![]() |
Cevap: Hadise Başarabilir Mi?
[QUOTE=HaKaaN;362285]cok guzel yazmışın arkadaşım gercekler senın yazdıkların fakat yınede bu kan deli kendine dokunan birşey olursa yerınde durmuyor işte ne yapalım[/QUOTE]
Anlıyorum bende aynıyım ama duygular akıl ve mantıüğın önüne çok fazla geçtiği vakit çok daha fazla hata yapıyoruz milletçe :) |
[B]bende türkiye gibi köklü bir ülkenin temsil edildiği fasa fiso bir yarışma dahi olsa ingilizceyle temsil edilmesini akla ve mantığa sığdıramıyorum ....
biz dilimizden utanır hale mi geldik de avrupanın bizi beğenip 5 puan daha versin diye böyle bir rezalete göz yumar olduk ...[/B] |
Şimdi birisi bana şunu desin?
Yarışmayı izliyorsunuz ve hiç bir yarışmacı hakkında ve nereli oldukları konusunda bir bilginiz yok.. Ve sahneye Hadise diye sadece birisi çıktı.. Hah bu kız Türkiye'yi temsil ediyor herhalde diyebileceğiniz tek yön söyleyin!! |
[QUOTE=Yiğiter;362410]Şimdi birisi bana şunu desin?
Yarışmayı izliyorsunuz ve hiç bir yarışmacı hakkında ve nereli oldukları konusunda bir bilginiz yok.. Ve sahneye Hadise diye sadece birisi çıktı.. Hah bu kız Türkiye'yi temsil ediyor herhalde diyebileceğiniz tek yön söyleyin!![/QUOTE] Bencede şarkı Türkçe olmalı. Ama bu kız Türk bu değil diye bir standart yok ki varsa da ben bilmiyorum. Sokağa çıktığınızda Hadise veya ona benzeyen birçok Türk kızı görebilirsiniz. Küreselleşmenin olumsuz etkisi olarak kültürlararası etkileşim bu boyuta gelmiştir ve bunu değiştirebilecek güce kimse sahip değil. Bunu yapabilmenin tek yolu kültürel etkinizin diğer kültürlere baskın olması gerekir. Kaldıki şu anki modern dünyada bunu başarmak bile çok zor. Dünyanın heryerinde insanlar kılık ve kıyafet bakımından birbirine benzmeye başladı giderek. |
[B]hocam bu yazını gerçekten üzülerek okudum ... bence biz bu kadar kötü durumda değiliz be hocam biz türk milleti olarak manda ve himayeyi 4 eylül 1919 da sivasta reddettik ... nedir şimdiki bu karamsarlığımız anlamıyorum üzülüyorum doğrusu[/B]
|
[QUOTE=çılgın_türk;362428][B]hocam bu yazını gerçekten üzülerek okudum ... bence biz bu kadar kötü durumda değiliz be hocam biz türk milleti olarak manda ve himayeyi 4 eylül 1919 da sivasta reddettik ... nedir şimdiki bu karamsarlığımız anlamıyorum üzülüyorum doğrusu[/B][/QUOTE]
Şöyle bir gerçek var, belki biz bu şekilde yaşamıyoruz ama bu şekilde yaşayan da birçok insanımız var ve bunlar kötüdür veya bunlar yabancılaşmış demek doğru değildir diye düşünüyorum. Ama bu demek değildir ki bizde bunlara benzeyelim veya kendimizi muhafaza etmeyelim. Ama belli bzaı gerçekler var ve bazıları seçimini o yönde yapmış ve bunlarda Türk. O yüzden tek tip bir Türk imajı çizmek mantıklı gelmiyor bana |
Ayrıca TRT'yi Hadise seçiminden dolayı şiddetle ve en başından beri kınıyorum..
Daha dün adını bile duymadığımız belki de Türkiye'ye daha önce gelmemiş birinin seçilmesi sanata ve sanatçıya ihanettir.. Tek amaç; müziğin "m" sinin öne çıkmadığı bir yarışmada görselliği ön plana sokup derece yapmak.. İnşallah sonucu olurlar.. |
yok hocam tek tip imaj çizmek isteyen yok zaten böyle bir şey olmazda ... ama böyle arenalarda öz kimliğimizle değilde yabancılaşmış yozlaşmış başkalaşmış bir imajla çıkmak yanlış ben buna dayanamıyorum... yiğiter hocamında dediği gibi böyle göstergeler olmasa kim bilecek o kızın türk olduğunuda bizi temsil ettiğinide ... sen dönüp bir tarihimizde bakınca onun orda türkiyeyi ingilizce bir şarkıyla temsil etmesini içne sindirebiliyormusun .... bence asıl soru bu...
|
[QUOTE=çılgın_türk;362444]yok hocam tek tip imaj çizmek isteyen yok zaten böyle bir şey olmazda ... ama böyle arenalarda öz kimliğimizle değilde yabancılaşmış yozlaşmış başkalaşmış bir imajla çıkmak yanlış ben buna dayanamıyorum... yiğiter hocamında dediği gibi böyle göstergeler olmasa kim bilecek o kızın türk olduğunuda bizi temsil ettiğinide ... sen dönüp bir tarihimizde bakınca onun orda türkiyeyi ingilizce bir şarkıyla temsil etmesini içne sindirebiliyormusun .... bence asıl soru bu...[/QUOTE]
Benim açımdan Hadise nin Türkiye yi temsil etmesinde bir mahsur yok. Ama şarkı dilinin Türkçe olması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce Eurovision a çıkanların hiçbiri Hadise den daha fazla Türk imajı vermiyordu. Bu yarışmanın önemli yanlarından biri heryıl turizm için ayırdığımız bütçenin çektiği turist sayısından daha fazlasını sağlayabilmesidir. Reklam bir bakıma. Bir de Türk kimliğine sahip kadın ve erkeklerimiz nasıl olmalı ben tam bunu anlayamadım.Açık bir tarifi var mı bunun. Herkesin kendine göre bir tarifi vardır ama bunların birçoğu ideolojik olacaktır. Ben şahsen dini ve milli hassasiyeti olan bir insan olduğumu düşünerekten bir tanım yapmaya kalksam bunu beğenmeyecek birçok Türk de çıkacaktır. Hadise de Türkiye yi temsil edebilecek yeterliliğe sahip olduğunu düşünüyorum. |
bende zaten dil konusunda bir imajdan bahsetmiştim gerisi tartışılacak konu değil bu platformda ... zzaten dil konusunda hem fikiriz... teşekkürler hocam saygılar..
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:46. |