Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   AB'ye EVET mi?, HAYIR mı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=17743)

SONMEZ 16.05.2008 18:28

--->: AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?

Nedense pek anlayamadığım; toplumumuzda öteden beri,
körü körüne bir[B] batı düşkünlüğü, [/B]bir [B]Avrupa hayranlığı [/B]süregelmiştir.
Toplumların, tarih boyunca birbirleriyle medeniyet ve kültürel bağlamda etkileşimleri, sosyolojik bir realitedir.
Ancak, kompleks kargaşası içerisinde, körü körüne hayranlık,
hatta [B]hastalık boyutunda bağlılık ve bağımlılık [/B]durumunu hiç mi hiç tasvip etmiyorum.

Tamamen kapalı kutu olalım da demiyorum.
Dış dünya ile bağımızı keselim, kabuğumuza çekilelim de demiyorum.
Evet, bağlantılarımız olsun,
Evet, bağımız olsun,
Ama, [B]bağımlılığımız[/B] olmasın diyorum...!

Bilim, teknoloji, evrensel değerler, hak ve hürriyetler,...vs kavramlar için, oluşturulmuş
konjonktürel platformlar ile elbette, koordineli çalışmalar yapılabilir ve yapılmalıdır da...!
Ancak, koordineli olurken [B]göbek kordonumuzu bağlamamız [/B]gerekmez ki...!

Onurlu bir yaşam için;
benim ecdadımın, dünya coğrafyasında asırlardır model teşkil eden kriterleri yerine,
[B]Avrupa standartları[/B] gibi ucube kriterlerin baştacı edilmesi ve kuyruklarına yapışma çabaları,
kompleksliğin ve kimlik bunalımının üzücü ve ürkütücü göstergesi olduğunu düşünüyorum...!

Arkadaşlar, daha çoook şeyler yazacaktım ama neyse,
vaktim kısıtlı olduğu için, aklıma gelen bir şeyi anlatıp bitireyim.

[B]Jön Türkleri[/B] bilirsiniz.
Hani, özgürlük ve demokrasi getirmek adına [B]Osmanlı İmparatorluğu' nu [/B]yıkmak isteyenler.
Bunlar akıl babalarının ayağına, yani [B]Fransa[/B]' ya gider,
gerekli fikirler enjekte edildikten sonra memlekete dönerlerdi.
İşte bunlardan birisi, gidip geldikten sonra,
tabii endamını göstermek için bir kahvehaneye gider ve gerdanını kıra kıra başlar anlatmaya :

- Avrupa şöyle, Avrupa böyle,
- Medeniyet orda, insanlık orda,...vs
Veeee ballandıra ballandıra anlatırken; iki lafından biri :
- Efendiler, [B]Avrupaya gitmeyen, Avrupayı görmeyen eşşektir...! [/B]der.
Tabii, bizim meraklı melahatlar da, ağzı açık ayran delisi gibi sus pus dinliyorlar.

Biraz kenarda oturan, 70 lik bir amca der ki :

- Efendi efendiii, sen ikide bir, Avrupayı görmeyen eşşektir diyon.
Pekiii senin [B]baban[/B] Avrupaya gitti mi, gördü mü ?
- Yoooo...
- Be zavallı, o zaman sen [B]Eşşooleşşeksin...! [/B]

yiğidoturan 17.05.2008 09:14

bende ab karşıyım ama bazen düşünüyorum rahmetli Mehmet Akifin bir sözünü

Üstad avrupaya gezmeye gidip döndükten sonra dostları sorar ya Üstadım avrupalılar nasıl diye ?

Üstad kısadan derki ; işleri var bizim dinimiz gibi dinleri var bizim işimiz gibi

bu söz ve yurt dışında kalan vatandaşlarımızda izine geldiklerinde anlatıyorlar sosyal adaleti kanunları yasaları belkide bunlar bizim vatandaşımızı daha çok etkiliyor ve bu nedenlede bir avrupa hayranlığı çıkıyor ortaya

Tabi avrupalının ne hesap yaptığını hesap etmiyoruz .

seva 17.05.2008 11:19

Evet Avrupa birliğine ihtiyacımız vardır

ulak.aka.azazel 17.05.2008 12:59

ya ihtiyac derken anlamıorum ne ihtiyacından bahsediyoruz.. =)

dark_yamtar58 17.05.2008 21:27

Avrupa birlği bizimkilere para dağıtacak ya beleş...?

ersoy_34 17.05.2008 21:35

tek kurtuluşumuz orası deyil tabiki başka kurtuluşta var 81düzce 82 musul 83 kelkük diyorum bakka ne diyeyim

_DuMaN_58 17.05.2008 21:37

[B]Peki abiler, ablalar... Avrupa Birliği değilde İslam Birliği olsaydı ne derdiniz acaba merak ediyorum doğrusu...[/B]

dark_yamtar58 17.05.2008 22:01

[QUOTE=_DuMaN_58;264405][B]Peki abiler, ablalar... Avrupa Birliği değilde İslam Birliği olsaydı ne derdiniz acaba merak ediyorum doğrusu...[/B][/QUOTE]

Araplarlamı buna sadece kediler gülmez...................Müslüman türk ne çektiyse senin araplardan çekti.Yazsam şimdi syfalara sığmaz.

dark_yamtar58 17.05.2008 22:04

Daha yeni Erbakanın Başbakanlığı zamanında Kaddafinin ziyaretine Libyaya gitti Ebakan Hoca ve kafilesi Kaddafi bunları öyle bir aşağıladıki..Abdulla gül dayanamadı çadırdan dışarı çıktı..Dediki Arap dünyasını Osmanlıdan alınacak öcü bitmedi.

ersoy_34 17.05.2008 22:07

islam birliği harika olurda buna kim izin verecek bilmiyorum

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:23.