Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Eglence (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   TÜRKÇESİ VARKEN NEDEN ÖTEKİ??? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=28541)

LaEdri 04.05.2009 21:41

Cevap: TÜRKÇESİ VARKEN NEDEN ÖTEKİ???

empi üç..

Yahu ya "empi three" de ya da "me pe üç"..

sivassporlukiz 04.05.2009 22:06

[QUOTE=Yiğiter;406210]empi üç..

Yahu ya "empi three" de ya da "me pe üç"..[/QUOTE]

hic biri....! :D
[B]MP3[/B]

suzii 04.05.2009 23:06

gerçekten anlamıyorum bir millet hele böyle bir millet ne kadar çabuk benliğini yitiriyor.af edersin yerine PARDON aslı yerine ORJİNAL sinirli yerine AGRESİF... daha bir sürü bir sürü :(

Sivaslisandy-58 05.05.2009 01:03

haklisiniz dogru söze ne hacet! Ama yurt disinda biz yasayanlar karistirabiliriz normal diyorum bir yerde aliskanlik yapiyor.Suda bir gercekki burda acilan is yerlerinin adi ne ingilizce nede almanca veriliyor bilincli olarak.malesef Türkiye batililasma adina almis basini gidiyor modasindan konusmalarina kadar!?yetisebilene ask olsun yani nereye bu hiz bir anlam veremiyorum?biz yinede türküz kürkümüz farkli olsada bakin avrupa birligine bile almiyorlar dinimizi degistirmedigimiz sürece!?Allah o günleri bize göstermesin AMINNNNNNNN

65serdal58 25.06.2009 23:11

TÜRKÇESİ VARKEN NEDEN ÖTEKİ???

titizyiğido 25.06.2009 23:23

sadece konuşmayla lakalı değil her şeyde bu böyle..yabancı ne yaparsa iyi kötü farketmez hemen peşine takılırız.......

65serdal58 25.06.2009 23:29

diğer uluslar kendi dillerini pazarlarken diğer uluslara;biz kendi dilimizi kendimiz meze ediyoruz....

sonrada vatan millet sakarya...

bu üç kelimenin yabancı dillerdeki karşılığını bulsak daha anlamlı olur herhalde...

topluma çıktığımz zaman itibarımız olur...

hani yabancı bişey söylüyoruz ya

Dilsad Hatun 25.06.2009 23:30

[COLOR="Red"][B]Özenti [/B][/COLOR]derler ... Türkçemize sahip cikacak gençler kalmadi artik ! Bir yol tutturmuslar gidiyorlaR ....Allah yardimcimiz olsun !

LaEdri 25.06.2009 23:36

Aslında bakarsanız kullandığımız pek çok kelime Türkçe değil..
Yanlış hatırlamıyorsam ilk sözlüğümüzde 8000 küsür kelime var.Ve o kelimeleri buraya yazsam ben dahil kimse ne manaya geldiğini bilmez bile...
Ama Türkçeleşmiş kelimeler de artık bizim dilimizin parçası olmuş demektir..
Atatürk bir müddet çevresindeki yakın dostlarına "şey" kelimesini yasaklatmış..Çünkü "şey" yabancı bir dilden gelmişti..
Bir müddet sonra kimse derdini anlatamayacak hale gelince bu işten kendi de vazgeçmiştir.Ve görmüştür ki Türkçeleşmiş kelimeler artık bizim kelimelerimizdir.
Tabi sırf özenti diye Türkçesi olan bir kelimeyi İngilizce konuşmak da hoş değil..Başbakanımız hep "konsensüs" deyip duruyor da şuna "fikirbirliği" dese ne kaybeder bilmiyorum!Hoş bazen ben de ağzımdan kaçırıyorum ama o kadar olsun 12 yıldır İngilizceyle samimi olduk:)

sevdagülü 25.06.2009 23:37

gerçektende güzelim türkçemiz varken neden öteki dillerden alıntılar anlamış degilim benim şuan aklıma sizlerin yazdıkları dışında bişi gelmiyo ama teşekür edrim kardeşim böylesine hasas bir konu açtıgın için rabbim razı olsun

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:30.