Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kömür Yardımına Devam (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=23394)

seva 03.01.2009 12:29

Cevap: Kömür Yardımına Devam

[QUOTE=arifcoskun;356453]seva hanım lütfen ne iş yaptığınızı ve aylık kazancınızı öğrenmemizde bir sakınca varmi?[/QUOTE]

Hayırdır
Velevki sağari ücretli yim

sandalli 03.01.2009 12:29

[QUOTE=seva;356449]TÜRKİYE de yaşıyorum
Halimden menmunum genelde allah yardımcınız olsun[/QUOTE]

Tokat`ta bir fakir aileye yapilan yardimi TV`den izledim, eger ayni olay Almanya da yasansaydi, yer yerinden oynardi. Bir ülke daha yok ki, kendi insaninin bu kadar kücük düsürülmesine göz yumsun. Bana gazel okumayin, durumumuz icler acisi ve siz burada memleketin durumu süper diyorsunuz.

seva 03.01.2009 12:37

[QUOTE=sandalli;356457]Tokat`ta bir fakir aileye yapilan yardimi TV`den izledim, eger ayni olay Almanya da yasansaydi, yer yerinden oynardi. Bir ülke daha yok ki, kendi insaninin bu kadar kücük düsürülmesine göz yumsun. Bana gazel okumayin, durumumuz icler acisi ve siz burada memleketin durumu süper diyorsunuz.[/QUOTE]

Almanya da sanki fakir aç açıkta yardıma muhtaç insan yokmuş gibi Türkiye de yardım programını seyretmiş de Almanya da olsa yer yerinden oynardı diyorsunuz İnsanları bu duruma düşüren medya utansın

sandalli 03.01.2009 12:45

[QUOTE=seva;356461]Almanya da sanki fakir aç açıkta yardıma muhtaç insan yokmuş gibi Türkiye de yardım programını seyretmiş de Almanya da olsa yer yerinden oynardı diyorsunuz İnsanları bu duruma düşüren medya utansın[/QUOTE]

Almanya da elbette yardima muhtac insanlar var, ama devlet onlara sahip cikiyor, baskalarinin onlara yardim etmesini beklemeden kendisi yapiyor. Ihtiyaci hesap ediliyor, kirasi veriliyor, senede en az iki defa kiyafetleri icin para veriliyor, bir insanin ihtiyac duydugu esyalari aliniyor ( TV, Camasir makinasi, Bulasik makinasi, vs.). Insanlar baskalarinin eline bakarak kücük düsürülmüyor, yani sizin anlayacaginiz kula kul etmiyor, bunu yaparken de onu kücük düsürmüyor, bunlarin o kisinin hakki oldugunu söylüyor. Simdi farki gördün mü Seva?

seva 03.01.2009 12:50

[QUOTE=sandalli;356466]Almanya da elbette yardima muhtac insanlar var, ama devlet onlara sahip cikiyor, baskalarinin onlara yardim etmesini beklemeden kendisi yapiyor. Ihtiyaci hesap ediliyor, kirasi veriliyor, senede en az iki defa kiyafetleri icin para veriliyor, bir insanin ihtiyac duydugu esyalari aliniyor ( TV, Camasir makinasi, Bulasik makinasi, vs.). Insanlar baskalarinin eline bakarak kücük düsürülmüyor, yani sizin anlayacaginiz kula kul etmiyor, bunu yaparken de onu kücük düsürmüyor, bunlarin o kisinin hakki oldugunu söylüyor. Simdi farki gördün mü Seva?[/QUOTE]

Türkiye de bunlardan daha fazlası yapılıyor
Onların medyaları bu gibi konuları reyting için kullanmıyor Onların siyasetçileri oy için kullanmıyorlar fark burda işte
Kimse kula kulluk yapmaz kula kulluk yakışmaz insana

Arif Coşkun 03.01.2009 12:53

[quote=seva;356455]Hayırdır
Velevki sağari ücretli yim[/quote]
Velevki o zaman açsın daha bu inat neden?

sandalli 03.01.2009 12:54

[QUOTE=seva;356469]Türkiye de bunlardan daha fazlası yapılıyor
Onların medyaları bu gibi konuları reyting için kullanmıyor Onların siyasetçileri oy için kullanmıyorlar fark burda işte
Kimse kula kulluk yapmaz kula kulluk yakışmaz insana[/QUOTE]

Eger sizin dediginiz gibiyse cok güzelmis, ben öyle görmedim, belkide simdi degismistir. Tesekkürler.

sandalli 03.01.2009 12:58

[QUOTE=seva;356469]Türkiye de bunlardan daha fazlası yapılıyor
Kimse kula kulluk yapmaz kula kulluk yakışmaz insana[/QUOTE]

Bak Seva senin sözlerine inaniyorum, ilk isim pazartesi kesin dönüs islemlerine baslayacagim, eger benim vatanimda burada sahip oldugum imkanlar varsa burada durmamin bir anlami yok. Ama bak ac kalirsam sorumlusu sensin, unutma.:)

Arif Coşkun 03.01.2009 13:08

[quote=sandalli;356478]Bak Seva senin sözlerine inaniyorum, ilk isim pazartesi kesin dönüs islemlerine baslayacagim, eger benim vatanimda burada sahip oldugum imkanlar varsa burada durmamin bir anlami yok. Ama bak ac kalirsam sorumlusu sensin, unutma.:)[/quote]

Aaaaaa bak darıldım sandallim şimdi sanaa(((
beni umutmuşun sevaya söyle lütfen,
Dört kişilik aileyiz kira, okul, vs. aylık giderimiz yaklaşık 1500 ytl serbest meslek işszilikten işyerimi kapatmak üzereyim ve ,işler şuan bitik gibi birşey,
Banada bir iş bulurmu acaba, yardımcı olsun lütfen buradan seva'ya sesleniyorum.

sandalli 03.01.2009 13:12

[QUOTE=arifcoskun;356489]Aaaaaa bak darıldım sandallim şimdi sanaa(((
beni umutmuşun sevaya söyle lütfen,
Dört kişilik aileyiz kira, okul, vs. aylık giderimiz yaklaşık 1500 ytl serbest meslek işszilikten işyerimi kapatmak üzereyim ve ,işler şuan bitik gibi birşey,
Banada bir iş bulurmu acaba, yardımcı olsun lütfen buradan seva'ya sesleniyorum.[/QUOTE]

Arif abi issizlik problem degil korkma, sosyal bir devlette yasiyorsun, elbette kiran ödenir, devlet baba sizi ac birakacak degil ya, hic korkma abi. En azindan sabit bir gelirin olacak, stresten uzak yasarsin. Yillarca bu devlete vergi veren biri olarak devlet seni unutmaz herhalde.:)

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:05.