![]() |
Cevap: Alevî liderlerinden referanduma 'evet' çağrısı
Abircan sen onu bunu bırakda kemal kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oluverdi onu anlat yavv:)))sen daha iyi bilirsin...
|
[QUOTE=sandalli;570072]Insanlarin inancini sorgulamak size düsmez, din kisiyle Allah arasindadir, size göre yanlis bile olsa sorgulamak, asagilamak ya da rencide etmek kimsenin haddi degildir. Anadolu´da milyonlarca alevi yasamaktadir. Onlar da bu ülkenin birinci sinif vatandaslaridir. Herkes haddini bilsin. Siz hala alevi inancindan, alevi yasantisindan bihaberseniz bu sizin sucunuzdur, sizin cahilliginizdir. Size göre dogrudur ya da yanlistir bu sizin bileceginiz birsey ama belden asagi vurursaniz isler degisir. Sadece saygi duyun yeter, baslatmayin simdi evetinize de hayiriniza da.[/QUOTE]
sen önce sakin ol ben bu forumda kimseyi görmedik durduk yere alevilik veya başka dini konuda konuşan bi abimiz var saolsun karşı mezhepdeki herkesi satılmış sahte demokrat vs konuyu güzelce araştırırsan görürsün ileri sayfalara bakıp ön yargılı davranma ;);););) |
ARİF BEY konu alevi liderleri referanduma EVET çağrısı yapmış ben düşüncemi yazdım diğer arkadaşlardan malum kişi yine konuyu başka taraflara çekmek için herşeyi yapıyor.
bilginize.. |
gerçek alevilerin kafası karışık arkadaşlar ama bir başka gerçek var ki o zurnanın zırt dediği yer
cemevine cübüşevi diyen, daha ilk seçildiğinde ilk işi karacahmet cemevinin duvarlarına dozerle dayanan tayyip olmasaydı işler kolaydı refarandumda koca ağız dolusu evet vardı ama bugün istanbul akp il başkanlığını alevi tekkesinin ulularının mezarları üstüne yapan bir partinin anayasa teklifine aleviler pek güvenerek bakmıyor lütfen bizi affedin, am asahte alevilerle propaganda yapabilirsiniz o sizin siyaset anlayışınıza uygunsa yolunuz açık olsun nede olsa eski bizansın üstünde yaşıyoruz, burayı yurt yapan erenlerimiz yok sayılsada önemli değil, balkanları müslümanlaştıran yol ulularımız anılmasada teşekkür edilip tarihi önemleri belirtilmese önemli değil bilen biliyor zaten tarih okuyan , türk islam tarihini bilenler hakkını veriyor zaten yoksa ne işi vardı erenlerin macaristanda polonyada romanyada, herşey kılıçla olmuyor aysima hanım ve arkadaşları, hoşgörü gönül evinde yer kapmak öyle dürtülen bıçaklarla olmuyor |
[QUOTE=arifcoskun;570067]Arkadaşlar neyi tartışıyoruz lütfen söylermisiniz konu nedir?[/QUOTE]
[B][I][SIZE=3][COLOR=magenta]Vallahi ben bile anlamadım Sayın Moderatörüm :)[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Konu,Kendilerini lider sanan bazı kuruluşların referandumda "Evet" diyecekleriymiş.Çokta tın,yok o ünlü "evet" diyecek,yok bu ünlü "hayır" diyecek,yok şu parti şunu diyecek,yok şu dernek bunu diyecek.Yeter yaa,ne bu dayatma.Bu alevi kuruluşları "evet" diyecekse,diğer dernekler "Hayır" diyecek.Herkes kendi içinde bölünebiliyor,şahitte olduk burada.Konunun açılış amacı neydi,asıl soru bu olsa gerek.Kimsenin çağrısı kimseyi etkilemeyecek ne de olsa...[/COLOR][/SIZE][/I][/B] |
[QUOTE=AKÇA;570082]ARİF BEY konu alevi liderleri referanduma EVET çağrısı yapmış ben düşüncemi yazdım diğer arkadaşlardan malum kişi yine konuyu başka taraflara çekmek için herşeyi yapıyor.
bilginize..[/QUOTE] Tamam arkadaşım şimdi Türkiye'deki tüm kuruluşları tek tek hangisi ne kullanıyor diye buraya taşımamızmı lazım ? Elbetteki bu demokratik bir yarış, Sunnisi Hayırda der Alevisi Evette diyebilir bundan doğal daha ne olabilir, neden illa kutuplaşma zıtlaşma ayrışmaya çalışıyoruz ki , demokrasinin renkleri bunlar. Lütfen yapmayalım yanlış şeyler bunlar burayıda kapatmak zorunda kalmayalım... |
[QUOTE=kasparix;570077]Abircan sen onu bunu bırakda kemal kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oluverdi onu anlat yavv:)))sen daha iyi bilirsin...[/QUOTE]
onu tayyip bey ve ekibine sor baykalın istifa etmeyeceği yanılgısına düştüler ama baykal bu kirli oyunda nasıl açığa kabak gibi çıkardı sen ondan bahset biraz bu nasıl kankalık bir saat önce bıçah dürttürüyodun bağrıma döşüme allah aşkına bunu aklınıza düşüren şey nedir benim yanlış olmam mı yoksa yanlışı yapacak olanın burada potansiyel olarak o veya bu kimlikle burada olmuş olma sı mı |
bak yine dayanamadım abir kardeşim sen galiba baykalın nasıl çoraplarını çekip yatakta yattığını görmedin neyi açığa çıkardı ALLAHTAN utandı kenara çekildi bak öbür vekillerde abilerinin yolunda bugün gazetelere göz at maşallah sahilden resimler görüntüler naklen onlardan ne köy olur ne kasaba garibim gandide dolaşsın dursun
|
Sizi anca bi kültür ve hoş görü olarak suanki aleviliği kabul edebilirm..yoksa islamın bi kolu ve parçası olarak ele aldığımda namaz meselesi ya kılan kılır kılmaz ama islam diyince iman sonra nmaz gelir o da olmadığı için islamla bağdaşdıramıyor ne kadar dense de islamın koluyuz kurpuyuz ,,ben hoş görülü kültürel bi şey olarak görmekdeyim..bu ayrışımların kökenini okuyup bi yere varamadım oda bop muydu oyle bi projenın müslümanlara uyglanması filan dır benm kafam basmaz bu teorilere uşakları ajanları bilmem ama millete hep böyle saldıranların uşaklık ve köleliklerinden bilim adamı vasfımla hep şüphecilikle yaklaşmısımdır...geçmişde her ne olmuş olmuş isder israil parmağı ,ister haçlı parmağı..bugun biz bir birimizi nasıl görüyoruz algı ve kavram lar nasıl olusuyo o onemlı benım için...bizr birimizi hala usak ,tatklıtçi ,ajan millet gülüo artık olmuyo değil oluyodur ama klasık ve statıkleşiyo..dinamikleştirip ekşinli olma zamanı....tartışmak güzel..ama biri kendinden olmayana hoşgörü diyalog muhabbetle gerçek haytta yaklaşmıyorsa allah aşkına konuşmasın..yazacak sözü olmasın...gayret eden çalışan çabalayan yazsın.. ya millet yazsın ya biz şu ermeni komsumuzla şunları yaptık kardeşlik anılarınzı paylaşın..yeni bi topic açılsın rica ediyorum....sağlıcakla..
|
[QUOTE=kasparix;570097]Sizi anca bi kültür ve hoş görü olarak suanki aleviliği kabul edebilirm..yoksa islamın bi kolu ve parçası olarak ele aldığımda namaz meselesi ya kılan kılır kılmaz ama islam diyince iman sonra nmaz gelir o da olmadığı için islamla bağdaşdıramıyor ne kadar dense de islamın koluyuz kurpuyuz ,,ben hoş görülü kültürel bi şey olarak görmekdeyim..bu ayrışımların kökenini okuyup bi yere varamadım oda bop muydu oyle bi projenın müslümanlara uyglanması filan dır benm kafam basmaz bu teorilere uşakları ajanları bilmem ama millete hep böyle saldıranların uşaklık ve köleliklerinden bilim adamı vasfımla hep şüphecilikle yaklaşmısımdır...geçmişde her ne olmuş olmuş isder israil parmağı ,ister haçlı parmağı..bugun biz bir birimizi nasıl görüyoruz algı ve kavram lar nasıl olusuyo o onemlı benım için...bizr birimizi hala usak ,tatklıtçi ,ajan millet gülüo artık olmuyo değil oluyodur ama klasık ve statıkleşiyo..dinamikleştirip ekşinli olma zamanı....tartışmak güzel..ama biri kendinden olmayana hoşgörü diyalog muhabbetle gerçek haytta yaklaşmıyorsa allah aşkına konuşmasın..yazacak sözü olmasın...gayret eden çalışan çabalayan yazsın.. ya millet yazsın ya biz şu ermeni komsumuzla şunları yaptık kardeşlik anılarınzı paylaşın..yeni bi topic açılsın rica ediyorum....sağlıcakla..[/QUOTE]
hocam kafan karışmış önyargıların kırılmışa benziyor, alevi türk, bana sorarsan müslümanda , namaz şekildir değildir tartışmam ama bize sorarsan allaha ulaşmak için olsada olur olmasada, o gönül bağı var ya gönül işte mesele orada düğümlü, insan olmak iyi insan olmak vicdan sahibi olmak yardımsever olmak hakdan yana olmak, mazlumdan yana olmak işte alevilik ve allaha giden yolda bizim için bu kısaca yoksa geri kalan teamüller şekiller ibadet biçimleri anlayışlar bizim için ancak saygı duyuluacak unsurlardır, ama bana yüzyıllarca sünnetsiz abdestsiz yok anasıyla bacısıyla mum söndü yapan diye bakmaya devam edersen ne sen ne ben biz birbirimize saygı duyar severiz, il başaknlığını gel benim ulularımın mezarları üstüne yap, benim tarikatımın yiğitlikleriy le yeniçerilerimle dünyayı bi uçtan bir uca feth et sonrada beni aşağıla olmaz bu , saygı bekliyorsan önce saygı duy, lütfen yanlış anlama hocam lafım size değil genel toplumumuzdaki yanlış anlayışa bize bakış açılarına çeki düzen vermeleri lazım |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:16. |