bıkmadım |
Aydın´dan korktular sesleri çıkmaz,
Osman Ece abim siteye bakmaz, Korkmaya gerek yok Aydın can yakmaz, Sizi sessiz, sakin gördüm bıkmadım. |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;587728]Nerede yazarlar nerede ECE
Akşam hayli geçti oluyor gece Yüzlerce ozan var sanki bilmece Sazıma akortu verdim bıkmadım[/QUOTE] üç can gelmiş burda atışır dost bağında bülbül ötüşür gönüller bir olur fikir bitişir kötülerin defterin dürdüm bıkmadım |
[QUOTE=OSMAN ECE;587733]üç can gelmiş burda atışır
dost bağında bülbül ötüşür gönüller bir olur fikir bitişir kötülerin defterin dürdüm bıkmadım[/QUOTE] Geçmiş olsun sana ozanın hası, Koy beraber çekek sendeki yası, Bir seni severim, bir de Sivas´ı, Şimdi dizlerime vurdum bıkmadım. |
Gelin canlar gelin kuralım divan
Gönül sofrasında yağlıyla yavan Biraz kuru ekmek birazda soğan sivas pidesine DÜRDÜM bıkmadım |
[QUOTE=OSMAN ECE;587733]
üç can gelmiş burda atışır dost bağında bülbül ötüşür gönüller bir olur fikir bitişir kötülerin defterin dürdüm bıkmadım[/QUOTE] üç, dört, derken oluyor çok can Olurmu gönülden sohbetten kaçan Ozanlardır neşe, mutluluk saçan Dinledim dinledim heç bıkmadım |
Laf lâfı açtıkça gelmiyor sonu,
Anlatın ozanlar uzasın konu, Sıkıcı mı olur ozanın yanı? Sizi kem göreni kırdım bıkmadım. |
Osman abi geldi bana can geldi
Birazcık süründü biraz yan geldi Sandımki siteye pehlivan geldi Kispeti önüne SERDİM bıkmadım |
Diyari baba bu cana can katar,
Arif çiçekçidir, beyaz gül satar, Aşık Aydın abim kötüye çatar, Sizle muhabbete erdim bikmadim. |
bana büyük şeref sizle yarışmak
sakat belimle zordur size erişmek haftada birde olsa burda görüşmek sizinle sevince erdim bıkmadım |
Can doslarım uzatmayın arayı
Siz yoksanız kim sarar bu yarayı AYDIN ım gitmekte buldu çareyi Yarına randevu VERDİM bıkmadım ALLAHA EMANET OLUN SAYGILAR SEVGİLER |
[QUOTE=Siyahi;587740]
Diyari baba bu cana can katar, Arif çiçekçidir, beyaz gül satar, Aşık Aydın abim kötüye çatar, Sizle muhabbete erdim bikmadim.[/QUOTE] Diyarı baba sitenin fahri ozanı Siyahinin kaynar dostluk kazanı Aydın ozanların pir sultanı Sılaya gittim, gittim bıkmadım |
Aşık Aydın bugün erken kaçıyor,
Geldikçe siteye neşe saçıyor, Siyahi´de her aşk yara açıyor, Göğsümü boşuna yardım bıkmadım. |
[QUOTE=AŞIK AYDIN;587743]Can doslarım uzatmayın arayı
Siz yoksanız kim sarar bu yarayı AYDIN ım gitmekte buldu çareyi Yarına randevu VERDİM bıkmadım ALLAHA EMANET OLUN SAYGILAR SEVGİLER[/QUOTE] haftada aydını bulduk derken burakıp tuydu bak yine erken işte beşe çıktı sayımız birken burda çok düzen kurdum bıkmadım |
Ben de bitireyim bari ayağı,
Yazılar yazılmış olmuş bayağı, sivaburs sevmedi asla kıyağı, Göğsümü zorluğa gerdim bıkmadım. |
allah elinize dilinize yüreğinize zeval vermesin osman babacım geçmiş olsun allah şifa versin çok üzüldüm beliniz ağrıyomuş inşallah tez zamanda iyileşirsiniz.hepinize çok teşekkürler kardeşlerim elinize sağlık.
|
Ozanlar sizlerden ilham alırım,
Boşa gizlenmeyin hemen bulurum, Dünya benim olsa sizle kalırım, Değiştirmez asla para, pul beni. |
Sivaburs gelmiş notunu düşmüş
Bilmem kim kime neden küsmüş Sorarım kemlikten kim ne bulmuş Güzel söz sevgi, saygı varken |
sivaburs yigittir, bizlere küsmez,
Selamı, sabahı ozandan kesmez, Sevgi dolu yüzün O asla asmaz, Yaparsa bıçakla hadi dil beni. |
[QUOTE=Siyahi;587818]Ozanlar sizlerden ilham alırım,
Boşa gizlenmeyin hemen bulurum, Dünya benim olsa sizle kalırım, Değiştirmez asla para, pul beni.[/QUOTE] ozan asil olur asla gizlenmez gururludur kırıtıp nazlanmaz ahla zarla kırılıp sızlanmaz bilirsin siyahi degiştirmez çul beni |
[QUOTE=OSMAN ECE;587821]ozan asil olur asla gizlenmez
gururludur kırıtıp nazlanmaz ahla zarla kırılıp sızlanmaz bilirsin siyahi degiştirmez çul beni[/QUOTE] Diyari güçlüsün, kolda ferin var, Yürekte özlemin, dertli serin var, Bilirsin üstadım canda yerin var, İster gardaş eyle, ister sil beni. |
Ozan klavuzdur ben yolcu
Bitermi hiç hakkın borcu Ramazanda tutarız orucu İftarlarda ara bul beni |
[QUOTE=Siyahi;587822]Diyari güçlüsün, kolda ferin var,
Yürekte özlemin, dertli serin var, Bilirsin üstadım canda yerin var, İster gardaş eyle, ister sil beni.[/QUOTE] bayram geliyor gönülde hüzün bahtiyar olsun ogulla kızın alhele duvarda asılı sazın pir sultan dergahında eyle kul beni |
[QUOTE=OSMAN ECE;587824]bayram geliyor gönülde hüzün
bahtiyar olsun ogulla kızın alhele duvarda asılı sazın pir sultan dergahında eyle kul beni[/QUOTE] Cley´i anmadan şiir yazılmaz, O olmasa buralarda gezilmez, Yiğidin yüreği hassas üzülmez, Hasret etti size bitmez yol beni. |
Senede kutlarız iki bayram
Kula yakışırmı hiç haram Eylerim dostlara çok selam Dostlar mekanında bul beni |
[QUOTE=Siyahi;587825]Cley´i anmadan şiir yazılmaz,
O olmasa buralarda gezilmez, Yiğidin yüreği hassas üzülmez, Hasret etti size bitmez yol beni.[/QUOTE] eksilmez tecerin dumanı sisi silinmez gurbetin yürekte pası cley delikanlıların kıralı hası insanları iyi anlarım bil beni |
[QUOTE=Arif Coşkun;587826]Senede kutlarız iki bayram
Kula yakışırmı hiç haram Eylerim dostlara çok selam Dostlar mekanında bul beni[/QUOTE] Gurbette bayramlar hüzünle geçer, Hasretlik gönlümde yaralar açar, Yorgun bu bedenim rüzgarla uçar, Savuruyor diyar diyar yel beni. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:58. |