![]() |
--->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ
ya bunlrı ramazanda konuşmazak karnımız acıkıyo bizim bizim memleketin güzel yemekleri olunca bambaşka oluyo :)
|
-->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ
[B]Ellerinize sağlık :) tühh bea öğrencilik hayatımda bitti :D Yoksa yapardım.. Tarifi var nede olsa :D Ama Salata güzel yaparım haa :D [/B]
|
--->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
[QUOTE=Sivasli_Kiz_87;213844]bunlari ney bana aciklaya bilirmisiniz bi sivasli olarak nasil yemek oldugunu bilmek istiyorum belki biliyordursum ama imsini farkli biliyordursum:rolleyes:[/QUOTE]
[B]Bu belirttiğiniz yemeklerin hepsi hamurişidir. Nasıl yapıldıkları konusunda fazla bilgim yok. Hıngel = MANTI Sübüra = Yoğurtlu sarmısaklı hamur çorbası [/B] |
-->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
Vallahi bir hangel olsada yesek on numara olurdu he helede askerde insanın canı ne kadar çok çekiyor
|
ama olsun birşey kalmadı bu askerlik biter baba gider on numara yemekler yer
|
--->: -->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
[QUOTE=Serd@r;207145][B]Ah ah tereyağlı bir HINGELde ne giderdi,valla yağın kokusunu burnumda hissettim.:)[/B][/QUOTE]
[B]oof ooff oruc oruc canim cekti ya :D Hingel gibisi yok :)[/B] |
--->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ
[QUOTE=medis;214240]
Ankarada oturuyorum ve ramazan sonunda sivas köftesi yemeye geleceğim inşallah özledik bee. buralarda öyle kocaman leziz köftelerden bulmak o kadar zorki... :):)[/QUOTE] bekleriz inşallah... iftara da bekleriz... |
Hurma tatlısı, karın yahnisi ve sac kebabını iyi bilirim. Hele (işkembe) sacda kebab gibi yapılınca bir tatlı oluyorki sormayın.(Domates ve yeşil biberle)
|
Yahu arkadaşlar mubarek kadir günü sizin yaptığınızı Çorumlular yapmaz. Acıktırdınız bizi.
|
Sivasımızın bizim damağımızı okşayan bir çok yemeği var bunların içinde en sevdiklerimden biride dal turşusundan{pezik}kuşbaşı et ile yapılan bol acılı MIHLAMA yemeği ağzınıza layık
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:12. |