Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Yemekler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=143)
-   -   SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=10953)

candy_58 14.09.2007 08:53

--->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ

ya bunlrı ramazanda konuşmazak karnımız acıkıyo bizim bizim memleketin güzel yemekleri olunca bambaşka oluyo :)

capun58 14.09.2007 14:29

-->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ

[B]Ellerinize sağlık :) tühh bea öğrencilik hayatımda bitti :D Yoksa yapardım.. Tarifi var nede olsa :D Ama Salata güzel yaparım haa :D [/B]

Güner 16.09.2007 01:33

--->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

[QUOTE=Sivasli_Kiz_87;213844]bunlari ney bana aciklaya bilirmisiniz bi sivasli olarak nasil yemek oldugunu bilmek istiyorum belki biliyordursum ama imsini farkli biliyordursum:rolleyes:[/QUOTE]

[B]Bu belirttiğiniz yemeklerin hepsi hamurişidir. Nasıl yapıldıkları konusunda fazla bilgim yok.

Hıngel = MANTI
Sübüra = Yoğurtlu sarmısaklı hamur çorbası

[/B]

Yakışıklı82 16.09.2007 11:44

-->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER

Vallahi bir hangel olsada yesek on numara olurdu he helede askerde insanın canı ne kadar çok çekiyor

Yakışıklı82 16.09.2007 11:52

ama olsun birşey kalmadı bu askerlik biter baba gider on numara yemekler yer

RaZZcE 16.09.2007 12:19

--->: -->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

[QUOTE=Serd@r;207145][B]Ah ah tereyağlı bir HINGELde ne giderdi,valla yağın kokusunu burnumda hissettim.:)[/B][/QUOTE]

[B]oof ooff
oruc oruc canim cekti ya :D
Hingel gibisi yok :)[/B]

agumus_58 22.09.2007 11:39

--->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ

[QUOTE=medis;214240]

Ankarada oturuyorum ve ramazan sonunda sivas köftesi yemeye geleceğim inşallah özledik bee. buralarda öyle kocaman leziz köftelerden bulmak o kadar zorki... :):)[/QUOTE]

bekleriz inşallah...

iftara da bekleriz...

ofgurleyuk78 08.10.2007 14:36

Hurma tatlısı, karın yahnisi ve sac kebabını iyi bilirim. Hele (işkembe) sacda kebab gibi yapılınca bir tatlı oluyorki sormayın.(Domates ve yeşil biberle)

ofgurleyuk78 08.10.2007 14:38

Yahu arkadaşlar mubarek kadir günü sizin yaptığınızı Çorumlular yapmaz. Acıktırdınız bizi.

altuntas58 08.10.2007 21:21

Sivasımızın bizim damağımızı okşayan bir çok yemeği var bunların içinde en sevdiklerimden biride dal turşusundan{pezik}kuşbaşı et ile yapılan bol acılı MIHLAMA yemeği ağzınıza layık

WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:12.