![]() |
Cevap: Türkiye Nereye Gidiyor...
[QUOTE=seva;382688]TÜRKİYE ne İran ne Malezya olur TÜRKİYE kendisidir
Protokol krizi imiş ne protokolü protokolün arkasında kalan insanlar bu memleketin asıl sahipleri prtotokol bu memleketin asıl sahiplerinin hizmetcisidir bu memlekette herkes her istediği gibi yaşamaya hakkı vardır kimse kimseye yaşam dayatmasın sizlerde bizlerde sakallı yok şeyh diye bu anlamsız şeyleri konuşmayalım biz önce insan olalım size ne bize ne insanların yaşam tarzları ADALET SEVGİ HOŞGÖRÜ[/QUOTE] Arkadakiler bu ülkenin asıl sahipleri, öndekiler hizmetçi ise git de o hizmetçilerin yanına oturmayı bir dene de bak neler olacak . Boşuna çırpınmayın.. Treni kaçırmak üzereyiz. Allah yardımcımız olsun. |
[QUOTE=barikat58;383369][quote=yerliturkuaz;383365]
no no !olmadı cübbe yi alimler değil her müslüman giyebilir.islamın uygun giyiniş şekillerinden biride geniş giyinmektir bundan dolayıdır ki cübbe giyinilmeye başlanmıştır.taki avrupa sevdası başlayana kadar giyilmiştir.avrupalılar cübbe giymiyo ya biizmkilerde bunu giymeyi dogru bulmadilar.ve şuan bulmuyolarda.rejimi etkiler demi!dogruya rejim cübbe giyinince yok oluyor cübbeyi çıkarınca işliyor.ne kadar tuhaf şeyler bunlar!!bu kadar basitmi bu rejim!ve özgürlüğe vermediğiniz cevabı vereyim : tıpkı başörtüsü gibi özgürlük denen olay cübbeyide kapsamaz.özgürlük denen olay sadece haksızı haklı yapmak için kullanılan bi yalan oldu günümüzde.çıplak gezmek serbest cübbe giymek yasak buna özgürlük denir!!![/QUOTE] O kadar savunuyorsan giy cübbeni kardeşim sana bir şey diyen yok. Sanırım şu an hep cübbeli dolaşıyorsundur. Niye karşısınız normal medeni insanların giydiği kıyafetlere. Eskiden öyle giyiliyormuş, şimdi böyle. Takılıp kalmayın eskiye. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağarmış... |
cübbe Ar. cubbe
is. Hukukçuların, üniversite öğretim üyelerinin, din adamlarının, mezuniyet törenlerinde öğrencilerin elbise üstüne giydikleri uzun, yanları geniş, düğmesiz giysi: “Artık cübbenin altına kolalı gömlek giyiyor.” -M. C. Kuntay. Güncel Türkçe Sözlük |
[QUOTE=ofgurleyuk78;383746]Arkadakiler bu ülkenin asıl sahipleri, öndekiler hizmetçi ise git de o hizmetçilerin yanına oturmayı bir dene de bak neler olacak . Boşuna çırpınmayın.. Treni kaçırmak üzereyiz. Allah yardımcımız olsun.[/QUOTE]
Bu Ülkenin sahipleri bizleriz Türkiye,in milleti bizleriz onlarda hizmetçilerimiz onlardan memnun değilsenin 29 mart,ta gösterirsiniz onlarıda biz seçtik yanlarına almakta zorundalar çünkü bizlere hizmet ediyorlar boşunada demiyorlarki iyilik yap karşılığını gör diye.. |
[B]parmagimin ucuna bakin taa ta ta ta ta taaaaaaaaaaaaaaaaaa o tarafa dogru gidiyor :)[/B]
|
[quote=ofgurleyuk78;383757][quote=barikat58;383369]
O kadar savunuyorsan giy cübbeni kardeşim sana bir şey diyen yok. Sanırım şu an hep cübbeli dolaşıyorsundur. Niye karşısınız normal medeni insanların giydiği kıyafetlere. Eskiden öyle giyiliyormuş, şimdi böyle. Takılıp kalmayın eskiye. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağarmış...[/quote] hiç bir şey sandıgın gibi değil :D:D 1-sandıgın gibi değil çünkü cübbe giymiyorum hatta ailem ve yakın cevremde giyen yok 2-sandıgın gibi değil çünkü eskiye takılıp kalmıyorum 3-sandıgın gibi değil çünkü karşı değilim medeni insanlara ve müthiş insan adam gibi adam istiklal marşımızın yazarı soylu ceddimizin şairi al söyşemiş bak [COLOR=green]Bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne,[/COLOR] [COLOR=green]Billah acırım tükürüğe, tükürsem yüzüne,[/COLOR] [COLOR=green]Medeni olmak açmaksa bedeni,[/COLOR] [COLOR=green]Desenize hayvanlar bizden daha medeni.[/COLOR] [COLOR=green][COLOR=black]ve yine halkın adamından bir şiir biz boşa konuşuyoz seneler evvel akif gibileri sizlere cevabı yazmışlar[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=green]Müslümanlık nerde, bizden geçmiş insanlık bile… [/COLOR] [COLOR=green]Âlem aldatmaksa maksat, aldanan yok, nâfile! [/COLOR] [COLOR=green]Kaç hakikî Müslüman gördümse: Hep makberdedir; [/COLOR] [COLOR=green]Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir! [/COLOR] [COLOR=green]İstemem dursun o pâyansız mefâhir bir yana… [/COLOR] [COLOR=green]Gösterin ecdâda az çok benzeyen bir kan bana! [/COLOR] [COLOR=green]İsterim sizlerde görmek ırkınızdan yâdigâr! [/COLOR] [COLOR=green]Çok değil ancak! Necip evlâda lâyık tek şiâr. [/COLOR] [COLOR=green]Varsa şayet, söyleyin bir parçacık insâfınız: [/COLOR] [COLOR=green]Böyle kansız mıydı – hâşâ – kahraman eslâfınız ? [/COLOR] [COLOR=green]Böyle düşmüş müydü herkes ayrılık sevdâsına? [/COLOR] [COLOR=green]Mehmet Akif Ersoy[/COLOR] |
hiç bir şey sandıgın gibi değil
1-sandıgın gibi değil çünkü cübbe giymiyorum hatta ailem ve yakın cevremde giyen yok 2-sandıgın gibi değil çünkü eskiye takılıp kalmıyorum 3-sandıgın gibi değil çünkü karşı değilim medeni insanlara Barkat 58 kardeşim açıklamalarına sevindim teşekkür ederim. Cüppe giymediğini, eskiye takılmadığını ve medeni insanlara karşı olmadığına daha da çok sevindim. Yazında M. Akifin şiirinden alıntı yapmışsın. Cüpbe ile başörtüyü (günümüzdeki başörtü değil türban) karıştırmışsın ya neyse. Yine de epeyce ortak noktamız oldu. Hoşçakal.. [QUOTE=seva;383816]Bu Ülkenin sahipleri bizleriz Türkiye,in milleti bizleriz onlarda hizmetçilerimiz onlardan memnun değilsenin 29 mart,ta gösterirsiniz onlarıda biz seçtik yanlarına almakta zorundalar çünkü bizlere hizmet ediyorlar boşunada demiyorlarki iyilik yap karşılığını gör diye..[/QUOTE] Değerli arkadaşım Seva.. Yazdıklarını hep takip ediyor ve çoğunu beğenerek okuyorum. Allahaşkına yukarıda yazdıklarına sen inanıyormusun? Yemin verdim doğru söyle.. İyi akşamlar. |
[B]Aslen Siirtli olan Saydan, tarihî yapıyı restore eden köylüsü Ali Gültekin tarafından davet edildiğini söyledi. 20 yıldır Manisa'da yaşadığını ifade eden Saydan, hayatında ilk defa bir açılış törenine katıldığını kaydetti. Saydan, "Ben 'birkaç kişi gelecek, kapıyı açacaklar' şeklinde biliyordum. Protokol nedir bilmem. Valiyi zaten tanımıyorum. Burayı restore eden köylüm Ali Gültekin beni kapıda karşıladı. Kalabalıktan rahatsız oldum. Nefes almak için oturdum. Sonra arkaya geçtim." dedi.
[COLOR="Red"]Olayın aslı bu ama bizler abartmayı çok seviyoruz ben ne cübbeli vatandaşı savunuyorum nede AKPyi Türkiyede bana hitap eden bir parti zaten yok birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde toplumu gerecek olaylardan uzak durmalıyız [/COLOR][/B] |
Anlamadıgım neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz ve korkuyorsunuz.Siz merak etmeyin bu ülke ne Malezya nede İran olur burası Türkiye öylede kalacak.Bunlar sizin iş olsun torba dolsun diye , ortaya bir laf atayımda laf nereye giderse gitsin diye çıkardgınız saçma sapan konular.Ne var yani cübbe giymektemi suç?Herkes özgür kardeşim başka zaman ,öyle değil mi?Kardeşim bu ülkede açık saçık giyinenlkere laf var mı yok yada ben hiç görmedim.Ama bir dini simge gördünüz mü Allahhh tamam o kişiyi rezil edene kadar uğraşırsınız.
Sizin saçma sapan bir konu olarak seçtiğiniz kişi dedeniz yaşında bir insan hiç mi düşünmüyorsunuz o kişi alınır mı utanırmı çekinir mi.Nolur bazı şeyleri düşünün. |
[img]http://resimzade.com/Show.html?i=3219[/img]
[B][COLOR="DarkRed"]Yıl 1919 Sivas Kongresi.[/COLOR] [/B] [img]http://resimzade.com/Show.html?i=3220[/img] [B][COLOR="DarkRed"]Yıl 2009 Manisada bir açılış[/COLOR].[/B] [B]Korkulacak bir durum yok.Cumhuriyetin temellerinin nasıl atıldığı belli.[/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:07. |